Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=предприятия пищевой промышленности<.>
Загальна кількість знайдених документів : 18
Показані документи с 1 за 18
1.


    Кузьмінський, Юрій (доктор економічних наук; професор; завідувач кафедри бухгалтерського обліку Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана).
    Бухгалтерська інформація в управлінських рішеннях підприємств харчової промисловості / Ю. Кузьмінський, Р. Мачуга // Бухгалтерський облік і аудит : науково-практичний журнал. - 2009. - № 3. - С. 13-21 : рис. - Бібліогр. в кінці ст.
УДК
Рубрики: Бухгалтерский учет
   Бухгалтерський облік

Кл.слова (ненормовані):
бухгалтерский учет -- управленческие решения -- предприятия пищевой промышленности -- бухгалтерская информация -- информационная бухгалтерская система -- бухгалтерський облік -- управлінські рішення -- підприємства харчової промисловості -- бухгалтерська інформація -- інформаційна бухгалтерська система
Анотація: Про роль інформаційної бухгалтерської системи у процесі проектування і прийнятті управлінських рішень.

Утримувачі документа:
ДНУЗТ

Дод.точки доступу:
Мачуга, Роман (викладач кафедри автоматизованих систем і програмування Тернопільського національного економічного університету)
Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (16.04.2009р. Інв.2518ж - Б.ц.) (вільний)

Знайти схожі

2.


    Поддєрьогін, А. (кандидат економічних наук; професор; завідувач кафедри фінансів підприємств ДВНЗ "Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана").
    Інновації та їх фінансове забезпечення в харчовій промисловості України [Текст] / А. Поддєрьогін, А. Корнилюк // Фінанси України : науково-теоретичний та інформаційно-практичний журнал Міністерства фінансів України. - 2009. - № 11. - С. 94-100 : табл. - Библиогр. в сносках
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості, 2004-2010 рр.

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
Кл.слова (ненормовані):
галузі економіки -- економіка харчової промисловості -- харчова промисловість -- інноваційна діяльність -- фінансування інновацій -- інвестиції -- інвестиційна діяльність -- підприємства харчової промисловості -- економічні кризи -- отрасли экономики -- экономика пищевой промышленности -- пищевая промышленность -- инновационная деятельность -- финансирование инноваций -- инвестиции -- инвестиционная деятельность -- предприятия пищевой промышленности -- экономические кризисы
Анотація: Розглянуто взаємозв'язок інновацій та інвестицій із урахуванням основних положень теорії циклічності. Запропоновано напрями фінансового забезпечення інноваційного розвитку харчової промисловості України.


Дод.точки доступу:
Корнилюк, А. (аспірант кафедри фінансів підприємств ДВНЗ ДВНЗ "Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана")

Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (15.03.2010р. Прим. 1 - ) (вільний)

Знайти схожі

3.


    Валінкевич, Н. В. (кандидат економічних наук; доцент кафедри економіки).
    Концептуальні основи впровадження економічної модернізації підприємств у ринкових умовах господарювання / Н. В. Валінкевич // Економічний часопис-XXI : науковий журнал. - 2013. - № 3/4. - С. 61-63 : мал., портр. - (Економіка та управління підприємствами). - Бібліогр. наприкінці ст., 9 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 1728-6220
ДРНТІ
УДК
Рубрики: Економіка підприємства
   Экономика предприятия

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
харчова промисловість -- пищевая промышленность -- підприємства харчової промисловості -- предприятия пищевой промышленности -- економічна модернізація підприємств -- экономическая модернизация предприятий -- оцінка стану економічної модернізації -- оценка состояния экономической модернизации -- концептуальні основи економічної модернізації -- концептуальные основы экономической модернизации -- ринкові умови господарювання -- рыночные условия хозяйствования
Анотація: Представлено систему поглядів автора на процес упровадження економічної модернізації підприємств харчової промисловості України в ринкових умовах господарювання. Визначено зміст поняття "економічна модернізація", яке істотно відрізняється від вітчизняного досвіду його розвитку та поширення.

