Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
 Знайдено у інших БД:Каталог книг (1)Каталог книг НМетАУ (до 2022 року) (1)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=мука<.>
Загальна кількість знайдених документів : 7
Показані документи с 1 за 7
1.


    Яремчук, Наталія Валеріївна (асистент кафедри організації агробізнесу та готельно-ресторанної справи; Вінницький національний аграрний університет).
    Особливості ціноутворення у зернопродуктовому підкомплексі Вінницької області / Н. В. Яремчук // Економіка. Фінанси. Право : інформаційно-аналітичний журнал. - 2014. - № 3. - С. 35-40 : рис., а-табл. - Бібліогр. в кінці ст.
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Економіка сільського господарства

   Экономика

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

    Вінницька область

    Винницкая область

Кл.слова (ненормовані):
зернопродуктові підкомплекси -- ціноутворення на зерно -- виробничі витрати -- рентабельність виробництва -- рентабельність підприємств -- ринок зерна -- ціноутворення на борошно -- ціноутворення хлібопекарських виробів -- хліб -- борошно пшеничне -- пшеничне борошно -- державне регулювання економіки -- зернопродуктовые подкомплексы -- ценообразование на зерно -- производственные расходы -- ценообразование на зерно -- рентабельность предприятий -- рентабельность производства -- мука пшеничная -- пшеничная мука -- рынок зерна -- ценообразование на муку -- ценообразование хлебопекарских изделий -- хлеб -- государственное регулирование экономики
Анотація: Розглянуто міжсекторний баланс рентабельності суб'єктів національного ринку зерна. Досліджено особливості формування та встановлення цін на продукцію зернової, борошномельної та хлібопекарської галузей. Висвітлено окремі аспекти механізму державного регулювання ринку зернопродукції в Україні.

Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\Економ_фін_пр_2014_3\9.pdf
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

2.


   
    Гранульовані гуміново-органо-мінеральні добрива стимулюючої дії. Спосіб одержання / Я. М. Корнієнко [та інші] // Хімічна промисловість України : наук.-виробн. журн. - 2015. - № 1. - С. 44-48. - Бібліогр. в кінці ст. 6 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Мінеральні добрива
   Минеральные удобрения

Кл.слова (ненормовані):
гуміново-органо-мінеральні добрива -- гуминово-органо-минеральные удобрения -- добрива стимулюючої дії -- удобрения стимулирующего действия -- одержання добрив -- получение удобрений -- костная мука -- кісткове борошно
Анотація: Наведені результати експериментальних досліджень утворення гранульованих гуміново-фосфорно-кальцієво-азотно-калійних добрив у разі застосування кісткового борошна в якості фосфорна-кальцієвмісних компонентів.

Утримувачі документа:
НБ УІПА

Дод.точки доступу:
Корнієнко, Я. М. (Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"); Гайдай, С. С. (Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"); Любека, А. М. (Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"); Мартинюк, О. В. (Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут")

Знайти схожі

3.


    Тур, Олександр (аспірант).
    Пріоритети стратегічного розвитку підприємств харчової промисловості [Текст] / О. Тур // Економіст : науково-практичний журнал. - 2016. - № 5. - С. 68-71 : табл.; 2-рис. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Экономика
   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Економіка

   Економіка легкої та харчової промисловості

   Україна
    Украина

    Полтавська область

    Полтавская область

Кл.слова (ненормовані):
харчова промисловість -- пищевая промышленность -- підприємства харчової промисловості -- предприятия пищевой промышленности -- стратегічний розвиток -- стратегическое развитие -- жирні сири -- жирные сыры -- борошно -- мука -- кристалічний цукор -- кристаллический сахар -- виробництво харчових продуктів -- производство продуктов питания -- ринки продовольства -- рынки продовольствия -- інтегровані підприємницькі об'єднання -- интегрированные предпринимательские объединения
Анотація: Розкрито теоретико-методологічні підходи до стратегічного розвитку підприємств харчової промисловості в умовах масової втрати українськими товаровиробниками традиційних для себе зовнішніх ринків. Пропонується підхід до формування пріоритетів стратегічного розвитку підприємств харчової промисловості крізь призму входження в інтегровані підприємницькі об¦9єднання з метою збереження виробничо-технічного та трудового потенціалу суб'єкта господарювання. Виявлено значні перспективи активізації процесів злиття та поглинання як необхідної передумови адаптації до нового формату поведінки на зовнішніх ринках харчових продуктов.


Знайти схожі

4.


