Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>S=Экономика легкой и пищевой промышленности<.>
Загальна кількість знайдених документів : 47
Показані документи с 1 за 20
 1-20    21-40   41-47 
1.


    Шинкаренко, О. М.
    Методичні основи аналізу економічних взаємовідносин в молокопродуктовому підкомплексі (початок, продовження у наступному номері) / О. М. Шинкаренко // Економіка, фінанси, право : Інформаційно-аналітичний журнал. - 2008. - № 7. - С. 22-25
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
Кл.слова (ненормовані):
агропромисловий комплекс -- АПК -- молокопродуктовий комплекс -- економічні відносини -- економічна ефективність підприємств -- агропромислове виробництво -- агропромышленный комплекс -- молочнопродуктовый комплекс -- экономические отношения -- экономическая эффективность предприятий -- агропромышленное производство
Анотація: Розкрито проблеми аналізу ефективності сільськогосподарського виробництва в цілому та в молокопродуктовому підкомплексі зокрема.


Дод.точки доступу:
Пархомець; Приліпка, О. В.; Андрійчук, В. Г.; Вихор, М. В.; Галушко, В. П.; Мочерний, С. В.
Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (27.08.2008р. Інв.1768ж - Б.ц.) (вільний)

Знайти схожі

2.


    Оболенцева, Екатерина (Генический филиал Херсонского национального технического университета).
    Обеспечение конкурентных позиций предприятий на рынке рыбных товаров / Екатерина Оболенцева // Економіст : Науково-практичний журнал. Зас.: фірма "Колегіум". - 2008. - № 6. - С. 52-55 : табл. - Библиогр. в конце ст.
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
отрасли промышленности -- пищевая промышленность -- рыбные товары -- конкурентоспособность предприятий -- инвестиции в основной капитал -- рынки товаров -- рынки рыбных товаров -- рыбопромышленные предприятия -- интеграционные процессы -- холдинги -- галузі промисловості -- харчова промисловість -- рибні товари -- конкурентоспроможність підприємств -- інвестиції в основний капітал -- ринки рибних товарів -- промислові підприємства -- інтеграційні процеси
Анотація: Определены основные направления удержания конкурентных позиций рыбопромышленных предприятий, обеспечивающих наполняемость рынка рыбных товаров. Представлена структурная схема достижения конкурентных преимуществ предприятий рыбной отрасли, позволяющая в совокупности с анализом показателей стратегического потенциала предприятий оценить степень влияния внешних и внутренних факторов и осуществить выбор стратегических альтернатив.


Дод.точки доступу:
Интеррыбфлот, компания; Скандинавия, компания
Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (28.08.2008р. Інв.1701ж - Б.ц.) (вільний)

Знайти схожі

3.


    Шинкаренко, О. М.
    Методичні основи аналізу економічних взаємовідносин в молокопродуктовому підкомплексі / О. М. Шинкаренко // Економіка, фінанси, право : Інформаційно-аналітичний журнал. - 2008. - № 8. - С. 14-18. - Библиогр. в конце ст. - Початок у попередньому номері.
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

Кл.слова (ненормовані):
агропромисловий комплекс -- АПК -- молокопродуктовий комплекс -- економічні відносини -- економічна ефективність підприємств -- агропромислове виробництво -- агропромышленный комплекс -- молочнопродуктовый комплекс -- экономические отношения -- экономическая эффективность предприятий -- агропромышленное производство
Анотація: Розкрито проблеми аналізу ефективності сільськогосподарського виробництва в цілому та в молокопродуктовому комплексі зокрема.

Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (18.12.2008р. Інв.2150ж - Б.ц.) (вільний)

Знайти схожі

4.


    Баннова, Ірина (кандидат технічних наук; директор Хмельницького обласного громадського об'єднання "Швейний кластер").
    Баннова ірина: "Підготовка кадрів для швейної промисловості - одне із головних завдань швейного кластера сьогодні" : [інтерв'ю] / Ірина Баннова // Економіст : Науково-практичний журнал. Зас.: фірма "Колегіум". - 2008. - № 10. - С. 16-17
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
    Хмельницька область

Кл.слова (ненормовані):
інтерв'ю -- кластери -- швейні кластери -- об'єднання підприємств -- швейна промисловість -- галузі промисловості -- регіональна економіка -- учбові заклади -- интервью -- кластеры -- швейные кластеры -- объединения предприятий -- швейная промышленность -- отрасли промышленности -- региональная экономика -- учебные заведения
Анотація: Інтерв'ю директора Хмельницького обласного громадського об'єднання "Швейний кластер" щодо створення швейного кластеру на Поділлі.

Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (30.01.2009р. Інв.2107ж - Б.ц.) (вільний)

Знайти схожі

5.


    Нагорний, Є.
    Ефективність діяльності підприємств цукрової і спиртової промисловості в Україні / Є. Нагорний // Економіка. Фінанси. Право : Інформаційно-аналітичний журнал. - 2009. - № 3. - С. 12-14. - Библиогр. в конце ст.
УДК
ББК 65.305.7 + 65.305.3
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості

   Економіка хімічної промисловості

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Экономика химической промышленности

   Україна
Кл.слова (ненормовані):
економіка харчової промисловості -- економіка хімічної промисловості -- цукрова промисловість -- спиртова промисловість -- цукрові заводи -- спиртові заводи -- виробництво цукру -- виробництво спирту -- сировина -- сировинна база -- ефективність підприємств -- ефективність економічної діяльності -- экономика пищевой промышленности -- экономика химической промышленности -- сахарная промышленность -- спиртовая промышленность -- производство сахара -- производство спирта -- сырье -- сырьевая база -- эффективность предприятий -- эффективность экономической деятельности
Анотація: Проведено аналіз роботи цукрових та спиртових заводів України за останні роки з метою визначення шляхів підвищення ефективності діяльності підприємств в умовах трансформації вітчизняної економіки.

Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (13.07.2009р. Інв.2636ж - Б.ц.) (вільний)

Знайти схожі

6.


    Войнаренко, М. (доктор економічних наук).
    Методика вибору ефективної системи управління виробничими запасами на підприємствах харчової промисловості / М. Войнаренко, Л. Юрчишена // Економіст : Науково-практичний журнал. Зас.: фірма "Колегіум". - 2009. - № 4. - С. 48-51 : рис. - Библиогр. в конце ст.
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

Кл.слова (ненормовані):
економіка підприємства -- виробничі запаси -- олійно-жирова галузь -- молочна галузь -- галузі промисловості -- етапи управління запасами -- харчова промисловість -- экономика предприятия -- производственные запасы -- масло-жировая отрасль -- отрасли промышленности -- этапы управления запасами
Анотація: Розглянуто основні етапи методики впровадження системи управління виробничими запасами на підприємствах харчової промисловості, наведено рекомендації щодо їх реалізації на підприємствах олійно-жирової та молочної галузі з урахуванням особливостей їх діяльності.


Дод.точки доступу:
Юрчишена, Л.
Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (14.07.2009р. Інв.2656ж - Б.ц.) (вільний)

Знайти схожі

7.


    Гончарук, А. (доцент; кандидат економічних наук).
    Забезпечення ефективності виробництва м'яса в Україні / А. Гончарук // Економіка України : Щомісячний політіко-економічний журнал. Держком УРСР по економіці и АH УРСР. До 1992р -Економіка Радянської України - на рос. та укр. мовах. - 2009. - № 6. - С. 65-74 : табл., рис.
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості, 2000-2006 рр.

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
Кл.слова (ненормовані):
м'ясо -- м'ясна галузь -- харчова промисловість -- конкурентоспроможність продукції -- виробництво м'яса -- споживання м'яса -- компанії -- рейтинг компаній -- порівняльний аналіз -- мясо -- мясная отрасль -- пищевая промышленность -- конкурентоспособность продукции -- производство мяса -- употребление мяса -- сравнительный анализ
Анотація: Із застосуванням різних інструментів і моделей граничного аналізу та бенчмаркінгу проведено порівняльний аналіз ефективності 29 українських і 53 іноземних компаній, що працюють у м'ясній галузі. Встановлено значний вплив організаційних та управлінських факторів на ефективність вітчизняних підприємств. Виявлено чималий потенціал підвищення ефективності галузі.


Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (14.08.2009р. Прим. 1 - ) (вільний)

Знайти схожі

8.


    Олійник, Д. (професор; доктор економічних наук).
    До питання використання генетично модифікованих організмів в Україні / Д. Олійник // Економіка України : Щомісячний політіко-економічний журнал. Держком УРСР по економіці и АH УРСР. До 1992р -Економіка Радянської України - на рос. та укр. мовах. - 2009. - № 6. - С. 85-92. - Библиогр. в сносках
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості

   Гігієна харчування

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Гигиена питания

   Україна
Кл.слова (ненормовані):
ГМО -- продукти харчування -- використання генетично модифікованих організмів -- харчові продукти -- державне регулювання -- маркування продуктів -- генетически модифицированные организмы -- продукты питания -- использование генетически модифицированных организмов -- пищевые продукты -- государственное регулирование -- маркировка продуктов
Анотація: Розглянуто доцільність запровадження єдиних підходів щодо використання продуктів харчування, які містять генетично модифіковані організми. Проаналізовано їх використання в Україні та вплив на здоров'я споживачів. Наведено рекомендації щодо реформування системи технічного регулювання та споживчої політики шляхом введення технічних регламентів і нормативно-правових актів стосовно встановлення вимог до безпеки харчових продуктів, які виробляються із сировини, отриманої з генетично модифікованих рослин і тварин.


Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (14.08.2009р. Прим. 1 - ) (вільний)

Знайти схожі

9.


    Магдич, С.
    Інвестиційна привабливість харчових галузей та динаміка іноземних інвестицій / С. Магдич // Економіст : науково-практичний журнал. - 2009. - № 9. - С. 26-29 : табл. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості, 1996-2007 рр.

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
Кл.слова (ненормовані):
інвестиції -- залучення інвестицій -- іноземні інвестиції -- харчова промисловість -- галузі промисловості -- напої -- тютюнові вироби -- прямі іноземні інвестиції -- ПІІ -- инвестиции -- привлечение инвестиций -- иностранные инвестиции -- пищевая промышленность -- отрасли промышленности -- напитки -- табачные изделия -- прямые иностранные инвестиции -- ПИИ
Анотація: Детально розкрито специфіку інвестиційної привабливості різних видів економічної діяльності харчової промисловості за останні роки, а також проаналізовано їх структуру за джерелами надходження в українську економіку. Визначено найбільш інвестиційно привабливі і найменш привабливі харчові галузі та проаналізовано чинники, які забезпечили формування цієї ситуації.

Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

10.


    Поддєрьогін, А. (кандидат економічних наук; професор; завідувач кафедри фінансів підприємств ДВНЗ "Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана").
    Інновації та їх фінансове забезпечення в харчовій промисловості України [Текст] / А. Поддєрьогін, А. Корнилюк // Фінанси України : науково-теоретичний та інформаційно-практичний журнал Міністерства фінансів України. - 2009. - № 11. - С. 94-100 : табл. - Библиогр. в сносках
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості, 2004-2010 рр.

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
Кл.слова (ненормовані):
галузі економіки -- економіка харчової промисловості -- харчова промисловість -- інноваційна діяльність -- фінансування інновацій -- інвестиції -- інвестиційна діяльність -- підприємства харчової промисловості -- економічні кризи -- отрасли экономики -- экономика пищевой промышленности -- пищевая промышленность -- инновационная деятельность -- финансирование инноваций -- инвестиции -- инвестиционная деятельность -- предприятия пищевой промышленности -- экономические кризисы
Анотація: Розглянуто взаємозв'язок інновацій та інвестицій із урахуванням основних положень теорії циклічності. Запропоновано напрями фінансового забезпечення інноваційного розвитку харчової промисловості України.


Дод.точки доступу:
Корнилюк, А. (аспірант кафедри фінансів підприємств ДВНЗ ДВНЗ "Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана")

Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (15.03.2010р. Прим. 1 - ) (вільний)

Знайти схожі

11.


    Крисанов, Дмитро (доктор економічних наук Інституту економіки та прогнозування НАН України).
    Інноваційна діяльність та зношувально-відтворювальні процеси в харчовій промисловості / Д. Крисанов, Л. Водянка // Економіст : науково-практичний журнал. - 2010. - № 9. - С. 26-29
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості, 2000-2008 рр.

