Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=виноматеріали<.>
Загальна кількість знайдених документів : 2
Показані документи с 1 за 2
1.


    Цыганкова, Е. В. (аспирант).
    Исследование показателей качества белых и розовых виноматериалов из перспективных сортов винограда [Текст] / Е. В. Цыганкова, М. В. Билько // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 12(1184). - С. 201-206 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК
Рубрики: Пищевые производства
   Харчові виробництва

   Бродильные производства

   Бродильні виробництва

Кл.слова (ненормовані):
виноматериалы -- виноматеріали -- расы дрожжей -- раси дріжджів -- сорта винограда -- сорти винограду -- Санджовезе -- Сира -- Сіра -- Пти Вердо -- Пті Вердо -- Буковинка -- альдегиды -- альдегіди -- терпеновые спирты -- терпенові спирти -- монофлавоноиды -- монофлавоноіди
Анотація: Представлены результаты исследований ароматического и фенольного комплексов белых и розовых сухих виноматериалов из перспективных для Украины сортов винограда Санджовезе, Сира, Пти Вердо, Буковинка и влияния на них рас дрожжей. Установлено, что ароматический комплекс виноматериалов обусловлен альдегидами, сложными эфирами, высшими и терпеновыми спиртами. Наиболее ароматным сортом является Буковинка, о чем свидетельствуют высокие значения терпеновых спиртов. Розовые виноматериалы содержат большее количество монофлавоноидов. Проведен сравнительный анализ органолептических и оптических показателей качества виноматериалов.



Дод.точки доступу:
Билько, М. В. (аспирант)

Знайти схожі

2.


    Циганкова, О. В. (аспірант).
    Дослідження впливу способу переробки винограду на фенольний комплекс столових вин [Текст] / О. В. Циганкова, М. В. Білько // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 25(1197). - С. 164-170 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Пищевые производства
   Бродильные производства

   Харчові виробництва

   Бродильні виробництва

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
способи переробки винограду -- способы переработки винограда -- виноматеріали -- виноматериалы -- технологічний запас фенольних речовин -- технологический запас фенольных веществ -- флавоноїди -- флавоноиды -- антоціани -- антоцианы -- катехіни -- катехины -- переробка винограду -- переработка винограда -- столові вина -- столовые вина
Анотація: Представлені результати досліджень фенольного комплексу рожевих і червоних виноматеріалів із виноградусортів Санджовезе, Сіра, Пті Вердо. Встановлено, що спосіб переробки винограду істотно впливає на якісний і кількісний склад фенольного комплексу. Висока масова концентрація біофлавоноїдів була в схемах переробки винограду, що передбачали підброджування і бродіння м’язги. Проведено порівняльний аналіз органолептичних, фізико-хімічних і оптичних показників якості виноматеріалів. Перспективні для України сорти винограду Санджовезе, Сіра, Пті Вердо мають хороший потенціал для отримання вин з високою біологічною цінністю.


Дод.точки доступу:
Білько, М. В. (кандидат технічних наук)

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)