Кулешова, Ганна (кандидат економічних наук; Миколаївський державний аграрний університет).
    НАССР - складова системи управління якістю продукції аграрних підприємств / Г. Кулешова // Економіст : науково-практичний журнал. - 2012. - № 2. - С. 56-58. - Библиогр. в конце ст.
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Економіка сільського господарства

   Экономика

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
економіка сільського господарства -- галузі економіки -- сільське господарство -- агропромисловий комплекс -- АПК -- аграрні підприємства -- сільськогосподарська продукція -- безпечність продуктів -- якість продукції -- управління якістю продукції -- міжнародні системи -- системи управління якістю -- экономика сельского хозяйства -- отрасли экономики -- сельское хозяйство -- агропромышленный комплекс -- аграрные предприятия -- сельскохозяйственная продукция -- безопасность продуктов -- качество продукции -- управление качеством продукции -- международные системы -- системы управления качеством
Анотація: Розкрито питання підвищення якості продукції аграрного сектора за рахунок упровадження на підприємствах ефективних міжнародних систем управління якістю. Базовою системою виступає НАССР, яка впливає на формування доходів і значно підвищує рівень конкурентоспроможності підприємств у міжнародній спільноті.


Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)




    Водянка, Л. Д.
    Перспективи впровадження системи НАССР у процесі виробництва харчової продукції : наукові повідомлення / Л. Д. Водянка, Н. Я. Кутаренко // Регіональна економіка : Науково-практичний журнал. - 2013. - № 1. - С. 185-194 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. 194. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 1562-0905
УДК
Рубрики: Харчова промисловість
   Пищевая промышленность

   Україна
    Украина

    Чернівецька область

    Черновицкая область

Кл.слова (ненормовані):
система управління якістю -- система управления качеством -- критичні точки контролю -- критические точки контроля -- харчова промисловість -- пищевая промышленность -- складові якості органічної продукції -- составляющие качества органической продукции -- система аналізу ризиків і критичні точки контролю -- НАССР -- підприємства харчової промисловості -- предприятия пищевой промышленности -- безпечність продукції -- безопасность продукции
Анотація: Обгрунтована необхідність впровадження системи аналізу небезпечних факторів та визначення критичних точок контролю (НАССР) на підприємствах харчової промисловості як системи управління якістю на основі екологічності та безпечності продукції. Наведено приклад робочої розрахункової таблиці для виявлення та аналізу небезпечних факторів та визначення критичних точок констролю.

Утримувачі документа:
Библиотека ИНСО ПГАСА

Дод.точки доступу:
Кутаренко, Н. Я.; ПАТ "Чернівецький хлібокомбінат" \о нем\Чернівецький хлібокомбінат, ПАТ \о нем\




    Король, С. Я. (кандидат економічних наук; доцент кафедри бухгалтерського обліку).
    Нормативні документи із соціальної відповідальності бізнесу / С. Король // Економіка України : науковий журнал. - 2013. - № 9. - С. 85-96 : рис. - Бібліогр. в кінці ст.
УДК
ББК 65.290
Рубрики: Экономика
   Бизнес. Предпринимательство

   Економіка

   Бізнес. Підприємництво

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
соціальна відповідальність бізнесу -- социальная ответственность бизнеса -- ділова етика -- деловая этика -- етична відповідальність бізнесу -- этическая ответственность бизнеса -- правова відповідальність -- правовая ответственность -- заінтересовані особи -- заинтересованные лица -- міжнародні стандарти -- международные стандарты -- нормативні документи -- нормативные документы
Анотація: Досліджено системи нормативних документів з питань соціальної відповідальності бізнесу. Проаналізовано їх вплив на формування відповідальності бізнесу. Визначено роль вітчизняних і міжнародних нормативних документів у становленні соціальної відповідальності бізнесу в Україні. Розглянуто основні питання і застереження, висловлені науковцями та експертами у зв'язку з впровадженням стандартів ISO.