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
Кл.слова (ненормовані):
харчова промисловість -- інноваційна діяльність -- зношувально-відтворювальні процеси -- статистика -- пищевая промышленность -- инновационная деятельность
Анотація: Проаналізовано динаміку та особливості інноваційної діяльності в харчовій промисловості, систематизовані причини, які її гальмують. Розкрито галузеву специфіку зношувально-відтворювальних процесів у харчових галузях АПК. Обгрунтовано напрямки, важелі та заходи, реалізація яких буде сприяти нарощуванню інноваційного потенціалу підприємств харчової промисловості.


Дод.точки доступу:
Водянка, Люба

Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

12.


    Пасхавер, Б. (академік НААН України).
    Невтішний діагноз / Б. Пасхавер // Економіка України : щомісячний політіко-економічний журнал на російській та українській мовах. - 2010. - № 11. - С. 85-87
Рец. на Тринько Р. Продовольча безпека: аналітична діагностика / Р. Тринько. - Львів, 2010.- 168 с.
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
Кл.слова (ненормовані):
рецензії -- монографії -- продовольство -- продовольча безпека -- модифіковані продукти -- продовольствие -- продовольственная безопасность -- модифицированные продукты
Анотація: Міститься рецензія на монографію Р. Тринько "Продовольча безпека: аналітична діагностика".


Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

13.


    Крисанов, Дмитро (доктор економічних наук; Інститут економіки та прогнозування НАН України).
    Ресурсозабезпечення переробно-харчового виробництва / Д. Крисанов // Економіст : науково-практичний журнал. - 2012. - № 11. - С. 21-25. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
переробна промисловість -- харчова промисловість -- економіка харчової промисловості -- ресурсозабезпечення харчового виробництва -- харчові підприємства -- харчове виробництво -- продовольча сировина -- аграрна сировина -- сільськогосподарська сировина -- технології харчового виробництва -- технічна забезпеченість харчового виробництва -- інвестиції в харчову промисловість -- іноземні інвестиції -- інвестиції в основний капітал -- форми закупівлі сировини -- закупівля сировини -- агропродовольчі кластери -- перерабатывающая промышленность -- пищевая промышленность -- экономика пищевой промышленности -- пищевые предприятия -- пищевое производство -- продовольственное сырье -- аграрное сырье -- сельскохозяйственное сырье -- технологии пищевого производства -- техническое обеспечение пищевого производства -- инвестиции в пищевую промышленность -- иностранные инвестиции -- инвестиции в основной капитал -- формы закупки сырья -- закупка сырья -- агропродовольственные кластеры -- ресурсообеспечение пищевой промышленности
Анотація: Проаналізовано сутність та особливості ресурсозабезпечення переробно-харчового виробництва в ринкових умовах, розкрито його переваги й недоліки, систематизовано схеми організації надходження необхідних ресурсів на підприємство залежно від етапу його життєвого циклу. Особливу увагу приділено організації забезпечення матеріальними ресурсами з урахуванням сезонності виробництва аграрної сировини. Розроблено пропозиції щодо удосконалення існуючих схем і моделей ресурсозабезпечення підприємств харчових галузей АПК.


Знайти схожі

14.


    Гордійчук, Антоніна (кандидат економічних наук; Луцький технічний університет).
    Пріоритети інвестиційного забезпечення розвитку харчової промисловості регіону / А. Гордійчук // Економіст : науково-практичний журнал. - 2012. - № 12. - С. 68-70 : рис. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
    Украина

    Волинська область

    Волынская область

Кл.слова (ненормовані):
харчова промисловість регіону -- регіональна економіка -- інвестиції в харчову промисловість -- інвестиції в основний капітал -- інвестиційний потенціал харчової промисловості -- іноземні інвестиції -- сільськогосподарське виробництво -- інвестиційний клімат -- пищевая промышленность -- региональная экономика -- инвестиции в пищевую промышленность -- инвестиции в основной капитал -- инвестиционный потенциал пищевой промышленности -- иностранные инвестиции -- сельскохозяйственное производство -- инвестиционный климат
Анотація: Розкрито необхідність нарощення обсягів інвестиційного забезпечення розвитку підприємств харчової промисловості. Виявлено прикметні риси уповільнення процесів залучення іноземних інвестицій у харчову промисловість Волинської області. Запропоновано механізми нарощення інвестиційного потенціалу підприємств у окремих сегментах харчової промисловості даного регіону.


