Чудновець, І.
    Методика прогнозування імпортних надходжень м'яса птиці в Україну / І. Чудновець // Економіст : Науково-практичний журнал. Зас.: фірма "Колегіум". - 2009. - № 4. - С. 44-46 : табл., рис. - Библиогр. в конце ст.
УДК
ББК 65.5
Рубрики: Економіка
   Світова економіка

   Міжнародні економічні відносини

   Экономика

   Мировая экономика

   Международные экономические отношения

   Україна
Кл.слова (ненормовані):
м'ясо -- м'ясна продукція -- імпорт м'яса -- оптимізація імпорту м'яса -- надходження м'яса -- м'ясо птиці -- мясо -- мясная продукция -- импорт мяса -- оптимизация импорта мяса -- поступление мяса -- мясо птицы
Анотація: Визначено алгоритм прогнозування імпортних надходжень м'яса в Україну та побудовано економетричну модель попиту і пропозиції на м'ясо птиці.

Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (14.07.2009р. Інв.2656ж - Б.ц.) (вільний)




   
    Про внесення змін до Інструкції з бухгалтерського обліку податку на додану вартість : наказ Міністерства фінансів України від 18 травня 2009 р. № 675 // Бухгалтерський облік і аудит : науково-практичний журнал. - 2009. - № 7. - С. 3
УДК
Рубрики: Бухгалтерский учет
   Нормативные документы, 2009 г.

   Бухгалтерський облік

   Нормативні документи, 2009 р.

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
бухгалтерский учет -- нормативные документы -- инструкции -- налог на добавленную стоимость -- приказы Министерства финансов -- перерабатывающие предприятия -- мясо-молочная продукция -- дотация -- сельськохозяйственные товаропроизводители -- расчеты по налогам -- бухгалтерський облік -- нормативні документи -- податок на додану вартість -- накази Міністерства фінансів -- переробна промисловість -- м'ясо-молочна продукція -- дотація -- сільськогосподарські товаровиробники -- розрахунки за податками
Анотація: Зміни до Інструкції з бухгалтерського обліку податку на додану вартість.

Утримувачі документа:
ДНУЗТ

Дод.точки доступу:
Міністерство фінансів України \про нього\; Інструкція з бухгалтерського обліку податку на додану вартість \о произв.\
Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (27.07.2009р. Інв.2817ж - Б.ц.) (вільний)




    Гончарук, А. (доцент; кандидат економічних наук).
    Забезпечення ефективності виробництва м'яса в Україні / А. Гончарук // Економіка України : Щомісячний політіко-економічний журнал. Держком УРСР по економіці и АH УРСР. До 1992р -Економіка Радянської України - на рос. та укр. мовах. - 2009. - № 6. - С. 65-74 : табл., рис.
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості, 2000-2006 рр.

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
Кл.слова (ненормовані):
м'ясо -- м'ясна галузь -- харчова промисловість -- конкурентоспроможність продукції -- виробництво м'яса -- споживання м'яса -- компанії -- рейтинг компаній -- порівняльний аналіз -- мясо -- мясная отрасль -- пищевая промышленность -- конкурентоспособность продукции -- производство мяса -- употребление мяса -- сравнительный анализ
Анотація: Із застосуванням різних інструментів і моделей граничного аналізу та бенчмаркінгу проведено порівняльний аналіз ефективності 29 українських і 53 іноземних компаній, що працюють у м'ясній галузі. Встановлено значний вплив організаційних та управлінських факторів на ефективність вітчизняних підприємств. Виявлено чималий потенціал підвищення ефективності галузі.


Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (14.08.2009р. Прим. 1 - ) (вільний)




    Мармуль, Л. О. (доктор економічних наук; професор; Державний вищий навчальний заклад "Херсонський державний аграрний університет").
    Проблеми і перспективи розвитку птахівництва в регіоні / Л.О. Мармуль, Н.О. Аверчева // Економіка АПК : Міжнародний науково-виробничий журнал. - 2009. - № 4(174). - С. 16-24. - Бібліогр. в кінці розд. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
ДРНТІ
ББК 65.325.2
Рубрики: Економіка тваринництва
   Экономика животноводства

   Україна
    Херсонська область

Кл.слова (ненормовані):
птахівництво -- рентабельність продукції птахівництва -- виробництво яєць -- м’ясо птиці -- птицеводство -- рентабельность продукции птицеводства -- мясо птицы -- продукция птицеводства -- продукція птахівництва
Анотація: Аналіз найбільших районів-виробників яєць і м’яса птиці свідчить про дуже низький рівень ефективності виробництва, що стало причиною банкрутства і зміни власника більшості спеціалізованих підприємств області.

