Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
Наукова бібліотека Українського державного університету науки і технологій
Бази даних
Статті, доповіді, тези- результати пошуку
Вид пошуку
Каталог книг
Каталог книг НМетАУ (до 2022 року)
Періодичні видання (друковані)
Статті, доповіді, тези
Рідкісні та цінні видання
Охоронні документи
Мережеві ресурси
Зона пошуку
Ключевые слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Відсортувати знайдені документи за:
автором
назвою
роком видання
типом документа
Пошуковий запит:
<.>K=кулінарні традиції<.>
Загальна кількість знайдених документів
:
4
Показані документи
с 1 за 4
>
1.
Бідасюк, Наталія
.
Американська література південно-азіатської діаспори: кулінарний дискурс / Наталія Бідасюк> // Слово і час : Науково-теоретичний журнал. - 2010. -
№ 11
. - С. 59-68. - Бібліографія : С.68 : 24 назви
УДК
821(7/8).09"199/20"
ББК
83.3(7)6
Рубрики:
Літературознавство
Литературоведение
США
Кл.слова (ненормовані):
азиатская диаспора в США
--
азіатська діаспора в США
--
американская литература
--
американська література
--
восточная кухня
--
екзотизація
--
етнічна література
--
кулинарные традиции
--
кулинарный дискурс
--
кулінарний дискурс
--
кулінарні
традиції
--
мейнстрим
--
мультикультурализм
--
мультикультуралізм
--
названия еды
--
назви їжі
--
персоналии писателей
--
персоналії письменників
--
східна кухня
--
творчество писателей-иммигрантов
--
творчість письменників-імігрантів
--
экзотизация
--
этническая литература
Анотація:
Стаття пропонує огляд основних конотацій, які отримують страви і продукти у творах американських письменників із південно-азіатським корінням (М. Гамадані, Ш. Дейсон, Г. Котарі, Дж. Лагірі, Б. Мухерджі, С. Ша). Кулінарне мистецтво пропонує багату палітру мовних засобів для вираження своєї інакшості на загальноамериканському тлі. Східна кухня - невід'ємний атрибут релігійних ритуалів та народних традицій. Гастрономічні образи становлять символ родинного вогнища, вказують на зв'язок між пристрастю до їжі та сексуальністю, викликають ностальгію, є ознакою етнічної ідентифікації.
Дод.точки доступу:
Мухерджи, Бгарати \о нем\; Ша, Седжал \о нем\; Лагірі, Джумпа \о нем\; Лагири, Джумпа \о нем\
Є примірники у відділах:
всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)
Знайти схожі
>
2.
Величко, Тетяна
.
Традиції
народного харчування гуцулів Верховинського району Івано-Франківської області / Т. Величко> // Народна творчість та етнологія. - 2013. -
№ 6
. - С. 49-56. - Література : С.55-56 : 20 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
398.3
ББК
63.52(4Укр)
Рубрики:
Етнологія
Этнология
Україна
Украина
Івано-Франківська область
Ивано-Франковская область
Кл.слова (ненормовані):
гуцули
--
гуцулы
--
гуцульская этнокультура
--
еда как социокультурный феномен
--
етнографія України
--
кулинарные традиции
--
кулінарні
традиції
--
пища традиционная
--
традиційне харчування
--
украинская традиционная пища
--
українська народна їжа
--
этнография религии
--
этнография Украины
Анотація:
Розглянуто систему традиційного харчування гуцулів у контексті життєзабезпечення етносу. Проаналізовано вплив глобалізаційних та міжкультурних чинників у системі сучасного харчування.
Утримувачі документа:
НБ ДНУ
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)
Знайти схожі
>
3.
Артух, Лідія
.
Україна у Європі. Етнокультурні паралелі (на матеріалах народного харчування) / Л. Артух> // Народна творчість та етнологія. - 2014. -
№ 2
. - С. 29-38. - Література : С.37-38: 38 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
392.8
ББК
63.5(4Укр)
Рубрики:
Етнологія
Этнология
Європа
Европа
Україна
Украина
Кл.слова (ненормовані):
еда как социокультурный феномен
--
етнографія України
--
історія харчування
--
їжа
--
кулинарные традиции
--
кулінарні
традиції
--
европейская кухня
--
кухня Украины
--
питание человека
--
традиционная пища
--
традиційне харчування
--
украинская кухня
--
українська кухня
--
харчування людини
--
этнография народов Европы
--
этнография Украины
--
этнология Украины
Анотація:
У статті розглянуто дві протилежні моделі харчування, притаманні давній єіропейській культурі: хлібну і м'ясну. На основі писемніх та археологічних джерел автор досліджує місце культури харчування України у європейському контексті.
Утримувачі документа:
НБ ДНУ
Знайти схожі
>
4.
Курінна, Марина
.
Типи страв у системі повсякденного харчування чехів Запорізької області (кінець ХХ - початок ХХІ століття) [Текст] / Марина Курінна> // Народна творчість та етнологія. - 2016. -
№ 4
. - С. 47-53. - Література : 14 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
39(4/9)
ББК
63.52
Рубрики:
Етнологія, 20 ст. кін.-21 ст. поч.
Этнология, 20 ст. кон.-21 ст. нач.
Україна
Украина
Запорізька область
Запорожская область
Кл.слова (ненормовані):
поаседневная едаеда
--
етнографія України
--
повсякденна їжа
--
кулінарні
традиції
--
национальные меньшинства Украины
--
національні меншини в Україні
--
традиционное питание
--
традиційне харчування
--
українська народна їжа
--
украинская народная еда
--
чешські переселенці
--
чешские переселенцы
--
типи страв
--
типы блюд
--
хліб
--
хлеб
--
виготовлення хлібу
--
приготовление хлеба
--
печені борошняні вироби
--
печеніе мучніе изделия
--
овочеві страви
--
овощные блюда
--
м'ясні страви
--
мясные блюда
--
молочні вироби
--
молочные изделия
Анотація:
У статті, підготовленій на основі польових матеріалів автора, проаналізовано комплекс повсякденних страв сучасних нащадків чеських переселенців, які мешкають у с. Новгородківка Мелітопольського району Запорізької області.
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
Стандартний
Розширений
Професійний
За словником
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)