Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
Наукова бібліотека Українського державного університету науки і технологій
Бази даних
Статті, доповіді, тези- результати пошуку
Вид пошуку
Каталог книг
Каталог книг НМетАУ (до 2022 року)
Періодичні видання (друковані)
Статті, доповіді, тези
Рідкісні та цінні видання
Охоронні документи
Мережеві ресурси
Зона пошуку
Ключевые слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Пошуковий запит:
<.>K=рынок свинины<.>
Загальна кількість знайдених документів
:
1
>
1.
Мазуренко, Олена Василівна
(кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; провідний науковий співробітник; Національний науковий центр "Інститут аграрної економіки").
Промислове свинарство в умовах сучасного ринку [Текст] / О. В. Мазуренко> // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2016. -
№ 8
. - С. 27-32 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
636.4
ББК
46.5
Рубрики:
Сільське господарство
Сельское хозяйство
Свині
Свиньи
Україна
Украина
Кл.слова (ненормовані):
промислове свинарство
--
промышленное свиноводство
--
виробництво свинини
--
производство
свинины
--
ринок свинини
--
рынок
свинины
--
експорт свинини
--
экспорт
свинины
--
імпорт свинини
--
импорт
свинины
--
виробничо-технологічна конкуренція
--
производственно-технологическая конкуренция
--
кваліфікація кадрів
--
квалификация кадров
Анотація:
Представлено оцінку стану галузі свинарства й тенденції розвитку галузевого ринку в Україні. Зазначено, що вразливою точкою вітчизняного свинарства є відчутна різниця в ефективності між трьома типами виробників - нові підприємства з високою ефективністю, модернізовані з середньою ефективністю і старі низькоефективні. При узгоджених умовах лібералізації доступу на ринок імпорту свинини підприємствам (крім першої групи) буде важко зберегти стійкість. Найбільшими виробниками свинини в Україні є області, які лідирують за рахунок великих вертикально інтегрованих структур - агрохолдингів, в які входять більшість великих свинарських комплексів, тобто які мають власну сировинну базу та ефективний збут. Наголошується, що важливим елементом підвищення ефективності виробництва залишається робота з людьми в підприємствах із так званим „людським фактором". Зазначено, що економічна ситуація більшості свинарських підприємств обмежує плани й можливості по заміні морально застарілих і фізично зношених споруд, що не відповідають сучасним екологічним та санітарно-гігієнічним вимогам, на нові з новітнім обладнанням і технологіями.
Перейти к внешнему ресурсу:
текст статьи
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
Стандартний
Розширений
Професійний
За словником
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)