Утримувачі документа:
КРУ "Универсальная научная библиотека им. И. Я. Франко" : 95017

Дод.точки доступу:
Про продовольчу безпеку України, проект закону України \о произв.\

Знайти схожі

4.


    Терещук, М.
    Место пищевой промышленности Польши в экономике Европейского Союза / М. Терещук // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал. - 2013. - № 6. - С. 77-84 : рис., табл. - (Зарубежный опыт развития аграрного производства - Зарубіжний досвід розвитку аграрного виробництва). - Библиогр. в конце ст., 6 названий. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ . - ISSN 2221-1055
ДРНТІ
УДК
Рубрики: Пищевая промышленность
   Харчова промисловість

   Польша
    Польща

Кл.слова (ненормовані):
пищевая промышленность -- харчова промисловість -- предприятия пищевой промышленности -- підприємства харчової промисловості -- производители продуктов питания -- виробники продуктів харчування -- агропродовольственная продукция -- агропродовольча продукція -- интеграция -- інтеграція -- страны ЕС -- країни ЄС -- міжнародні організації -- международные организации
Анотація: Представлена сравнительная оценка функционирования польской пищевой промышленности и деятельности производителей продуктов питания в ЕС.

Утримувачі документа:
КРУ "Универсальная научная библиотека им. И. Я. Франко" : 95017

Дод.точки доступу:
Європейський Союз, міжнародна організація \про нього\; Европейский Союз, международная организация \о нем\

Знайти схожі

5.


    Водянка, Л. Д.
    Перспективи впровадження системи НАССР у процесі виробництва харчової продукції : наукові повідомлення / Л. Д. Водянка, Н. Я. Кутаренко // Регіональна економіка : Науково-практичний журнал. - 2013. - № 1. - С. 185-194 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. 194. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 1562-0905
УДК
Рубрики: Харчова промисловість
   Пищевая промышленность

   Україна
    Украина

    Чернівецька область

    Черновицкая область

Кл.слова (ненормовані):
система управління якістю -- система управления качеством -- критичні точки контролю -- критические точки контроля -- харчова промисловість -- пищевая промышленность -- складові якості органічної продукції -- составляющие качества органической продукции -- система аналізу ризиків і критичні точки контролю -- НАССР -- підприємства харчової промисловості -- предприятия пищевой промышленности -- безпечність продукції -- безопасность продукции
Анотація: Обгрунтована необхідність впровадження системи аналізу небезпечних факторів та визначення критичних точок контролю (НАССР) на підприємствах харчової промисловості як системи управління якістю на основі екологічності та безпечності продукції. Наведено приклад робочої розрахункової таблиці для виявлення та аналізу небезпечних факторів та визначення критичних точок констролю.

Утримувачі документа:
Библиотека ИНСО ПГАСА

Дод.точки доступу:
Кутаренко, Н. Я.; ПАТ "Чернівецький хлібокомбінат" \о нем\Чернівецький хлібокомбінат, ПАТ \о нем\

Знайти схожі

6.


    Кривов'язюк, Ігор (кандидат економічних наук; Луцький національний технічний університет).
    Модель вибору логістичних стратегій в умовах кризового стану підприємства / І. Кривов'язюк // Економіст : науково-практичний журнал. - 2013. - № 11. - С. 57-60 : табл. - Бібліогр. в кінці ст.
УДК
ББК 65.291
Рубрики: Економіка
   Економіка підприємства

   Экономика

   Экономика предприятия

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
економіка підприємств -- кризовий стан підприємств -- антикризове управління підприємствами -- логістичні стратегії підприємств -- харчові підприємства -- харчова промисловість -- підприємства харчової промисловості -- экономиа предприятий -- кризисное состояние предприятий -- антикризисное управление предприятиями -- логистические стратегии предприятий -- пищевые предприятия -- пищевая промышленность -- предприятия пищевой промышленности
Анотація: Присвячено вирішенню проблеми теоретичного та методологічного обгрунтування вибору логістичних стратегій в умовах кризового стану підприємства. Запропоновано модель управління логістичним розвитком підприємства залежно від ефективності управління логістичними процесами та глибини кризового стану на підприємстві. Розкрито сутність обраних стратегій для кожного з квадрантів стану логістики. Результати моделювання представлено на прикладі підприємства харчової промисловості України.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Дод.точки доступу:
Кулік, Юлія (аспірант)

Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

7.
   69
   П 78


    Дудник, А. В.
    Очистка сточных вод предприятий пищевой промышленности / А. В. Дудник // Проблеми будівництва, водокористування та екології : тези доповідей 73-ї науково-технічної конференції студентів та молодих вчених / за ред. О. В. Громової. - 2013. - С. 68-69
УДК
Рубрики: Стічні води
   Сточные воды

   Очистка стічних вод

   Очистка сточных вод

   Харчова промисловість

   Пищевая промышленность

   Статті студентів ДІІТу

   Статьи студентов ДИИТа

Кл.слова (ненормовані):
харчова промисловість -- очистка стічних вод -- підприємства харчової промисловості -- доочищення стічних вод -- статті студентів ДІІТу -- пищевая промышленность -- очистка сточных вод -- предприятия пищевой промышленности -- доочистка сточных вод -- статьи студентов ДИИТа

Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

8.


    Каправий, В. В. (кандидат суспільно-гуманітарних наук; доцент; Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ).
    Використання моделі Говарда-Шета з метою удосконалення маркетинговой політики українських підприємств харчової промисловості / В. В. Каправий, А. М. Бурносова // Формування ринкових відносин в Україні : Збірник наукових праць. - 2014. - № 12. - С. 164-168 : схем. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25(УКР)в7-5
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности

   Економіка харчової промисловості

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
Говарда-Шета модель -- идея-вирус -- ідея-вірус -- консерватизм -- коммуникационная политика -- комунікаційна політика -- модель Говарда-Шета -- новаторы -- новатори -- конкурентоспособность предприятий -- конкурентоспроможність підприємств -- потребительское поведение -- споживацька поведінка -- предприятия пищевой промышленности -- підприємства харсчової промисловості -- торговые марки -- торговельні марки -- товарна політика підприємств -- товарная политика предприятий
Анотація: Розглянуто можливості застосування моделі Говарда — Шета з метою удосконалення маркетингової товарної політики підприємств харчової промисловості.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Дод.точки доступу:
Бурносова, А.М. (бакалавр Вінницького торговельно-економічний інституту КНТЕУ)

Знайти схожі

9.


    Беренда, Н. І. (кандидат економічних наук; доцент; Національний університет харчових технологій; Україна).
    Особливості інвентаризації виробничих запасів на підприємствах харчової промисловості / Н. І. Беренда, О. В. Хабенко // Формування ринкових відносин в Україні : Збірник наукових праць. - 2015. - № 1. - С. 125-127. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.052.5(4УКР)в7
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Учет. Бухгалтерский учет

   Облік. Бухгалтерський облік

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
аудит -- естественная убыль -- природній убиток -- избытки -- надлишки -- инвентаризация производственных запасов -- інвентаризація виробничих запасів -- недостачи -- нестачі -- пересортица -- пересортиця -- предприятия пищевой промышленности -- підприємства харчової промисловості -- производственные запасы -- виробничі запаси -- сравнительные ведомости -- порівнювальні відомості
Анотація: Досліджено сутність інвентаризації, розглянуто особливості інвентаризації' виробничих запасів на підприємствах харчової промисловості, висвітлені основні аспекти інвентаризації' виробничих запасів за участю аудитора та класифіковано правильність відображення в бухгалтерському обліку отриманих результатів проведеної інвентаризації, а саме: пересортиці, природного убутку, нестач та лишків виробничих запасів.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Дод.точки доступу:
Хабенко, Ольга Вікторівна (студентка Національного університету харчових технологій); О бухгалтерском учете и финансовой отчетности в Украине, Закон Украины №996-XIV \о произв.\Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні, закон України \о произв.\

Знайти схожі

10.


