Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>U=636.3<.>
Загальна кількість знайдених документів : 2
Показані документи с 1 за 2
1.


    Ібатуллін, І. І. (доктор сільськогосподарських наук; професор; академік НААН; віце-президент).
    Стан і шляхи підвищення експортного потенціалу галузі вівчарства України / І. І. Ібатуллін, В. О. Пабат, В. М. Туринський // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2014. - № 3. - С. 13-23 : табл.; а-рис. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 46.7
Рубрики: Дрібна рогата худоба
   Мелкий рогатый скот

   Україна
Кл.слова (ненормовані):
вівчарство -- овцеводство -- поголів'я овець -- поголовье овец -- породи овець -- породы овец -- напрями продуктивності -- направления продуктивности -- виробництво продукції вівчарства -- производство продукции овцеводства -- вовна -- шерсть -- виробництво баранини -- производство баранины -- производство молока -- виробництво молока -- конкурентоспроможність галузі -- конкурентоспособность отрасли -- експортний потенціал галузі -- экспортный потенциал отрасли -- розвиток вівчарства -- развитие овцеводства -- державна політика -- государственная политика
Анотація: Проаналізовано розвиток виробництва продукції вівчарства у світі з 1950 року та в Україні за останні 180 років. Окреслено основні причини злетів і падінь вітчизняного вівчарства, визначено перспективні напрями продуктивності в умовах, що склалися на внутрішньому й світовому ринках. На основі технологічної оцінки економічної ефективності використання спеціалізованих м’ясних, молочних і багатоплідних порід овець розроблену мережу високотехнологічних модулів вівцеферм перспективних напрямів продуктивності для усіх природно-економічних зон, а також структурну схему формування конкурентоспроможного виробництва продукції вівчарства та козівництва в Україні. Запропоновано дієву регуляторну політику для стрімкого підвищення експортного потенціалу галузі вівчарства України. Враховуючи позитивний торговельний баланс на користь імпорту в Європі й Азії, Україна має усі передумови і шанси для формування експортного потенціалу баранини до 100-200 тис. т у забійній масі.


Дод.точки доступу:
Пабат, В. О. (доктор сільськогосподарських наук; професор; заступник директора); Туринський, В. М. (доктор сільськогосподарських наук; професор)

Знайти схожі

2.


    Козак, Ольга Анатоліївна (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; докторант; ННЦ "Інститут аграрної економіки").
    Організаційно-економічні резерви підвищення конкурентоспроможності галузі вівчарства [Text] / О. А. Козак, І. М. Беженар // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 8. - P33-38 : рис.; табл. - статья на англ. языке. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 46.7
Рубрики: Сільське господарство
   Сельское хозяйство

   Дрібна рогата худоба

   Мелкий рогатый скот

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
вівчарство -- овцеводство -- конкурентоспроможність вівчарства -- конкурентоспособность овцеводства -- економічна ефективність -- экономическая эффективность -- організаційно-економічні резерви -- организационно-экономические резервы -- державна підтримка -- государственная поддержка -- регіональні асоціації -- региональные ассоциации -- дорадчі служби -- совещательные службы
Анотація: Здійснено економічну оцінку сучасного стану галузі вівчарства в Україні, встановлено основні причини її занепаду. Проаналізовано зовнішні та внутрішні чинники, які впливають на конкурентоспроможність галузі, визначено організаційно-економічні резерви її підвищення. Зокрема, запропоновано методичний підхід до визначення економічної ефективності різних напрямів внутрішньогалузевої спеціалізації, що дасть змогу підвищити конкурентоспроможність галузі диверсифікацією виробничих видів діяльності вівчарських підприємств. Розроблено організаційно-економічні заходи на макро- і мікрорівнях, спрямовані на реалізацію стратегічних цілей розвитку й підвищення ефективності галузі. Одним із резервів виділено активізацію діяльності громадських організацій - регіональних асоціацій виробників вівчарської продукції та дорадчих служб.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи

Дод.точки доступу:
Беженар, Інна Миколаївна (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; ННЦ "Інститут аграрної економіки")

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)