Утримувачі документа:
Державний вищий навчальний заклад "Херсонський державний аграрний університет"

Дод.точки доступу:
Аверчева, Н.О. (кандидат економічних наук; Державний вищий навчальний заклад "Херсонський державний аграрний університет")

Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (29.07.2009р. Прим. 1 - ) (вільний)




    Місюк, М. В. (кандидат економічних наук; доцент; Подільський державний аграрно-технічний університет).
    Про державне регулювання розвитку галузі скотарства / М.В. Місюк // Економіка АПК : Міжнародний науково-виробничий журнал. - 2009. - № 4(174). - С. 112-116. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
ДРНТІ
ББК 65.325.2
Рубрики: Економіка тваринництва
   Скотарство

   Экономика животноводства

   Скотоводство

Кл.слова (ненормовані):
скотарство -- ринок продукції скотарства -- продовольча безпека -- скотоводство -- продовольственная безопасность -- рынок продукции скотоводства -- конкурентоспроможність продукції -- м’ясо- молочна продукція -- конкурентоспособность продукции -- мясо-молочная продукция -- продовольственный рынок -- продовольственный рынок -- продукция сельского хозяйства -- продовольчий ринок -- продукція сільського господарства
Анотація: Визначення форм і напрямів державного регулювання ринку продукції скотарства.

Утримувачі документа:
Державний вищий навчальний заклад "Херсонський державний аграрний університет"

Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (29.07.2009р. Прим. 1 - ) (вільний)




    Мудрак, Р. (доцент; кандидат економічних наук).
    Чинники цінової динаміки на ринку м'яса та м'ясопродуктів / Р. Мудрак // Економіка України : щомісячний політіко-економічний журнал на російській та українській мовах. - 2009. - № 9. - С. 67-78 : табл., форм.
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Економіка сільського господарства, 2000-2008 рр.

   Экономика

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    США

Кл.слова (ненормовані):
м'ясо -- ринок м'яса -- м'ясопродукти -- ціноутворення -- продукти харчування -- безалкогольні напої -- індекси споживчих цін -- виробництво м'яса -- худоба -- приріст худоби -- мясо -- рынок мяса -- мясопродукты -- ценообразование -- продукты питания -- безалкогольные напитки -- индексы потребительских цен -- производство мяса -- скот -- прирост скота
Анотація: Проаналізовано сучасний стан вітчизняного ринку м'яса та м'ясопродуктів, а також основні чинники цінової кон'юктури. З'ясовано, що динаміку цін визначають головним чином обсяги, структура й вартість виробництва. Збільшення обсягів споживання в умовах відкритого конкурентного ринку на підвищення цін не впливає.

Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (16.11.2009р. Інв.2908ж - Б.ц.) (вільний)




    Шлапак, Олександр Віталійович (здобувач Державної установи "Інститут економіки та прогнозування НАН України"; м.Київ; Україна).
    Особливості і перспективи формування внутрішнього споживчого ринку продукції м'ясного скотарства / О. В. Шлапак // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2012. - № 12. - С. 75-83 : табл., граф. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.422.5(4УКР)-2
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Торговля отдельными видами товаров

   Торгівля окремими видами товарів

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
внутренние потребительские рынки -- внутрішні споживчі ринки -- говядина -- яловичина -- доходы населения -- доходи населення -- импортируемое мясо -- імпортоване м'ясо -- потребительский спрос -- споживчий попит -- птичье мясо -- м'ясо птиці -- свинина -- свинина -- средний класс -- середній клас -- структура спроса -- структура попиту -- формирование рынка мяса -- формування ринка м'яса -- ценовая конъюнктура -- цінова кон'юнктура -- экономическая динамика -- економічна динаміка
Анотація: Долсіджено закономірності й особливості вітчизняного споживчого ринку продукції м'ясного скотарства. Оцінено вплив зміни доходів населення на структуру попиту на м'ясну продукцію. Проаналізовано вплив цінової кон'юнктури ринку м'яса великої рогатої худоби (ВРХ) і ринків конкурентної продукції - свинини та м'яса птиці - на формування споживчого ринку м'яса ВРХ. У зв'язку із залежністю перспектив розвитку світового м'ясного скотарства від збільшення чисельності середнього класу в країнах світу, обгрунтовано перспективи розвитку м'ясного скотарства в Україні.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23