    Скопенко, Н. С. (доктор економічних наук; професор Національного уніерситету харчових технологій).
    Визначення факторів ризику на етапах вибору цільового ринку підприємствами харчової промисловості [Текст] / Н. С. Онопенко, Т. М. Ванюта // Формування ринкових відносин в Україні : Збірник наукових праць. - 2015. - № 9. - С. 133-135 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25в7-5
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности

   Економіка харчової промисловості

Кл.слова (ненормовані):
предприятия пищевой промышленности -- підприємства харчової промисловості -- инновационная деятельность предприятий -- інноваційна діяльність підприємств -- рынок продуктов питания -- ринок продуктів харчування -- оценочные методы -- оціночні методи -- риск-менеджмент -- ризик-менеджмент -- рыночные риски -- ринкові ризики -- целевые рынки -- цільові ринки
Анотація: Проведено аналіз факторів ризику підприємств харчової промисловості в процесі вибору цільового ринку, що забезпечує можливість формування структури чинників ризику та можливих негативних наслідків їхнього впливу, визначення узагальнених видів ризику, які є типовими для будь-якого підприємства. Ідентифікація та визначення основних факторів ризиків, впровадження ризик-менеждменту є невід'ємною складовою успішної інноваційної діяльності на підприємстві.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск

Дод.точки доступу:
Іванюта, Т.М. (кандидат економічних наук; доцент Національного уніерситету харчових технологій); Рошен, Киевская кондитерская фабрика \о ней\

Знайти схожі

11.


    Заїнчковський, А. О. (доктор економічних наук; професор; Національний університет харчових технологій).
    Оцінка ефективності системи фінансово-економічної безпеки підприємств харчової промисловості та обгрунтування управління можливими наслідками загроз і використання можливостей [Текст] / А. О. Заїнчковський, Т. М. Ванюта // Формування ринкових відносин в Україні : Збірник наукових праць. - 2016. - № 2. - С. 47-51 : схем. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25в6-97
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности

   Економіка харчової промисловості

   Економічна безпека підприємства

Кл.слова (ненормовані):
антикризисное управление -- антикризове управління -- економічна безпека підприємства -- экономическая безопасность предприятий -- биологические угрозы -- біологічні загрози -- оценочная методология -- оціночна методологія -- продукты питания -- продукти харчування -- предприятия пищевой промышленности -- підприємства харчової промисловості -- финансовые угрозы -- фінансові загрози -- эффективность управления предприятиями -- ефективність управління підприємствами -- экологическая безопасность предприятий -- екологічна безпека підприємств -- экономические угрозы -- економічні загрози -- экспортный потенциал предприятий -- експортний потенціал підприємств
Анотація: У сучасних умовах господарювання успішність ведення бізнесу багато в чому залежить від ефективної системи фінансово-економічної безпеки підприємства. На сучасному етапі науковцями та практиками пропонуються методи оцінки ефективності стану безпеки підприємства і не приділяється увага оцінюванню саме системи безпеки. Оскільки створення системи фінансово-економічної безпеки та налагодження її функціонування вимагає тривалого часу, витрат коштів та індивідуального підходу, передбачається окремо розраховувати показники «ефективності створення» та «ефективності функціонування». Якщо за певних умов неможливо кількісно оцінити ймовірні збитки від реалізації загроз або прибутки від використання можливостей та величину необхідних ресурсів для здійснення дій, пропонуємо застосування матриці для обґрунтування управління можливими наслідками.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск

Дод.точки доступу:
Ванюта, Т.М. (кандидат економічних наук; доцент Національного уніерситету харчових технологій)

Знайти схожі

12.


