Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
Наукова бібліотека Українського державного університету науки і технологій
Бази даних
Статті, доповіді, тези- результати пошуку
Вид пошуку
Каталог книг
Каталог книг НМетАУ (до 2022 року)
Періодичні видання (друковані)
Статті, доповіді, тези
Рідкісні та цінні видання
Охоронні документи
Мережеві ресурси
Зона пошуку
Ключевые слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Відсортувати знайдені документи за:
автором
назвою
роком видання
типом документа
Пошуковий запит:
<.>K=доступность продовольствия<.>
Загальна кількість знайдених документів
:
3
Показані документи
с 1 за 3
>
1.
Зеленська, Олена Олександрівна
(кандидат економічних наук; доцент; Чернігівський національний технологічний університет).
Методичні підходи до оцінки рівня продовольчої безпеки / О. О. Зеленська, С. М. Зеленський, Н. О. Алєшугіна> // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. -
№ 5
. - С. 88-91 : рис. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
338.43
ББК
65.32
Рубрики:
Економіка сільського господарства
Экономика сельского хозяйства
Україна
Украина
Кл.слова (ненормовані):
продовольча безпека
--
продовольственная безопасность
--
методики оцінки
--
методики оценки
--
критерії оцінки
--
критерии оценки
--
ресурсозабезпеченість
--
ресурсообеспеченность
--
доступність продовольства
--
доступность
продовольствия
--
продуктивна вмотивованість
--
продуктивная мотивированность
--
імпортозалежність
--
импортозависимость
--
економічна вигода
--
экономическая выгода
Анотація:
Запропоновано авторську методику визначення рівня продовольчої безпеки країни та регіону. На відміну від традиційних усталених підходів, у ній як рівнозначний критерій визначення рівня продовольчої безпеки пропонується критерій продуктивної вмотивованості виробника. За умов ринкової економіки саме економічна вигода є ключовим мотиватором для агровиробників і підприємств харчової промисловості до виробництва й постачання на ринок високоякісної, екологічно безпечної продовольчої продукції в достатніх обсягах. Практичне застосування пропонованої методики дасть змогу адекватно відображати дійсну ситуацію у сфері продовольчої безпеки України. Разом із тим дана методика не є надто громіздкою у практичному використанні та відповідає наявним у вітчизняній статистичній інформації показникам.
Дод.точки доступу:
Зеленський, Сергій Миколайович (кандидат економічних наук; доцент; Чернігівський національний технологічний університет); Алєшугіна, Наталія Олександрівна (кандидат економічних наук; доцент; Чернігівський національний технологічний університет)
Знайти схожі
>
2.
Варченко, Ольга
(доктор еокномічних наук).
Особливості формування споживчого попиту на продовольчому ринку в умовах макроекономічної нестабільності [Текст] / О. Варченко, І. Свиноус, К. Ткаченко> // Економіст : науково-практичний журнал. - 2016. -
№ 10
. - С. 4-9. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
338.43
ББК
65.32
Рубрики:
Економіка
Економіка сільського господарства
Экономика
Экономика сельского хозяйства
Україна
Украина
Кл.слова (ненормовані):
споживчий попит на продовольчому ринку
--
продовольчий ринок
--
продукти харчування
--
продовольча безпека
--
економічна безпека
--
економічна доступність продовольства
--
соціальна доступність продовольства
--
доступність продовольства
--
витрати домогосподарств
--
бідність населення
--
платоспроможність населення
--
купівельна спроможність населення
--
збалансованість харчування
--
адресна підтримка малозабезпеченого населення
--
потребительский спрос на продовольственном рынке
--
продовольственный рынок
--
продукты питания
--
продовольственная безопасность
--
экономическая безопасность
--
экономическая
доступность
продовольствия
--
социальна
доступность
продовольствия
--
доступность
продовольствия
--
расходы домохозяйств
--
бедность населения
--
платежеспособность населения
--
покупательная способность населения
--
сбалансированность питания
--
адресная поддержка малоимущего населения
Анотація:
Вивчено особливості споживання продовольства в періоди загострення системних загроз як внутрішнього, так і зовнішнього характеру. Узагальнено теоретичні засади сучасних моделей споживання та досліджено макроекономічна динаміка попиту на продовольство, вивлено фактори споживчого попиту в Україні в умовах нестабільності. Встановлено, що у структурі грошових витрат частка у 2014 році, яку домогосподарства витрачали на купівлю продовольчих товарів та оплату харчування поза домом, становила 54%, у міських домогосподарствах-55, сільських-49%, що є свідченням високого рівня бідності населення країни.
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ
Дод.точки доступу:
Свиноус, Іван (доктор економічних наук); Ткаченко, Катерина (кандидат економічних наук)
Знайти схожі
>
3.
Паєрська, Еріка Дудаш
(кандидат технічних наук; доцент кафедри комерційного підприємництва; Братиславський університет економіки).
Доступність продовольства на прикладі регіону [Text] / Е. Д. Паєрська> // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2017. -
№ 8
. - P70-77 : табл.; рис. - статья на англ. языке. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
339.1/.5
ББК
65.42
Рубрики:
Економіка
Экономика
Економіка торгівлі
Экономика торговли
Словаччина
Словакия
Кл.слова (ненормовані):
регіональна економіка
--
региональная экономика
--
доступність продовольства
--
доступность
продовольствия
--
роздрібна торгівля
--
розничная торговля
--
продовольча роздрібна торгівля
--
продовольственная розничная торговля
--
ГІС-технології
--
ГИС-технологии
Анотація:
Проведено аналіз доступності продовольства на прикладі регіону Пряшів (Словаччина). Проведено графічний аналіз розміщення продуктових магазинів, проаналізовано рівень автомобілізації населення, особливостей доступності продовольства для споживачів, а також виконано картографування місцевості на предмет доступності продовольства з використанням ГІС-технологій. Показано, що продовольча роздрібна торгівля Словацької Республіки трансформується, у ній відбуваються організаційні зміни. З одного боку, це просторові зміни, які приводять до появи нової мережі продовольчої роздрібної торгівлі в економіці, з іншого - це організаційні зміни, що означають часткове зростання роздрібного товарообігу на шкоду зниження рівня доступності продовольства для населення. У кінцевому підсумку це призвело до появи територій із недостатнім рівнем продовольчого забезпечення свіжою та здоровою їжею. "Продовольчі пустелі" - порівняно нова актуальна проблема, що являє собою значний інтерес для дослідження роздрібних продажів.
Перейти к внешнему ресурсу:
текст статьи
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
Стандартний
Розширений
Професійний
За словником
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)