Знайти схожі

15.


    Корнієнко, Тетяна Миколаївна (здобувач; старший викладач).
    Оцінка ефективності напрямів підвищення якості продукції / Т. М. Корнієнко // Економіка. Фінанси. Право : інформаційно-аналітичний журнал. - 2013. - № 1. - С. 18-20. - Библиогр. в конце ст.
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

Кл.слова (ненормовані):
якість готової продукції -- качество готовой продукции -- якість продукції -- качество продукции -- хлібопекарські підприємства -- хлебопекарные предприятия -- управління якістю продукції -- управление качеством продукции -- економічна ефективність -- экономическая эффективность -- оцінка економічної ефективності -- оценка экономической эффективности
Анотація: Присвячено дослідженню оцінки ефективності напрямів підвищення якості продукції для удосконалення процесу управління якістю на хлібопекарських підприємствах. Розглянуто основні показники економічної ефективності якості продукції, а також внутрішні фактори, що впливають на формування та динамику ї зміни.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

16.


    Волошина, Тамара Миколаївна (кандидат економічних наук; доцент).
    Інноваційний підхід до розвитку підприємств пивоварної промисловості / Т. М. Волошина, І. В. Мельник, А. І. Литвинчук // Економіка. Фінанси. Право : інформаційно-аналітичний журнал. - 2013. - № 2. - С. 3-5 : табл., рис. - Библиогр. в конце ст.
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
пивоварна промисловість -- пивоваренная промышленность -- ринки пива -- рынки пива -- сегментація ринків -- сегментация рынков -- сегментація українського ринку пива -- сегментация украинского рынка пива -- торгові марки -- торговые марки -- оригінальне пиво -- оригинальное пиво -- виробництво оригінального пива -- производство оригинального пива -- тритікале -- тритикале -- несолоджена сировина -- несолодовое сырье -- підприємства пивоварної промисловості -- предприятия пивовареннной промышленности -- споживання пива -- потребление пива -- рівень споживання пива -- уровень потребления пива -- світле пиво -- светлое пиво
Анотація: Представлено аналіз ринку виробництва пива в Україні, розглянуто новий напрямок виробництва оригінального пива з використанням тритікале як несолодженої сировини.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Дод.точки доступу:
Мельник, Ірина Василівна (кандидат технічних наук; доцент); Литвинчук, Анна Іванівна (магістрант кафедри технології вина та енології)

Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

17.


    Новіков, Володимир (доктор фізико-математичних наук; директор ВСП "Інститут підвищення кваліфікації фахівців у галузі технічного регулювання та споживчої політики"; Одеської державної академії технічного регулювання та якості; м. Київ).
    Сертифікація системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) в Україні: проблеми та шляхи їх вирішення / В. Новіков, І. Романенко, С. Фоміна // Економіст : науково-практичний журнал. - 2014. - № 5. - С. 8-11 : рис. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Экономика
   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Економіка

   Економіка легкої та харчової промисловості

Кл.слова (ненормовані):
харчові продукти -- пищевые продукты -- безпечність харчових продуктів -- безопасность продуктов питания -- системи управління безпечністю харчових продуктів -- системы управления безопасностью пищевых продуктов -- сертифікація систем управління -- сертификация систем управления -- модель НАССР -- НАССР модель
Анотація: Розглядається проблематика вдосконалення порядку сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів. Для сучасної харчової проимсловості характерним є використання великої кількості сировини, харчових добавок, пакувальних матеріалів, що призводить до появи як позитивних так і негативних наслідків. За такої ситуації найбільш логічним кроком є гармонізація вимог до безпеки продукції шляхом застосування загально визнаної моделі НАССР(Hazard Analysis Critical Control - аналіз ризиків та критичні точки контролю, НАССР).



