Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=іони кальцію<.>
Загальна кількість знайдених документів : 2
Показані документи с 1 за 2
1.


    Недуха, О. М.
    Ефекти дії помірного водного дефіциту на вміст іонів кальцію в клітинах листків Sium latifoliym L. / О. М. Недуха // Доповіді Національної академії наук України. - 2010. - № 3. - С. 175-179. - Библиогр.: с. 178. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ . - ISSN 1025-6415
УДК
ББК 28.5
Рубрики: Биология
   Ботаника в целом

   Біологія

   Ботаніка в цілому

Кл.слова (ненормовані):
ботаніка -- ботаника -- іони кальцію -- ионы кальция -- водний дефіцит -- водный дефицит -- клітини листків -- клетки листьев -- Sium latifoliym -- лазерно-конфокальна мікроскопія -- лазерно-конфокальная микроскопия -- клітинні оболонки -- клеточные оболочки -- епідерма -- эпидерма -- органели клітин -- органеллы клеток -- мезофіл листків -- мезофил листьев -- бутонізація -- бутонизация -- плодоношення -- плодоношение
Анотація: Методом лазерно-конфокальної мікроскопії вперше досліджено розподіл та зміни відносно вмісту Са{\up 2+} у клітинних оболонках епідерми та органелах клітин мезофілу листків Sium latifoliym на стадії бутонізації та плодоношення.

Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

2.


    Безусов, А. Т. (доктор технических наук).
    Влияние эффекторов пектинметилэстеразы люцерны на кинетику деэтерификации пектиновых веществ [Текст] / А. Т. Безусов, Т. И. Никитчина // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 12(1184). - С. 145-149 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК
Рубрики: Пищевые производства
   Основные процессы и аппараты пищевых производств

   Харчові виробництва

   Основні процеси і апарати харчових виробництв

Кл.слова (ненормовані):
пектиновые вещества -- пектинові речовини -- ферменти -- пектинметилэстераза -- пектинметилестераза -- пирокатехин -- ионы кальция -- іони кальцію -- люцерна -- скорость реакции -- швидкість реакції -- аппараты пищевых производств -- апарати харчових виробництв
Анотація: Исследованы возможности регулирования ферментативной активности и использования пектинметилэстеразы ферментного препарата люцерны для дэетерификации яблочного пектина, с использованием моделирования ферментативной реакции в присутствии эффекторов. Проведена экспериментальная оценка представителей активаторов и ингибиторов пектинметилэстеразы ферментного препарата люцерны. Установлено влияние эффекторов путем изменения константы Михаэлиса и максимальной скорости реакции в результате взаимодействия активаторов и ингибиторов пектинметилэстеразы ферментного препарата люцерны, как со свободной формой фермента, так и с фермент-субстратным комплексом.



Дод.точки доступу:
Никитчина, Т. И. (кандидат технических наук)

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)