06
   Д 36


    Корінь, М.
    Економічний механізм забезпечення інноваційного розвитку залізничного транспорту / М. Корінь // Збірник наукових праць Державного економіко-технологічного університету. Серія Економіка і управління. - К. : ДЕТУТ, 2012. - Вип. 20. - С. 112-117. - Бібліогр. в кінці ст.
УДК
Рубрики: Залізничний транспорт
   Железнодорожный транспорт

   Экономика железнодорожного транспорта

   Економіка залізничного транспорту

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
залізничний транспорт -- железнодорожный транспорт -- экономика железнодорожного транспорта -- економіка залізничного транспорту -- инновации -- інновації -- інноваційний розвиток -- инновационное развитие -- економічний механізм -- экономический механизм -- транспортні процеси -- транспортные процессы

Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Гьокменоглу, Корхан (науковий співробітник кафедри економіки Каліфорнійського університету; м.Сан-Дієго; США; ; PhD (економіка)).
    Стохастичні властивочті турецьких реальних процентних ставок / К. Гьокменоглу, З. Каракор, Д. Екінчі // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2014. - № 4. - С. 375-386 : табл., граф. - Бібліогр. в кінці ст. - Стаття англійською мовою. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.262.2(5ТУЦ)г-86
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Теория кредитования

   Теорія кредитування

   Турция
    Туреччина

Кл.слова (ненормовані):
единичный корень -- одиничний корінь -- период полураспада -- період напіврозпаду -- реальная процентная ставка -- реальна відсоткова ставка -- устойчивость -- стійкість -- структурный разрыв -- структурний розрив -- фондовий ринок -- фондовый рынок -- біржева торгівля -- биржевая торговля
Анотація: Доведено, що реальна відсоткова ставка відіграє ключову роль при прийнятті економічних рішень домогосподарствами, фірмами та урядом, а також при побудові багатьох макроекономічних моделей. Характеристики часових рядів реальних відсоткових ставок також можуть стати суттєвим макроекономічним та фінансовим показником. З використанням економетричних прийомів досліджено ступінь стійкості щоквартальних реальних відсоткових ставок з урахуванням сезонних коливань. Зокрема, використано метод одиничних коренів Лі-Стразіціча, модифікований таким чином, щоб вловити більше двох структурних розривів для усередненої відсоткової ставки в Туреччині. Доведено існування 3 структурних розривів, які є суттєвими показниками динаміки економічного розвитку країни. Також доведено, що структурні розриви суттєво знижують ступінь стійкості відсоткової ставки. Для більш детального дослідження стійкості реальної відсоткової ставки розраховано періоди напіврозпаду шоків, довірчі інтервали та окремо досліджено підвибірки у досліджуваному періоді. Результати аналізу демонструють, що турецьку реальну відсоткову ставку можна назвати стаціонарною, до певної міри реверсивною та доволі стійкою.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Дод.точки доступу:
Каракор, Зайнен (доцент кафедри економіки Університету м.Сельчук; Туреччина; PhD (економіка)); Екінчі, Джагдаш (спеціаліст з продажу технічного обладнання підприємства "ІВМ" в Туреччині; м.Анкара; Туреччина)




    Биканова, М. В.
    Технологія борошняних кондитерських виробів спеціального призначення для людей, які займаються розумовою працею [Текст] / М. В. Биканова, К. В. Куниця, О. В. Леонов // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2017. - Вип. 53(1274). - С. 53-59 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 36.86
Рубрики: Пищевые производства
   Кондитерское производство

   Харчові виробництва

   Кондитерське виробництво

Кл.слова (ненормовані):
борошняні кондитерські вироби -- мучные кондитерские изделия -- кондитерське виробництво -- кондитерское производство -- технології приготування -- технологии приготовления -- журавлина -- клюква -- корінь імбиру -- корень имбиря -- волоські горіхи -- грецкие орехи -- вироби спеціального призначення -- изделия специального назначения
Анотація: Представлено результати досліджень щодо використання нових рецептурних компонентів в технології борошняних кондитерських виробів. На підставі одержаних результатів встановлено доцільність використання обраних рецептурних компонентів (журавлина, корінь імбиру, волоський горіх) при виробництві випечених кондитерських виробів – кейк попсів. Для одержаних зразків кондитерських виробів досліджено органолептичні показники, визначено вміст глютену, розрахунковим методом встановлено харчову і енергетичну цінність, вміст вітамінів і мінералів. Визначено, що використання запропонованих інгредієнтів дозволяє створити продукт підвищеної харчової цінності з одночасним зниженням енергетичної, та розширити асортимент борошняних кондитерських виробів.


Дод.точки доступу:
Куниця, К. В.; Леонов, О. В.




   
    Investigation of mechanisms of Potassium and Cesium-137 uptake by plants with optical and gamma spectrometries in the field under water-stressed conditions / V. V. Prorok, O. I. Dacenko // Український фізичний журнал : науковий журнал. - 2018. - Т. 63, № 3. - P. 238-244 : табл. 3. - Бібліогр.: с. 243 (19 назв)
УДК
Рубрики: Фізика
   Физика

   Будова матерії

   Строение материи

Кл.слова (ненормовані):
cesium -- цезій -- цезий -- ion channel -- іонний канал -- ионный канал -- potassium -- калій -- калий -- root -- корень -- корінь -- soil humidity -- вологість грунту -- влажность почвы -- soil solution -- грунтовий розчин -- почвенный раствор -- канали надходжень -- каналы поступлений
Анотація: Канали надходження [[p]]137[[/p]]Cs та калію з грунту в рослини при нестачі води досліджено в польових умовах. Різноманітні рослини швидкого визрівання одночасно вирощувалися і збиралися кілька разів протягом двох сезонів 2012-2013 рр. на одних і тих самих експериментальних ділянках і з різними типами грунтів при одних і тих самих природних умовах у 10-кілометровій Чорнобильській Зоні Відчуження. Після кожного відбору вимірювався вміст [[p]]137[[/p]]Cs та К в рослинах та екстаргованих грунтових розчинах. Калій та цезій надходили до коренів рослин, як правило, через низькоселективні канали, коли концентрація розчиненого калію (С[[d]]к[[/d]]) у грунті перевищувала 2 мкг/см[[p]]3[[/p]]. В цьому випадку селективність надходження в рослину для [[p]]137[[/p]]Cs відносно калію r була близька до 1. Однак коли С[[d]]к[[/d]] була в інтервалі від 0,5 до 2 мкг/см[[p]]3[[/p]], калій як виявилося, також надходив до коренів рослин через високоселективні калієві канали, тоді як цезій надходив до коренів лише через низькоселективні канали. В цьому випадку величина r була набагато меншою від 1. Коли ж С[[d]]к[[/d]] була нижчою за 0,5 мкг/см [[p]]3[[/p]], цезій та калій надходили до коренів через конкуруючі канали з більшою селективністю для цезію, ніж для калію. Значення r у цьому випадку могло перевищувати 1.


Дод.точки доступу:
Prorok, V. V.; Dacenko, O. I.; Bulavin, L. A.; Zelensky, S. E.; Poperenko, L. V.

Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)