Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>U=633.2/.3<.>
Загальна кількість знайдених документів : 3
Показані документи с 1 за 3
1.


    Кропивко, Максим Михайлович (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; докторант; Національний науковий центр "Інститут аграної економіки").
    Розвиток кормовиробництва в господарствах населення [Текст] / М. М. Кропивко // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 11. - С. 35-44 : рис.; табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 42.2
Рубрики: Сільське господарство
   Сельское хозяйство

   Кормовиробництво в цілому

   Кормопроизводство в целом

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
сільське господарство -- сельское хозяйство -- господарства населення -- хозяйства населения -- особисті селянські господарства -- личные крестьянские хозяйства -- сільські домогосподарства -- сельские домохозяйства -- тваринництво -- животноводство -- поголів'я тварин -- поголовье животных -- виробництво продукці тваринництва -- производство продукции животноводства -- громадське кормовиробництво -- общественное кормопроизводство -- спільна господарська діяльність -- совместная хозяйственная деятельность -- сільські аграрні кластери -- сельские аграрные кластеры -- оранізаційна структура кластерів -- организационная структура кластеров -- трудозатратність виробництва -- трудозатратность производства
Анотація: Науково обгрунтувано концептуальні підходи щодо розвитку тваринницької галузі у господарствах населення в умовах децентралізації влади. Враховуючи давні традиції українського селянства щодо гуртової праці, у т.ч. й випасання худоби на громадських пасовищах (череда), пропонується підтримати цю традицію у напрямі розвитку громадського кормовиробництва створенням сільського аграрного кластера. При цьому організаційна структура сільського аграрного кластера має включати як підприємство- інтегратора спільної діяльності, що матиме необхідні потужності з виробництва кормів або перероблення вирощеної у господарствах населення продукції та відповідні підрозділи, які забезпечуватимуть потреби селян у маркетингових, інформаційних чи консультаційних послугах, так і Раду учасників кластера.


Знайти схожі

2.


    Степасюк, Людмила Михайлівна (кандидат економічних наук; доцент; Національний університет біоресурсів і природокористування України).
    Кормовиробництво як основний чинник ефективного розвитку галузі скотарства [Текст] / Л. М. Степасюк, А. А. Лопанчук // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2016. - № 4. - С. 28-33 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 42.2
Рубрики: Сільське господарство
   Сельское хозяйство

   Кормовиробництво в цілому

   Кормопроизводство в целом

   Україна
    Украина

    Полісся

    Полесье

Кл.слова (ненормовані):
скотарство -- скотоводство -- кормовиробництво -- кормопроизводство -- кормова база -- кормовая база -- кормові угіддя -- кормовые угодья -- годівля великої рогатої худоби -- кормление крупного рогатого скота -- виробництво молока -- производство молока -- витрати кормів -- расходы кормов -- структура кормів -- структура кормов -- економічна ефективність -- экономическая зффективность
Анотація: Досліджено сучасний стан і рівень розвитку кормовиробництва в сільськогосподарських підприємствах Полісся. Виявлено основні фактори, що впливають на його рівень. Оскільки кормовиробництво тісно пов'язане з використанням земельних ресурсів у вигляді кормових угідь, досліджено їх сучасний стан та співвідношення із кількістю поголів'я тварин. Аналізуючи витрати кормів за видами для годівлі корів і молодняку великої рогатої худоби в усіх областях поліської зони встановлено, які саме корми мають найбільшу питому вагу у структурі кормів. На основі групувань проаналізовано вплив рівня витрат кормів на економічну ефективність виробництва молока й приросту ВРХ у підприємствах Полісся. Запропоновано практичні рекомендації щодо ефективного розвитку галузі скотарства створенням міцної кормової бази.


Дод.точки доступу:
Лопанчук, Анастасія Анатоліївна (аспірант; Національний університет біоресурсів і природокористування України)

Знайти схожі

3.


    Материнська, Ольга Андріївна (кандидат економічних наук; старший викладач; Вінницький національний аграрний університет).
    Аналітична оцінка виробництва кормів в аграрних формуваннях Вінниччини [Текст] / О. А. Материнська, К. С. Амонс // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2016. - № 4. - С. 50-55 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 42.2
Рубрики: Сільське господарство
   Сельское хозяйство

   Кормовиробництво в цілому

   Кормопроизводство в целом

   Україна
    Украина

    Вінницька область

    Винницкая область

Кл.слова (ненормовані):
сільське господарство -- сельское хозяйство -- сільськогосподарські підприємства -- сельскохозяйственные предприятия -- аграрні підприємства -- аграрные предприятия -- сільськогосподарські культури -- сельскохозяйственные культуры -- кормовиробництво -- кормопроизводство -- виробництво кормів -- производство кормов -- кормова база -- кормовая база -- кормові культури -- кормовые культуры -- виробництво кормових культур -- производство кормовых культур -- посівні площі -- посевные площади
Анотація: Проведено аналітичну оцінки сучасного стану наявної кормової бази аграрних формувань області, а також пошук додаткових можливостей і шляхів підвищення ефективності їхньої діяльності за рахунок розвитку галузі кормовиробництва, адаптованого до вимог ринку. Встановлено, що для забезпечення виробництва достатньої кількості якісного кормового зерна й білково-вітамінної сировини для вітчизняних комбікормових підприємств і виробництва необхідних обсягів збалансованих комбікормів необхідно: оптимізувати структуру зернових культур; розширити площі посіву зернобобових культур (сої, гороху, вики й інших); впроваджувати інноваційні технології вирощування, що забезпечують високу реалізацію біологічного потенціалу сортових ресурсів зернофуражних культур.


Дод.точки доступу:
Амонс, Катерина Сергіївна (студент; Вінницький національний аграрний університет)

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)