Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=якість продуктів харчування<.>
Загальна кількість знайдених документів : 7
Показані документи с 1 за 7
1.


    Кайгородцев, Александр (профессор кафедры бизнеса и делового администрирования Восточно-Казахстанского государственного университета имени С.Аманжолова; г.Усть-Каменогорск; Казахстан; доктор экономических наук; доцент).
    Продовольственная безопасность Казахстана : оценка состояния и пути обеспечения / А. Кайгородцев, К. Кирласинова // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2013. - № 6. - С. 247-257 : табл. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
ББК 65.050(5КАЗ) + 65.32(5КАЗ)-2
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Управление экономикой

   Управління економікою

   Экономика сельского хозяйства

   Економіка сільського господарства

   Казахстан
Кл.слова (ненормовані):
агропромышленный комплекс -- агропромисловий комплекс -- АПК -- внешние угрозы -- внутрішні загрози -- внутренние угрозы -- зовнішні загрози -- государственное регулироание АПК -- державне регулювання АПК -- качество продуктов питания -- якість продуктів харчування -- национальная безопасность -- національна безпека -- национальные экономики -- національні економіки -- продовольственная безопасность -- продовольча безпека -- сельскохозяйственное производство -- сільськогосподарське виробництво -- физическая доступность продовольствия -- фізична доступність продовольства -- экономическая доступность продовольствия -- економічна доступність продовольства
Анотація: Рассмотрена проблема обеспечения продовольственной безопасности Казахстана. Показаны внутренние и внешние угрозы продовольственной безопасности. Дана оценка состоянию продовольственной безопасности Казахстана. Предложены пути решения продовольственной проблемы.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Дод.точки доступу:
Кирласинова, Касия (доцент кафедры иенеджмента Евразийского национального университета имени Л.Н.Гумилева г.Астана; Казахстан; кандидат экономических наук)

Знайти схожі

2.


    Забарна, Юлія.
    Оптимальні шляхи і способи забезпечення безпечного харчування населення України / Ю. Забарна // Економіст : науково-практичний журнал. - 2014. - № 11. - С. 66-69. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка харчової промисловості

   Экономика

   Экономика пищевой промышленности

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
продовольча безпека -- безпека харчування -- державний контроль -- продукти харчування -- захист прав споживачів -- харчова продукція -- якість продуктів харчування -- продовольственная безопасность -- безопасность питания -- государственный контроль -- продукты питания -- защита прав потребителей -- продукты питания -- пищевые продукты -- защита прав потребителей -- качество продуктов питания
Анотація: Розглянуто сучасний стан продовольчої безпеки в Україні, зокрема в аспекті безпеки харчування населення, досліджуються питання щодо ефективності здійснення державного контролю та нагляду, які покликані захистити права споживача, забезпечити якість та безпеку харчових продуктів, проблеми правового регулювання в даному сегменті ринку, а також недоліки української системи регулювання безпечного харчування населення. Запропоновано підходи до формування механізму забезпечення продовольчої безпеки в Україні.

Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\Економіст_2014_11\18.pdf
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Знайти схожі

3.


    Висоцька, Ірина Миколаївна (аспірант; Національний університет біоресурсів і природокористування України).
    Добровільна сертифікація як інструмент забезпечення якості аграрної продукції [Текст] / І. М. Висоцька // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 6. - С. 101-108 : рис.-5. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка сільського господарства
   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
сільськогосподарська продукція -- сельскохозяйственная продукция -- аграрна продукція -- аграрна продукция -- харчова продукція -- пищевая продукция -- продукти харчування -- продукты питания -- якість продуктів харчування -- качество продуктов питания -- якість аграрної продукції -- качество аграрной продукции -- безпека продуктів харчування -- безопасность продуктов питания -- добровільна сертифікація -- добровольная сертификация
Анотація: Висвітлено останні законодавчі ініціативи у сфері забезпечення і контролю якості та беспечності продуктів харчування, що наслідують європейські. Окреслено основні зміни й вимоги до операторів ринку, а саме у питанні запровадження систем НАССР та забезпечення простежуваності. Визначено, що таке перекладення відповідальності за якість і безпечність харчових продуктів на учасників ланцюга їх постачання стало поштовхом для запровадження добровільної сертифікації, а також розроблених для них Настанов з доброї практики. Систематизовано основні фактори впливу на якість проведення аудитів та інспектування сертифікаційним органом і на основі базової графічної моделі розглянуто можливі напрями її поліпшення.


Знайти схожі

4.


    Сіднєва, Ж.К. (кандидат економічних наук; доцент кафедри менеджменту Національного університету харчових технологій).
    Актуальні аспекти забезпечення продовольчої безпеки України [Текст] / Ж.К. Сіднєва, Н. Ю. Кузьмінська // Формування ринкових відносин в Україні : Збірник наукових праць. - 2015. - № 11. - С. 29-33 : табл., граф. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ, БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.050в + 65.32(4УКР)-2
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика сельского хозяйства, 1990-2013 гг.

   Економіка сільського господарства, 1990-2013 рр.

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
качество продуктов питания -- якість продуктів харчування -- оценочные критерии -- оціночні критерії -- потребление продуктов питания -- споживання продуктів харчування -- продовольственная безопасность -- продовольча безпека -- продовольственная независимость стран -- продовольча незалежність країн -- продовольствие -- продовольство -- теоретические аспекты -- теоретичні аспекти -- достаточность продуктов питания -- достатність продуктів харчування -- экономическая доступность продуктов питания -- економічна доступність продуктів харчування
Анотація: Розглянуто основні критерії оцінки забезпечення продовольчої безпеки: продовольча незалежність країни, фізична та економічна доступність продовольства та якість продуктів харчування.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск

Дод.точки доступу:
Кузьмінська, Н.Ю. (кандидат економічних наук; доцент кафедри економіки та підприємництва Київського політехнічного інституту)

Знайти схожі

5.


