Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
Наукова бібліотека Українського державного університету науки і технологій
Бази даних
Статті, доповіді, тези- результати пошуку
Вид пошуку
Каталог книг
Каталог книг НМетАУ (до 2022 року)
Періодичні видання (друковані)
Статті, доповіді, тези
Рідкісні та цінні видання
Охоронні документи
Мережеві ресурси
Зона пошуку
Ключевые слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Відсортувати знайдені документи за:
автором
назвою
роком видання
типом документа
Пошуковий запит:
<.>K=безпечність харчових продуктів<.>
Загальна кількість знайдених документів
:
9
Показані документи
с 1 за 9
>
1.
Грищенко, Ф.
(кандидат військових наук; начальник науково-організаційного відділу-вчений секретар).
Європейська система безпечності
харчових
продуктів
. Історія створення / Ф. Грищенко> // Стандартизація. Сертифікація. Якість : науково-технічний журнал. - 2013. -
№ 1
. - С. 40-43 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ
УДК
658.516
ББК
30ц
Рубрики:
Техника
Стандартизация. Контроль качества
Техніка
Стандартизація. Контроль якості
Європа
Европа
Кл.слова (ненормовані):
стандартизація
--
стандартизация
--
харчові продукти
--
пищевые продукты
--
система безпечності
--
система безопасности
--
безпечність
харчових
продуктів
--
безопасность продуктов питания
Анотація:
Розглянуто основні положення європейського законадавства щодо безпечності
харчових
продуктів
та перспективи подальших досліджень за темою статті.
Утримувачі документа:
НТБ НТУ "ХПІ"
Дод.точки доступу:
Європейський Союз \о нем\
Знайти схожі
>
2.
Гуменюк, Г.
(доктор сільськогосподарських наук; професор).
Реформування системи державного контролю і нагляду за якістю та безпечністю харчової та сільськогосподарської продукції / Г. Гуменюк> // Стандартизація. Сертифікація. Якість. - 2013. -
№ 4
. - С. 20-26 : ил. - Бібліогр. в кінці ст.
УДК
658.516
ББК
30ц
Рубрики:
Техника
Стандартизация. Контроль качества
Техника
Стандартизація. Контроль якості
Кл.слова (ненормовані):
стандартизація
--
стандартизация
--
контроль якості
--
контроль качества
--
державний контроль
--
государственный контроль
--
харчова продукція
--
пищевая продукция
--
сільськогосподарська продукція
--
сельскохозяйственная продукция
--
безпечність
харчових
продуктів
--
безопасность пищевых продуктов
--
безпечність
предметів побуту
--
безопасность предметов быта
Анотація:
Констітуцією України всім громадянам гарантується право на безпечне для життя і здоров’я довкілля, право вільного доступу до інформації щодо його стану, якості та безпечності
харчових
продуктів
і предметів побуту.
Утримувачі документа:
НТБ НТУ "ХПІ"
Є примірники у відділах:
всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)
Знайти схожі
>
3.
Новіков, Володимир
(доктор фізико-математичних наук; директор ВСП "Інститут підвищення кваліфікації фахівців у галузі технічного регулювання та споживчої політики"; Одеської державної академії технічного регулювання та якості; м. Київ).
Сертифікація системи управління безпечністю
харчових
продуктів
(НАССР) в Україні: проблеми та шляхи їх вирішення / В. Новіков, І. Романенко, С. Фоміна> // Економіст : науково-практичний журнал. - 2014. -
№ 5
. - С. 8-11 : рис. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
338.45:68+338.45:664
ББК
65.305.7
Рубрики:
Экономика
Экономика легкой и пищевой промышленности
Економіка
Економіка легкої та харчової промисловості
Кл.слова (ненормовані):
харчові продукти
--
пищевые продукты
--
безпечність
харчових
продуктів
--
безопасность продуктов питания
--
системи управління безпечністю
харчових
продуктів
--
системы управления безопасностью пищевых продуктов
--
сертифікація систем управління
--
сертификация систем управления
--
модель НАССР
--
НАССР модель
Анотація:
Розглядається проблематика вдосконалення порядку сертифікації систем управління безпечністю
харчових
продуктів
. Для сучасної харчової проимсловості характерним є використання великої кількості сировини,
харчових
добавок, пакувальних матеріалів, що призводить до появи як позитивних так і негативних наслідків. За такої ситуації найбільш логічним кроком є гармонізація вимог до безпеки продукції шляхом застосування загально визнаної моделі НАССР(Hazard Analysis Critical Control - аналіз ризиків та критичні точки контролю, НАССР).
Дод.точки доступу:
Романенко, Ірина (директор; ДП "Миколаївський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації"); Фоміна, Світлана
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)
Знайти схожі
>
4.
Гребенюк, Максим
(кандидат юридичних наук; доцент).