Дод.точки доступу:
Глобальний договір ООН \о произв.\; ISO 22000:2005 НАССР \о произв.\; ISO 14001:2004 \о произв.\

Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)




    Новіков, Володимир (доктор фізико-математичних наук; директор ВСП "Інститут підвищення кваліфікації фахівців у галузі технічного регулювання та споживчої політики"; Одеської державної академії технічного регулювання та якості; м. Київ).
    Сертифікація системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) в Україні: проблеми та шляхи їх вирішення / В. Новіков, І. Романенко, С. Фоміна // Економіст : науково-практичний журнал. - 2014. - № 5. - С. 8-11 : рис. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Экономика
   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Економіка

   Економіка легкої та харчової промисловості

Кл.слова (ненормовані):
харчові продукти -- пищевые продукты -- безпечність харчових продуктів -- безопасность продуктов питания -- системи управління безпечністю харчових продуктів -- системы управления безопасностью пищевых продуктов -- сертифікація систем управління -- сертификация систем управления -- модель НАССР -- НАССР модель
Анотація: Розглядається проблематика вдосконалення порядку сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів. Для сучасної харчової проимсловості характерним є використання великої кількості сировини, харчових добавок, пакувальних матеріалів, що призводить до появи як позитивних так і негативних наслідків. За такої ситуації найбільш логічним кроком є гармонізація вимог до безпеки продукції шляхом застосування загально визнаної моделі НАССР(Hazard Analysis Critical Control - аналіз ризиків та критичні точки контролю, НАССР).



Дод.точки доступу:
Романенко, Ірина (директор; ДП "Миколаївський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації"); Фоміна, Світлана
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Березовая, С. С. (ведущий аудитор по сертификации систем менеджмента органа по сертификации).
    Необходимость внедрения в Украине систем управления безопасностью пищевых продуктов на основе принципов НАССР [Текст] / С. С. Березовая // Стандартизація. Сертифікація. Якість : Науково-технічний журнал. - 2015. - N 2. - С. 43-48 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 2307-4949
УДК
ББК 30ц
Рубрики: Техника
   Стандартизация. Контроль качества

   Техніка

   Стандартизація. Контроль якості

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
системы управления -- системи управління -- пищевые продукты -- харчові продукти -- принципы НАССР -- принципи НАССР -- сертификация продукции -- сертифікація продукції -- обязательная сертификация -- обов'язкова сертифікація -- добровольная сертификация -- добровільна сертифікація -- санитарно-гигиенические требования -- санітарно-гігієничні вимоги -- безопасность продукции -- безпека продукції -- системы управления безопасностью пищевых продуктов -- системи управління безпекою харчових продуктів
Анотація: Обоснована необходимость внедрения украинскими предприятиями пищевой промышленности систем управления безопасностью пищевых продуктов (СУБПП) на основе принципов НАССР. Этот международно признанный инструмент управления обеспечивает более структурированный подход к контролю идентифицированных опасных факторов по сравнению с традиционными методами и позволяет перейти от испытания конечного продукта к разработке превентивных мер. Он может стать надежной основой для развития производства, обеспечения права потребителей получать безопасный продукт во всех случаях, выполнения законодательных требований и получения преимуществ в конкурентной борьбе.





    Труш, Юлія Леонідівна (кандидат економічних наук; доцент кафедри прикладної економіки Національного університету харчових технологій України).
    Система управління безпечністю харчових продуктів [Текст] / Ю. Л. Труш, М. В. Григорців, І. А. Заїнчковська // Формування ринкових відносин в Україні : Збірник наукових праць. - 2016. - № 3. - С. 74-77 : табл., схем. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25г-80
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности

   Економіка харчової промисловості

   Управление качеством

   Управління якістю

Кл.слова (ненормовані):
организация производства -- організація виробництва -- конкурентоспособность пищевой промышленности -- конкурентоспроможність харчової промисловості -- пищевые продукты -- харчові продукти -- продукти харчування -- продукты питания -- безпека продуктів харчування -- безопасность продуктов питания -- предприятия пищевой промышленности -- підприємства харчової промисловості -- системы управления качеством продукции -- системи управлення якістю продукції
Анотація: Система управління якістю продукції підприємств є одним з основних важелів забезпечення ефективного управління якістю. З розвитком господарських відносин актуальними залишаються питання, пов'язані з їх аналізом.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск

Дод.точки доступу:
Григорців, М.В. (кандидат економічних наук; доцент національного університету харчових технологій); Заїнчковська, Юлія Леонідівна (кандидат економічних наук; доцент кафедри прикладної економіки Національного університету харчових технологій України); НАССР, система контроля качества пищевых продуктов \о произв.\




   
    Система управління якістю та безпечністю при виробництві капсульованих продуктів з пробіотичними мікроорганізмами [Текст] / Є. П. Пивоваров [и др.] // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 12(1184). - С. 137-144 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Пищевые производства
   Производство пищевых концентратов

