Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
Наукова бібліотека Українського державного університету науки і технологій
Бази даних
Статті, доповіді, тези- результати пошуку
Вид пошуку
Каталог книг
Каталог книг НМетАУ (до 2022 року)
Періодичні видання (друковані)
Статті, доповіді, тези
Рідкісні та цінні видання
Охоронні документи
Мережеві ресурси
Зона пошуку
Ключевые слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Відсортувати знайдені документи за:
автором
назвою
роком видання
типом документа
Пошуковий запит:
<.>U=633.2/.3<.>
Загальна кількість знайдених документів
:
3
Показані документи
с 1 за 3
>
1.
Кропивко, Максим Михайлович
(кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; докторант; Національний науковий центр "Інститут аграної економіки").
Розвиток кормовиробництва в господарствах населення [Текст] / М. М. Кропивко> // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. -
№ 11
. - С. 35-44 : рис.; табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
633.2/.3
ББК
42.2
Рубрики:
Сільське господарство
Сельское хозяйство
Кормовиробництво в цілому
Кормопроизводство в целом
Україна
Украина
Кл.слова (ненормовані):
сільське господарство
--
сельское хозяйство
--
господарства населення
--
хозяйства населения
--
особисті селянські господарства
--
личные крестьянские хозяйства
--
сільські домогосподарства
--
сельские домохозяйства
--
тваринництво
--
животноводство
--
поголів'я тварин
--
поголовье животных
--
виробництво продукці тваринництва
--
производство продукции животноводства
--
громадське кормовиробництво
--
общественное кормопроизводство
--
спільна господарська діяльність
--
совместная хозяйственная деятельность
--
сільські аграрні кластери
--
сельские аграрные кластеры
--
оранізаційна структура кластерів
--
организационная структура кластеров
--
трудозатратність виробництва
--
трудозатратность производства
Анотація:
Науково обгрунтувано концептуальні підходи щодо розвитку тваринницької галузі у господарствах населення в умовах децентралізації влади. Враховуючи давні традиції українського селянства щодо гуртової праці, у т.ч. й випасання худоби на громадських пасовищах (череда), пропонується підтримати цю традицію у напрямі розвитку громадського кормовиробництва створенням сільського аграрного кластера. При цьому організаційна структура сільського аграрного кластера має включати як підприємство- інтегратора спільної діяльності, що матиме необхідні потужності з виробництва кормів або перероблення вирощеної у господарствах населення продукції та відповідні підрозділи, які забезпечуватимуть потреби селян у маркетингових, інформаційних чи консультаційних послугах, так і Раду учасників кластера.
Знайти схожі
>
2.
Степасюк, Людмила Михайлівна
(кандидат економічних наук; доцент; Національний університет біоресурсів і природокористування України).
Кормовиробництво як основний чинник ефективного розвитку галузі скотарства [Текст] / Л. М. Степасюк, А. А. Лопанчук> // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2016. -
№ 4
. - С. 28-33 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
633.2/.3
ББК
42.2
Рубрики:
Сільське господарство
Сельское хозяйство
Кормовиробництво в цілому
Кормопроизводство в целом
Україна
Украина
Полісся
Полесье
Кл.слова (ненормовані):
скотарство
--
скотоводство
--
кормовиробництво
--
кормопроизводство
--
кормова база
--
кормовая база
--
кормові угіддя
--
кормовые угодья
--
годівля великої рогатої худоби
--
кормление крупного рогатого скота
--
виробництво молока
--
производство молока
--
витрати кормів
--
расходы кормов
--
структура кормів
--
структура кормов
--
економічна ефективність
--
экономическая зффективность
Анотація:
Досліджено сучасний стан і рівень розвитку кормовиробництва в сільськогосподарських підприємствах Полісся. Виявлено основні фактори, що впливають на його рівень. Оскільки кормовиробництво тісно пов'язане з використанням земельних ресурсів у вигляді кормових угідь, досліджено їх сучасний стан та співвідношення із кількістю поголів'я тварин. Аналізуючи витрати кормів за видами для годівлі корів і молодняку великої рогатої худоби в усіх областях поліської зони встановлено, які саме корми мають найбільшу питому вагу у структурі кормів. На основі групувань проаналізовано вплив рівня витрат кормів на економічну ефективність виробництва молока й приросту ВРХ у підприємствах Полісся. Запропоновано практичні рекомендації щодо ефективного розвитку галузі скотарства створенням міцної кормової бази.
Дод.точки доступу:
Лопанчук, Анастасія Анатоліївна (аспірант; Національний університет біоресурсів і природокористування України)
Знайти схожі
>
3.
Материнська, Ольга Андріївна
(кандидат економічних наук; старший викладач; Вінницький національний аграрний університет).
Аналітична оцінка виробництва кормів в аграрних формуваннях Вінниччини [Текст] / О. А. Материнська, К. С. Амонс> // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2016. -
№ 4
. - С. 50-55 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
633.2/.3
ББК
42.2
Рубрики:
Сільське господарство
Сельское хозяйство
Кормовиробництво в цілому
Кормопроизводство в целом
Україна
Украина
Вінницька область
Винницкая область
Кл.слова (ненормовані):
сільське господарство
--
сельское хозяйство
--
сільськогосподарські підприємства
--
сельскохозяйственные предприятия
--
аграрні підприємства
--
аграрные предприятия
--
сільськогосподарські культури
--
сельскохозяйственные культуры
--
кормовиробництво
--
кормопроизводство
--
виробництво кормів
--
производство кормов
--
кормова база
--
кормовая база
--
кормові культури
--
кормовые культуры
--
виробництво кормових культур
--
производство кормовых культур
--
посівні площі
--
посевные площади
Анотація:
Проведено аналітичну оцінки сучасного стану наявної кормової бази аграрних формувань області, а також пошук додаткових можливостей і шляхів підвищення ефективності їхньої діяльності за рахунок розвитку галузі кормовиробництва, адаптованого до вимог ринку. Встановлено, що для забезпечення виробництва достатньої кількості якісного кормового зерна й білково-вітамінної сировини для вітчизняних комбікормових підприємств і виробництва необхідних обсягів збалансованих комбікормів необхідно: оптимізувати структуру зернових культур; розширити площі посіву зернобобових культур (сої, гороху, вики й інших); впроваджувати інноваційні технології вирощування, що забезпечують високу реалізацію біологічного потенціалу сортових ресурсів зернофуражних культур.
Дод.точки доступу:
Амонс, Катерина Сергіївна (студент; Вінницький національний аграрний університет)
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
Стандартний
Розширений
Професійний
За словником
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)