Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>A=Курінна, Марина@<.>
Загальна кількість знайдених документів : 3
Показані документи с 1 за 3
1.


    Курінна, Марина.
    З історії танцювальної культури Гуцульщини: друга половина ХХ - початок ХХІ ст. / М. Курінна // Народна творчість та етнологія. - 2014. - № 1. - С. 117-122. - Література : С.122 : 18 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 63.5(4Укр)
Рубрики: Этнология
   Етнологія

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
гуцули -- гуцулы -- гуцульская этнокультура -- етнографія Карпатської України -- етнографія України -- музична фольклористика -- музыкальная фольклористика -- народная хореография -- народне мистецтво -- народное искусство -- народное музыкальное творчество -- народна музична творчість -- этнический танец -- етнічні танці -- украинский народный танец -- українські народні танці -- хореографическая лексика -- хореографічна лексика -- этнография Украины
Анотація: Розглянуто особливості хореографічної лексики та композиційної побудови танців Гуцульщини.

Утримувачі документа:
НБ ДНУ
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

2.


    Курінна, Марина Юріївна (аспірант; Національний університет біоресурсів і природокористування України).
    Ефективність виробництва яловичини в сільськогосподарських підприємствах [Текст] / М. Ю. Курінна // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 8. - С. 99-104 : рис.; табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Економіка сільського господарства

   Экономика

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
сільськогосподарські підприємства -- сельскохозяйственные предприятия -- аграрні підприємства -- аграрные предприятия -- м'ясне скотарство -- мясное скотоводство -- велика рогата худоба -- крупный рогатый скот -- виробництво яловичини -- производство говядины -- споживання м'яса -- потребление мяса -- ринок яловичини -- рынок говядины -- продуктивність ВРХ -- продуктивность КРС -- економічна ефективність -- экономическая эффективность
Анотація: Проаналізовано сучасний стан ринку яловичини. Досліджено питання ефективності вирощування великої рогатої худоби в сільськогосподарських підприємствах України, з'ясовано, що галузь наразі є збитковою через відсутність на ринку ефективної ціни, що відшкодувала б виробничі витрати та дала б змогу відтворювати виробництво. Поголів'я великої рогатої худоби постійно скорочується, зменшується пропозиція яловичини, водночас попит на м'ясо ВРХ обмежений низькою купівельною спроможністю населення України. Змінилася структура споживання м'яса, пріоритет віддається дешевшому м'ясу птиці. Запропоновано шляхи виходу з кризи м'ясної галузі тваринництва на прикладі прибуткового підприємства. Прибутковість даної галузі зробить її привабливою для національних та іноземних інвестиції, що сприятиме продовольчій незалежності нашої держави й забезпечить населення України національними м'ясопродуктами.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи

Знайти схожі

3.


    Курінна, Марина.
    Типи страв у системі повсякденного харчування чехів Запорізької області (кінець ХХ - початок ХХІ століття) [Текст] / Марина Курінна // Народна творчість та етнологія. - 2016. - № 4. - С. 47-53. - Література : 14 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 63.52
Рубрики: Етнологія, 20 ст. кін.-21 ст. поч.
   Этнология, 20 ст. кон.-21 ст. нач.

   Україна
    Украина

    Запорізька область

    Запорожская область

Кл.слова (ненормовані):
поаседневная едаеда -- етнографія України -- повсякденна їжа -- кулінарні традиції -- национальные меньшинства Украины -- національні меншини в Україні -- традиционное питание -- традиційне харчування -- українська народна їжа -- украинская народная еда -- чешські переселенці -- чешские переселенцы -- типи страв -- типы блюд -- хліб -- хлеб -- виготовлення хлібу -- приготовление хлеба -- печені борошняні вироби -- печеніе мучніе изделия -- овочеві страви -- овощные блюда -- м'ясні страви -- мясные блюда -- молочні вироби -- молочные изделия
Анотація: У статті, підготовленій на основі польових матеріалів автора, проаналізовано комплекс повсякденних страв сучасних нащадків чеських переселенців, які мешкають у с. Новгородківка Мелітопольського району Запорізької області.


Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)