Новіков, Володимир (доктор фізико-математичних наук; директор ВСП "Інститут підвищення кваліфікації фахівців у галузі технічного регулювання та споживчої політики"; Одеської державної академії технічного регулювання та якості; м. Київ). Сертифікація системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) в Україні: проблеми та шляхи їх вирішення / В. Новіков, І. Романенко, С. Фоміна> // Економіст : науково-практичний журнал. - 2014. - № 5. - С. 8-11 : рис. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
Рубрики: Экономика Экономика легкой и пищевой промышленности Економіка Економіка легкої та харчової промисловості Кл.слова (ненормовані): харчові продукти -- пищевые продукты -- безпечність харчових продуктів -- безопасность продуктов питания -- системи управління безпечністю харчових продуктів -- системы управления безопасностью пищевых продуктов -- сертифікація систем управління -- сертификация систем управления -- модель НАССР -- НАССР модель Анотація: Розглядається проблематика вдосконалення порядку сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів. Для сучасної харчової проимсловості характерним є використання великої кількості сировини, харчових добавок, пакувальних матеріалів, що призводить до появи як позитивних так і негативних наслідків. За такої ситуації найбільш логічним кроком є гармонізація вимог до безпеки продукції шляхом застосування загально визнаної моделі НАССР(Hazard Analysis Critical Control - аналіз ризиків та критичні точки контролю, НАССР). Дод.точки доступу: Романенко, Ірина (директор; ДП "Миколаївський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації"); Фоміна, Світлана Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене) |