Іноземний досвід правового регулювання іонізуючого опромінювання
харчових
продуктів
у контексті забезпечення продовольчої безпеки / М. Гребенюк, О. Главацька> // Підприємництво, господарство, право : науково-практичний господарсько-правовий журнал. До 2001 г. виходив російською мовою. - 2014. -
№ 10
. - С. 39-44. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
347
ББК
67.404.9
Рубрики:
Право
Аграрне право
Аграрное право
Кл.слова (ненормовані):
безпечність
харчових
продуктів
--
безопасность пищевых продуктов
--
продовольча безпека
--
продоволственная безопасность
--
іонізуюче опромінювання
харчових
продуктів
--
ионизированное облучение пищевых продуктов
--
радіоактивні ізотипи
--
радиоактивные изотопы
--
молекулярна структура харчового продукту
--
молекулярная структура пищевого продукта
--
маркування радіоактивно оброблених
продуктів
харчування
--
маркировка радиоактивно обработанных продуктов питания
--
харчові продукти
--
пищевые продукты
--
продукти харчування
--
продукты питания
--
радіоактивна обробка
продуктів
--
радиоактивная обработка продуктов
--
міжнародні документи
--
международные документы
--
опромінювання
харчових
продуктів
--
облучение пищевых продуктов
Анотація:
Досліджуються правові засади запровадження концепції радіоактивної обробки
харчових
продуктів
у США й ЄС, аналізуються окремі акти зарубіжного законодавства, що регламентують умови та порядок здійснення іонізуючого опромінювання
харчових
продуктів
.
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ
Дод.точки доступу:
Главацька, Олеся
Знайти схожі
>
5.
Грищенко, Ф. В.
(кандидат військових наук; доцент кафедри).
Якість
харчових
продуктів
. Аналітичний огляд наукових праць / Ф. В. Грищенко, Н. О. Зареченська> // Стандартизація. Сертифікація. Якість. - 2015. -
№ 5
. - С. 37-42 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
658.516
ББК
30ц
Рубрики:
Техніка
Стандартизація. Контроль якості
Техника
Стандартизация. Контроль качества
Кл.слова (ненормовані):
безпечність
харчових
продуктів
--
система управління якістю
--
борошняно-кондитерські вироби
--
система управління безпечністю
--
методи оцінювання
--
система підтвердження відповідності
--
обов’язкова сертифікація
--
харчова промисловість
--
безопасность пищевых продуктов
--
система управления качеством
--
кондитерские изделия
--
мучные изделия
--
система управления безопасностью
--
методы оценивания
--
система подтверждения соответствия
--
обязательная сертификация
--
пищевая промышленность
--
харчові продукти
--
пищевые продукты
--
обзор научных трудов
--
огляд наукових праць
Анотація:
Стисло розглянуто зміст 36 сучасних наукових праць, опублікованих протягом 2009-2014 років, щодо загальних питань якості і безпечності
харчових
продуктів
, поліпшення результативності систем управління якістю (СУЯ) та управління безпечністю
харчових
продуктів
(СУБХП), упровадження їх на виробництві. Порівняно в часі кількість надрукованих наукових праць, встановлено динаміку їхніх змін. Виявлено недостатньо досліджені напрями, які викликають найбільший інтерес.
Дод.точки доступу:
Зареченська, Н. О. (координатор відділу сервісу)
Знайти схожі
>
6.
Кутонова, Т. В.
(Организация по безопасности и сотрудничеству в Европе; г. Киев).
Безопасность упаковки для пищевых продуктов / Т. В. Кутонова> // Упаковка. - 2015. -
№ 6
. - С. 20-22. - Библиогр. в конце ст. (17 назв.). - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ. - рис.
ББК
621.798
Рубрики:
Упаковка безопасная
Упаковка безпечна
Кл.слова (ненормовані):
фенолы
--
феноли
--
фталаты
--
фталати
--
полимерные упаковки
--
полімерні упаковки
--
опасные вещества
--
небезпечні речовини
--
безпечна упаковка
--
безопасная упаковка
--
пищевые продукты
--
безопасность пищевых продуктов
--
харчові продукти
--
безпечність
харчових
продуктів
Анотація:
Автор обращает внимание на химические вещества, которые являются опасными в составе некоторых полимерных материалов. Это фенолы и фталаты. Они попадают в организм человека в результате так называемого процесса перемещения при контакте упаковки с продуктами питания.
Перейти к внешнему ресурсу:
\\tower-2008\textlok\Адвокат\\Упаковка_2015_6\5.pdf
Знайти схожі
>
7.
Крисанов, Д. Ф.
(доктор економічних наук; професор; Державна установа "Інститут економіки та прогнозування HAH України").