    Боярських, Ганна.
    Хімічний оксюморон / Г. Боярських // Колосок. - 2017. - № 8. - С. 2-7 : цв.ил. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
Рубрики: Общая и неорганическая химия в целом
   Загальна та неорганічня хімія у цілому

Кл.слова (ненормовані):
противоречивые словосочетания -- суперечливі словосполучення -- хімічний оксюморон -- химический оксюморон -- контрастные понятия -- контрастні поняття -- горные породы -- гірські породи -- аморфные кремнеземы -- аморфні кремнеземи -- біле вугілля -- белый уголь -- гірська мука -- горная мука -- діатоміти -- диатомиты -- селикагели -- селикагелі -- гидрогели -- гідрогелі -- сорбенты -- сорбенти -- черный уголь -- чорне вугілля -- активоване вугілля -- активированный уголь
Анотація: Мова йде про хімічний оксюморон або контрастне поняття, хімічну сполуку, гірську породу - біле вугілля. Як його використовують у різних сферах діяльності, його властивості, способи застосування та промислові різновиди.

Перейти к внешнему ресурсу: \\New\textlok\Колосок_2017_8\1.pdf

Знайти схожі

5.


    Боярських, Ганна.
    Несолона сіль / Г. Боярських // Колосок. - 2017. - № 9. - С. 2-7 : цв.ил. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
Рубрики: Химия
   Хімія

Кл.слова (ненормовані):
кухонна сіль -- кухонная соль -- хімічні сполуки -- химические соединения -- натрій хлорид -- натрий хлорид -- кальцій ортофосфат -- кальций ортофосфат -- мінерали -- минералы -- мінеральні добрива -- минеральные удобрения -- кісткове борошно -- костная мука -- зубна емаль -- зубная эмаль -- несолона сіль -- несоленая соль -- вітаміни -- витамины -- харчові добавки -- пищевые добавки -- ортофосфат
Анотація: Про сіль - хімічну сполуку, яка буває зовсім не схожа на звичайну кухонну сіль. Кальція ортофосфат -"^I\\New\textlok\Колосок_2017_8\8.pdf". Про її хімічні властивості та використання у побуті, природі, життєдіяльності.


Знайти схожі

6.


    Сімакова, О. О.
    Дослідження якості питної води у виробництві хліба / О. О. Сімакова, І. А. Назаренко // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків : НТУ “ХПІ”, 2017. - Вип. 32(1254). - С. 112-116 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ
УДК
ББК 36.83
Рубрики: Пищевые производства
   Хлебопекарное производство

   Харчові виробництва

   Хлібопекарське виробництво

Кл.слова (ненормовані):
пшеничне борошно -- пшеничная мука -- клейковина -- питна вода -- питьевая вода -- амілолітичні ферменти -- милолитические ферменты -- протеолітичні ферменти -- протеолитические ферменты -- катіони -- катионы -- важкі метали -- тяжелые металлы -- тістоведення -- тестоведение -- виробництво хліба -- производство хлеба
Анотація: Були проведені експерименти з вивчення впливу важких металів на дію протеолітичних ферментів пшеничного борошна і визначенню впливу невеликого закислення води на процеси тістоведення і, отже, на якість готового хліба. Розроблено схему, що дозволяє як нейтралізувати надлишкову кислотність післямембранної води, так і збагатити її катіонами кальцію, які не тільки корисні для здоров'я у складі продукту, але й будучи активаторами ферментів, зможуть вплинути на протікання гідролітичних процесів при замісі тіста на такій воді, прискорити процеси тістоведення і поліпшити якість готового хліба. Калійкатіонування води дозволить не тільки без всяких додаткових добавок поліпшити якість готового хліба, але і значно скоротити процес тістоведення, а отже, і зменшити собівартість готового продукту.


Дод.точки доступу:
Назаренко, І. А.
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

7.


    Галясний, І. B.
    Дослідження іонозв’язувальної здатності білків безглютенової борошняної сировини в присутності тваринних білків / І. B. Галясний, Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2018. - Вип. 9(1285). - С. 179-184 : іл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ
УДК
ББК 36.83
Рубрики: Харчові виробництва
   Пищевые производства

   Хлібопекарське виробництво

   Хлебопекарное производство

Кл.слова (ненормовані):
потенціометричне титрування -- безглютенове борошно -- тваринні білки -- буферні властивості -- бездріжджове тісто -- хліб -- борошняна сировина -- продукти харчування -- потенциометрическое титрование -- безглютеновая мука -- животные белки -- буферные свойства -- бездрожжевое тесто -- хлеб -- мучное сырье -- продукты питания
Анотація: Розкриваються особливості стану білково-протеїназного комплексу борошняного тіста, що є вкрай важливим для розуміння можливих механізмів регулювання структури безглютенового тіста. Досліджено іонозв’язувальну здатність білків рисового, кукурудзяного борошна та їх суміші в присутності молочних білків кефіру та тваринних білків, отриманих із вторинної м’ясної сировини. Встановлено, що взаємодія між рослинними білками борошна та білками тваринного походження у водно-борошняній суспензії впливає на загальну здатність зв’язувати іони водню та гідроксильних груп. Отримані результати спрямовані на покращення структурно-механічних властивостей борошняного безглютенового бездріжджового тіста та хліба.


Дод.точки доступу:
Гавриш, Т. В.; Шаніна, О. М.

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)