   Харчові виробництва

   Виробництво харчових концентратів

Кл.слова (ненормовані):
капсульовані пробіотичні мікроорганізми -- капсулированные пробиотические микроорганизмы -- система НАССР -- безпека харчової продукції -- безопасность пищевой продукции -- системи управління якістю -- системы управления качеством -- виробництво капсульованих продуктів -- производство капсулированных продуктов -- напівфабрикати -- полуфабрикаты -- харчові виробництва -- пищевые производства -- виробництво харчових концентратів -- производство пищевых концентратов
Анотація: Висвітлює актуальність проблеми впровадження системи управління безпечністю за принципами НАССР на виробництвах харчової промисловості. У статті уперше описано особливості побудови та використання даної системи на виробничих ділянках, де випускають капсульовані напівфабрикати з пробіотичними мікроорганізмами. При цьому особлива увага направлена на усі можливі критичні точки контролю, які можуть стати на заваді виробництва безпечної капсульованої продукції з пробіотичними мікроорганізмами. Охарактеризовані усі види ризиків, а також наведені рекомендації щодо попередження, усунення або зниження їх до припустимих рівнів, позначених у міжнародних стандартах. Наведені пропозиції, за рахунок запропонованого систематичного контролю на всіх етапах виробництва, гарантують виготовлення безпечної продукції; безпечність продукції при споживанні; збільшення відповідальності персоналу на усіх операціях та стадіях технологічного процесу.



Дод.точки доступу:
Пивоваров, Є. П. (доктор технічних наук); Большакова, В. Л.; Кондратюк, Н. В. (кандидат технічних наук,); Демидова, О. В. (студентка)




    Холостова, А. М. (аспірант кафедри державної політики та суспільного розвитку).
    Формування чек-листу державної перевірки підприємства на дотримання процедур контролю шкідників [Текст] / А. М. Холостова // Інвестиції: Практика та досвід : Аналіз. Прогнози. Коментар. - 2017. - № 6. - С. 124-127 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 67.401.12
Рубрики: Право
   Управління соціально-культурною сферою

   Управление социально-культурной сферой

Кл.слова (ненормовані):
чек-листи -- чек-листы -- державні перевірки -- государственные проверки -- державні органи влади -- государственные органы власти -- безпека харчової промисловості -- безопасность пищевой промышленности -- система НАССР -- контроль шкідників харчових продуктів -- контроль вредителей пищевых продуктов -- ринок харчових продуктів -- рынок пищевых продуктов -- підприємства харчової промисловості -- предприятия пищевой промышленности -- споживачі харчових продуктів -- потребители пищевых продуктов
Анотація: Сьогодні існує гостра необхідність державної перевірки Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів підприємств різних видів діяльності (зокрема харчових та з підвищеним ступенем ризику) на предмет відповідності вимогами проведення процедур контролю шкідників. Здійснення таких перевірок не може проводитись без чітко визначених параметрів. Виходом міг би служити чітко складений чек-лист перевірок, він не має бути обтяжливий чи не зрозумілий і має містити базовий перелік питань, виконання яких необхідне для проведення адекватних процедур з контролю шкідників. Чек-лист (Check list — контрольний список) — список, що містить ряд необхідних питань для перевірки будь-якої роботи. Відзначаючи пункти списку, особа, що перевіряє може дізнатися про стан належного/не належного виконання роботи/робіт, що перевіряються.


Дод.точки доступу:
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів \о ней\




    Рудницкий, В. Ф.
    Практические аспекты перехода от ДСТУ 4161 к ІSО 22000 при совершенствовании НАССР-системы предприятия / В. Ф. Рудницкий // Стандартизація. Сертифікація. Якість. - 2016. - № 3. - С. 31-34 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК
Рубрики: Техника
   Техніка

   Стандартизация. Контроль качества

   Стандартизация. Контроль качества

Кл.слова (ненормовані):
стандарты -- стандарти -- пищевая безопасность -- харчова безпека -- НАССР-системы -- НАССР-системи -- проектные решения -- проектні рішення
Анотація: Рассматриваются некоторые особенности, с которыми сталкиваются специалисты по системам обеспечения пищевой безопасности при переходе от стандарта ДСТУ 4161 к стандарту ДСТУ130 22000. Приведен ряд проектных решений для использования инструментария ДСТУ 130 22000.

Перейти к внешнему ресурсу: \\New\textlok\Стандарт_сертифік_якість_2016_3\8.pdf

Дод.точки доступу:
ДСТУ 4161 \о произв.\; ІSО 22000 \о произв.\