    Труш, Юлія Леонідівна (кандидат економічних наук; доцент кафедри прикладної економіки Національного університету харчових технологій України).
    Система управління безпечністю харчових продуктів [Текст] / Ю. Л. Труш, М. В. Григорців, І. А. Заїнчковська // Формування ринкових відносин в Україні : Збірник наукових праць. - 2016. - № 3. - С. 74-77 : табл., схем. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25г-80
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности

   Економіка харчової промисловості

   Управление качеством

   Управління якістю

Кл.слова (ненормовані):
организация производства -- організація виробництва -- конкурентоспособность пищевой промышленности -- конкурентоспроможність харчової промисловості -- пищевые продукты -- харчові продукти -- продукти харчування -- продукты питания -- безпека продуктів харчування -- безопасность продуктов питания -- предприятия пищевой промышленности -- підприємства харчової промисловості -- системы управления качеством продукции -- системи управлення якістю продукції
Анотація: Система управління якістю продукції підприємств є одним з основних важелів забезпечення ефективного управління якістю. З розвитком господарських відносин актуальними залишаються питання, пов'язані з їх аналізом.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск

Дод.точки доступу:
Григорців, М.В. (кандидат економічних наук; доцент національного університету харчових технологій); Заїнчковська, Юлія Леонідівна (кандидат економічних наук; доцент кафедри прикладної економіки Національного університету харчових технологій України); НАССР, система контроля качества пищевых продуктов \о произв.\

Знайти схожі

13.


    Тур, Олександр (аспірант).
    Пріоритети стратегічного розвитку підприємств харчової промисловості [Текст] / О. Тур // Економіст : науково-практичний журнал. - 2016. - № 5. - С. 68-71 : табл.; 2-рис. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Экономика
   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Економіка

   Економіка легкої та харчової промисловості

   Україна
    Украина

    Полтавська область

    Полтавская область

Кл.слова (ненормовані):
харчова промисловість -- пищевая промышленность -- підприємства харчової промисловості -- предприятия пищевой промышленности -- стратегічний розвиток -- стратегическое развитие -- жирні сири -- жирные сыры -- борошно -- мука -- кристалічний цукор -- кристаллический сахар -- виробництво харчових продуктів -- производство продуктов питания -- ринки продовольства -- рынки продовольствия -- інтегровані підприємницькі об'єднання -- интегрированные предпринимательские объединения
Анотація: Розкрито теоретико-методологічні підходи до стратегічного розвитку підприємств харчової промисловості в умовах масової втрати українськими товаровиробниками традиційних для себе зовнішніх ринків. Пропонується підхід до формування пріоритетів стратегічного розвитку підприємств харчової промисловості крізь призму входження в інтегровані підприємницькі об¦9єднання з метою збереження виробничо-технічного та трудового потенціалу суб'єкта господарювання. Виявлено значні перспективи активізації процесів злиття та поглинання як необхідної передумови адаптації до нового формату поведінки на зовнішніх ринках харчових продуктов.


Знайти схожі

14.


    Тур, Олександр (аспірант).
    Ендогенні детермінанти стратегічного розвитку підприємств харчової промисловості в контексті зміцнення їх ринкової стійкості [Текст] / О. Тур // Економіст : науково-практичний журнал. - 2016. - № 10. - С. 10-13 : табл. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
харчова промисловість -- підприємства харчової промисловості -- стійкість підприємств -- ринкова стійкість підприємств -- міжнародні стандарти виробництва харчових продуктів -- фінансова незалежність підприємств -- активи підприємств -- матеріальні ресурси підприємств -- ефективність використання ресурсів підприємств -- монополізація регіональних аграрних ринків -- доступність кредитів -- трансакційні витрати підприємств -- державно-приватне партнерство -- аграрні кластери -- пищевая промышленность -- предприятия пищевой промышленности -- устойчивость предприятий -- рыночная устойчивость предприятий -- международные стандарты производства пищевых продуктов -- финансовая независимость предприятий -- активы предприятий -- материальные ресурсы предприятий -- эффективность использования ресурсов предприятий -- монополизация региональных аграрных рынков -- доступность кредитов -- трансакционные издержки предприятий -- государственно-частное партнерство -- аграрные кластеры
Анотація: Обгрунтовано доцільність удосконалення інституціонального середовища для більш ефективного використання ендогенних детермінант розвитку підприємств харчової промисловості в контексті зміцнення їх ринкової стійкості. На основі аналізу рентабельності використання активів підприємств, ефективності використання матеріальних ресурсів та рівня фінансової незалежності суб'єктів продовольчого бізнесу виокремлено ендогенні ризики стратегічного розвитку підприємств харчової промисловості.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Знайти схожі

15.


