Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=безпечність харчових продуктів<.>
Загальна кількість знайдених документів : 9
Показані документи с 1 за 9
1.


    Грищенко, Ф. (кандидат військових наук; начальник науково-організаційного відділу-вчений секретар).
    Європейська система безпечності харчових продуктів. Історія створення / Ф. Грищенко // Стандартизація. Сертифікація. Якість : науково-технічний журнал. - 2013. - № 1. - С. 40-43 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ
УДК
ББК 30ц
Рубрики: Техника
   Стандартизация. Контроль качества

   Техніка

   Стандартизація. Контроль якості

   Європа
    Европа

Кл.слова (ненормовані):
стандартизація -- стандартизация -- харчові продукти -- пищевые продукты -- система безпечності -- система безопасности -- безпечність харчових продуктів -- безопасность продуктов питания
Анотація: Розглянуто основні положення європейського законадавства щодо безпечності харчових продуктів та перспективи подальших досліджень за темою статті.

Утримувачі документа:
НТБ НТУ "ХПІ"

Дод.точки доступу:
Європейський Союз \о нем\

Знайти схожі

2.


    Гуменюк, Г. (доктор сільськогосподарських наук; професор).
    Реформування системи державного контролю і нагляду за якістю та безпечністю харчової та сільськогосподарської продукції / Г. Гуменюк // Стандартизація. Сертифікація. Якість. - 2013. - № 4. - С. 20-26 : ил. - Бібліогр. в кінці ст.
УДК
ББК 30ц
Рубрики: Техника
   Стандартизация. Контроль качества

   Техника

   Стандартизація. Контроль якості

Кл.слова (ненормовані):
стандартизація -- стандартизация -- контроль якості -- контроль качества -- державний контроль -- государственный контроль -- харчова продукція -- пищевая продукция -- сільськогосподарська продукція -- сельскохозяйственная продукция -- безпечність харчових продуктів -- безопасность пищевых продуктов -- безпечність предметів побуту -- безопасность предметов быта
Анотація: Констітуцією України всім громадянам гарантується право на безпечне для життя і здоров’я довкілля, право вільного доступу до інформації щодо його стану, якості та безпечності харчових продуктів і предметів побуту.

Утримувачі документа:
НТБ НТУ "ХПІ"

Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

3.


    Новіков, Володимир (доктор фізико-математичних наук; директор ВСП "Інститут підвищення кваліфікації фахівців у галузі технічного регулювання та споживчої політики"; Одеської державної академії технічного регулювання та якості; м. Київ).
    Сертифікація системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) в Україні: проблеми та шляхи їх вирішення / В. Новіков, І. Романенко, С. Фоміна // Економіст : науково-практичний журнал. - 2014. - № 5. - С. 8-11 : рис. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Экономика
   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Економіка

   Економіка легкої та харчової промисловості

Кл.слова (ненормовані):
харчові продукти -- пищевые продукты -- безпечність харчових продуктів -- безопасность продуктов питания -- системи управління безпечністю харчових продуктів -- системы управления безопасностью пищевых продуктов -- сертифікація систем управління -- сертификация систем управления -- модель НАССР -- НАССР модель
Анотація: Розглядається проблематика вдосконалення порядку сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів. Для сучасної харчової проимсловості характерним є використання великої кількості сировини, харчових добавок, пакувальних матеріалів, що призводить до появи як позитивних так і негативних наслідків. За такої ситуації найбільш логічним кроком є гармонізація вимог до безпеки продукції шляхом застосування загально визнаної моделі НАССР(Hazard Analysis Critical Control - аналіз ризиків та критичні точки контролю, НАССР).



Дод.точки доступу:
Романенко, Ірина (директор; ДП "Миколаївський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації"); Фоміна, Світлана
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

4.


