Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
Наукова бібліотека Українського державного університету науки і технологій
Бази даних
Статті, доповіді, тези- результати пошуку
Вид пошуку
Каталог книг
Каталог книг НМетАУ (до 2022 року)
Періодичні видання (друковані)
Статті, доповіді, тези
Рідкісні та цінні видання
Охоронні документи
Мережеві ресурси
Зона пошуку
Ключевые слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Пошуковий запит:
<.>K=мировой рынок мяса<.>
Загальна кількість знайдених документів
:
1
>
1.
Skrypnyk, A. V.
(doctor of economical science; professor).
Meat production: global and Ukraine trends / A. V. Skrypnyk, M. A. Rodyna> // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2014. -
№ 3
. - С. 93-100 : рис. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
338.45:68+338.45:664
ББК
65.305.7
Рубрики:
Економіка легкої та харчової промисловості
Экономика легкой и пищевой промышленности
Україна
Кл.слова (ненормовані):
м’ясна продукція
--
виробництво м’ясної продукції
--
ринок м’ясної продукції
--
світовий ринок м'яса
--
світові ціни
--
імпорт м’ясної продукції
--
тарифне регулювання
--
мясная продукция
--
производство мясной продукции
--
рынок
мясной продукции
--
мировой
рынок
мяса
--
мировые цены
--
импорт мясной продукции
--
тарифное регулирование
Анотація:
Розглянуто виробництво м'ясної продукції в Україні та світі. Проаналізовано вплив світового ринку м'ясної продукції на вітчизняний. Введено поняття світової ціни на конкретний тип м'ясної продукції як середньозваженої ціни 20 провідних світових експортерів досліджуваної продукції. Для оцінки стабільності цього показника аналогічним чином введено поняття дисперсії ціни на заданий вид продукції. Описано тенденції українського та світового ринку м'ясопродуктів. За допомогою моделі експоненціального тренду оцінено середньорічні темпи зростання цін і обсягів виробництва. Показано, що найближчим часом світове виробництво курятини перевищить виробництво свинини. Зроблено порівняння світових і вітчизняних цін на такі товарні позиції, як свинина, курятина, яловичина. Показано, що маржа цін світового і внутрішнього ринків зберігається для яловичини, водночас рівень внутрішніх цін на свинину вже досяг рівня цін світового ринку, а для курятини внутрішні ціни перевищують світові. На основі порівняння рівнів цін світового та внутрішнього ринків зроблено висновок про необхідність внесення змін до тарифного регулювання імпорту м'ясної продукції.
Дод.точки доступу:
Rodyna, M. A. (first year magister)
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
Стандартний
Розширений
Професійний
За словником
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)