    Ягода, Г. Ю. (аспірант; Уманський національний університет садівництва).
    Забезпеченість основними засобами сільськогосподарських підприємств / Г. Ю. Ягода // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал. - 2013. - № 3. - С. 125-129 : табл. - (Сторінка молодого науковця). - Бібліогр. наприкінці ст., 6 назв. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕЦІ . - ISSN 2221-1055
ДРНТІ
УДК
Рубрики: Засоби виробництва
   Средства производства

   Сільськогосподарське виробництво

   Сельскохозяйственное производство

   Україна
    Украина

    Черкаська область

    Черкасская область

Кл.слова (ненормовані):
регіони України -- регионы Украины -- сільськогосподарські підприємства -- сельскохозяйственные предприятия -- сільськогосподарська продукція -- сельскохозяйственная продукция -- конкурентоспроможність сільськогосподарської продукції -- конкурентоспособность сельскохозяйственной продукции -- тваринництво -- животноводство -- м'ясо-молочне тваринництво -- мясо-молочное животноводство -- засоби сільськогосподарських підприємств -- средства сельскохозяйственных предприятий
Анотація: На прикладі Черкаської області та України розглянуто склад, структуру та ефективність використання основних засобів сільськогосподарських підприємств і забезпечення ними.

Утримувачі документа:
КРУ "Универсальная научная библиотека им. И. Я. Франко" : 95017
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Кінєва, Тетяна.
    Аналітична оцінка формування та використання біологічного капіталу скотарства / Т. Кінєва // Економіст : науково-практичний журнал. - 2013. - № 4. - С. 64-67 : табл., рис. - Библиогр. в конце ст.
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Економіка сільського господарства

   Экономика

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
сільське господарство -- сільськогосподарські підприємства -- скотарство -- біологічний капітал скотарства -- поголів'я худоби -- сільськогосподарська продукція -- велика рогата худоба -- сільськогосподарські корми -- сельское хозяйство -- сельскохозяйственные предприятия -- животноводство -- биологический капитал животноводства -- поголовье скота -- сельскохозяйственная продукция -- молоко -- мясо -- крупный рогатый скот -- сельскохозяйственные корма
Анотація: Статтю присвячено дослідженню стану інформаційно-аналітичного забезпечення управління відтворенням біологічного капіталу скотарства. Проаналізовано динаміку й структуру показників відтворення. Визначено основні напрями вдосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення управління відтворюючими процесами досліджуваної галузі, орієнтовані на ефективне та раціональне використання біологічних ресурсів.


Дод.точки доступу:
Матюші, СТОВ \о нем\; Матюши, СООО

Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)




    Пабат, В. О. (доктор сільськогосподарських наук; професор; Національний університет біоресурсів і природокористування України).
    Основні фактори, що зумовлюють якість продукції тваринництва / В. О. Пабат, Д. Т. Віннічук // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал. - 2013. - № 12. - С. 108-113. - (Наукова дискусія). - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 2221-1055
ДРНТІ
УДК
Рубрики: Сільськогосподарська екологія
   Сельскохозяйственная экология

   Органічне землеробство

   Органическое земледелие

   Екологія рослин

   Экология растений

   Продукти харчування тваринного походження

   Продукты питания животного происхождения

Кл.слова (ненормовані):
животноводство -- тваринництво -- продукция животноводства -- продукція тваринництва -- производство продукции животноводства -- виробництво продукції тваринництва -- молочные продукты питания -- молочні продукти харчування -- мясо -- м'ясо -- качество продукции животноводства -- якість продукції тваринництва -- продукты питания -- продукти харчування -- канцерогенные вещества в продуктах питания -- канцерогенні речовини в продуктах харчування -- факторы, влияющие на качество продукции животноводства -- фактори, що впливають якість продукции тваринництва -- наследственные факторы -- спадкові фактори -- экологические факторы -- екологічні фактори -- социально-экономические факторы -- соціально-економічні фактори -- сельскохозяйственные животные -- сільськогосподарські тварини -- екологічні методи в сільському господарстві -- экологические методы в сельском хозяйстве
Анотація: Висвітлено проблеми виробництва якісної продукції тваринництва.