    Гребенюк, Максим (кандидат юридичних наук; доцент).
    Іноземний досвід правового регулювання іонізуючого опромінювання харчових продуктів у контексті забезпечення продовольчої безпеки / М. Гребенюк, О. Главацька // Підприємництво, господарство, право : науково-практичний господарсько-правовий журнал. До 2001 г. виходив російською мовою. - 2014. - № 10. - С. 39-44. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 67.404.9
Рубрики: Право
   Аграрне право

   Аграрное право

Кл.слова (ненормовані):
безпечність харчових продуктів -- безопасность пищевых продуктов -- продовольча безпека -- продоволственная безопасность -- іонізуюче опромінювання харчових продуктів -- ионизированное облучение пищевых продуктов -- радіоактивні ізотипи -- радиоактивные изотопы -- молекулярна структура харчового продукту -- молекулярная структура пищевого продукта -- маркування радіоактивно оброблених продуктів харчування -- маркировка радиоактивно обработанных продуктов питания -- харчові продукти -- пищевые продукты -- продукти харчування -- продукты питания -- радіоактивна обробка продуктів -- радиоактивная обработка продуктов -- міжнародні документи -- международные документы -- опромінювання харчових продуктів -- облучение пищевых продуктов
Анотація: Досліджуються правові засади запровадження концепції радіоактивної обробки харчових продуктів у США й ЄС, аналізуються окремі акти зарубіжного законодавства, що регламентують умови та порядок здійснення іонізуючого опромінювання харчових продуктів.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Дод.точки доступу:
Главацька, Олеся

Знайти схожі

5.


    Грищенко, Ф. В. (кандидат військових наук; доцент кафедри).
    Якість харчових продуктів. Аналітичний огляд наукових праць / Ф. В. Грищенко, Н. О. Зареченська // Стандартизація. Сертифікація. Якість. - 2015. - № 5. - С. 37-42 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 30ц
Рубрики: Техніка
   Стандартизація. Контроль якості

   Техника

   Стандартизация. Контроль качества

Кл.слова (ненормовані):
безпечність харчових продуктів -- система управління якістю -- борошняно-кондитерські вироби -- система управління безпечністю -- методи оцінювання -- система підтвердження відповідності -- обов’язкова сертифікація -- харчова промисловість -- безопасность пищевых продуктов -- система управления качеством -- кондитерские изделия -- мучные изделия -- система управления безопасностью -- методы оценивания -- система подтверждения соответствия -- обязательная сертификация -- пищевая промышленность -- харчові продукти -- пищевые продукты -- обзор научных трудов -- огляд наукових праць
Анотація: Стисло розглянуто зміст 36 сучасних наукових праць, опублікованих протягом 2009-2014 років, щодо загальних питань якості і безпечності харчових продуктів, поліпшення результативності систем управління якістю (СУЯ) та управління безпечністю харчових продуктів (СУБХП), упровадження їх на виробництві. Порівняно в часі кількість надрукованих наукових праць, встановлено динаміку їхніх змін. Виявлено недостатньо досліджені напрями, які викликають найбільший інтерес.


Дод.точки доступу:
Зареченська, Н. О. (координатор відділу сервісу)

Знайти схожі

6.


    Кутонова, Т. В. (Организация по безопасности и сотрудничеству в Европе; г. Киев).
    Безопасность упаковки для пищевых продуктов / Т. В. Кутонова // Упаковка. - 2015. - № 6. - С. 20-22. - Библиогр. в конце ст. (17 назв.). - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ. - рис.
ББК 621.798
Рубрики: Упаковка безопасная
   Упаковка безпечна

Кл.слова (ненормовані):
фенолы -- феноли -- фталаты -- фталати -- полимерные упаковки -- полімерні упаковки -- опасные вещества -- небезпечні речовини -- безпечна упаковка -- безопасная упаковка -- пищевые продукты -- безопасность пищевых продуктов -- харчові продукти -- безпечність харчових продуктів
Анотація: Автор обращает внимание на химические вещества, которые являются опасными в составе некоторых полимерных материалов. Это фенолы и фталаты. Они попадают в организм человека в результате так называемого процесса перемещения при контакте упаковки с продуктами питания.

Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\\Упаковка_2015_6\5.pdf

Знайти схожі

7.