Інтеграція аграрного сектору України до внутрішнього ринку Європейського Союзу [Текст] / Д. Ф. Крисанов> // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2016. -
№ 9
. - С. 68-78 : табл.; рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
338.43
ББК
65.32
Рубрики:
Економіка
Экономика
Економіка сільського господарства
Экономика сельского хозяйства
Україна
Украина
Європа
Европа
Кл.слова (ненормовані):
аграрний сектор
--
аграрный сектор
--
харчові продукти
--
пищевые продукты
--
продукти харчування
--
продукты питания
--
агрохарчове виробництво
--
агропищевое производство
--
харчова безпека
--
пищевая безопасность
--
безпечність
харчових
продуктів
--
безопасность пищевых продуктов
--
система агрохарчової безпечності
--
система агропищевой безопасности
--
технічне регулювання
--
техническое регулирование
--
санітарні заходи
--
санитарные мероприятия
--
фітосанітарні заходи
--
фитосанитарные мероприятия
--
державний контроль
--
государственный контроль
--
законодавча база
--
законодательная база
--
технічні регламенти
--
технические регламенты
--
стандарти
--
стандарты
Анотація:
Проаналізовано процес формування вітчизняної системи агрохарчової безпечності та її визнання еквівалентною європейській моделі безпечності
харчових
продуктів
і кормів для тварин, як необхідної умови інтеграції аграрного сектора України до внутрішнього ринку ЄС. Система безпечності включає дві самостійні частини: систему технічного регулювання (СТР) і санітарні та фітосанітарні заходи (СФЗ). Національну СТР необхідно зблизити з базовою моделлю технічного регулювання ЄС, а власні СФЗ привести у відповідність із запровадженими в країнах-членах Співтовариства. Висвітлено результати просування по таких складових СТР: законодавча база, стандарти, технічні регламенти, акредитація органів з оцінки відповідності, процедури оцінки відповідності, державний ринковий нагляд за дотриманням обов'язкових вимог. Розкрито сутність і рівні системи безпечності згідно з прийнятою в ЄС моделлю безпеки
харчових
продуктів
та кормів для тварин, а також оцінено відповідність їй створюваної в Україні, визначені напрями і масштаби робіт для забезпечення їх еквівалентності. Відповідно до рамкового Закону України з харчової безпеки проведено диференціацію суб'єктів господарювання аграрного сектора згідно з продуктовою спеціалізацією, потужністю й строками запровадження НАССР, а також тих підприємств, де їх запровадження не є обов'язковим, відповідно до мінімальних вимог програм попередніх умов, гнучких або спрощених процедур, які еквівалентні ризику та грунтуються на підходах і принципах НАССР.
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ
Дод.точки доступу:
Європейський Союз, міжнародна організація \о нем\; Европейский Союз, международная организация \о нем\
Знайти схожі
>
8.
Дослідження
продуктів
харчування
українського виробництва на відповідальність національним нормативним документам / М. П. Поцелуйко [та інші]> // Стандартизація. Сертифікація. Якість. - 2016. -
№ 6
. - С. 22-25. - Бібліогр. в кінці ст.
УДК
658.516
Рубрики:
Техника
Стандартизация. Контроль качества
Техніка
Стандартизація. Контроль якості
Кл.слова (ненормовані):
продукти харчування
--
продукты питания
--
поживні речовини
--
питательные вещества
--
безпечність
харчових
продуктів
--
безопасность пищевых продуктов
--
гігієнічні норми
--
гигиенические нормы
--
органолептичні властивості
--
органолептические свойства
--
фізико-хімічні властивості
--
физико-химические свойства
--
продукти українського виробництва
--
продукты украинского производства
--
м'ясо тушковане
--
мясо тушеное
--
пельмені
--
пельмени
--
олія
--
масло
--
цукор
--
сахар
Анотація:
Наведено результати досліджень
продуктів
харчування українського виробництва на відповідальність іх вимогам національним нормативним документам. Навчальна лабораторія коледжу не сертифікована, тому виробників не названо.
Перейти к внешнему ресурсу:
\\Tower-2008\textlok\Адвокат\Стандарт_сертифік_якість_2016_6\4.pdf
Дод.точки доступу:
Вдович, В. Г.; Вінник, І. В.; Поцелуйко, М. П.; Давидченко , А. І.
Є примірники у відділах:
всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)
Знайти схожі
>
9.
Лебедєва, Тетяна
.
Повноваження державної служби України з питань безпечності
харчових
продуктів
та захисту споживачів у сфері контролю за рекламою, зокрема в частині гендерної рівності [Текст] / Т. Лебедєва> // Маркетинг в Україні : Науковий журнал. - 2017. -
N 3
. - С. 68-71 : ил. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 1606-3732
УДК
339.138
ББК
65.291.3
Рубрики:
Экономика
Економіка
Маркетинг
Кл.слова (ненормовані):
гендерна рівність
--
гендерное равенство
--
контроль за рекламою
--
контроль за рекламой
--
безпечність
харчових
продуктів
--
безопасность пищевых продуктов
--
захист споживачів
--
защита потребителей
Анотація:
Розглядаються питання безпечності
харчових
продуктів
та захисту споживачів у сфері контролю за рекламою, зокрема в частині гендерної рівності.
Дод.точки доступу:
Держпродспоживслужба України \о ней\
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
Стандартний
Розширений
Професійний
За словником
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)