Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=пищевые производства<.>
Загальна кількість знайдених документів : 5
Показані документи с 1 за 5
1.


   
    Система управління якістю та безпечністю при виробництві капсульованих продуктів з пробіотичними мікроорганізмами [Текст] / Є. П. Пивоваров [и др.] // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 12(1184). - С. 137-144 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Пищевые производства
   Производство пищевых концентратов

   Харчові виробництва

   Виробництво харчових концентратів

Кл.слова (ненормовані):
капсульовані пробіотичні мікроорганізми -- капсулированные пробиотические микроорганизмы -- система НАССР -- безпека харчової продукції -- безопасность пищевой продукции -- системи управління якістю -- системы управления качеством -- виробництво капсульованих продуктів -- производство капсулированных продуктов -- напівфабрикати -- полуфабрикаты -- харчові виробництва -- пищевые производства -- виробництво харчових концентратів -- производство пищевых концентратов
Анотація: Висвітлює актуальність проблеми впровадження системи управління безпечністю за принципами НАССР на виробництвах харчової промисловості. У статті уперше описано особливості побудови та використання даної системи на виробничих ділянках, де випускають капсульовані напівфабрикати з пробіотичними мікроорганізмами. При цьому особлива увага направлена на усі можливі критичні точки контролю, які можуть стати на заваді виробництва безпечної капсульованої продукції з пробіотичними мікроорганізмами. Охарактеризовані усі види ризиків, а також наведені рекомендації щодо попередження, усунення або зниження їх до припустимих рівнів, позначених у міжнародних стандартах. Наведені пропозиції, за рахунок запропонованого систематичного контролю на всіх етапах виробництва, гарантують виготовлення безпечної продукції; безпечність продукції при споживанні; збільшення відповідальності персоналу на усіх операціях та стадіях технологічного процесу.



Дод.точки доступу:
Пивоваров, Є. П. (доктор технічних наук); Большакова, В. Л.; Кондратюк, Н. В. (кандидат технічних наук,); Демидова, О. В. (студентка)

Знайти схожі

2.


    Попова, Н. В. (кандидат технічних наук).
    Удосконалення технології виробництва гірких настоянок за допомогою математико-статистичних методів досліджень [Текст] / Н. В. Попова, Т. Г. Мисюра, А. В. Рибачок // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - 2016. - Вип. 18(1190). - С. 170-174 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Пищевые производства
   Производство безалкогольных напитков

   Харчові виробництва

   Виробництво безалкогольних напоїв

Кл.слова (ненормовані):
харчові виробництва -- пищевые производства -- гіркі настоянки -- горькие настойки -- процес екстрагування -- процесс экстрагирования -- гідромодуль -- гидромодуль -- вітамін С -- витамин С -- фенольні сполуки -- фенольные соединения -- способи виробництва гірких настоянок -- способы производства горьких ностоек
Анотація: Представлено новий спосіб виробництва гірких настоянок, який полягає в екстрагуванні водою пряно-ароматичної сировини з подальшим концентруванням екстрактів та купажуванні з водно-спиртовою сумішшю. Режими виробництва уточнювалися за допомогою експериментально-статистичних методів математичного моделювання. Було підібрано оптимальні режими проведення процесу екстрагування сировини для отримання основних складових настоянки та забезпечення її високої якості. При цьому готова настоянка проявлятиме загальнозміцнюючий ефект на організм людини та матиме короткі терміни виробництва.


Дод.точки доступу:
Мисюра, Т. Г. (кандидат технічних наук); Рибачок, А. В. (магістрант)

Знайти схожі

3.


    Фітріастуті, Тріана (SE; MSc; кафедра менеджменту економіки та бізнесу університету Мулаварман; м.Самарінда; Індонезія).
    Стратегія розвитку виробництва пальмового цукру у Східному Калімантані [Текст] / Т. Фітріастуті, Мустіка Сарі Д. // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2017. - № 2. - С. 130-139 : табл.,схем. - Бібліогр. в кінці ст. - Стаття англійською мовою. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.304.25(5ІНЗ)г-80 + 65.04(58)в
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Методология региональной экономики

   Методологія регіональної економіки

   Экономика пищевой промышленности, 2009-2012 гг.

   Економіка харчової промисловості, 2009-2012 рр.