    Крисанов, Д. Ф. (доктор економічних наук; професор; Державна установа "Інститут економіки та прогнозування HAH України").
    Інтеграція аграрного сектору України до внутрішнього ринку Європейського Союзу [Текст] / Д. Ф. Крисанов // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2016. - № 9. - С. 68-78 : табл.; рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Економіка сільського господарства

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

    Європа

    Европа

Кл.слова (ненормовані):
аграрний сектор -- аграрный сектор -- харчові продукти -- пищевые продукты -- продукти харчування -- продукты питания -- агрохарчове виробництво -- агропищевое производство -- харчова безпека -- пищевая безопасность -- безпечність харчових продуктів -- безопасность пищевых продуктов -- система агрохарчової безпечності -- система агропищевой безопасности -- технічне регулювання -- техническое регулирование -- санітарні заходи -- санитарные мероприятия -- фітосанітарні заходи -- фитосанитарные мероприятия -- державний контроль -- государственный контроль -- законодавча база -- законодательная база -- технічні регламенти -- технические регламенты -- стандарти -- стандарты
Анотація: Проаналізовано процес формування вітчизняної системи агрохарчової безпечності та її визнання еквівалентною європейській моделі безпечності харчових продуктів і кормів для тварин, як необхідної умови інтеграції аграрного сектора України до внутрішнього ринку ЄС. Система безпечності включає дві самостійні частини: систему технічного регулювання (СТР) і санітарні та фітосанітарні заходи (СФЗ). Національну СТР необхідно зблизити з базовою моделлю технічного регулювання ЄС, а власні СФЗ привести у відповідність із запровадженими в країнах-членах Співтовариства. Висвітлено результати просування по таких складових СТР: законодавча база, стандарти, технічні регламенти, акредитація органів з оцінки відповідності, процедури оцінки відповідності, державний ринковий нагляд за дотриманням обов'язкових вимог. Розкрито сутність і рівні системи безпечності згідно з прийнятою в ЄС моделлю безпеки харчових продуктів та кормів для тварин, а також оцінено відповідність їй створюваної в Україні, визначені напрями і масштаби робіт для забезпечення їх еквівалентності. Відповідно до рамкового Закону України з харчової безпеки проведено диференціацію суб'єктів господарювання аграрного сектора згідно з продуктовою спеціалізацією, потужністю й строками запровадження НАССР, а також тих підприємств, де їх запровадження не є обов'язковим, відповідно до мінімальних вимог програм попередніх умов, гнучких або спрощених процедур, які еквівалентні ризику та грунтуються на підходах і принципах НАССР.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Дод.точки доступу:
Європейський Союз, міжнародна організація \о нем\; Европейский Союз, международная организация \о нем\

Знайти схожі

8.


   
    Дослідження продуктів харчування українського виробництва на відповідальність національним нормативним документам / М. П. Поцелуйко [та інші] // Стандартизація. Сертифікація. Якість. - 2016. - № 6. - С. 22-25. - Бібліогр. в кінці ст.
УДК
Рубрики: Техника
   Стандартизация. Контроль качества

   Техніка

   Стандартизація. Контроль якості

Кл.слова (ненормовані):
продукти харчування -- продукты питания -- поживні речовини -- питательные вещества -- безпечність харчових продуктів -- безопасность пищевых продуктов -- гігієнічні норми -- гигиенические нормы -- органолептичні властивості -- органолептические свойства -- фізико-хімічні властивості -- физико-химические свойства -- продукти українського виробництва -- продукты украинского производства -- м'ясо тушковане -- мясо тушеное -- пельмені -- пельмени -- олія -- масло -- цукор -- сахар
Анотація: Наведено результати досліджень продуктів харчування українського виробництва на відповідальність іх вимогам національним нормативним документам. Навчальна лабораторія коледжу не сертифікована, тому виробників не названо.

Перейти к внешнему ресурсу: \\Tower-2008\textlok\Адвокат\Стандарт_сертифік_якість_2016_6\4.pdf

Дод.точки доступу:
Вдович, В. Г.; Вінник, І. В.; Поцелуйко, М. П.; Давидченко , А. І.

Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

9.


    Лебедєва, Тетяна.
    Повноваження державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у сфері контролю за рекламою, зокрема в частині гендерної рівності [Текст] / Т. Лебедєва // Маркетинг в Україні : Науковий журнал. - 2017. - N 3. - С. 68-71 : ил. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 1606-3732
УДК
ББК 65.291.3
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Маркетинг

Кл.слова (ненормовані):
гендерна рівність -- гендерное равенство -- контроль за рекламою -- контроль за рекламой -- безпечність харчових продуктів -- безопасность пищевых продуктов -- захист споживачів -- защита потребителей
Анотація: Розглядаються питання безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у сфері контролю за рекламою, зокрема в частині гендерної рівності.


Дод.точки доступу:
Держпродспоживслужба України \о ней\

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)