Боренько, Надія.
    Локальні особливості народного харчування у ХХ столітті на порубіжжі Гуцульщини та Покуття / Н. Боренько // Народна творчість та етнологія. - 2013. - № 6. - С. 37-49. - Література : С.49 : 14 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 63.52(4Укр)
Рубрики: Этнология
   Етнологія

   Україна
    Украина

    Івано-Франківська область

    Ивано-Франковская область

    Косивський район

    Покуття

Кл.слова (ненормовані):
гуцули -- гуцулы -- гуцульская этнокультура -- еда как социокультурный феномен -- етнографія Покуття -- етнографія України -- традиционная пища -- традиційний посуд -- традиционная посуда -- традиційне харчування -- украинская традиционная пища -- українська народна їжа -- этнография религии -- этнография Украины
Анотація: Розглянуто окремі питання народного харчування на території Косивського району Івано-Франківської області. Ця місцевість ділиться на Гуцульщину та Покуття. Такій розподіл зумовлює багато відмінностей у рецептурі та приготуванні їжі.

Утримувачі документа:
НБ ДНУ
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Величко, Тетяна.
    Традиції народного харчування гуцулів Верховинського району Івано-Франківської області / Т. Величко // Народна творчість та етнологія. - 2013. - № 6. - С. 49-56. - Література : С.55-56 : 20 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 63.52(4Укр)
Рубрики: Етнологія
   Этнология

   Україна
    Украина

    Івано-Франківська область

    Ивано-Франковская область

Кл.слова (ненормовані):
гуцули -- гуцулы -- гуцульская этнокультура -- еда как социокультурный феномен -- етнографія України -- кулинарные традиции -- кулінарні традиції -- пища традиционная -- традиційне харчування -- украинская традиционная пища -- українська народна їжа -- этнография религии -- этнография Украины
Анотація: Розглянуто систему традиційного харчування гуцулів у контексті життєзабезпечення етносу. Проаналізовано вплив глобалізаційних та міжкультурних чинників у системі сучасного харчування.

Утримувачі документа:
НБ ДНУ
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Русінова, Тарама.
    Традиційне харчування поліщуків: історіографічний аспект / Т. Русінова // Народна творчість та етнологія. - 2015. - № 1. - С. 39-48. - Бібліографія : 31 назва. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 63.52(4Укр)
Рубрики: Етнологія
   Этнология

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
еда -- етнографія Полісся -- етнографія України -- їжа -- народные обряды -- традиційні обряди -- традиционные обряды -- обряды украинского народа -- питание -- традиционная пища -- поліщуки -- ритуальная пища -- традиционное питание -- традиційне харчування -- украинская традиционная пища -- українська народна їжа -- этнография Украины
Анотація: Розглянуто основні напрями традиційного харчування жителів Полісся: суто їжу та її обрядовий аспект - календарні обряди із загальнопоширеними специфічними стравами й родинні обряди із нечисленними архаїчними стравами родинного, весільного і п оховального циклів. Основою дослідження є праці науковців, починаючи із середини 19 ст. і донині.





    Курінна, Марина.
    Типи страв у системі повсякденного харчування чехів Запорізької області (кінець ХХ - початок ХХІ століття) [Текст] / Марина Курінна // Народна творчість та етнологія. - 2016. - № 4. - С. 47-53. - Література : 14 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 63.52
Рубрики: Етнологія, 20 ст. кін.-21 ст. поч.
   Этнология, 20 ст. кон.-21 ст. нач.

   Україна
    Украина

    Запорізька область

    Запорожская область

Кл.слова (ненормовані):
поаседневная едаеда -- етнографія України -- повсякденна їжа -- кулінарні традиції -- национальные меньшинства Украины -- національні меншини в Україні -- традиционное питание -- традиційне харчування -- українська народна їжа -- украинская народная еда -- чешські переселенці -- чешские переселенцы -- типи страв -- типы блюд -- хліб -- хлеб -- виготовлення хлібу -- приготовление хлеба -- печені борошняні вироби -- печеніе мучніе изделия -- овочеві страви -- овощные блюда -- м'ясні страви -- мясные блюда -- молочні вироби -- молочные изделия
Анотація: У статті, підготовленій на основі польових матеріалів автора, проаналізовано комплекс повсякденних страв сучасних нащадків чеських переселенців, які мешкають у с. Новгородківка Мелітопольського району Запорізької області.