   Индонезия
    Індонезія

    Восточный Калимантан

    Східний Калімантан

    Кутаї Картанегата, індонезійський регіон

    Лоа Дурі Улу, поселення

Кл.слова (ненормовані):
агропромышленный комплес -- агропромисловий комплекс -- АПК -- бизнес-группы -- бізнес-групи -- дискуссии в фокус-группах -- дискусії у фокус-групах -- местные общины -- місцеві громади -- пальмовый сахар -- пальмовий цукор -- пищевые производства -- харчові виробництва -- потенциальное партнерство -- потенційне партнерство -- производственный потенциал -- виробниийі потенціал -- регионы -- регіони -- сахарная пальма -- цукрова пальма -- SWOT-анализ -- SWOT-аналіз -- сельскохозяйственое производство -- сільськогосподарське виробництво -- сотрудничество фермеров -- співробітництво фермерів -- стратегическое развитие -- стратегічний розвиток -- зарубіжний досвід -- зарубежный опыт
Анотація: Зроблено спробу визначити виробничий потенціал цукрового виробництва на прикладі поселення Лоа Дурі Улу, регіон Кутаї Картанегата. Досліджено перспективи розвитку та потенціал становлення промислового виробництва пальмового цукру. У дослідженні використано метод оцінювання ситуації із залученням безпосередньо фермерів, а також SWOT-аналіз для побудови процесу оптимізації залученості місцевої спільноти в розвиток бізнесу. Запропоновані стратегії розвитку роблять акцент на потенційному партнерсті місцевих бізнес-груп та формуванні осередку взаємодії.

Утримувачі документа:
ДЦГБ

Дод.точки доступу:
Мустіка Сарі , Діна (PhD; завідувач кафедри психологічних досліджень університету Мерсу Буана; м.Джакарта Пусат; Індонезія)

Знайти схожі

4.


   
    рН- та термочутливі нано(феро)гелі на основі N-ізопропілакриламіду та акрилової кислоти / Ю. М. Самченко [и др.] // Доповіді Національної Академії наук України : Науково-теоретичний журнал . - 2017. - № 6. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ . - ISSN 1025-6415
УДК
ББК 36-1
Рубрики: Пищевые производства
   Теоретические основы пищевых производств

   Харчові виробництва

   Теоретичні основи харчових виробництв

Кл.слова (ненормовані):
харчові виробництва -- пищевые производства -- гідрогелі розумні -- гидрогели умные -- ферогелі -- ферогели -- термочутливі гідрогелі -- термочувствительные гидрогели -- N-ізопропілакриламід -- N-изопропилакриламид -- акрилова кислота -- акриловая кислота -- магнетит -- дзета-потенціал -- дзета-потенциал -- доксорубіцин -- доксорубицин
Анотація: Синтезовано нанорозмірні гідрогелі на основі термочутливого полі-N-ізопропілакриламіду та його спів полімерів з акриловою кислотою, а також нанокомпозити на їх основі з інкорпорованим магнетитом із середнім розміром наночастинок близько 100-200 нм. Показано, що розмір синтезованих гідрогелевих матриць залежить від температури та величини рН, так само як і величина дзета-потенціалу наночасти нок. Так, за умов нагрівання гідрогелю до температури вище 32 °С середній діаметр наночастинок зменшується у два-три рази, а зі зменшенням величини рН нижче 5 - у три-п’ять разів, що створює передумови для керова ного вивільнення інкорпорованих протипухлинних препаратів, насамперед доксорубіцину, та застосування розроблених ферогелів при лікарській гіпертермії. Інкорпорація до складу гідрогелевих матриць нано розмірного магнетиту забезпечує можливість адресної локалізації розроблених терапевтичних систем у безпосередній близькості до органа-мішені шляхом накладання постійного малоінтенсивного магнітного поля


Дод.точки доступу:
Самченко, Ю. М.; Крикля, С. О.; Пасмурцева, Н. О.; Полторацька, Т. П.; Маринін, А. І.

Знайти схожі

5.


    Заморська, І. Л.
    Кріорезистентність та індекс висоти заморожених ягід суниці за попередньої обробки в розчинах зі структуроутримуючими властивостями [Текст] / І. Л. Заморська // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - 2017. - Вип. 53(1274). - С. 72-76 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 36.91
Рубрики: Пищевые производства
   Переработка плодов и овощей

   Харчові виробництва

   Переробка плодів та овочів

Кл.слова (ненормовані):
заморожування ягід -- замораживание ягод -- суниця -- земляника -- кріорезистентність ягід -- криорезистентность ягод -- індекс висоти -- индекс высоты -- розчини -- растворы -- харчові виробництва -- пищевые производства -- втрата маси заморожених ягід -- утрата массы замороженных ягод
Анотація: Досліджено кріорезистентність, індекс висоти та втрати маси заморожених ягід суниці залежно від попередньої обробки в розчинах зі структуроутримуючими властивостями: 1, 2 та 3 %-ного розчину картопляного крохмалю та 1 і 2 %-ного цукрово-пектинових розчинів. Доведено, що попередня обробка ягід суниці перед заморожуванням у розчинах зі структуроутримуючими властивостями сприяла підвищенню їхньої кріорезистентності на 0,4-2,5 %, індексу висоти – до 0,5 %, зниженню втрат маси на 0,9-1,6 %. Встановлено, що межею допустимих втрат маси під час заморожування ягід суниці за яких зберігається висока кріорезистентність та індекс висоти є 2 %.


Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)