    Тур, Олександр (аспірант).
    Екзогенні ризики ринкової стійкості підприємств харчової промисловості: сучасний стан та стратегічні перспективи / О. Тур // Економіст : науково-практичний журнал. - 2016. - № 11. - С. 15-18 : табл. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості, 2005-2015 рр.

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности, 2005-2015 гг.

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
ринкова стійкість підприємств харчової промисловості -- стійкість підприємств харчової промисловості -- підприємства харчової промисловості -- харчова промисловість -- втрата ринків збуту продукції -- українські товаровиробники -- лізингові технології -- франчайзингові технології -- витрати підприємств харчової промисловості -- зниження витрат підприємств харчової промисловості -- ресурсозбереження на підприємствах харчової промисловості -- енергозбереження на підприємствах харчової промисловості -- досвід підприємств України -- рыночная устойчивость предприятий пищевой промышленности -- устойчивость предприятий пищевой промышленности -- предприятия пищевой промышленности -- пищевая промышленность -- потеря рынков сбыта продукции -- украинские товаропроизводители -- лизинговые технологии -- франчайзинговые технологии -- расходы предприятий пищевой промышленности -- снижение затрат предприятий пищевой промышленности -- ресурсосбережения на предприятиях пищевой промышленности -- энергосбережения на предприятиях пищевой промышленности -- опыт предприятий Украины
Анотація: Обгрунтовано доцільність використання наявних резервів зміцнення ринкової стійкості підприємств харчової промисловості у зв'язку втратою українськими товаровиробниками традиційних ринків збуту та переформатуванням світового ринку продовольства. Визначено екзогенні ризики зміцнення ринкової стійкості підприємств харчової промисловості, мінімізація яких потребує більш ефективного використання внутрішньовиробничих чинників (зниження рівня трансформаційних та транакційних витрат, зниження матеріаломіскості продукції, використання лізингових та франчайзингових технологій, впровадження внутрішньокорпоративних систем стимулювання ресурсо- та енергозбереження).

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Знайти схожі

16.


    Холостова, А. М. (аспірант кафедри державної політики та суспільного розвитку).
    Формування чек-листу державної перевірки підприємства на дотримання процедур контролю шкідників [Текст] / А. М. Холостова // Інвестиції: Практика та досвід : Аналіз. Прогнози. Коментар. - 2017. - № 6. - С. 124-127 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 67.401.12
Рубрики: Право
   Управління соціально-культурною сферою

   Управление социально-культурной сферой

Кл.слова (ненормовані):
чек-листи -- чек-листы -- державні перевірки -- государственные проверки -- державні органи влади -- государственные органы власти -- безпека харчової промисловості -- безопасность пищевой промышленности -- система НАССР -- контроль шкідників харчових продуктів -- контроль вредителей пищевых продуктов -- ринок харчових продуктів -- рынок пищевых продуктов -- підприємства харчової промисловості -- предприятия пищевой промышленности -- споживачі харчових продуктів -- потребители пищевых продуктов
Анотація: Сьогодні існує гостра необхідність державної перевірки Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів підприємств різних видів діяльності (зокрема харчових та з підвищеним ступенем ризику) на предмет відповідності вимогами проведення процедур контролю шкідників. Здійснення таких перевірок не може проводитись без чітко визначених параметрів. Виходом міг би служити чітко складений чек-лист перевірок, він не має бути обтяжливий чи не зрозумілий і має містити базовий перелік питань, виконання яких необхідне для проведення адекватних процедур з контролю шкідників. Чек-лист (Check list — контрольний список) — список, що містить ряд необхідних питань для перевірки будь-якої роботи. Відзначаючи пункти списку, особа, що перевіряє може дізнатися про стан належного/не належного виконання роботи/робіт, що перевіряються.