Утримувачі документа:
КРУ "Универсальная научная библиотека им. И. Я. Франко" : 95017

Дод.точки доступу:
Віннічук, Д. Т. (доктор сільськогосподарських наук; професор; Інститут водних проблем і меліорації НААН)




    Степасюк, Л. М. (кандидат економічних наук; доцент Національного університету біоресурсів і природокористування України).
    Конкурентоспроможність продукції скотарства на світовому ринку / Л. М. Степасюк, З. М. Тітенко // Формування ринкових відносин в Україні : Збірник наукових праць. - 2013. - № 7/8. - С. 102-106 : табл., граф. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.428(4УКР)в-5
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Финансы внешней торговли, 2001-2011 гг.

   Фінанси зовнішньої торгівлі, 2001-2011 рр.

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
агропромышленный комплекс -- агропромисловий комплекс -- АПК -- внешнеэкономическая деятельность -- зовнішньоекономічна діяльність -- ВЭД -- ЗЕД -- конкуренция -- конкуренція -- говядина -- яловичина -- індекс -- імпорт -- мировые товарные рынки -- світові товарні ринки -- молоко -- мясо -- м'ясо -- конкурентоспособность мясной продукции -- конкурентоспроможність м'ясної продукції -- оценочная методология -- оціночна методологія -- сельскохозяйственная продукция -- сільськогосподарська продукція -- украинское скотоводство -- українське скотарство -- ценовые индексы -- цінові індекси -- экспорт мясной продукции -- експорт м'ясної продукції -- експорт яловичини -- экспорт говядины
Анотація: Розглянуто методи визначення конкурентоспроможності продукції на зовнішньому ринку. Здійснено детальний аналіз конкурентоспроможності вітчизняного молока та яловичини на світовому ринку та обгрунтовано напрями її підвищення.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Дод.точки доступу:
Тітенко, З.М. (аспірант; Національний університет біоресурсів і природокористування України); днепропетровский автор, но не о Днепропетровске




    Катеринич, О. О. (кандидат сільськогосподарських наук; старший науковий співробітник; завідувач відділу птахівництва; Інститут тваринництва НААН).
    Економічна ефективність використання курей вітчизняної селекції у племінних господарствах / О. О. Катеринич, Н. В. Прозорова // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал. - 2014. - № 1. - С. 30-32 : табл. - (Економіка агропромислового виробництва). - Бібліогр. наприкінці ст., 11 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 2221-1055
ДРНТІ
УДК
Рубрики: Сельскохозяйственное производство
   Сільськогосподарське виробництво

   Животноводство

   Тваринництво

   Птицеводство

   Птахівництво

Кл.слова (ненормовані):
сельское хозяйство -- сільське господарство -- сельскохозяйственные предприятия -- сільськогосподарські підприємства -- отечественная селекция -- вітчизняна селекція -- домашняя птица -- домашня птиця -- мясо-яичные куры -- м'ясо-яєчні кури -- племенное птицеводство -- племінне птахівництво -- инкубационное яйцо -- інкубаційне яйце -- производство инкубационного яйца -- виробництво інкубаційного яйця
Анотація: Мета статті – визначення економічної ефективності використання курей вітчизняної селекції в умовах племінних птахорепродукторів при одержанні інкубаційного яйця й добового молодняку для задоволення потреб населення.

Утримувачі документа:
КРУ "Универсальная научная библиотека им. И. Я. Франко" : 95017

Дод.точки доступу:
Прозорова, Н. В. (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; Інститут тваринництва НААН ); Інститут тваринництва НААН \о нем\




    Кохан, С. (провідний інженер накуово-дослідного відділу стандартизації в агропромисловому комплексі).
    Актуальність і своєчасність затвердження національного стандарту ДСТУ 3143:2013 "М’ясо птиці. Загальні технічні умови" / С. Кохан // Стандартизація. Сертифікація. Якість. - 2013. - № 5. - С. 27-28
УДК
ББК 30ц
Рубрики: Техника
   Стандартизация. Контроль качества

   Техніка

   Стандартизація. Контроль якості

Кл.слова (ненормовані):
стандартизація -- стандартизация -- контроль якості -- контроль качества -- затвердження національного стандарту -- утверждение национального стандарта -- м’ясо птиці -- мясо птицы -- технічні умови -- технические условия
Анотація: Наказом Мінекономрозвитку України від 11.06. 2013 за № 622 затверджено ДСТУ 3143:2013 "М’ясо птиці. Загальні технічні умови".

