Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
Наукова бібліотека Українського державного університету науки і технологій
Бази даних
Статті, доповіді, тези- результати пошуку
Вид пошуку
Каталог книг
Каталог книг НМетАУ (до 2022 року)
Періодичні видання (друковані)
Статті, доповіді, тези
Рідкісні та цінні видання
Охоронні документи
Мережеві ресурси
Зона пошуку
Ключевые слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Відсортувати знайдені документи за:
автором
назвою
роком видання
типом документа
Пошуковий запит:
<.>A=Іванько, А. В.@<.>
Загальна кількість знайдених документів
:
2
Показані документи
с 1 за 2
>
1.
Іванько
, А. В.
(кандидат економічних наук; Чернігівський інститут агропромислового виробництва УААН).
Розвиток аграрного сектору регіону на основі кластерного підходу / А.В.
Іванько
> // Економіка АПК : Міжнародний науково-виробничий журнал. - 2009. -
№ 4(174)
. - С. 32-37. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
ДРНТІ
06.61.33
ББК
65.32-45
Рубрики:
Економіка АПК
Экономика АПК
Кл.слова (ненормовані):
місцеве самоврядування
--
кластери агропромислові
--
местное самоуправление
--
кластеры агропромышленные
--
агропромисловий комплекс
--
управління аграрним сектором
--
сільськогосподарські підприємства
--
спеціалізація сільськогосподарських підприємств
--
агропромислові кластери
--
кластерізація районів області
--
агропромышленный комплекс
--
управление аграрным сектором
--
сельскохозяйственные предприятия
--
специализация сельскохозяйственных предприятий
--
агропромышленные кластеры
--
кластеризация районов области
Анотація:
Проведений кластерний аналіз дав змогу виділити кілька груп районів, що різняться між собою за спеціалізацією. Якщо у лісостеповій частині області основною галуззю спеціалізації є виробництво зерна, то у поліській - молочне скотарство. Крім того, окремо виділяються райони, в яких основну виручку від реалізації становить несільськогосподарська продукція.
Утримувачі документа:
Державний вищий навчальний заклад "Херсонський державний аграрний університет"
Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (29.07.2009р. Прим. 1 - ) (вільний)
Знайти схожі
>
2.
Іванько
, А. В.
(кандидат економічних наук; доцент кафедри аграрної економіки Виокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України "Ніжинський агротехнічний інститут"; заслужений працівник сільського господарства України).
Методичні засади оцінки впливу результатів господарської дільності суб'єктів господарювання АПВ на формування ринкової рівноваги [Текст] / А. В.
Іванько
> // Формування ринков. відносин в Укр : Збірник наукових праць. - 2017. -
№ 6
. - С. 117-122. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКА
УДК
330
ББК
65.011в
Рубрики:
Экономика
Економіка
Экономика сельского хозяйства
Економіка сільського господарства
Кл.слова (ненормовані):
теория рыночного хозяйства
--
теорія ринкового господарства
--
Герфиндаля-Хиршмана индекс
--
Герфіндаля-Хіршмана індекс
--
Джини коэффициент
--
Джині коефіцієнт
--
индекс Герфиндаля-Хиршмана
--
індекс Герфіндаля-Хіршмана
--
индекс концентрации
--
індекс концентрації
--
коэффициент Джини
--
коефіцієнт Джині
--
методические основы
--
методичні засади
--
оценочная методология
--
оціночна методологія
--
равновесная цена
--
рівноважна ціна
--
равновесный объем товара
--
рівноважний обсяг товару
--
результаты хозяйственной деятельности
--
результати господарської дібяльності
--
рыночное конкурентное равновесие
--
ринкова конкурентна рівновага
--
рыночное предложение
--
ринкова пропозиція
--
рыночный спрос
--
ринковий попит
--
сельскохозяйственные предприятия
--
сільськогосподарські підприємства
--
ціна попиту
--
цена спроса
--
ціна пропозиції
--
цена пропозиции
--
обсяг платоспроможного попиту
--
объем платежеспособного спроса
Анотація:
Доведено, що результатом збалансування сил попиту та пропозиції на ринку є встановлення стану рівноваги. Розглядаються різні передумови та результати встановлення стану рівноваги залежно від платоспроможності сил попиту та доходності сил пропозиції. В методичному відношенні клю новими показниками з характеристики стану ринку є: ціна попиту, ціна пропозиції, обсяг платоспроможного попиту, обсяг потенційної та фактичної пропозиції. При цьому складовою оцінки пропозиції товару (послуги) на ринку є оцінка порядку збалансування між обсягами: сукупного випуску, початкових ресурсів та невикористаного випуску з попереднього періоду відповідно до сукупного споживання. Визначено суттєвість впливу на встановлення ринкової рівноваги комбінації наступних факторів: витрат торгу, конкурентного ціноутворення та рівня всеохватності ринків. В контексті зазначеного підтверджується доцільність оцінки впливу результатів господарської діяльності окремого підприємства за оцінкою частки ринку, що належить його продукції. Одними з показників для оцінки частки ринку підприємства є індекси Герфіндаля або Герфіндаля-Хіршмана, індекс концентрації та коефіцієнт Джині.
Утримувачі документа:
ДЦГБ
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
Стандартний
Розширений
Професійний
За словником
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)