Дод.точки доступу:
Романенко, Ірина (директор; ДП "Миколаївський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації"); Фоміна, Світлана
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

18.


    Стройко, Тетяна (доктор економічних наук; Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського).
    Імплементація європейських стандартів якості як фактор підвищення конкурентоспроможності харчової промисловості України / Т. Стройко, Є. Бойко // Економіст : науково-практичний журнал. - 2014. - № 5. - P36-38. - Бібліогр. в кінці ст. - Стаття англійською мовою. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Экономика
   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Економіка

   Економіка легкої та харчової промисловості

Кл.слова (ненормовані):
харчова промисловість -- пищевая промышленность -- конкурентоспроможність харчової промисловості -- конкурентоспособность пищевой промышленности -- європейські стандарти якості -- европейские стандарты качества -- управління якостю продукції -- управление качеством продукции
Анотація: Обгрунтовано основні напрямки впровадження європейських стандартів як фактора підвищення конкурентоспроможності харчової промисловості України. Досліджено поточну систему контролю за якістю харчових продуктів. Проаналізовано міжнародні тенденції щодо управління якістю продуктів. Встановлено заходи щодо запровадження європейських стандартів якості.



Дод.точки доступу:
Бойко, Євгенія (кандидат економічних наук; Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова; м. Миколаїв)
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

19.


    Алирзаев, Анар.
    Организация предпринимательской деятельности предприятий Азербайджана по производству кожаных изделий / А. Алирзаев // Економіст : науково-практичний журнал. - 2014. - № 5. - С. 78-80 : табл. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Азербайджан
Кл.слова (ненормовані):
предпринимательская деятельность -- підприємницька діяльність -- производство кожаных изделий -- виробництво шкіряних виробів -- изделия из кожи -- вироби з шкіри -- импортная обувь -- імпортне взуття -- кожаная обувь -- шкіряне взуття
Анотація: На основе многолетних статистических данных проанализированы основные показатели работы предприятий Азербайджана по производству кожи, кожаных изделий и обуви; трудовые показатели, структура предпринимательских субъектов, количество и средняя цена ввозимой обуви по странам; выявлены резервы и предположен комплекс организационно-экономических рекомендаций по их рациональному использованию и развитию подотрасли.


Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

20.


    Skrypnyk, A. V. (doctor of economical science; professor).
    Meat production: global and Ukraine trends / A. V. Skrypnyk, M. A. Rodyna // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2014. - № 3. - С. 93-100 : рис. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка легкої та харчової промисловості
   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
Кл.слова (ненормовані):
м’ясна продукція -- виробництво м’ясної продукції -- ринок м’ясної продукції -- світовий ринок м'яса -- світові ціни -- імпорт м’ясної продукції -- тарифне регулювання -- мясная продукция -- производство мясной продукции -- рынок мясной продукции -- мировой рынок мяса -- мировые цены -- импорт мясной продукции -- тарифное регулирование
Анотація: Розглянуто виробництво м'ясної продукції в Україні та світі. Проаналізовано вплив світового ринку м'ясної продукції на вітчизняний. Введено поняття світової ціни на конкретний тип м'ясної продукції як середньозваженої ціни 20 провідних світових експортерів досліджуваної продукції. Для оцінки стабільності цього показника аналогічним чином введено поняття дисперсії ціни на заданий вид продукції. Описано тенденції українського та світового ринку м'ясопродуктів. За допомогою моделі експоненціального тренду оцінено середньорічні темпи зростання цін і обсягів виробництва. Показано, що найближчим часом світове виробництво курятини перевищить виробництво свинини. Зроблено порівняння світових і вітчизняних цін на такі товарні позиції, як свинина, курятина, яловичина. Показано, що маржа цін світового і внутрішнього ринків зберігається для яловичини, водночас рівень внутрішніх цін на свинину вже досяг рівня цін світового ринку, а для курятини внутрішні ціни перевищують світові. На основі порівняння рівнів цін світового та внутрішнього ринків зроблено висновок про необхідність внесення змін до тарифного регулювання імпорту м'ясної продукції.


Дод.точки доступу:
Rodyna, M. A. (first year magister)

Знайти схожі

 1-20    21-40   41-47 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)