Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=доступность продовольствия<.>
Загальна кількість знайдених документів : 3
Показані документи с 1 за 3
1.


    Зеленська, Олена Олександрівна (кандидат економічних наук; доцент; Чернігівський національний технологічний університет).
    Методичні підходи до оцінки рівня продовольчої безпеки / О. О. Зеленська, С. М. Зеленський, Н. О. Алєшугіна // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 5. - С. 88-91 : рис. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка сільського господарства
   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
продовольча безпека -- продовольственная безопасность -- методики оцінки -- методики оценки -- критерії оцінки -- критерии оценки -- ресурсозабезпеченість -- ресурсообеспеченность -- доступність продовольства -- доступность продовольствия -- продуктивна вмотивованість -- продуктивная мотивированность -- імпортозалежність -- импортозависимость -- економічна вигода -- экономическая выгода
Анотація: Запропоновано авторську методику визначення рівня продовольчої безпеки країни та регіону. На відміну від традиційних усталених підходів, у ній як рівнозначний критерій визначення рівня продовольчої безпеки пропонується критерій продуктивної вмотивованості виробника. За умов ринкової економіки саме економічна вигода є ключовим мотиватором для агровиробників і підприємств харчової промисловості до виробництва й постачання на ринок високоякісної, екологічно безпечної продовольчої продукції в достатніх обсягах. Практичне застосування пропонованої методики дасть змогу адекватно відображати дійсну ситуацію у сфері продовольчої безпеки України. Разом із тим дана методика не є надто громіздкою у практичному використанні та відповідає наявним у вітчизняній статистичній інформації показникам.


Дод.точки доступу:
Зеленський, Сергій Миколайович (кандидат економічних наук; доцент; Чернігівський національний технологічний університет); Алєшугіна, Наталія Олександрівна (кандидат економічних наук; доцент; Чернігівський національний технологічний університет)

Знайти схожі

2.


    Варченко, Ольга (доктор еокномічних наук).
    Особливості формування споживчого попиту на продовольчому ринку в умовах макроекономічної нестабільності [Текст] / О. Варченко, І. Свиноус, К. Ткаченко // Економіст : науково-практичний журнал. - 2016. - № 10. - С. 4-9. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Економіка сільського господарства

   Экономика

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
споживчий попит на продовольчому ринку -- продовольчий ринок -- продукти харчування -- продовольча безпека -- економічна безпека -- економічна доступність продовольства -- соціальна доступність продовольства -- доступність продовольства -- витрати домогосподарств -- бідність населення -- платоспроможність населення -- купівельна спроможність населення -- збалансованість харчування -- адресна підтримка малозабезпеченого населення -- потребительский спрос на продовольственном рынке -- продовольственный рынок -- продукты питания -- продовольственная безопасность -- экономическая безопасность -- экономическая доступность продовольствия -- социальна доступность продовольствия -- доступность продовольствия -- расходы домохозяйств -- бедность населения -- платежеспособность населения -- покупательная способность населения -- сбалансированность питания -- адресная поддержка малоимущего населения
Анотація: Вивчено особливості споживання продовольства в періоди загострення системних загроз як внутрішнього, так і зовнішнього характеру. Узагальнено теоретичні засади сучасних моделей споживання та досліджено макроекономічна динаміка попиту на продовольство, вивлено фактори споживчого попиту в Україні в умовах нестабільності. Встановлено, що у структурі грошових витрат частка у 2014 році, яку домогосподарства витрачали на купівлю продовольчих товарів та оплату харчування поза домом, становила 54%, у міських домогосподарствах-55, сільських-49%, що є свідченням високого рівня бідності населення країни.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Дод.точки доступу:
Свиноус, Іван (доктор економічних наук); Ткаченко, Катерина (кандидат економічних наук)

Знайти схожі

3.


    Паєрська, Еріка Дудаш (кандидат технічних наук; доцент кафедри комерційного підприємництва; Братиславський університет економіки).
    Доступність продовольства на прикладі регіону [Text] / Е. Д. Паєрська // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2017. - № 8. - P70-77 : табл.; рис. - статья на англ. языке. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.42
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Економіка торгівлі

   Экономика торговли

   Словаччина
    Словакия

Кл.слова (ненормовані):
регіональна економіка -- региональная экономика -- доступність продовольства -- доступность продовольствия -- роздрібна торгівля -- розничная торговля -- продовольча роздрібна торгівля -- продовольственная розничная торговля -- ГІС-технології -- ГИС-технологии
Анотація: Проведено аналіз доступності продовольства на прикладі регіону Пряшів (Словаччина). Проведено графічний аналіз розміщення продуктових магазинів, проаналізовано рівень автомобілізації населення, особливостей доступності продовольства для споживачів, а також виконано картографування місцевості на предмет доступності продовольства з використанням ГІС-технологій. Показано, що продовольча роздрібна торгівля Словацької Республіки трансформується, у ній відбуваються організаційні зміни. З одного боку, це просторові зміни, які приводять до появи нової мережі продовольчої роздрібної торгівлі в економіці, з іншого - це організаційні зміни, що означають часткове зростання роздрібного товарообігу на шкоду зниження рівня доступності продовольства для населення. У кінцевому підсумку це призвело до появи територій із недостатнім рівнем продовольчого забезпечення свіжою та здоровою їжею. "Продовольчі пустелі" - порівняно нова актуальна проблема, що являє собою значний інтерес для дослідження роздрібних продажів.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)