Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
Наукова бібліотека Українського державного університету науки і технологій
Бази даних
Статті, доповіді, тези- результати пошуку
Вид пошуку
Каталог книг
Каталог книг НМетАУ (до 2022 року)
Періодичні видання (друковані)
Статті, доповіді, тези
Рідкісні та цінні видання
Охоронні документи
Мережеві ресурси
Зона пошуку
Ключевые слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Відсортувати знайдені документи за:
автором
назвою
роком видання
типом документа
Пошуковий запит:
<.>U=636.3<.>
Загальна кількість знайдених документів
:
2
Показані документи
с 1 за 2
>
1.
Ібатуллін, І. І.
(доктор сільськогосподарських наук; професор; академік НААН; віце-президент).
Стан і шляхи підвищення експортного потенціалу галузі вівчарства України / І. І. Ібатуллін, В. О. Пабат, В. М. Туринський> // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2014. -
№ 3
. - С. 13-23 : табл.; а-рис. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
636.3
ББК
46.7
Рубрики:
Дрібна рогата худоба
Мелкий рогатый скот
Україна
Кл.слова (ненормовані):
вівчарство
--
овцеводство
--
поголів'я овець
--
поголовье овец
--
породи овець
--
породы овец
--
напрями продуктивності
--
направления продуктивности
--
виробництво продукції вівчарства
--
производство продукции овцеводства
--
вовна
--
шерсть
--
виробництво баранини
--
производство баранины
--
производство молока
--
виробництво молока
--
конкурентоспроможність галузі
--
конкурентоспособность отрасли
--
експортний потенціал галузі
--
экспортный потенциал отрасли
--
розвиток вівчарства
--
развитие овцеводства
--
державна політика
--
государственная политика
Анотація:
Проаналізовано розвиток виробництва продукції вівчарства у світі з 1950 року та в Україні за останні 180 років. Окреслено основні причини злетів і падінь вітчизняного вівчарства, визначено перспективні напрями продуктивності в умовах, що склалися на внутрішньому й світовому ринках. На основі технологічної оцінки економічної ефективності використання спеціалізованих м’ясних, молочних і багатоплідних порід овець розроблену мережу високотехнологічних модулів вівцеферм перспективних напрямів продуктивності для усіх природно-економічних зон, а також структурну схему формування конкурентоспроможного виробництва продукції вівчарства та козівництва в Україні. Запропоновано дієву регуляторну політику для стрімкого підвищення експортного потенціалу галузі вівчарства України. Враховуючи позитивний торговельний баланс на користь імпорту в Європі й Азії, Україна має усі передумови і шанси для формування експортного потенціалу баранини до 100-200 тис. т у забійній масі.
Дод.точки доступу:
Пабат, В. О. (доктор сільськогосподарських наук; професор; заступник директора); Туринський, В. М. (доктор сільськогосподарських наук; професор)
Знайти схожі
>
2.
Козак, Ольга Анатоліївна
(кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; докторант; ННЦ "Інститут аграрної економіки").
Організаційно-економічні резерви підвищення конкурентоспроможності галузі вівчарства [Text] / О. А. Козак, І. М. Беженар> // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. -
№ 8
. - P33-38 : рис.; табл. - статья на англ. языке. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
636.3
ББК
46.7
Рубрики:
Сільське господарство
Сельское хозяйство
Дрібна рогата худоба
Мелкий рогатый скот
Україна
Украина
Кл.слова (ненормовані):
вівчарство
--
овцеводство
--
конкурентоспроможність вівчарства
--
конкурентоспособность овцеводства
--
економічна ефективність
--
экономическая эффективность
--
організаційно-економічні резерви
--
организационно-экономические резервы
--
державна підтримка
--
государственная поддержка
--
регіональні асоціації
--
региональные ассоциации
--
дорадчі служби
--
совещательные службы
Анотація:
Здійснено економічну оцінку сучасного стану галузі вівчарства в Україні, встановлено основні причини її занепаду. Проаналізовано зовнішні та внутрішні чинники, які впливають на конкурентоспроможність галузі, визначено організаційно-економічні резерви її підвищення. Зокрема, запропоновано методичний підхід до визначення економічної ефективності різних напрямів внутрішньогалузевої спеціалізації, що дасть змогу підвищити конкурентоспроможність галузі диверсифікацією виробничих видів діяльності вівчарських підприємств. Розроблено організаційно-економічні заходи на макро- і мікрорівнях, спрямовані на реалізацію стратегічних цілей розвитку й підвищення ефективності галузі. Одним із резервів виділено активізацію діяльності громадських організацій - регіональних асоціацій виробників вівчарської продукції та дорадчих служб.
Перейти к внешнему ресурсу:
текст статьи
Дод.точки доступу:
Беженар, Інна Миколаївна (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; ННЦ "Інститут аграрної економіки")
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
Стандартний
Розширений
Професійний
За словником
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)