Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=производство говядины<.>
Загальна кількість знайдених документів : 2
Показані документи с 1 за 2
1.


    Курінна, Марина Юріївна (аспірант; Національний університет біоресурсів і природокористування України).
    Ефективність виробництва яловичини в сільськогосподарських підприємствах [Текст] / М. Ю. Курінна // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 8. - С. 99-104 : рис.; табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Економіка сільського господарства

   Экономика

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
сільськогосподарські підприємства -- сельскохозяйственные предприятия -- аграрні підприємства -- аграрные предприятия -- м'ясне скотарство -- мясное скотоводство -- велика рогата худоба -- крупный рогатый скот -- виробництво яловичини -- производство говядины -- споживання м'яса -- потребление мяса -- ринок яловичини -- рынок говядины -- продуктивність ВРХ -- продуктивность КРС -- економічна ефективність -- экономическая эффективность
Анотація: Проаналізовано сучасний стан ринку яловичини. Досліджено питання ефективності вирощування великої рогатої худоби в сільськогосподарських підприємствах України, з'ясовано, що галузь наразі є збитковою через відсутність на ринку ефективної ціни, що відшкодувала б виробничі витрати та дала б змогу відтворювати виробництво. Поголів'я великої рогатої худоби постійно скорочується, зменшується пропозиція яловичини, водночас попит на м'ясо ВРХ обмежений низькою купівельною спроможністю населення України. Змінилася структура споживання м'яса, пріоритет віддається дешевшому м'ясу птиці. Запропоновано шляхи виходу з кризи м'ясної галузі тваринництва на прикладі прибуткового підприємства. Прибутковість даної галузі зробить її привабливою для національних та іноземних інвестиції, що сприятиме продовольчій незалежності нашої держави й забезпечить населення України національними м'ясопродуктами.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи

Знайти схожі

2.


    Музика, Павло Михайлович (доктор економічних наук; професор; завідувач кафедри економіки підприємства; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. 3. Гжицького).
    Тенденції розвитку м’ясного тваринництва в контексті забезпечення продовольчої безпеки [Текст] / П. М. Музика, Р. М. Минів, К. М. Гірняк // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2017. - № 7. - С. 15-23 : рис.; табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Економіка сільського господарства

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
сільське господарство -- сельское хозяйство -- продовольча безпека -- продовольственная безопасность -- м'ясопродуктовий підкомплекс -- мясопродуктовый подкомплекс -- м'ясне тваринництво -- мясное животноводство -- стратегія розвитку -- стратегия развития -- поголів'я ВРХ -- поголовье КРС -- поголів'я птиці -- поголовье птицы -- поголів'я свиней -- поголовье свиней -- виробництво яловичини -- производство говядины -- виробництво телятини -- производство телятины -- виробництво свинини -- производство свинины -- виробництво м'яса птиці -- производство мяса птицы -- прогноз виробництва м'яса -- прогноз производства мяса
Анотація: З'ясувано тенденції виробництва м'яса з урахуванням його обсягів упродовж останнього десятиліття. На основі розрахунків прогнозується, що виробництво яловичини і телятини в Україні найближчими роками поступово збільшуватиметься, незважаючи на зменшення обсягів забою тварин через необхідність відновлення поголів'я стада, при цьому вихід галузі з кризового стану можливий лише за умов формування еквівалентного ціноутворення на продукцію та використання сучасних ресурсозберігаючих технологій і подальшої інтенсифікації виробництва. Підвищений попит на м'ясо птиці стимулює нарощування його обсягів на промисловій основі, насамперед виробництва бройлерів як високопродуктивної птиці.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Дод.точки доступу:
Минів, Роман Михайлович (кандидат економічних наук; доцент; ); Гірняк, Катерина Михайлівна (кандидат економічних наук; доцент; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. 3. Гжицького)

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)