Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=продовольче споживання<.>
Загальна кількість знайдених документів : 4
Показані документи с 1 за 4
1.
   65.04(4УКР)
   С 11


    Сіташ, С. Д. (магістр; Вінницький інститут економіки Тернопільського національного економічного університету).
    Проблеми та фактори підвищення продовольчої безпеки регіону / С. Д. Сіташ // Формування ринкових відносин в Україні : зб. наук. праць. - 2012. - № 4. - С. 184-187. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.04(4УКР) + 65.32(4УКР)-2
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Региональная экономика

   Регіональна економіка

   Экономика сельского хозяйства

   Економіка сільського господарства

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
продовольственная безопасность -- продовольча безпека -- продовольственное потребление -- продовольче споживання -- региональное развитие -- регіональний розвиток -- стабилизация ситуации -- стабілізація ситуацї -- терминология -- термінологія -- устойчивое развитие -- сталий розвиток -- факторы повышения продовольственной безопасности -- фактори підвищення продовольчої безпеки
Анотація: У статті сдійснено оцінку та виокремлено проблеми продовольчої безпеки регіону, розглянуто зовнішні та внутрішні загрози для неї. Увагу приділено факторам підвищення продовольчої безпеки регіону в ринкових умовах.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Знайти схожі

2.


    Пасхавер, Б. Й. (доктор економічних наук; професор; академік НААН; головний науковий співробітник).
    Сучасний стан продовольчої безпеки / Б. Й. Басхавер // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2014. - № 4. - С. 5-12 : портр.; а-табл. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка сільського господарства
   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    США

Кл.слова (ненормовані):
продовольча безпека -- продовольственная безопасность -- домогосподарства -- домохозяйства -- рівень доходів -- уровень доходов -- продукти харчування -- продукты питания -- норми харчування -- нормы питания -- споживання продуктів харчування -- потребление продуктов питания -- продовольче споживання -- продовольственное потребление -- купівельна спроможність населення -- покупательная способность населения -- споживчі ціни -- потребительские цены
Анотація: Пропонується система показників і методів для аналізу рівня продовольчої безпеки та його динаміки. Особлива увага приділяється методам самооцінки населенням обмеженості споживчих можливостей через нестачу коштів. Нині при соціологічних опитуваннях дві третини респондентів відносять себе до групи бідних. Показано вплив інфляційного процесу на купівельну спроможність населення на продовольчому ринку. Наразі в Україні середньодушове споживання м'ясо-молочних продуктів і фруктів на 30-40% нижче медичних рекомендованих норм здорового харчування. Зазначено значне відставання від розвинутих країн за рівнем розвитку підприємств громадського харчування. Наведено кількісні характеристики тенденцій та сучасного стану продовольчого споживання.


Знайти схожі

3.


    Пасхавер, Борис Иосифович (доктор экономических наук; профессор).
    Тенденції та проблеми національного продовольчого споживання / Б. Й. Пасхавер // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2014. - № 10. - С. 5-13 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка сільського господарства
   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

    США

Кл.слова (ненормовані):
продовольча безпека -- продовольственная безопасность -- продукти харчування -- продукты питания -- споживчі ціни -- потребительские цены -- споживання продуктів харчування -- потребление продуктов питания -- продовольче споживання -- продовольственное потребление -- продовольчі витрати -- продовольственные расходы -- доходи населення -- доходы населения -- інфляційний процес -- инфляционный процесс -- бюджетна продовольча допомога -- бюджетная продовольственная помощь
Анотація: Досліджено та проаналізовано основні показники продовольчого споживання в Україні порівняно зі статистикою США. На сучасному етапі головною проблемою забезпечення продовольчої безпеки стають вже не стільки кількісні характеристики харчування нації, скільки зменшення частки доходів населення, що проїдається. За цим показником Україна значно поступається розвинутим країнам. Зосереджено увагу на необхідності узгодження інтересів виробників і споживачів продовольства. Під цим кутом зору розглянуто вартий запозичення досвід США щодо суттєвої адресної бюджетної продовольчої допомоги нужденним верствам населення. Динаміка національного продовольчого споживання визнається критерієм доцільності й успішності соціально-економічних перетворень.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Знайти схожі

4.


    Пасхавер, Борис Йосипович (доктор економічних наук; професор; академік НААН; головний науковий співробітник; Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України").
    Харчування поза домом у продовольчому споживанні / Б. Й. Пасхавер // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 5. - С. 23-28 : табл. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.431
Рубрики: Економіка громадського харчування
   Экономика общественного питания

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
продовольче забезпечення -- продовольственное обеспечение -- продовольче споживання -- продовольственное потребление -- ресторанне господарство -- ресторанное хозяйство -- продовольчі витрати -- продовольственные расходы -- доходи населення -- доходы населения -- купівельна спроможність населення -- покупательская способность населения
Анотація: Розглянуто стан і динаміку розвитку національного ресторанного господарства. Наразі ця важлива галузь продовольчого забезпечення за основними показниками суттєво відстає від розвинутих країн і власних минулих досягнень. Вирішальний фактор, що визначає частку ресторанного господарства у продовольчому забезпеченні країни – рух доходів населення. На жаль, статистика галузі фіксує ознаки її занепаду. Між 1990 р. і 2014 р. товарооборот ресторанного господарства зменшився більш ніж удвічі, а кількість його об’єктів – утричі. Відродження галузі громадського харчування – необхідна складова стратегічних намірів підвищення стандартів життя.


Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)