Система управління якістю та безпечністю при виробництві капсульованих продуктів з пробіотичними мікроорганізмами [Текст] / Є. П. Пивоваров [и др.] // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 12(1184). - С. 137-144 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Пищевые производства
   Производство пищевых концентратов

   Харчові виробництва

   Виробництво харчових концентратів

Кл.слова (ненормовані):
капсульовані пробіотичні мікроорганізми -- капсулированные пробиотические микроорганизмы -- система НАССР -- безпека харчової продукції -- безопасность пищевой продукции -- системи управління якістю -- системы управления качеством -- виробництво капсульованих продуктів -- производство капсулированных продуктов -- напівфабрикати -- полуфабрикаты -- харчові виробництва -- пищевые производства -- виробництво харчових концентратів -- производство пищевых концентратов
Анотація: Висвітлює актуальність проблеми впровадження системи управління безпечністю за принципами НАССР на виробництвах харчової промисловості. У статті уперше описано особливості побудови та використання даної системи на виробничих ділянках, де випускають капсульовані напівфабрикати з пробіотичними мікроорганізмами. При цьому особлива увага направлена на усі можливі критичні точки контролю, які можуть стати на заваді виробництва безпечної капсульованої продукції з пробіотичними мікроорганізмами. Охарактеризовані усі види ризиків, а також наведені рекомендації щодо попередження, усунення або зниження їх до припустимих рівнів, позначених у міжнародних стандартах. Наведені пропозиції, за рахунок запропонованого систематичного контролю на всіх етапах виробництва, гарантують виготовлення безпечної продукції; безпечність продукції при споживанні; збільшення відповідальності персоналу на усіх операціях та стадіях технологічного процесу.



Дод.точки доступу:
Пивоваров, Є. П. (доктор технічних наук); Большакова, В. Л.; Кондратюк, Н. В. (кандидат технічних наук,); Демидова, О. В. (студентка)




   
    Исследование влияния осмотического обезвоживания на качество картофельных чипсов [Текст] / Е. А. Коваленко [и др.] // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - 2016. - Вип. 18(1190). - С. 175-179 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК
Рубрики: Пищевая промышленность
   Производство пищевых концентратов

   Харчові виробництва

   Виробництво харчових концентратів

Кл.слова (ненормовані):
пищевая промышленность -- харчові виробництва -- картофель -- картопля -- осмотическое обезвоживание -- осмотичне зневоднення -- концентрация соли -- концентрація солі -- картофельные чипсы -- картопляні чіпси -- обжаривание -- обсмажування
Анотація: Картофельные чипсы - высококалорийный продукт, а чрезмерное потребление жира приводит к ожирению человека. Поэтому задача состоит в получении продукта с низким содержанием жира, так как чрезмерное содержание жира ухудшает качество картофельных чипсов. Важным фактором, способствующим снижению жира в чипсах, есть содержание сухих веществ в картофеле и одним из способов их повышения является обрабатывание ломтиков картофеля раствором соли (осмотическое обезвоживание) перед обжариванием.


Дод.точки доступу:
Коваленко, Е. А. (аспирант); Ковбаса, В. Н. (доктор технических наук); Гребень, Б. В. (студент); Нагорный, В. Ю. (студент); Куприянова, Т. Н. (кандидат сельсько-хозяйственных наук)