Восприимчивость трансгенных растений картофеля к вирусу ожога гречихи / Н. Я. Спивак [и др.] // Доповіді Національної академії наук України. - 2012. - № 9. - С. 165-169 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ . - ISSN 1025-6415
УДК
ББК 28.070
Рубрики: Биология
   Молекулярная биология

   Біологія

   Молекулярна біологія

Кл.слова (ненормовані):
молекулярная биология -- молекулярна біологія -- картофель -- картофель -- трансгенные растения -- трансгенні рослини -- нетрансгенные растения -- нетрансгенні рослини -- вирус ожога гречихи -- вірус опіку гречки -- трансгенні рослини -- трансгенные растения
Анотація: Показана визуальная оценка инфицированных вирусом ожога гречихи трансгенных и нетрансгенных растений картофеля.


Дод.точки доступу:
Спивак , Н. Я. (член-корреспондент НАН Украины); Кочетов , А. В.; Лозова , О. Й.; Юзвенко , Л. В.; Сабирова , Т. Ю.; Демченко , А. А.; Диденко , Л. Ф.




    Шмаглій, О. Б. (кандидат економічних наук; провідний науковий співробітник; старший науковий співробітник).
    Плодоовочевий сектор України: чинники розвитку та пріоритети зростання [Текст] / О. Шмаглій // Економіка України : науковий журнал. - 2015. - № 5. - С. 52-68 : табл., рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Економіка сільського господарства, 2010-2013 рр.

   Экономика

   Экономика сельского хозяйства, 2010-2013 гг.

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
сільське господарство -- плодоовочевий сектор -- рослинництво -- картопля -- овочі -- фрукти -- споживання плодоовочевої продукції -- індикатори достатності споживання плодоовочевої продукції -- індекс ВВП -- реалізація сільскогосподарської продукції -- ринок плодоовочевої продукції -- ціноутворення на плодоовочеву продукцію -- аграрна політика -- переробні підприємства -- конкурентоспроможність плодоовочевої продукції -- експорт плодоовочевої продукції -- зовнішньоекономічна діяльність -- економічна інтеграція -- європейська інтеграція -- країни ЕС -- європейські стандарти якості продукції -- сельское хозяйство -- плодоовощной сектор -- растениеводство -- картофель -- овощи -- фрукты -- потребление плодоовощной продукции -- индикаторы достаточности потребления плодоовощной продукции -- индекс ВВП -- реализация сельскохозяйственной продукции -- рынок плодоовощной продукции -- ценообразование на плодоовощную продукцию -- рынок плодоовощной продукции -- рынок овощей -- рынок фруктов -- ценообразование на плодоовощную продукцию -- аграрная политика -- перерабатывающие предприятия -- экспорт плодоовощной продукции -- внешнеэкономическая деятельность -- экономическая интеграция -- страны ЕС -- европейские стандарты качества продукции
Анотація: Досліджено сучасні особливості розвитку вітчизняного плодоовочевого комплексу, тенденції та закономірності розвитку виробництва і ринку плодоовочесовї продукції. Оцінено якісні та кількісні параметри функціонування сировинної та матеріально-технічної бази переробних підприємств плодоовочевого сектору АПК України, конкурентоспроможність продукції вітчизняних виробників. Обгрунтовано головні пріоритети подальшого сталого розвитку, що є базою для забезпечення ефективного функціонування економіки плодоовочевого сектору АПК України.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Дод.точки доступу:
Європейський Союз, міжнародна організація \о нем\; Европейский Союз, международная организация \о нем\




   
    Исследование влияния осмотического обезвоживания на качество картофельных чипсов [Текст] / Е. А. Коваленко [и др.] // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - 2016. - Вип. 18(1190). - С. 175-179 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК
Рубрики: Пищевая промышленность
   Производство пищевых концентратов

   Харчові виробництва

   Виробництво харчових концентратів

Кл.слова (ненормовані):
пищевая промышленность -- харчові виробництва -- картофель -- картопля -- осмотическое обезвоживание -- осмотичне зневоднення -- концентрация соли -- концентрація солі -- картофельные чипсы -- картопляні чіпси -- обжаривание -- обсмажування
Анотація: Картофельные чипсы - высококалорийный продукт, а чрезмерное потребление жира приводит к ожирению человека. Поэтому задача состоит в получении продукта с низким содержанием жира, так как чрезмерное содержание жира ухудшает качество картофельных чипсов. Важным фактором, способствующим снижению жира в чипсах, есть содержание сухих веществ в картофеле и одним из способов их повышения является обрабатывание ломтиков картофеля раствором соли (осмотическое обезвоживание) перед обжариванием.


Дод.точки доступу:
Коваленко, Е. А. (аспирант); Ковбаса, В. Н. (доктор технических наук); Гребень, Б. В. (студент); Нагорный, В. Ю. (студент); Куприянова, Т. Н. (кандидат сельсько-хозяйственных наук)




    Сачовський, Ігор (кандидат економічних наук).
    До особливостей динаміки сільськогосподарського виробництва в Івано-Франківській області [Текст] / І. Сачовський // Економіст : науково-практичний журнал. - 2017. - № 8. - С. 26-29 : табл. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Економіка сільського господарства, 1991-2015 рр.

   Экономика

   Экономика сельского хозяйства, 1991-2015 гг.

   Україна
    Украина

    Івано-Франківська область

    Ивано-Франковская область

Кл.слова (ненормовані):
сільськогосподарське виробництво -- ефективність сільськогосподарського виробництва -- рослинництво -- тваринництво -- сільськогосподарська продукція -- зернові культури -- цукрові буряки -- ріпак -- картопля -- овочі -- м'ясо -- молоко -- яйця -- регіони України -- сельскохозяйственное производство -- эффективность сельскохозяйственного производства -- растениеводство -- животноводство -- сельскохозяйственная продукция -- зерновые культуры -- сахарная свекла -- рапс -- картофель -- овощи -- молоко -- яйца -- регионы Украины
Анотація: Розглянуто специфіку сільськогосподарського виробництва на Івано-Франківщині, також його динаміку за 1991-2015 роки.