Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
Наукова бібліотека Українського державного університету науки і технологій
Бази даних
Статті, доповіді, тези- результати пошуку
Вид пошуку
Каталог книг
Каталог книг НМетАУ (до 2022 року)
Періодичні видання (друковані)
Статті, доповіді, тези
Рідкісні та цінні видання
Охоронні документи
Мережеві ресурси
Зона пошуку
Ключевые слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Відсортувати знайдені документи за:
автором
назвою
роком видання
типом документа
Пошуковий запит:
<.>K=якість продуктів харчування<.>
Загальна кількість знайдених документів
:
7
Показані документи
с 1 за 7
>
1.
Кайгородцев, Александр
(профессор кафедры бизнеса и делового администрирования Восточно-Казахстанского государственного университета имени С.Аманжолова; г.Усть-Каменогорск; Казахстан; доктор экономических наук; доцент).
Продовольственная безопасность Казахстана : оценка состояния и пути обеспечения / А. Кайгородцев, К. Кирласинова> // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2013. -
№ 6
. - С. 247-257 : табл. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
ББК
65.050(5КАЗ) + 65.32(5КАЗ)-2
Рубрики:
Экономика
Економіка
Управление экономикой
Управління економікою
Экономика сельского хозяйства
Економіка сільського господарства
Казахстан
Кл.слова (ненормовані):
агропромышленный комплекс
--
агропромисловий комплекс
--
АПК
--
внешние угрозы
--
внутрішні загрози
--
внутренние угрозы
--
зовнішні загрози
--
государственное регулироание АПК
--
державне регулювання АПК
--
качество продуктов питания
--
якість
продуктів
харчування
--
национальная безопасность
--
національна безпека
--
национальные экономики
--
національні економіки
--
продовольственная безопасность
--
продовольча безпека
--
сельскохозяйственное производство
--
сільськогосподарське виробництво
--
физическая доступность продовольствия
--
фізична доступність продовольства
--
экономическая доступность продовольствия
--
економічна доступність продовольства
Анотація:
Рассмотрена проблема обеспечения продовольственной безопасности Казахстана. Показаны внутренние и внешние угрозы продовольственной безопасности. Дана оценка состоянию продовольственной безопасности Казахстана. Предложены пути решения продовольственной проблемы.
Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23
Дод.точки доступу:
Кирласинова, Касия (доцент кафедры иенеджмента Евразийского национального университета имени Л.Н.Гумилева г.Астана; Казахстан; кандидат экономических наук)
Знайти схожі
>
2.
Забарна, Юлія
.
Оптимальні шляхи і способи забезпечення безпечного
харчування
населення України / Ю. Забарна> // Економіст : науково-практичний журнал. - 2014. -
№ 11
. - С. 66-69. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
338.45:615.4
ББК
65.305.7
Рубрики:
Економіка
Економіка харчової промисловості
Экономика
Экономика пищевой промышленности
Україна
Украина
Кл.слова (ненормовані):
продовольча безпека
--
безпека
харчування
--
державний контроль
--
продукти
харчування
--
захист прав споживачів
--
харчова продукція
--
якість
продуктів
харчування
--
продовольственная безопасность
--
безопасность питания
--
государственный контроль
--
продукты питания
--
защита прав потребителей
--
продукты питания
--
пищевые продукты
--
защита прав потребителей
--
качество продуктов питания
Анотація:
Розглянуто сучасний стан продовольчої безпеки в Україні, зокрема в аспекті безпеки
харчування
населення, досліджуються питання щодо ефективності здійснення державного контролю та нагляду, які покликані захистити права споживача, забезпечити
якість
та безпеку харчових
продуктів
, проблеми правового регулювання в даному сегменті ринку, а також недоліки української системи регулювання безпечного
харчування
населення. Запропоновано підходи до формування механізму забезпечення продовольчої безпеки в Україні.
Перейти к внешнему ресурсу:
\\tower-2008\textlok\Адвокат\Економіст_2014_11\18.pdf
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ
Знайти схожі
>
3.
Висоцька, Ірина Миколаївна
(аспірант; Національний університет біоресурсів і природокористування України).