Дод.точки доступу:
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів \о ней\

Знайти схожі

17.


    Роганова, Ганна Олександрівна (кандидат економічних наук; старший викладач кафедри фінансів Науково-дослідного інституту економіки та управління Національного університету харчових технологій; м.Київ).
    Індексний метод аналізу цін продукції харчової промисловості [Текст] / Г. О. Роганова // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2018. - № 4. - С. 73-85 : табл., граф. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.304.25(4УКР)с-86
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Финансы пищевой промышленности, 2010-2017 гг.

   Фінанси харчової промисловості, 2010-2017 рр.

   Методология ценообразования

   Методологія ціноутворення

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
аналитическая методология -- анкалітична методологія -- Гершенкрона эффект -- Гершенкрона ефект -- доходность предприятий -- прибутковість підприємств -- расходы предприятий -- витрати підприємств -- индекс Ласпейреса -- індекс Ласпейреса -- индекс Пааше -- індекс Пааше -- индекс потребительских цен -- індекс споживчих цін -- индексное оценивание -- індексне оцінювання -- качество информации -- якість інформації -- Ласпейреса индекс -- Ласпейреса індекс -- Пааше индекс -- Пааше індекс -- продукты питания -- продукти харчування -- алкогольні напої -- алкогольные напитки -- тютюнові вироби -- табачные изделия -- предприятия пищевой промышленности -- підприємства харчової промисловості -- расходы предприятий пищевой промышленности -- витрати підприємств харчової промисловості -- расчетные алгоритмы -- розрахункові алгоритми -- регионы Украины -- регіони України -- зарубіжний досвід -- зарубежный опыт -- себестоимость продукции -- собівартість продукції -- статистическая информация -- статистична інформація -- стоимость продукции -- вартість продукції -- товаропроизводители -- товаровиробники -- финансовые механизмы -- фінансові механізми -- эффект Гершенкрона -- ефект Гершенкрона
Анотація: Проведено науковий пошук факторів, що впливають на індекс споживчих цін (ІСЦ) та не є врахованими при його визначенні. Поетапно проаналізовано механізм формування ІСЦ, виявлено недоліки існуючого алгоритму розрахунку ІСЦ. Оцінено ефективність харчової промисловості Україні в цілому за допомогою індексного методу. Запропоновано заходи, що можуть підвищити якість збору інформації та статистичну значимість ІСЦ.

Перейти к внешнему ресурсу: \\new\textlok\Акт_пробл_економ_2018\Акт_пробл_економ_2018_4\9.pdf
Утримувачі документа:
ДЦГБ

Знайти схожі

18.
   06
   Л 89


Львівська політехніка (Л.)

    Шергіна, Л. А.
    Аналіз тенденцій і перспектив розвитку підприємств харчової промисловості України / Л. А. Шергіна, А. Й. Жемба, Ю. І. Пономарьова // Вісник / Львів. політехн. - Львів : Вид-во НУ "Львівська політехніка", 2017. - № 875: Менеджмент та підприємництво в Україні: етапи становлення і проблеми розвитку. - С. 181–187. - Бібліогр. в кінці ст.
УДК
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Харчова промисловість

   Пищевая промышленность

Кл.слова (ненормовані):
підприємства харчової промисловості -- предприятия пищевой промышленности -- нестійкі економічні умови -- неустойчивые экономические условия -- індекси виробництва і реалізації -- индексы производства и реализации -- обсяг капітальних інвестицій -- объем капитальных инвестиций


Дод.точки доступу:
Кузьмін, О. Є. \ред.\; Жемба, А. Й.; Пономарьова, Ю. І.; Львівська політехніка(Л.)
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)