Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=производство свинины<.>
Загальна кількість знайдених документів : 5
Показані документи с 1 за 5
1.


    Кіц, Мірослава Вікторівна (кандидат економічних наук; старший викладач; Львівський національний аграрний університет).
    Економічна ефективність галузі свинарства у сільськогосподарських підприємствах Львівщини [Текст] / М. В. Кіц, Н. С. Альохіна // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 6. - С. 36-41 : табл.-3. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 46.5
Рубрики: Свині
   Свиньи

   Україна
    Украина

    Львівська область

    Львовская область

Кл.слова (ненормовані):
свинарство -- свиноводство -- сільськогосподарські підприємства -- сельскохозяйственные предприятия -- поголів'я свиней -- поголовье свиней -- виробництво свинини -- производство свинины -- собівартість продукції -- себестоимость продукции -- економічна ефективність -- экономическая эффективность -- державна підтримка -- государственная поддержка
Анотація: Проаналізовано сучасний стан розвитку свинарства у сільськогосподарських підприємствах Львівської області. Визначено економічні та організаційні проблеми відродження галузі, що уможливило обгрунтувати умови виробництва й реалізації продукції, які забезпечать економічну ефективність розвитку галузі.


Дод.точки доступу:
Альохіна, Наталія Сергіївна (аспірант; Львівський національний аграрний університет)

Знайти схожі

2.


    Збарський, Василь Кузьмич (доктор економічних наук; професор; Національний університет біоресурсів і природокористування України).
    Розвиток свинарства в регіоні [Текст] / В. К. Збарський, О. О. Шпак // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2016. - № 8. - С. 21-26 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 46.5
Рубрики: Сільське господарство
   Сельское хозяйство

   Свині

   Свиньи

   Україна
    Украина

    Запорізька область

    Запорожская область

Кл.слова (ненормовані):
сільське господарство -- сельское хозяйство -- свинарство -- свиноводство -- виробництво свинини -- производство свинины -- сільськогосподарські підприємства -- сельскохозяйственные предприятия -- економічна ефективність -- экономическая эффективность -- державне регулювання -- государственное регулирование
Анотація: Обгрунтовано стан економічного розвитку свинарства в Запорізькому регіону й визначено шляхи підвищення його економічної ефективності. Розвиток галузі свинарства у сільськогосподарських підприємствах України в цілому і Запорізької області зокрема характеризується нестабільністю та почерговим перепадом від збитковості до низького рівня прибутковості, що зумовлено групою технологічних і економічних чинників.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Дод.точки доступу:
Шпак, Олена Олександрівна (аспірант; Національний університет біоресурсів і природокористування України)

Знайти схожі

3.


    Мазуренко, Олена Василівна (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; провідний науковий співробітник; Національний науковий центр "Інститут аграрної економіки").
    Промислове свинарство в умовах сучасного ринку [Текст] / О. В. Мазуренко // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2016. - № 8. - С. 27-32 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 46.5
Рубрики: Сільське господарство
   Сельское хозяйство

   Свині

   Свиньи

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
промислове свинарство -- промышленное свиноводство -- виробництво свинини -- производство свинины -- ринок свинини -- рынок свинины -- експорт свинини -- экспорт свинины -- імпорт свинини -- импорт свинины -- виробничо-технологічна конкуренція -- производственно-технологическая конкуренция -- кваліфікація кадрів -- квалификация кадров
Анотація: Представлено оцінку стану галузі свинарства й тенденції розвитку галузевого ринку в Україні. Зазначено, що вразливою точкою вітчизняного свинарства є відчутна різниця в ефективності між трьома типами виробників - нові підприємства з високою ефективністю, модернізовані з середньою ефективністю і старі низькоефективні. При узгоджених умовах лібералізації доступу на ринок імпорту свинини підприємствам (крім першої групи) буде важко зберегти стійкість. Найбільшими виробниками свинини в Україні є області, які лідирують за рахунок великих вертикально інтегрованих структур - агрохолдингів, в які входять більшість великих свинарських комплексів, тобто які мають власну сировинну базу та ефективний збут. Наголошується, що важливим елементом підвищення ефективності виробництва залишається робота з людьми в підприємствах із так званим „людським фактором". Зазначено, що економічна ситуація більшості свинарських підприємств обмежує плани й можливості по заміні морально застарілих і фізично зношених споруд, що не відповідають сучасним екологічним та санітарно-гігієнічним вимогам, на нові з новітнім обладнанням і технологіями.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Знайти схожі

4.