Добровільна сертифікація як інструмент забезпечення якості аграрної продукції [Текст] / І. М. Висоцька> // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. -
№ 6
. - С. 101-108 : рис.-5. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
338.43
ББК
65.32
Рубрики:
Економіка сільського господарства
Экономика сельского хозяйства
Україна
Украина
Кл.слова (ненормовані):
сільськогосподарська продукція
--
сельскохозяйственная продукция
--
аграрна продукція
--
аграрна продукция
--
харчова продукція
--
пищевая продукция
--
продукти
харчування
--
продукты питания
--
якість
продуктів
харчування
--
качество продуктов питания
--
якість
аграрної продукції
--
качество аграрной продукции
--
безпека
продуктів
харчування
--
безопасность продуктов питания
--
добровільна сертифікація
--
добровольная сертификация
Анотація:
Висвітлено останні законодавчі ініціативи у сфері забезпечення і контролю якості та беспечності
продуктів
харчування
, що наслідують європейські. Окреслено основні зміни й вимоги до операторів ринку, а саме у питанні запровадження систем НАССР та забезпечення простежуваності. Визначено, що таке перекладення відповідальності за
якість
і безпечність харчових
продуктів
на учасників ланцюга їх постачання стало поштовхом для запровадження добровільної сертифікації, а також розроблених для них Настанов з доброї практики. Систематизовано основні фактори впливу на
якість
проведення аудитів та інспектування сертифікаційним органом і на основі базової графічної моделі розглянуто можливі напрями її поліпшення.
Знайти схожі
>
4.
Сіднєва, Ж.К.
(кандидат економічних наук; доцент кафедри менеджменту Національного університету харчових технологій).
Актуальні аспекти забезпечення продовольчої безпеки України [Текст] / Ж.К. Сіднєва, Н. Ю. Кузьмінська> // Формування ринкових відносин в Україні : Збірник наукових праць. - 2015. -
№ 11
. - С. 29-33 : табл., граф. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ, БІБЛІОТЕЦІ
ББК
65.050в + 65.32(4УКР)-2
Рубрики:
Экономика
Економіка
Экономика сельского хозяйства, 1990-2013 гг.
Економіка сільського господарства, 1990-2013 рр.
Украина
Україна
Кл.слова (ненормовані):
качество продуктов питания
--
якість
продуктів
харчування
--
оценочные критерии
--
оціночні критерії
--
потребление продуктов питания
--
споживання
продуктів
харчування
--
продовольственная безопасность
--
продовольча безпека
--
продовольственная независимость стран
--
продовольча незалежність країн
--
продовольствие
--
продовольство
--
теоретические аспекты
--
теоретичні аспекти
--
достаточность продуктов питания
--
достатність
продуктів
харчування
--
экономическая доступность продуктов питания
--
економічна доступність
продуктів
харчування
Анотація:
Розглянуто основні критерії оцінки забезпечення продовольчої безпеки: продовольча незалежність країни, фізична та економічна доступність продовольства та
якість
продуктів
харчування
.
Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск
Дод.точки доступу:
Кузьмінська, Н.Ю. (кандидат економічних наук; доцент кафедри економіки та підприємництва Київського політехнічного інституту)
Знайти схожі
>
5.
Полторак, Анастасія Сергіївна
(старший викладач кафедри економіки та менеджменту; Миколаївська філія ПВНЗ "Європейський університет"; м.Миколаїв; Україна).
Оцінювання стану продовольчої безпеки України в системі її економічної безпеки [Текст] / А. С. Полторак> // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2015. -
№ 11
. - С. 121-126 : табл., граф. - Бібліогр. в кінці ст. - Стаття англійською мовою. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК
65.050в + 65.32(4УКР)-2
Рубрики:
Экономика
Економіка
Методология управления экономикой
Методологія управління економікою
Экономика сельского хозяйства, 2009-2013 гг.
Економіка сільського господарства, 2009-2013 рр.
Украина
Україна
Кл.слова (ненормовані):
домохозяйства
--
домогосподарства
--
индикативные показатели
--
індикативні показники
--
калорийность питания
--
калорійність
харчування
--
качество продуктов питания
--
якість
продуктів
харчування
--
оценочные критерии
--
оціночні критерії
--
потребление
--
споживання
--
нормативно-правове регулювання
--
нормативно-правовое регулирование
--
продовольственная безопасность
--
продовольча безпека
--
продовольственная независимость стран
--
продовольча незалежність країн
--
продовольствие
--
продовольство
--
среднемесячные денежные расходы
--
середньомісячні грошові витрати
--
средневзвешенные индексы
--
середньозважені індекси
--
теоретические аспекты
--
теоретичні аспекти
--
угрозы безопасности
--
загрози безпеці
--
достаточность продуктов питания
--
достатність
продуктів
харчування
--
экономическая безопасность
--
економічна динаміка
--
экономическая динамика
--
економічна динаміка
--
экономическая доступность продуктов питания
--
економічна доступність
продуктів
харчування
Анотація:
Оцінено стан продовольчої безпеки України в системі її економічної безпеки. Проаналізовано середньомісячні грошові витрати домогосподарств України, в т.ч. динаміку значень показника економічної доступності
продуктів
. Досліджено останні зміни в структурі
харчування
населення України, надано характеристику індикаторам стану продовольчої безпеки України, висвітлено окремі неузгоджені моменти в законодавстві України стосовно їх переліку. Проаналізовано значення індикаторів стану продовольчої безпеки України за період 2009—2013 років. Представлено динаміку значень серединьозваженого індексу стану продовольчої безпеки за досліджуваний період.
Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск
Знайти схожі
>
6.
Шушпанов, Дмитро Георгійович
(кандидат економічних наук; доцнт кафедри гуманітарних ресурсів управління та регіональної економіки Тернопільського національного економічного університету; м.Тернопіль).
Соціально-економічні особливості споживання
продуктів
харчування
та їх вплив на стан здоров'я населення України [Текст] / Дм. Г. Шушпанов> // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2016. -
№ 7
. - С. 344-356 : табл., граф. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
351.77
ББК
65.495(4УКР)в6-05
Рубрики:
Экономика
Економіка
Экономика здравоохранения
Економіка охорони здоров'я
Украина
Україна
Кл.слова (ненормовані):
благосостояние населения
--
добробут населення
--
доходи населення
--
доходы населения
--
экономическая безопасность государства
--
економічна безпека держави
--
группы риска
--
групи ризику
--
демографические группы
--
демографічні групи
--
денежные доходы
--
грошові доходи
--
децильные группы
--
децильні групи
--
домохозяйства
--
домогосподарства
--
доступность продуктов питания
--
доступність
продуктів
харчування
--
здоровье населения
--
здоров'я населення
--
качество продуктов питания
--
якість
продуктів
харчування
--
якість
харчування
--
качество питания
--
потребление продуктов питания
--
споживання
продуктів
харчування
--
продовольственная безопасность
--
продовольча безпека
--
продукты питания
--
продукти
харчування
--
социально-экономические особенности
--
соціально-економічні особливості
--
энергетическая ценность
--
енергетична цінність
--
смертность населения
--
смертність населення
Анотація:
Виявлено сучасні особливості споживання
продуктів
харчування
різними демографічними та соціально-економічними групами населення (за статтю, віком, сімейним становищем, соціальним статусом, доходом та місцем проживання) в Україні. У результаті виділено групи ризику серед населення, для яких споживання
продуктів
харчування
є однією з провідних детермінант здоров'я. Оцінено роль енергетичної цінності спожитих
продуктів
харчування
для здоров'я різних децильних груп населення України. Окреслено пріоритетні напрями поліпшення доступності та якості
харчування
з метою збереження здоров'я населення.
Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск
Знайти схожі
>
7.
Сувіттават, Адісак
(доктор з бізнес-адміністрування; виклащдач кафедри логістики ; лектор Міжнародного коледжу університету Бурафа; м.Чонбурі; Таїланд).
Транспортування
продуктів
харчування
в холодильних ланцюгах [Текст] : еа прикладі Східного Таїланду / А. Сувіттават> // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2016. -
№ 9
. - С. 87-94 : габл., схем. - Бібліогр. в кінці ст. - Стаття англійською мовою. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
347.763
ББК
65.40(5ТАЇ)в7-2
Рубрики:
Экономика
Економіка
Транспортная логистика
Транспортна логістика
Таиланд
Таїлант
Восточный Таиланд
Східний Таїланд
Кл.слова (ненормовані):
экономическое моделирование
--
економічне моделювання
--
дистрибуция
--
дистрибуція
--
качество продуктов питания
--
якість
продуктів
харчування
--
оптимальная маршрутизация
--
оптимальна маршрутизація
--
продукты питания
--
продукти
харчування
--
скоропортящиеся грузы
--
швидкопсувні вантажі
--
транспортные перевозки
--
транспортні перевезення
--
холодильники
--
хранение продуктов
--
зберігання
продуктів
Анотація:
Виявлено фактори, що мають найбільший вплив на
якість
продуктів
харчування
при їх транспортуванні холодильними ланцюгами. Для збору даних для аналізу було опитано підприємців у Східному Таїланді. Фактори впливу проаналізовано за 4 ключовими групами: контроль за температурою при перевезеннях; пакування; переробка та зберігання; дистрибуція та транспортування.
Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
Стандартний
Розширений
Професійний
За словником
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)