Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
Наукова бібліотека Українського державного університету науки і технологій
Бази даних
Статті, доповіді, тези- результати пошуку
Вид пошуку
Каталог книг
Каталог книг НМетАУ (до 2022 року)
Періодичні видання (друковані)
Статті, доповіді, тези
Рідкісні та цінні видання
Охоронні документи
Мережеві ресурси
Зона пошуку
Ключевые слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Відсортувати знайдені документи за:
автором
назвою
роком видання
типом документа
Пошуковий запит:
<.>K=инновационные биотехнологии<.>
Загальна кількість знайдених документів
:
2
Показані документи
с 1 за 2
>
1.
Кальна-Дубінюк, Т. П.
(доктор економічних наук).
Оцінка ефективності інформаційно-консультаційного забезпечення поширення інноваційних біотехнологій в умовах ризику та невизначеності / Т. П. Кальна-Дубінюк, А. М. Литовченко> // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал. - 2014. -
№ 2
. - С. 70-75 : мал., табл. - (Інноваційна діяльність та інтелектуальний капітал). - Бібліогр. наприкінці ст., 14 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 2221-1055
ДРНТІ
68.75
УДК
338.43:330.341.1:004
Рубрики:
Економіка сільського господарства
Економика сельского хозяйства
Інноваційна діяльність
Инновационная деятельность
Інформаційні технології
Информационные технологии
Кл.слова (ненормовані):
Інноваційні біотехнології
--
инновационные
биотехнологии
--
рослинництво
--
растениеводство
--
озима пшениця
--
озимая пшеница
--
врожайність озимої пшениці
--
урожайность озимой пшеницы
--
показники врожайності
--
показатели урожайности
--
показники рентабельності
--
показатели рентабельности
--
функція корисності
--
функция полезности
--
економічні ризики
--
экономические риски
--
невизначеність
--
неопределенность
--
інформаційно-консультаційна діяльність
--
информационно-консультационная деятельность
Анотація:
Проаналізовано основні економічні показники впливу сучасних біотехнологічних елементів на формування врожайності озимої пшениці. Визначено, що ефективні консультаційні заходи мають базуватися на економічно обгрунтованих і статистично перевірених результатах випробувань інноваційних елементів у різних грунтово-кліматичних зонах України. Проведено розрахунки впливу інноваційних елементів біотехнологій порівняно з традиційними технологіями. Для кожного з елементів технології визначено оцінку середнього показника врожайності та незміщену оцінку дисперсії, розраховуються довірчі інтервали для очікуваних значень урожайності й коефіцієнт варіації, а також показник рентабельності запровадження інновацій в рослинництві. Проведено оцінку надійності одержаних результатів в умовах ризику та невизначеності.
Перейти к внешнему ресурсу:
\\tower-2008\textlok\Адвокат\Економ_АПК_2014_2\9.pdf
Утримувачі документа:
КРУ "Универсальная научная библиотека им. И. Я. Франко" : 95017
Дод.точки доступу:
Литовченко, А. М. (здобувач)
Знайти схожі
>
2.
Сичевський, Микола Петрович
(доктор економічних наук; професор; член-кореспондент НААН; директор; Інститут продовольчих ресурсів НААН України).
Чинники інноваційної конкурентоспроможності харчової промисловості в контексті глобалізації [Текст] / М. П. Сичевський, О. В. Коваленко> // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2016. -
№ 11
. - С. 60-67 : табл.; рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
338.45:68+338.45:664
ББК
65.305.7
Рубрики:
Економіка
Экономика
Економіка легкої та харчової промисловості
Экономика легкой и пищевой промышленности
Україна
Украина
Кл.слова (ненормовані):
індекс глобальної конкурентоспроможності
--
индекс глобальной конкурентоспособности
--
харчова промисловість
--
пищевая промышленность
--
інноваційний розвиток
--
инновационное развитие
--
інноваційна конкурентоспроможність
--
инновационная конкурентоспособность
--
чинники інноваційної конкурентоспроможності
--
факторы инновационной конкурентоспособности
--
технологічна інфраструктура
--
технологическая инфраструктура
--
інноваційні біотехнології
--
инновационные
биотехнологии
Анотація:
Розкрито сутність концепції інноваційної конкурентоспроможності з метою її ефективного застосування на галузевому рівні. Наголошено на необхідності формування методології дослідження інноваційної конкурентоспроможності харчової промисловості на основі вивчення її специфічних чинників, що у своїй сукупності створюють конкурентний потенціал національної економіки на глобальному рівні. Виявлено методологічні особливості обчислення Індексу глобальної конкурентоспроможності України, структуру та вагомість чинників. Встановлено, що одним із визначальних чинників інноваційної конкурентоспроможності харчової промисловості за умов глобалізації є технологічна інфраструктура, що має забезпечити розвиток інтелектуальних і високотехнологічних інновацій, зокрема біотехнологій, які здатні розв'язати проблеми продовольчого й енергетичного забезпечення суспільства.
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ
Дод.точки доступу:
Коваленко, О. В. (доктор економічних наук; старший науковий співробітник; завідувач відділу економічних досліджень; Інститут продовольчих ресурсів НААН України)
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
Стандартний
Розширений
Професійний
За словником
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)