Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=кулінарні традиції<.>
Загальна кількість знайдених документів : 4
Показані документи с 1 за 4
1.


    Бідасюк, Наталія.
    Американська література південно-азіатської діаспори: кулінарний дискурс / Наталія Бідасюк // Слово і час : Науково-теоретичний журнал. - 2010. - № 11. - С. 59-68. - Бібліографія : С.68 : 24 назви
УДК
ББК 83.3(7)6
Рубрики: Літературознавство
   Литературоведение

   США
Кл.слова (ненормовані):
азиатская диаспора в США -- азіатська діаспора в США -- американская литература -- американська література -- восточная кухня -- екзотизація -- етнічна література -- кулинарные традиции -- кулинарный дискурс -- кулінарний дискурс -- кулінарні традиції -- мейнстрим -- мультикультурализм -- мультикультуралізм -- названия еды -- назви їжі -- персоналии писателей -- персоналії письменників -- східна кухня -- творчество писателей-иммигрантов -- творчість письменників-імігрантів -- экзотизация -- этническая литература
Анотація: Стаття пропонує огляд основних конотацій, які отримують страви і продукти у творах американських письменників із південно-азіатським корінням (М. Гамадані, Ш. Дейсон, Г. Котарі, Дж. Лагірі, Б. Мухерджі, С. Ша). Кулінарне мистецтво пропонує багату палітру мовних засобів для вираження своєї інакшості на загальноамериканському тлі. Східна кухня - невід'ємний атрибут релігійних ритуалів та народних традицій. Гастрономічні образи становлять символ родинного вогнища, вказують на зв'язок між пристрастю до їжі та сексуальністю, викликають ностальгію, є ознакою етнічної ідентифікації.


Дод.точки доступу:
Мухерджи, Бгарати \о нем\; Ша, Седжал \о нем\; Лагірі, Джумпа \о нем\; Лагири, Джумпа \о нем\

Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

2.


    Величко, Тетяна.
    Традиції народного харчування гуцулів Верховинського району Івано-Франківської області / Т. Величко // Народна творчість та етнологія. - 2013. - № 6. - С. 49-56. - Література : С.55-56 : 20 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 63.52(4Укр)
Рубрики: Етнологія
   Этнология

   Україна
    Украина

    Івано-Франківська область

    Ивано-Франковская область

Кл.слова (ненормовані):
гуцули -- гуцулы -- гуцульская этнокультура -- еда как социокультурный феномен -- етнографія України -- кулинарные традиции -- кулінарні традиції -- пища традиционная -- традиційне харчування -- украинская традиционная пища -- українська народна їжа -- этнография религии -- этнография Украины
Анотація: Розглянуто систему традиційного харчування гуцулів у контексті життєзабезпечення етносу. Проаналізовано вплив глобалізаційних та міжкультурних чинників у системі сучасного харчування.

Утримувачі документа:
НБ ДНУ
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

3.


    Артух, Лідія.
    Україна у Європі. Етнокультурні паралелі (на матеріалах народного харчування) / Л. Артух // Народна творчість та етнологія. - 2014. - № 2. - С. 29-38. - Література : С.37-38: 38 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 63.5(4Укр)
Рубрики: Етнологія
   Этнология

   Європа
    Европа

    Україна

    Украина

Кл.слова (ненормовані):
еда как социокультурный феномен -- етнографія України -- історія харчування -- їжа -- кулинарные традиции -- кулінарні традиції -- европейская кухня -- кухня Украины -- питание человека -- традиционная пища -- традиційне харчування -- украинская кухня -- українська кухня -- харчування людини -- этнография народов Европы -- этнография Украины -- этнология Украины
Анотація: У статті розглянуто дві протилежні моделі харчування, притаманні давній єіропейській культурі: хлібну і м'ясну. На основі писемніх та археологічних джерел автор досліджує місце культури харчування України у європейському контексті.

Утримувачі документа:
НБ ДНУ

Знайти схожі

4.


    Курінна, Марина.
    Типи страв у системі повсякденного харчування чехів Запорізької області (кінець ХХ - початок ХХІ століття) [Текст] / Марина Курінна // Народна творчість та етнологія. - 2016. - № 4. - С. 47-53. - Література : 14 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 63.52
Рубрики: Етнологія, 20 ст. кін.-21 ст. поч.
   Этнология, 20 ст. кон.-21 ст. нач.

   Україна
    Украина

    Запорізька область

    Запорожская область

Кл.слова (ненормовані):
поаседневная едаеда -- етнографія України -- повсякденна їжа -- кулінарні традиції -- национальные меньшинства Украины -- національні меншини в Україні -- традиционное питание -- традиційне харчування -- українська народна їжа -- украинская народная еда -- чешські переселенці -- чешские переселенцы -- типи страв -- типы блюд -- хліб -- хлеб -- виготовлення хлібу -- приготовление хлеба -- печені борошняні вироби -- печеніе мучніе изделия -- овочеві страви -- овощные блюда -- м'ясні страви -- мясные блюда -- молочні вироби -- молочные изделия
Анотація: У статті, підготовленій на основі польових матеріалів автора, проаналізовано комплекс повсякденних страв сучасних нащадків чеських переселенців, які мешкають у с. Новгородківка Мелітопольського району Запорізької області.


Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)