Утримувачі документа:
НТБ НТУ "ХПІ"

Дод.точки доступу:
Наказ Мінекономрозвитку України \о произв.\; ДСТУ 3143:2013 "М’ясо птиці. Загальні технічні умови" \о произв.\; М’ясо птиці. Загальні технічні умови, ДСТУ 3143:2013 \о произв.\

Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)




    Кирилюк, Д. О. (аспірант).
    Аналіз сучасного стану ринку продукції птахівництва в Україні / Д. О. Кирилюк // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал. - 2014. - № 2. - С. 116-119 : мал. - (Сторінка молодого науковця). - Бібліогр. наприкінці ст., 9 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 2221-1055
ДРНТІ
УДК
Рубрики: Торгівля сільськогосподарською продукцією
   Торговля сельскохозяйственной продукцией

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
ринки сільськогосподарської продукції -- рынки сельскохозяйственной продукции -- продукція птахівництва -- продукция птицеводства -- ринки продукції птахівництва -- рынки продукции птицеводства -- виробництво продукції птахівництва -- производство продукции птицеводства -- яйця птиці -- яйца птицы -- м'ясо птиці -- мясо птицы -- споживання продукції птахівництва -- потребление продукции птицеводства -- експорт продукції -- экспорт продукции -- імпорт продукції -- импорт продукции
Анотація: Висвітлено особливості продукції птахівництва, якісні показники яєць та м'са птиці, визначено важливість і корисність продукції птахівництва для населення. Досліджено розвиток українського ринку продукції птахівництва, проаналізовано його його динаміку. Проілюстровано динаміку щорічного споживання яєць і м'са птиці, динаміку виробництва їх в Україні, а також тенденції експорту й імпорту м'са птиці на вітчизняному ринку. Встановлено основні фактори, що впливають на функціонування ринку продукції птахівництва в нинішніх економічних умовах країни.

Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\Економ_АПК_2014_2\17.pdf
Утримувачі документа:
КРУ "Универсальная научная библиотека им. И. Я. Франко" : 95017




    Асанова, Тумар (аспірант Казахського економічного університету ім. Т.Рискулова; м.Алмати; Казахстан).
    Маркетингові дослідження ринку м'яса і м'ясопродуктів Республіки Казахстан / Т. Асанова // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2014. - № 9. - С. 76-83 : табл., граф. - Бібліогр. в кінці ст. - Стаття англійською мовою. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.325.2(5КАЗ)-5
Рубрики: Экономика
   Экономика животноводства, 2008-2012 гг.

   Економіка тваринництва, 2008-2012 грр.

