Іванов, Сергій (ректор Національного університету харчових технологій; доктор хімічних наук; професор; м. Київ). Підготовка фахівців для винного туризму в Національному університеті харчових технологій: традиції та перспективи / С. Іванов, Д. Басюк> // Вища школа : науково-практичне видання. - 2012. - № 6. - С. 7-15. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
Рубрики: Освіта. Педагогіка Вища професійна освіта Образование. Педагогика Высшее профессиональное образование Кл.слова (ненормовані): винний туризм -- винный туризм -- спеціалізований туризм -- специализированный туризм -- туристична освіта -- туристическое образование -- фахова компетентність -- профессиональная компетентность -- моделі підготовки фахівців -- модели подготовки специалистов -- національні винні шляхи -- национальные винные пути -- навчальний процес -- учебный процесс -- навчальні дисципліни -- учебные дисциплины -- вищі навчальні заклади -- высшие учебные заведения -- ВНЗ -- ВУЗы -- університети -- университеты Анотація: На основі аналізу сучасних тенденцій світового туристичного ринку розглянуто модель підготовки фахівців для винного туризму в рамках спеціалізації за напрямом 6.140103 "Туризм". Дод.точки доступу: Басюк, Дарія (завідувач кафедри готельного та туристичного бізнесу Національного університету харчових технологій; кандидат педагогічних наук; доцент; м. Київ); Національний університет харчових технологій \про нього\ |
Севіч, Владимир (старший викладач економічного факультету Університету м.Крагуєвац; Сербія). Визначення чинників розвитку винного туризму : емпіричне дослідження / В. Севіч, А. Джорджевіч, Д. Дімітровські> // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2013. - № 5. - С. 461-472 : табл., схем. - Бібліогр. в кінці ст. - Стаття англійською мовою. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ Рубрики: Экономика Економіка Экономика туризма Економіка туризму Сербия Сербія Опленац Кл.слова (ненормовані): агропромышленный комплекс -- агропромисловий комплекс -- АПК -- винный туризм -- винний туризм -- виноделие -- виноробство -- винодельческая промышленность -- виноробна промисловість -- отраслевое развитие -- галузевий розвиток -- региональный туризм -- регіональний туризм -- сельский туризм -- сільський туризм -- туристические маршруты -- туристичні маршрути -- формирующие факторы туризма -- формуючі чинники туризму Анотація: Показано, що винний туризм — унікальний туристичний досвід. Цей різновид туризму є усе більш важливим елементом регіонального і сільського туризму по всій Європі, у тому числі Сербії, і створює зв'язок між промисловістю і туризмом. Його визнано формою сільського туризму, агротуризму, культурного туризму, промислового туризму і одним із спеціальних видів туризму. Описано туристів, які відвідують сербські винні заводи, і характеристики винного регіону, що впливають на переваги, вплив різних чинників на популярність винного регіону. Розглянуто відмінності в оцінюванні важливості характеристик винного регіону залежно від статі і міри професійної залученості у виноробницькій промисловості. Дослідження проведено у виноробнях регіону Опленац (Центральна Сербія). Результати визначили керівні принципи майбутнього розвитку винного туризму, а також напрями подальших досліджень та їх вживання в широкому контексті і ширших областях. Утримувачі документа: Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23 Дод.точки доступу: Джорджевіч, Александер (старший викладач економічного факультету Університету Бєлграду; Сербія; PhD); Дімітровські, Дарко (викладач Школи економіки; м.Карагуєвац; Сербія) |