    Полторак, Анастасія Сергіївна (старший викладач кафедри економіки та менеджменту; Миколаївська філія ПВНЗ "Європейський університет"; м.Миколаїв; Україна).
    Оцінювання стану продовольчої безпеки України в системі її економічної безпеки [Текст] / А. С. Полторак // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2015. - № 11. - С. 121-126 : табл., граф. - Бібліогр. в кінці ст. - Стаття англійською мовою. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.050в + 65.32(4УКР)-2
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Методология управления экономикой

   Методологія управління економікою

   Экономика сельского хозяйства, 2009-2013 гг.

   Економіка сільського господарства, 2009-2013 рр.

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
домохозяйства -- домогосподарства -- индикативные показатели -- індикативні показники -- калорийность питания -- калорійність харчування -- качество продуктов питания -- якість продуктів харчування -- оценочные критерии -- оціночні критерії -- потребление -- споживання -- нормативно-правове регулювання -- нормативно-правовое регулирование -- продовольственная безопасность -- продовольча безпека -- продовольственная независимость стран -- продовольча незалежність країн -- продовольствие -- продовольство -- среднемесячные денежные расходы -- середньомісячні грошові витрати -- средневзвешенные индексы -- середньозважені індекси -- теоретические аспекты -- теоретичні аспекти -- угрозы безопасности -- загрози безпеці -- достаточность продуктов питания -- достатність продуктів харчування -- экономическая безопасность -- економічна динаміка -- экономическая динамика -- економічна динаміка -- экономическая доступность продуктов питания -- економічна доступність продуктів харчування
Анотація: Оцінено стан продовольчої безпеки України в системі її економічної безпеки. Проаналізовано середньомісячні грошові витрати домогосподарств України, в т.ч. динаміку значень показника економічної доступності продуктів. Досліджено останні зміни в структурі харчування населення України, надано характеристику індикаторам стану продовольчої безпеки України, висвітлено окремі неузгоджені моменти в законодавстві України стосовно їх переліку. Проаналізовано значення індикаторів стану продовольчої безпеки України за період 2009—2013 років. Представлено динаміку значень серединьозваженого індексу стану продовольчої безпеки за досліджуваний період.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск

Знайти схожі

6.


    Шушпанов, Дмитро Георгійович (кандидат економічних наук; доцнт кафедри гуманітарних ресурсів управління та регіональної економіки Тернопільського національного економічного університету; м.Тернопіль).
    Соціально-економічні особливості споживання продуктів харчування та їх вплив на стан здоров'я населення України [Текст] / Дм. Г. Шушпанов // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2016. - № 7. - С. 344-356 : табл., граф. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.495(4УКР)в6-05
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика здравоохранения

   Економіка охорони здоров'я

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
благосостояние населения -- добробут населення -- доходи населення -- доходы населения -- экономическая безопасность государства -- економічна безпека держави -- группы риска -- групи ризику -- демографические группы -- демографічні групи -- денежные доходы -- грошові доходи -- децильные группы -- децильні групи -- домохозяйства -- домогосподарства -- доступность продуктов питания -- доступність продуктів харчування -- здоровье населения -- здоров'я населення -- качество продуктов питания -- якість продуктів харчування -- якість харчування -- качество питания -- потребление продуктов питания -- споживання продуктів харчування -- продовольственная безопасность -- продовольча безпека -- продукты питания -- продукти харчування -- социально-экономические особенности -- соціально-економічні особливості -- энергетическая ценность -- енергетична цінність -- смертность населения -- смертність населення
Анотація: Виявлено сучасні особливості споживання продуктів харчування різними демографічними та соціально-економічними групами населення (за статтю, віком, сімейним становищем, соціальним статусом, доходом та місцем проживання) в Україні. У результаті виділено групи ризику серед населення, для яких споживання продуктів харчування є однією з провідних детермінант здоров'я. Оцінено роль енергетичної цінності спожитих продуктів харчування для здоров'я різних децильних груп населення України. Окреслено пріоритетні напрями поліпшення доступності та якості харчування з метою збереження здоров'я населення.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск

Знайти схожі

7.


    Сувіттават, Адісак (доктор з бізнес-адміністрування; виклащдач кафедри логістики ; лектор Міжнародного коледжу університету Бурафа; м.Чонбурі; Таїланд).
    Транспортування продуктів харчування в холодильних ланцюгах [Текст] : еа прикладі Східного Таїланду / А. Сувіттават // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2016. - № 9. - С. 87-94 : габл., схем. - Бібліогр. в кінці ст. - Стаття англійською мовою. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.40(5ТАЇ)в7-2
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Транспортная логистика

   Транспортна логістика

   Таиланд
    Таїлант

    Восточный Таиланд

    Східний Таїланд

Кл.слова (ненормовані):
экономическое моделирование -- економічне моделювання -- дистрибуция -- дистрибуція -- качество продуктов питания -- якість продуктів харчування -- оптимальная маршрутизация -- оптимальна маршрутизація -- продукты питания -- продукти харчування -- скоропортящиеся грузы -- швидкопсувні вантажі -- транспортные перевозки -- транспортні перевезення -- холодильники -- хранение продуктов -- зберігання продуктів
Анотація: Виявлено фактори, що мають найбільший вплив на якість продуктів харчування при їх транспортуванні холодильними ланцюгами. Для збору даних для аналізу було опитано підприємців у Східному Таїланді. Фактори впливу проаналізовано за 4 ключовими групами: контроль за температурою при перевезеннях; пакування; переробка та зберігання; дистрибуція та транспортування.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)