Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=антиоксиданти<.>
Загальна кількість знайдених документів : 8
Показані документи с 1 за 8
1.


   
    Активирование природных вод кавитацией и антиоксидантами / В. Н. Бабаев [и др.] // Экология и промышленность. - 2012. - № 2. - С. 77-81
УДК
Рубрики: ПИТЬЕВАЯ ВОДА
   Питна вода

Кл.слова (ненормовані):
ПИТЬЕВАЯ ВОДА -- питна вода -- обработка воды -- обробка води -- подготовка воды -- підготовка води -- кавитация -- кавітація -- антиоксиданты -- антиоксиданти


Дод.точки доступу:
Бабаев, В. Н.; Ткачев, В. А.; Нестернеко, С. В.; Смилка, М. П.

Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

2.


    Лагута, И. В.
    Антиоксидантные свойства синтетических гидроксифлавонов и их комплексов с цинком / И. В. Лагута // Доповіді Національної академії наук України. - 2012. - № 12. - С. 119-123 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ . - ISSN 1025-6415
УДК
ББК 24.1
Рубрики: Химия
   Общая и неорганическая химия в целом

   Хімія

   Загальна і неорганічна хімія в цілому

Кл.слова (ненормовані):
гидроксифлавоны -- гідроксіфлавони -- цинк -- синтетические антиоксиданты -- синтетичні антиоксиданти -- антиоксидантные свойства -- антиоксидантні властивості
Анотація: Изучены антиоксидантные свойства синтетических гидроксифлавонов и их комплексов с цинком.


Знайти схожі

3.


   
    Регуляція рівня фенольних антиоксидантів у тканинах сої при дії саліцилової кислоти / Т. А. Калачова [и др.] // Доповіді Національної академії наук України. - 2013. - № 10. - С. 130-134 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 1025-6415
УДК
ББК 28.072
Рубрики: Биология
   Общая биохимия

   Біологія

   Загальна біохімія

Кл.слова (ненормовані):
біохімія -- биохимия -- антиоксиданти -- антиоксиданты -- соя -- саліцилова кислота -- салициловая кислота -- відновна активність тканин -- восстановительная активность тканей
Анотація: Досліджено регуляцію рівняння фенольних сполук та динаміку відновної активності тканин сої при дії саліцилової кислоти.

Утримувачі документа:
НТБ НТУ "ХПІ"

Дод.точки доступу:
Калачова, Т. А.; Яковенко, О. М.; Бондаренко, О. М.; Кравець, В. С.

Знайти схожі

4.


   
    Анализ антиоксидантных свойств экстрактов растений / И. В. Лагута [и др.] // Доповіді Національної Академії наук України. - 2015. - № 5. - С. 130-137 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК
ББК 28.072
Рубрики: Химия
   Общая биохимия

   Хімія

   Загальна біохімія

Кл.слова (ненормовані):
метод Фолина-Чоколтеу -- Фолина-Чоколтеу метод -- ДФПГ-тест -- антиоксиданты природного происхождения -- экстракты растений -- антиоксидантные свойства -- биологически активные соединения -- технологии получения -- биомасса -- метод Фоліна-Чоколтеу -- Фоліна-Чоколтеу метод -- антиоксиданти природного походження -- екстракти рослин -- антиоксидантні властивості -- біологічно активні сполуки -- технологія отримання -- біомаса
Анотація: Получены этанольные экстракты из листье 21 растения. С использованием метода Фолина-Чоколтеу и ДФПГ-теста изучены их антиоксидантные свойства. Обнаружено, что некоторые из экстрактов обладают высокими антиоксидантными свойствами, при этом особенно активными в тестовых реакциях оказались экстракты витекса, магнолий, стевии, актинидии. Показано, что такие свойства растений, выращенных в грунте и in vitro, сопоставимы друг с другом. Таким образом, эти растения можно рассматривать как потенциально перспективное сырье для получения эффективных антиоксидантов природного происхождения.

Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\\Доповіді НАН Укр_2015_5\19.pdf
Утримувачі документа:
НТБ НТУ "ХПІ"

Дод.точки доступу:
Лагута, И. В.; Ставинская, О. Н.; Дзюба, О. И.; Иванников Р. В.

Знайти схожі

5.


    Цибулiн, О. С.
    Захисний ефект монохроматичного червоного свiтла LED вiд оксидативної дiї надвисокочастотного електромагнiтного випромiнювання [Текст] / О. С. Цибулiн, О. С. Якименко, