Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=инновационные биотехнологии<.>
Загальна кількість знайдених документів : 2
Показані документи с 1 за 2
1.


    Кальна-Дубінюк, Т. П. (доктор економічних наук).
    Оцінка ефективності інформаційно-консультаційного забезпечення поширення інноваційних біотехнологій в умовах ризику та невизначеності / Т. П. Кальна-Дубінюк, А. М. Литовченко // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал. - 2014. - № 2. - С. 70-75 : мал., табл. - (Інноваційна діяльність та інтелектуальний капітал). - Бібліогр. наприкінці ст., 14 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 2221-1055
ДРНТІ
УДК
Рубрики: Економіка сільського господарства
   Економика сельского хозяйства

   Інноваційна діяльність

   Инновационная деятельность

   Інформаційні технології

   Информационные технологии

Кл.слова (ненормовані):
Інноваційні біотехнології -- инновационные биотехнологии -- рослинництво -- растениеводство -- озима пшениця -- озимая пшеница -- врожайність озимої пшениці -- урожайность озимой пшеницы -- показники врожайності -- показатели урожайности -- показники рентабельності -- показатели рентабельности -- функція корисності -- функция полезности -- економічні ризики -- экономические риски -- невизначеність -- неопределенность -- інформаційно-консультаційна діяльність -- информационно-консультационная деятельность
Анотація: Проаналізовано основні економічні показники впливу сучасних біотехнологічних елементів на формування врожайності озимої пшениці. Визначено, що ефективні консультаційні заходи мають базуватися на економічно обгрунтованих і статистично перевірених результатах випробувань інноваційних елементів у різних грунтово-кліматичних зонах України. Проведено розрахунки впливу інноваційних елементів біотехнологій порівняно з традиційними технологіями. Для кожного з елементів технології визначено оцінку середнього показника врожайності та незміщену оцінку дисперсії, розраховуються довірчі інтервали для очікуваних значень урожайності й коефіцієнт варіації, а також показник рентабельності запровадження інновацій в рослинництві. Проведено оцінку надійності одержаних результатів в умовах ризику та невизначеності.

Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\Економ_АПК_2014_2\9.pdf
Утримувачі документа:
КРУ "Универсальная научная библиотека им. И. Я. Франко" : 95017

Дод.точки доступу:
Литовченко, А. М. (здобувач)

Знайти схожі

2.


    Сичевський, Микола Петрович (доктор економічних наук; професор; член-кореспондент НААН; директор; Інститут продовольчих ресурсів НААН України).
    Чинники інноваційної конкурентоспроможності харчової промисловості в контексті глобалізації [Текст] / М. П. Сичевський, О. В. Коваленко // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2016. - № 11. - С. 60-67 : табл.; рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
індекс глобальної конкурентоспроможності -- индекс глобальной конкурентоспособности -- харчова промисловість -- пищевая промышленность -- інноваційний розвиток -- инновационное развитие -- інноваційна конкурентоспроможність -- инновационная конкурентоспособность -- чинники інноваційної конкурентоспроможності -- факторы инновационной конкурентоспособности -- технологічна інфраструктура -- технологическая инфраструктура -- інноваційні біотехнології -- инновационные биотехнологии
Анотація: Розкрито сутність концепції інноваційної конкурентоспроможності з метою її ефективного застосування на галузевому рівні. Наголошено на необхідності формування методології дослідження інноваційної конкурентоспроможності харчової промисловості на основі вивчення її специфічних чинників, що у своїй сукупності створюють конкурентний потенціал національної економіки на глобальному рівні. Виявлено методологічні особливості обчислення Індексу глобальної конкурентоспроможності України, структуру та вагомість чинників. Встановлено, що одним із визначальних чинників інноваційної конкурентоспроможності харчової промисловості за умов глобалізації є технологічна інфраструктура, що має забезпечити розвиток інтелектуальних і високотехнологічних інновацій, зокрема біотехнологій, які здатні розв'язати проблеми продовольчого й енергетичного забезпечення суспільства.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Дод.точки доступу:
Коваленко, О. В. (доктор економічних наук; старший науковий співробітник; завідувач відділу економічних досліджень; Інститут продовольчих ресурсів НААН України)

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)