Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=растительные масла<.>
Загальна кількість знайдених документів : 6
Показані документи с 1 за 6
1.


    Левчук, І. О. (Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут").
    Фуз рослинної олії. Статистичний аналіз розподілу твердих частинок / І. О. Левчук, О. Г. Зубрій, О. О. Семінський // Хімічна промисловість України : науково-виробничий журнал. - 2013. - № 3. - С. 53-54. - Бібліогр. в кінці ст. 3 назв. - 3 рис. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Хімічна промисловість
   Химическая промышленность

Кл.слова (ненормовані):
рослинні олії -- продукти хімічної модифікації -- розділення фузу -- оцінювання процесу -- статистичний аналіз -- растительные масла -- продукты химической модификации -- разделение фуза -- оценивание процесса -- статистический анализ -- дисперсний склад фузу -- дисперсный состав фуза
Анотація: Подані результати експериментальних досліджень дисперсного складу фузу рослинної олії, визначено, що частинки з розміром 10 мкм становлять 60% загальної кількості частинок. Отримана інтегральна крива розподілу частинок.


Дод.точки доступу:
Зубрій, О. Г. (кандидат технічних наук; Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"); Семінський, О. О. (кандидат технічних наук; Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут")

Знайти схожі

2.


    Волощук, Т. Г. (науковий співробітник Науково-дослідного інституту Черкаського державного технологічного університету; м.Черкаси; Україна).
    Оцінка маркетингового клімату олійно-жирового підприємства / Т. Г. Волощук // Формування ринкових відносин в Україні : Збірник наукових праць. - 2013. - № 7/8. - С. 130-134 : табл., схем. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25(УКР)в7-5
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности

   Економіка харчової промисловості

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
внешнеэкономическая деятельность -- зовнішньоекономічна діяльність -- ВЭД -- ЗЕД -- маркетинговый микроклимат -- маркетинговий мікроклімат -- масложировые предприятия -- олійно-жирові підприємства -- оценочная методология -- оціночна методологія -- растительные масла -- рослинні олії -- сценарное прогнозирование -- сценарне прогнозування -- экспортные поставки -- експортні поставки
Анотація: Встановлено важливість експортних поставок олійно-жирової продукції для економіки України. Наведено баланс попиту і пропозиції рослинних олій в Україні, а також світовий баланс основних видів олій. Обгрунтовано методику прогнозування обсягів поставок продукції з врахуванням умов зовнішнього і внутрішнього середовища, яке включає п'ять етапів. Акцентовано увагу на дотриманні необхідних умов для застосування цієї методики, зокрема фаховість виконавців, моніторинг умов внутрішнього та зовнішнього середовища, ресурсне забезпечення. Зумовлено використання трьох сценаріїв під час прогнозування маркетингових поставок - песимістичний, оптимістичний реальний.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Знайти схожі

3.


    Кириленко, Іван Григорович (доктор економічних наук; член-кореспондент НААН; народний депутат України; заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти).
    Перспективи вітчизняного АПК в світлі прогнозів світового ринку продовольства / І. Г. Кириленко, В. В. Дем'янчук // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 1. - С. 21-28 : рис. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка сільського господарства
   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
аграрний сектор -- аграрный сектор -- сільське господарство -- сельское хозяйство -- аграрний потенціал -- аграрный потенциал -- аграрна продукція -- аграрная продукция -- сільськогосподарська продукція -- сельскохозяйственная продукция -- експорт аграрної продукції -- экспорт аграрной продукции -- зернові культури -- зерновые культуры -- молочна продукція -- молочная продукция -- рослинні олії -- растительные масла -- яловичина -- говядина -- свинина -- м'ясо птиці -- мясо птицы -- структура експорту агропродукції -- структура экспорта агропродукции -- прогноз експорту агропродукції -- прогноз экспорта агропродукции -- світовий ринок продовольства -- мировой рынок продовольствия -- світові ціни на агропродукцію -- мировые цены на агропродукцию
Анотація: Досліджено зміни обсягів і структури експорту основних видів вітчизняної аграрної продукції (зерно пшениці, кукурудзи, ячменю, рослинних олій, яловичини, свинини, м'яса птиці) протягом 2000-2013 рр. Результати дослідження показують, що для підвищення прибутковості експорту вітчизняної аграрної продукції необхідно змінити діючу модель та в цілому чинну стратегію аграрного експорту з урахуванням процесів, що можуть відбуватися на світовому ринку продовольства, а також в умовах імплентації Угоди про асоціацію з ЄС. З цією метою доцільно опрацювати відповідну концепцію розвитку експорту аграрної продукції на найближче десятиліття, яка стане основою при розробленні державних програм розвитку галузі, які, з огляду на існуючі на світовому продовольчому ринку очікування, мають бути спямовані на розвиток галузі м'ясного та молочного скотарства, а також на збільшення експорту продукції вітчизняної харчової промисловості.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи

Дод.точки доступу:
Дем'янчук, Володимир Віталійович (кандидат сільськогосподарських наук; експерт Інституту розвитку аграрних ринків)

Знайти схожі

4.