   Казахстан
Кл.слова (ненормовані):
государственное стимулирование -- державне стимулювання -- зарубежный опыт -- зарубіжний досвід -- конъюнктурное оценивание -- кон'юнктурне оцінювання -- маркетинговые исследования -- маркетингові дослідження -- мясо крупного рогатого скота -- м'ясо великої рогатої худоби -- рынок мяса -- ринок м'яса -- отраслевые рынки -- галузеві ринки -- рыночное потребление -- ринкове споживання -- сельскохозяйственные производители -- сільськогосподарські виробники -- экономическая динамика -- економічна динаміка -- экспортные потенциалы -- експортні потенціали
Анотація: Особливу увагу приділено кон'юнктурному оцінюванню динаміки виробництва і споживання м'яса і м'ясопродуктів, аспектам підвищення експортного потенціалу м'яса великої рогатої худоби, а також напрямам стимулювання сільськогосподарських товаровиробників до розвитку м'ясного тваринництва.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Кириленко, Іван Григорович (доктор економічних наук; член-кореспондент НААН; народний депутат України; заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти).
    Перспективи вітчизняного АПК в світлі прогнозів світового ринку продовольства / І. Г. Кириленко, В. В. Дем'янчук // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 1. - С. 21-28 : рис. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка сільського господарства
   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
аграрний сектор -- аграрный сектор -- сільське господарство -- сельское хозяйство -- аграрний потенціал -- аграрный потенциал -- аграрна продукція -- аграрная продукция -- сільськогосподарська продукція -- сельскохозяйственная продукция -- експорт аграрної продукції -- экспорт аграрной продукции -- зернові культури -- зерновые культуры -- молочна продукція -- молочная продукция -- рослинні олії -- растительные масла -- яловичина -- говядина -- свинина -- м'ясо птиці -- мясо птицы -- структура експорту агропродукції -- структура экспорта агропродукции -- прогноз експорту агропродукції -- прогноз экспорта агропродукции -- світовий ринок продовольства -- мировой рынок продовольствия -- світові ціни на агропродукцію -- мировые цены на агропродукцию
Анотація: Досліджено зміни обсягів і структури експорту основних видів вітчизняної аграрної продукції (зерно пшениці, кукурудзи, ячменю, рослинних олій, яловичини, свинини, м'яса птиці) протягом 2000-2013 рр. Результати дослідження показують, що для підвищення прибутковості експорту вітчизняної аграрної продукції необхідно змінити діючу модель та в цілому чинну стратегію аграрного експорту з урахуванням процесів, що можуть відбуватися на світовому ринку продовольства, а також в умовах імплентації Угоди про асоціацію з ЄС. З цією метою доцільно опрацювати відповідну концепцію розвитку експорту аграрної продукції на найближче десятиліття, яка стане основою при розробленні державних програм розвитку галузі, які, з огляду на існуючі на світовому продовольчому ринку очікування, мають бути спямовані на розвиток галузі м'ясного та молочного скотарства, а також на збільшення експорту продукції вітчизняної харчової промисловості.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи

Дод.точки доступу:
Дем'янчук, Володимир Віталійович (кандидат сільськогосподарських наук; експерт Інституту розвитку аграрних ринків)




    Сас, Олександр Олександрович (аспірант; Державний вищий навчальний заклад "Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана").
    Удосконалення методики планування й обліку в галузі скотарства / О. О. Сас // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 1. - С. 106-112 : табл. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 46.0
Рубрики: Велика рогата худоба
   Крупный рогатый скот

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
скотарство -- скотоводство -- велика рогата худоба -- крупный рогатый скот -- виробництво продукції скотарства -- производство продукции скотоводства -- сільськогосподарські підприємства -- сельскохозяйственные предприятия -- господарства населення -- хозяйства населения -- м'ясо-молочні ферми -- мясо-молочные фермы -- облік у галузі скотарства -- учет в отрасли скотоводства -- планування у галузі скотарства -- планирование в отрасли скотоводства -- калькуляція витрат -- калькуляция затрат -- методика калькуляції витрат -- методика калькуляции затрат
Анотація: Досліджено тенденції показників скотарства України та проблемні аспекти функціонування аграрних підприємств галузі. Окреслено концептуальні розбіжності підходів щодо виробництва продукції скотарства у господарствах населення та підприємствах. Проаналізовано існуючу методику планування й обліку в галузі скотарства з метою виявлення її „вузьких” місць для контролю та управління виробничим процесом, розроблено адаптовані до ринкової економіки, виробничого процесу й реалій функціонування аграрних підприємств рекомендації щодо вдосконалення цієї методики. Рекомендації обґрунтовано, виходячи з технології виробництва основних продуктів скотарства та їх кінцевого використання. З метою підвищення контролю за ефективністю виробництва рекомендується застосовувати систему КРІ (ключові показники ефективності). Наведено ряд показників, що мають використовуватися в системі: річний надій у базисі на фуражну корову з урахуванням первісток, що перевіряються, середня прижиттєва продуктивність, а також проблемний з погляду управління показник – рівень вибракування.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи




    Саутбекова, Олеся (старший преподаватель кафедры менеджмента Казахского агротехнического унивеситета им.С.Сейфуллина; г.Астана; Казахстан).
    Экономическая эффективность производства мяса КРС в Северном Казастане / О. Саутбекова, К. Абуов // Актуальні проблеми економіки : Збірник наукових праць. - 2014. - № 8. - С. 106-112 : табл. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.325.1(5КАЗ)г-86
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Рентабельность животноводства, 2007-2012 гг.

   Рентабельність тваринництва, 2007-2012 рр.

