Крисанов, Дмитро (доктор економічних наук). Системи технічного регулювання Європейського союзу, України та Митного союзу для агропродовольчої сфери: напрями їх зближення, можливості звуження невідповідності та зменшення асиметричності / Д. Крисанов> // Економіст : науково-практичний журнал. - 2014. - № 2. - С. 4-10 : портр.; а-рис.; а-табл. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Економіка Економіка сільського господарства Экономика Экономика сельского хозяйства Европа Європа Україна Росія Россия Кл.слова (ненормовані): сільське господарство -- продукція АПК -- сільськогосподарська продукція -- продовольча безпека -- якість продовольчої продукції -- міжнародні стандарти -- зовнішньоекономічна діяльність -- ЗЕД -- харчові підприємства -- нормативно-правове регулювання -- єдиний економічний простір -- єдиний нормативний простір -- сельское хозяйство -- продукция АПК -- сельскохозяйственная продукция -- продовольственная безопасность -- качество продовольственной продукции -- международные стандарты -- внешнеэкономическая деятельность -- ВЭД -- пищевые предприятия -- нормативно-правовое регулирование -- единое экономическое пространство -- единое нормативное пространство Анотація: Проаналізовано та розкрито сутність сучасних законодавчих, технічних і практичних невідповідностей та асиметричночті між вимогами нормативних документів щодо безпечності та якості продовольчої продукції країн - членів Європейського й Митного союзів та України.висвітлено складну ситуацію України щодо узгодження різнопланових і асиметричних положень і вимог директив ЄС, технічних регламентів МС і національних стандартів, які чинні або впроваджуються в дію, а також можливі втрати від односторонньої орієнтаціївітчизняних підприємств щодо їх дотримання. Систематизовано основні напрями та конкретизовано інструменти, процедури і процеси, запровадження яких дозволить значно зблизити системи технічного регулювання ЄС, України та МС, обмежити роль інституціонального чинника в згортанні зовнішньоекономічних відносин та сприятиме пришвидшенню переходу аграрних і переробно-харчових підприємств на сучасні технології виробництва продовольчої продукції. Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\Економіст_2014_2\3.pdf Утримувачі документа: КЗК ДОУНБ Дод.точки доступу: Європейський Союз, міжнародна організація \о нем\; Европейский Союз, международная организация \о нем\; ЕС, международная организация \о нем\; ЄС, міжнародна організація \о нем\; Митний союз \о нем\; Таможенный союз \о нем\; Глобальний підхід, програма ЄС \о произв.\; Глобальный подход, программа ЕС \о произв.\; Кодекс Аліментаріус, програма ЄС \о произв.\; Кодекс Алиментрариус, программа ЕС \о произв.\ Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене) |