Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>A=Мазуренко, Олена Василівна@<.>
Загальна кількість знайдених документів : 4
Показані документи с 1 за 4
1.


    Мазуренко, Олена Василівна (кандидат економічних наук; провідний науковий співробітник; Національний науковий центр "Інститут аграрної економіки").
    Інноваційно-технологічний розвиток тваринництва як умова продовольчої безпеки [Текст] / О. Мазуренко // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 9. - С. 89-94 : рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Економіка сільського господарства

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
продовольча безпека -- продовольственная безопасность -- тваринництво -- животноводство -- інновації в тваринництві -- инновации в животноводстве -- інноваційний розвиток -- инновационное развитие -- технологічний розвиток -- технологическое развитие -- інноваційно-технологічний розвиток -- инновационно-техноогическое развитие -- імпортозаміщення -- импортозамещение -- державний механізм -- государственный механизм -- державне регулювання -- государственное регулирование
Анотація: Відображено роль тваринництва в забезпеченні продовольчої безпеки країни, задоволенні споживчого попиту населення на продукцію галузі. Аргументується необхідність переходу тваринництва на інноваційний шлях розвитку, комплексного використання всіх факторів інтенсифікації. Наголошується, що збільшення обсягів імпорту продовольства створює загрозу продовольчій безпеці країни. У зв'язку з цим реалізація політики імпортозаміщення є найважливішим чинником відновлення продовольчої незалежності України. Підкреслено, що імпортозаміщення частини продовольства на вітчизняному ринку потребує часу і вкладень з боку держави.


Знайти схожі

2.


    Мазуренко, Олена Василівна (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; провідний науковий співробітник; Національний науковий центр "Інститут аграрної економіки").
    Промислове свинарство в умовах сучасного ринку [Текст] / О. В. Мазуренко // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2016. - № 8. - С. 27-32 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 46.5
Рубрики: Сільське господарство
   Сельское хозяйство

   Свині

   Свиньи

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
промислове свинарство -- промышленное свиноводство -- виробництво свинини -- производство свинины -- ринок свинини -- рынок свинины -- експорт свинини -- экспорт свинины -- імпорт свинини -- импорт свинины -- виробничо-технологічна конкуренція -- производственно-технологическая конкуренция -- кваліфікація кадрів -- квалификация кадров
Анотація: Представлено оцінку стану галузі свинарства й тенденції розвитку галузевого ринку в Україні. Зазначено, що вразливою точкою вітчизняного свинарства є відчутна різниця в ефективності між трьома типами виробників - нові підприємства з високою ефективністю, модернізовані з середньою ефективністю і старі низькоефективні. При узгоджених умовах лібералізації доступу на ринок імпорту свинини підприємствам (крім першої групи) буде важко зберегти стійкість. Найбільшими виробниками свинини в Україні є області, які лідирують за рахунок великих вертикально інтегрованих структур - агрохолдингів, в які входять більшість великих свинарських комплексів, тобто які мають власну сировинну базу та ефективний збут. Наголошується, що важливим елементом підвищення ефективності виробництва залишається робота з людьми в підприємствах із так званим „людським фактором". Зазначено, що економічна ситуація більшості свинарських підприємств обмежує плани й можливості по заміні морально застарілих і фізично зношених споруд, що не відповідають сучасним екологічним та санітарно-гігієнічним вимогам, на нові з новітнім обладнанням і технологіями.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Знайти схожі

3.


    Мазуренко, Олена Василівна (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; провідний науковий співробітник; Національний науковий центр "Інститут аграрної економіки").
    Управління конкурентоспроможністю суб'єктів господарювання в галузі свинарства [Текст] / О. В. Мазуренко // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2017. - № 3. - С. 71-76 : табл.; рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Економіка сільського господарства

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
аграрний сектор -- аграрный сектор -- сільське господарство -- сельское хозяйство -- свинарство -- свиноводство -- галузь свинарства -- отрасль свиноводства -- продукція свинарства -- продукция свиноводства -- виробництво продукції свинарства -- производство продукции свиноводства -- конкурентоспроможність продукції свинарства -- конкурентоспособность продукции свиноводства -- управління конкурентоспроможністю -- управление конкурентоспособностью -- процес управління конкурентоспроможністю -- процесс управления конкурентоспособностью -- концепції управління конкурентоспроможністю -- концепции управления конкурентоспособностью -- стратегії управління конкурентоспроможністю -- стратегии управления конкурентоспособностью -- якість продукції -- качество продукции -- обсяги виробництва -- объемы производства
Анотація: Запропоновано визначення категорій "конкурентоспроможність господарюючих суб'єктів галузі свинарства" та "управління конкурентоспроможністю суб'єктів галузі свинарства". Розроблено схему процесу управління конкурентоспроможністю суб'єктів господарювання в галузі свинарства, сформовано стратегію збільшення обсягів виробництва та поліпшення якості продукції свинарства, запропоновано концепцію управління конкурентоспроможністю свинарських підприємств.улювання розвитку конкурентоспроможного виробництва продукції свинарства.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Знайти схожі

4.


    Мазуренко, Олена Василівна (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; провідний науковий співробітник відділу організації наукових досліджень та інноваційного розвитку; Національний науковий центр "Інститут аграрної економіки").
    Ринок продукції свинарства в системі продовольчого забезпечення країни [Text] / О. В. Мазуренко // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2017. - № 10. - P60-63 : рис. - статья на англ. языке. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Економіка сільського господарства

   Економіка сільського господарства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
аграрний сектор -- аграрный сектор -- сільське господарство -- сельское хозяйство -- продовольче забезпечення -- продовольственное обеспечение -- продовольчі ринки -- продовольственные рынки -- ринок продукції свинарства -- рынок продукции свиноводства -- виробництво свинини -- производство свинины -- інфраструктура ринку свинини -- инфраструктура рынка свинины -- державна підтримка -- государственная поддержка
Анотація: Відзначається, що перехід галузі свинарства на ринкові засади і практика функціонування ринку до раніше накопичених завдань додав нові, розв'язання яких ускладнюється різким скороченням державної підтримки, диспаритетом цін, зростанням вартості комбікормів, порушенням економічних відносин та іншими негативними моментами. У цих умовах не вдалося підвищити ефективність виробництва свинини й функціонування її ринку. Він розвивається стихійно через нерозвиненість інфраструктури, слабку інформаційну забезпеченість господарюючих суб'єктів, значну частку посередників, недосконалість механізму ринкових відносин між сільськогосподарськими товаровиробниками та переробними підприємствами, сферою реалізації свинини і продуктів її переробки. Подальший розвиток ринку продукції свинарства має здійснюватися за державної підтримки, освоєння сучасних технологій ведення виробництва, економного витрачання фінансових і матеріальних ресурсів, ефективної взаємодії виробників та ключових споживачів продукції свинарства, оптимізації її товарообороту.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)