    Музика, Павло Михайлович (доктор економічних наук; професор; завідувач кафедри економіки підприємства; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. 3. Гжицького).
    Тенденції розвитку м’ясного тваринництва в контексті забезпечення продовольчої безпеки [Текст] / П. М. Музика, Р. М. Минів, К. М. Гірняк // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2017. - № 7. - С. 15-23 : рис.; табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Економіка сільського господарства

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
сільське господарство -- сельское хозяйство -- продовольча безпека -- продовольственная безопасность -- м'ясопродуктовий підкомплекс -- мясопродуктовый подкомплекс -- м'ясне тваринництво -- мясное животноводство -- стратегія розвитку -- стратегия развития -- поголів'я ВРХ -- поголовье КРС -- поголів'я птиці -- поголовье птицы -- поголів'я свиней -- поголовье свиней -- виробництво яловичини -- производство говядины -- виробництво телятини -- производство телятины -- виробництво свинини -- производство свинины -- виробництво м'яса птиці -- производство мяса птицы -- прогноз виробництва м'яса -- прогноз производства мяса
Анотація: З'ясувано тенденції виробництва м'яса з урахуванням його обсягів упродовж останнього десятиліття. На основі розрахунків прогнозується, що виробництво яловичини і телятини в Україні найближчими роками поступово збільшуватиметься, незважаючи на зменшення обсягів забою тварин через необхідність відновлення поголів'я стада, при цьому вихід галузі з кризового стану можливий лише за умов формування еквівалентного ціноутворення на продукцію та використання сучасних ресурсозберігаючих технологій і подальшої інтенсифікації виробництва. Підвищений попит на м'ясо птиці стимулює нарощування його обсягів на промисловій основі, насамперед виробництва бройлерів як високопродуктивної птиці.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Дод.точки доступу:
Минів, Роман Михайлович (кандидат економічних наук; доцент; ); Гірняк, Катерина Михайлівна (кандидат економічних наук; доцент; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. 3. Гжицького)

Знайти схожі

5.


    Мазуренко, Олена Василівна (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; провідний науковий співробітник відділу організації наукових досліджень та інноваційного розвитку; Національний науковий центр "Інститут аграрної економіки").
    Ринок продукції свинарства в системі продовольчого забезпечення країни [Text] / О. В. Мазуренко // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2017. - № 10. - P60-63 : рис. - статья на англ. языке. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Економіка сільського господарства

   Економіка сільського господарства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
аграрний сектор -- аграрный сектор -- сільське господарство -- сельское хозяйство -- продовольче забезпечення -- продовольственное обеспечение -- продовольчі ринки -- продовольственные рынки -- ринок продукції свинарства -- рынок продукции свиноводства -- виробництво свинини -- производство свинины -- інфраструктура ринку свинини -- инфраструктура рынка свинины -- державна підтримка -- государственная поддержка
Анотація: Відзначається, що перехід галузі свинарства на ринкові засади і практика функціонування ринку до раніше накопичених завдань додав нові, розв'язання яких ускладнюється різким скороченням державної підтримки, диспаритетом цін, зростанням вартості комбікормів, порушенням економічних відносин та іншими негативними моментами. У цих умовах не вдалося підвищити ефективність виробництва свинини й функціонування її ринку. Він розвивається стихійно через нерозвиненість інфраструктури, слабку інформаційну забезпеченість господарюючих суб'єктів, значну частку посередників, недосконалість механізму ринкових відносин між сільськогосподарськими товаровиробниками та переробними підприємствами, сферою реалізації свинини і продуктів її переробки. Подальший розвиток ринку продукції свинарства має здійснюватися за державної підтримки, освоєння сучасних технологій ведення виробництва, економного витрачання фінансових і матеріальних ресурсів, ефективної взаємодії виробників та ключових споживачів продукції свинарства, оптимізації її товарообороту.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)