   
    Пенополиуретаны на основе растительных масел и полисахаридов природного происхождения / Ю. В. Савельев [и др.] // Доповіді Національної академії наук України. - 2015. - № 2. - С. 123-129 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ . - ISSN 1025-6415
УДК
ББК 35.71
Рубрики: Химическая технология
   Высокомолекулярные соединения в целом

   Хімічна технологія

   Високомолекулярні сполуки в цілому

Кл.слова (ненормовані):
высокомолекулярные соединения -- високомолекулярні сполуки -- полисахариды -- полісахариди -- растительные масла -- рослинні масла -- пенополиуретаны -- пенополіуретани -- макроцепи -- макроланцюги -- окружающие среды -- навколишні середовища -- эксплуатационные свойства -- експлуатаційні властивості
Анотація: Синтезированы новые пенополиуретаны, в состав макроцепи которых одновременно введены растительные масла и полисахарид для увеличения содержания составляющей природного происхождения и соответственно способности к деградации в условиях окружающей среды при сохранении основных эксплуатационных свойств.

Утримувачі документа:
НТБ НТУ "ХПІ"

Дод.точки доступу:
Савельев, Ю. В.; Ахранович, Е. Р.; Марковская, Л. А.; Янович, И. В.; Дмитриева, Т. В.

Знайти схожі

5.


    Попович, Слободан (доктор економічних наук; незалежний аудитор; JKP Градско Зеленілово; м.Нові Сад; Сербія).
    Виробництво олії як потенційний фактор економічного розвитку Республіки Сербія [Текст] / С. Попович, О. Тошкович, І. Ніколич // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2015. - № 4. - С. 136-146 : табл., граф., схем. - Бібліогр. в кінці ст. - Стаття англійською мовою. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25(4СЕР)в6-2
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности, 2004-2024 гг.

   Економіка харчової промисловості, 2004-2024 рр.

   Сербия
    Сербія

Кл.слова (ненормовані):
харчова промисловість -- пищевая промышленность -- подсолнечное масло -- соняшникова олія -- промышленное производство -- промислове виробництво -- растительные масла -- рослинні олії -- сельское хозяйство -- сільське господарство -- экономическое прогнозирование -- економічне прогнозування -- качество сырья -- якість сировини
Анотація: Наведено характеристику галузі, яка потенційно може надати суттєвий поштовх економічному розвитку Сербії, а також представлено прогноз розвитку сільського господарства Республіки Сербія на 2014–2024 роки. Описані сільськогосподарські фактори є основою для розвитку харчової галузі економіки. Зокрема, стійкий взаємозв’язок спостерігається між первинним виробництвом соняшникової олії та розвитком всієї харчової галузі. Якість сировини, що виробляється у Сербії, і перспективи розвитку даного ринку формують значні можливості для виведення всієї обробної промисловості на рівень національної важливості.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Дод.точки доступу:
Тошкович, Олена (аспірант; ERP спеціаліст "АД Млекара"; м.Сабач; Сербія); Ніколич, Івіца (доцент факультету бізнес-супроводу в м.Чемська Камеріца Університету "Навчання" м.Нові Сад; Сербія)

Знайти схожі

6.


    Травінська, Т. В.
    Деградуючі іономерні поліуретани на основі рослинної олії та полісахариду: отримання та властивості / Т. В. Травінська, О. М. Брикова, Ю. В. Савельєв // Доповіді Національної Академії наук України : Науково-теоретичний журнал. - 2016. - № 12. - С. 82-89 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ . - ISSN 1025-6415
УДК
ББК 35.71
Рубрики: Химическая технология
   Высокомолекулярные соединения в целом

   Хімічна технологія

   Високомолекулярні сполуки в цілому

Кл.слова (ненормовані):
іономерні поліуретани -- иономерные полиуретаны -- ксантан -- рицинова олія -- касторовое масло -- біорозклад -- биоразложение -- рослинні олії -- растительные масла -- полісахариди -- полисахариды -- маколанцюги -- макроцепи -- властивості плівок -- свойства пленок -- полимерные системы -- полімерні системи
Анотація: Розроблено способи синтезу здатних до деградації в умовах довкілля полімерних систем на ос нові іономерного поліуретану (ІПУ) з підвищеним вмістом ксантану (Кс) та рицинової олії (РО) в маколанцюзі. Досліджено вплив компонентного складу ІПУ/РО та ІПУ/РО/Кс на колоїднохімічні властивості дисперсій, фізико-механічні та термічні властивості плівок. Методом ІЧспектроскопії підтверджено утворення як фізичних, так і хімічних зв’язків між полярними групами ІПУ, РО та Кс. Варіювання вмісту рослинного компонента дає можливість регулювати властивості нових ІПУ та процес їх деградації в умовах навколишнього середовища.


Дод.точки доступу:
Брикова, О. М.; Савельєв, Ю. В.

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)