Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
Наукова бібліотека Українського державного університету науки і технологій
Бази даних
Статті, доповіді, тези- результати пошуку
Вид пошуку
Каталог книг
Каталог книг НМетАУ (до 2022 року)
Періодичні видання (друковані)
Статті, доповіді, тези
Рідкісні та цінні видання
Охоронні документи
Мережеві ресурси
Зона пошуку
Ключевые слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Відсортувати знайдені документи за:
автором
назвою
роком видання
типом документа
Пошуковий запит:
<.>K=виноматеріали<.>
Загальна кількість знайдених документів
:
2
Показані документи
с 1 за 2
>
1.
Цыганкова, Е. В.
(аспирант).
Исследование показателей качества белых и розовых виноматериалов из перспективных сортов винограда [Текст] / Е. В. Цыганкова, М. В. Билько> // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. -
Вип. 12(1184)
. - С. 201-206 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК
663.1
Рубрики:
Пищевые производства
Харчові виробництва
Бродильные производства
Бродильні виробництва
Кл.слова (ненормовані):
виноматериалы
--
виноматеріали
--
расы дрожжей
--
раси дріжджів
--
сорта винограда
--
сорти винограду
--
Санджовезе
--
Сира
--
Сіра
--
Пти Вердо
--
Пті Вердо
--
Буковинка
--
альдегиды
--
альдегіди
--
терпеновые спирты
--
терпенові спирти
--
монофлавоноиды
--
монофлавоноіди
Анотація:
Представлены результаты исследований ароматического и фенольного комплексов белых и розовых сухих виноматериалов из перспективных для Украины сортов винограда Санджовезе, Сира, Пти Вердо, Буковинка и влияния на них рас дрожжей. Установлено, что ароматический комплекс виноматериалов обусловлен альдегидами, сложными эфирами, высшими и терпеновыми спиртами. Наиболее ароматным сортом является Буковинка, о чем свидетельствуют высокие значения терпеновых спиртов. Розовые виноматериалы содержат большее количество монофлавоноидов. Проведен сравнительный анализ органолептических и оптических показателей качества виноматериалов.
Дод.точки доступу:
Билько, М. В. (аспирант)
Знайти схожі
>
2.
Циганкова, О. В.
(аспірант).
Дослідження впливу способу переробки винограду на фенольний комплекс столових вин [Текст] / О. В. Циганкова, М. В. Білько> // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. -
Вип. 25(1197)
. - С. 164-170 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
663.1
Рубрики:
Пищевые производства
Бродильные производства
Харчові виробництва
Бродильні виробництва
Украина
Україна
Кл.слова (ненормовані):
способи переробки винограду
--
способы переработки винограда
--
виноматеріали
--
виноматериалы
--
технологічний запас фенольних речовин
--
технологический запас фенольных веществ
--
флавоноїди
--
флавоноиды
--
антоціани
--
антоцианы
--
катехіни
--
катехины
--
переробка винограду
--
переработка винограда
--
столові вина
--
столовые вина
Анотація:
Представлені результати досліджень фенольного комплексу рожевих і червоних виноматеріалів із виноградусортів Санджовезе, Сіра, Пті Вердо. Встановлено, що спосіб переробки винограду істотно впливає на якісний і кількісний склад фенольного комплексу. Висока масова концентрація біофлавоноїдів була в схемах переробки винограду, що передбачали підброджування і бродіння м’язги. Проведено порівняльний аналіз органолептичних, фізико-хімічних і оптичних показників якості виноматеріалів. Перспективні для України сорти винограду Санджовезе, Сіра, Пті Вердо мають хороший потенціал для отримання вин з високою біологічною цінністю.
Дод.точки доступу:
Білько, М. В. (кандидат технічних наук)
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
Стандартний
Розширений
Професійний
За словником
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)