Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>A=Іванько, А. В.@<.>
Загальна кількість знайдених документів : 2
Показані документи с 1 за 2
1.


    Іванько, А. В. (кандидат економічних наук; Чернігівський інститут агропромислового виробництва УААН).
    Розвиток аграрного сектору регіону на основі кластерного підходу / А.В. Іванько // Економіка АПК : Міжнародний науково-виробничий журнал. - 2009. - № 4(174). - С. 32-37. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
ДРНТІ
ББК 65.32-45
Рубрики: Економіка АПК
   Экономика АПК

Кл.слова (ненормовані):
місцеве самоврядування -- кластери агропромислові -- местное самоуправление -- кластеры агропромышленные -- агропромисловий комплекс -- управління аграрним сектором -- сільськогосподарські підприємства -- спеціалізація сільськогосподарських підприємств -- агропромислові кластери -- кластерізація районів області -- агропромышленный комплекс -- управление аграрным сектором -- сельскохозяйственные предприятия -- специализация сельскохозяйственных предприятий -- агропромышленные кластеры -- кластеризация районов области
Анотація: Проведений кластерний аналіз дав змогу виділити кілька груп районів, що різняться між собою за спеціалізацією. Якщо у лісостеповій частині області основною галуззю спеціалізації є виробництво зерна, то у поліській - молочне скотарство. Крім того, окремо виділяються райони, в яких основну виручку від реалізації становить несільськогосподарська продукція.

Утримувачі документа:
Державний вищий навчальний заклад "Херсонський державний аграрний університет"

Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (29.07.2009р. Прим. 1 - ) (вільний)

Знайти схожі

2.


    Іванько, А. В. (кандидат економічних наук; доцент кафедри аграрної економіки Виокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України "Ніжинський агротехнічний інститут"; заслужений працівник сільського господарства України).
    Методичні засади оцінки впливу результатів господарської дільності суб'єктів господарювання АПВ на формування ринкової рівноваги [Текст] / А. В. Іванько // Формування ринков. відносин в Укр : Збірник наукових праць. - 2017. - № 6. - С. 117-122. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКА
УДК
ББК 65.011в
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика сельского хозяйства

   Економіка сільського господарства

Кл.слова (ненормовані):
теория рыночного хозяйства -- теорія ринкового господарства -- Герфиндаля-Хиршмана индекс -- Герфіндаля-Хіршмана індекс -- Джини коэффициент -- Джині коефіцієнт -- индекс Герфиндаля-Хиршмана -- індекс Герфіндаля-Хіршмана -- индекс концентрации -- індекс концентрації -- коэффициент Джини -- коефіцієнт Джині -- методические основы -- методичні засади -- оценочная методология -- оціночна методологія -- равновесная цена -- рівноважна ціна -- равновесный объем товара -- рівноважний обсяг товару -- результаты хозяйственной деятельности -- результати господарської дібяльності -- рыночное конкурентное равновесие -- ринкова конкурентна рівновага -- рыночное предложение -- ринкова пропозиція -- рыночный спрос -- ринковий попит -- сельскохозяйственные предприятия -- сільськогосподарські підприємства -- ціна попиту -- цена спроса -- ціна пропозиції -- цена пропозиции -- обсяг платоспроможного попиту -- объем платежеспособного спроса
Анотація: Доведено, що результатом збалансування сил попиту та пропозиції на ринку є встановлення стану рівноваги. Розглядаються різні передумови та результати встановлення стану рівноваги залежно від платоспроможності сил попиту та доходності сил пропозиції. В методичному відношенні клю новими показниками з характеристики стану ринку є: ціна попиту, ціна пропозиції, обсяг платоспроможного попиту, обсяг потенційної та фактичної пропозиції. При цьому складовою оцінки пропозиції товару (послуги) на ринку є оцінка порядку збалансування між обсягами: сукупного випуску, початкових ресурсів та невикористаного випуску з попереднього періоду відповідно до сукупного споживання. Визначено суттєвість впливу на встановлення ринкової рівноваги комбінації наступних факторів: витрат торгу, конкурентного ціноутворення та рівня всеохватності ринків. В контексті зазначеного підтверджується доцільність оцінки впливу результатів господарської діяльності окремого підприємства за оцінкою частки ринку, що належить його продукції. Одними з показників для оцінки частки ринку підприємства є індекси Герфіндаля або Герфіндаля-Хіршмана, індекс концентрації та коефіцієнт Джині.

Утримувачі документа:
ДЦГБ

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)