   Северный Казахстан
    Північний Казастан

Кл.слова (ненормовані):
агропромышленный комплекс -- агропромисловий комплекс -- АПК -- економіка сільського господарства -- экономика сельского хозяйства -- затраты АПК -- витрати АПК -- крупный рогатый скот -- велика рогата худоба -- мясо -- м'ясо -- производственная концентрация -- виробнича концентрація -- себестоимость продукции -- собівартість продукції -- специализация -- спеціалізація -- терминология -- термінологія -- экономическая эффективность производства мяса -- економічна ефективність виробництва м'яса
Анотація: Рассмотрено понятие экономической эффективности. На основе данных Агентства по статистике Республики Казахстан проанализировано потребление продуктов питания в расчете на душу населения в Северном Казахстане, рассчитана динамика производства мяса во всех категориях хозяйств в областях Северного Казахстана, дана оценка эффективности производства мяса крупного рогатого скота (КРС), а также сформулированы выводы по экономической эффективности производства мяса КРС в хозяйствах Северного Казахстана.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Дод.точки доступу:
Абуов, Куаныш (доктор экономических наук; профессор кафедры менеджмента и сервиса Казахского агротехнического унивеситета им.С.Сейфуллина; г.Астана; Казахстан)




    Віткін, Л. (доктор технічних наук; професор Університету економіки та права "КРОК"; головний консультант).
    Визначення ступеня ризику небезпечності продукції на м’ясопереробному підприємстві / Л. Віткін, С. Лапач, О. Ролько // Стандартизація. Сертифікація. Якість. - 2014. - № 5. - С. 57-61 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 30ц
Рубрики: Техника
   Стандартизация. Контроль качества

   Техніка

   Стандартизація. Контроль якості

Кл.слова (ненормовані):
м’ясопереробні підприємства -- мясоперерабатывающие предприятия -- виробництво небезпечної продукції -- производство опасной продукции -- ступень ризиків небезпечності -- степень рисков опасности -- експертна оцінка -- экспертная оценка -- небезпечна продукція -- опасная продукция -- управління ризиками продукції -- управление рисками продукции -- м'ясо-молочна продукція -- мясо-молочная продукция -- математичне моделювання -- математическое моделирование -- регресійний аналіз -- регрессионный анализ -- методи статистичного оброблення -- методы статистической обработки
Анотація: Запропоновано модель оцінювання ризику виробництва небезпечної продукції м’ясопереробним підприємством на основі таких методів оцінювання ризиків, як експертна оцінка, попарне порівняння та регресійний аналіз.

Перейти к внешнему ресурсу: \\Tower-2008\textlok\Адвокат\Стандарт_сертифік_якість_2014_5\17.pdf
Утримувачі документа:
НТБ НТУ "ХПІ"

Дод.точки доступу:
Лапач, С. (кандидат фізико-математичних наук; доцент); Ролько, О. (інженер з якості)




    Васильєва, Наталя Костянтинівна (доктор економічних наук; професор; завідуюча кафедрою інформаційних систем і технологій Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету; м.Дніпропетровськ).
    Економіко-математичні моделі розвитку регіонального м'ясо-молочного кластеру [Текст] / Н. К. Васильєва // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2015. - № 3. - С. 429-435. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.04(4УКР)с + 65.325.2(4УКР-4ДНІ)в6-05
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Региональная экономика

   Регіональна економіка

   Экономика животноводства, 2013 г.

   Економіка тваринництва, 2013 р.

   Украина
    Україна

    Днепропетровская область

    Дніпропетровська область

Кл.слова (ненормовані):
математическое моделирование -- математичне моделювання -- экономическое моделирование -- економічне моделювання -- мясо-молочные кластеры -- м’ясо-молочні кластери -- насыщение регионального рынка -- насичення регіонального ринку -- поголовье крупного рогатого скота -- поголів’я крупної рогатої худоби -- продуктивность КРС -- продуктивність КРХ -- регионы Украины -- регіони Украіни -- сравнительный статистический анализ -- порівняльний статистичний аналіз
Анотація: Виконано порівняльний статистичний аналіз розвитку м’ясо-молочного кластеру Дніпропетровської області відповідно українських та світових показників. Запропоновано економіко-математичні моделі оптимізації поголів’я і продуктивності тварин за категоріями господарств для насичення регіонального ринку. Оцінено практичну досяжність результатів комп’ютерних обчислень.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Дод.точки доступу:
днепропетровский автор, но не о Днепропетровске