Восприимчивость трансгенных растений картофеля к вирусу ожога гречихи / Н. Я. Спивак [и др.]> // Доповіді Національної академії наук України. - 2012. - № 9. - С. 165-169 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ . - ISSN 1025-6415
Рубрики: Биология Молекулярная биология Біологія Молекулярна біологія Кл.слова (ненормовані): молекулярная биология -- молекулярна біологія -- картофель -- картофель -- трансгенные растения -- трансгенні рослини -- нетрансгенные растения -- нетрансгенні рослини -- вирус ожога гречихи -- вірус опіку гречки -- трансгенні рослини -- трансгенные растения Анотація: Показана визуальная оценка инфицированных вирусом ожога гречихи трансгенных и нетрансгенных растений картофеля. Дод.точки доступу: Спивак , Н. Я. (член-корреспондент НАН Украины); Кочетов , А. В.; Лозова , О. Й.; Юзвенко , Л. В.; Сабирова , Т. Ю.; Демченко , А. А.; Диденко , Л. Ф. |
Шмаглій, О. Б. (кандидат економічних наук; провідний науковий співробітник; старший науковий співробітник). Плодоовочевий сектор України: чинники розвитку та пріоритети зростання [Текст] / О. Шмаглій> // Економіка України : науковий журнал. - 2015. - № 5. - С. 52-68 : табл., рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
Рубрики: Економіка Економіка сільського господарства, 2010-2013 рр. Экономика Экономика сельского хозяйства, 2010-2013 гг. Україна Украина Кл.слова (ненормовані): сільське господарство -- плодоовочевий сектор -- рослинництво -- картопля -- овочі -- фрукти -- споживання плодоовочевої продукції -- індикатори достатності споживання плодоовочевої продукції -- індекс ВВП -- реалізація сільскогосподарської продукції -- ринок плодоовочевої продукції -- ціноутворення на плодоовочеву продукцію -- аграрна політика -- переробні підприємства -- конкурентоспроможність плодоовочевої продукції -- експорт плодоовочевої продукції -- зовнішньоекономічна діяльність -- економічна інтеграція -- європейська інтеграція -- країни ЕС -- європейські стандарти якості продукції -- сельское хозяйство -- плодоовощной сектор -- растениеводство -- картофель -- овощи -- фрукты -- потребление плодоовощной продукции -- индикаторы достаточности потребления плодоовощной продукции -- индекс ВВП -- реализация сельскохозяйственной продукции -- рынок плодоовощной продукции -- ценообразование на плодоовощную продукцию -- рынок плодоовощной продукции -- рынок овощей -- рынок фруктов -- ценообразование на плодоовощную продукцию -- аграрная политика -- перерабатывающие предприятия -- экспорт плодоовощной продукции -- внешнеэкономическая деятельность -- экономическая интеграция -- страны ЕС -- европейские стандарты качества продукции Анотація: Досліджено сучасні особливості розвитку вітчизняного плодоовочевого комплексу, тенденції та закономірності розвитку виробництва і ринку плодоовочесовї продукції. Оцінено якісні та кількісні параметри функціонування сировинної та матеріально-технічної бази переробних підприємств плодоовочевого сектору АПК України, конкурентоспроможність продукції вітчизняних виробників. Обгрунтовано головні пріоритети подальшого сталого розвитку, що є базою для забезпечення ефективного функціонування економіки плодоовочевого сектору АПК України. Утримувачі документа: КЗК ДОУНБ Дод.точки доступу: Європейський Союз, міжнародна організація \о нем\; Европейский Союз, международная организация \о нем\ |
Исследование влияния осмотического обезвоживания на качество картофельных чипсов [Текст] / Е. А. Коваленко [и др.]> // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - 2016. - Вип. 18(1190). - С. 175-179 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
Производство пищевых концентратов Харчові виробництва Виробництво харчових концентратів Кл.слова (ненормовані): пищевая промышленность -- харчові виробництва -- картофель -- картопля -- осмотическое обезвоживание -- осмотичне зневоднення -- концентрация соли -- концентрація солі -- картофельные чипсы -- картопляні чіпси -- обжаривание -- обсмажування Анотація: Картофельные чипсы - высококалорийный продукт, а чрезмерное потребление жира приводит к ожирению человека. Поэтому задача состоит в получении продукта с низким содержанием жира, так как чрезмерное содержание жира ухудшает качество картофельных чипсов. Важным фактором, способствующим снижению жира в чипсах, есть содержание сухих веществ в картофеле и одним из способов их повышения является обрабатывание ломтиков картофеля раствором соли (осмотическое обезвоживание) перед обжариванием. Дод.точки доступу: Коваленко, Е. А. (аспирант); Ковбаса, В. Н. (доктор технических наук); Гребень, Б. В. (студент); Нагорный, В. Ю. (студент); Куприянова, Т. Н. (кандидат сельсько-хозяйственных наук) |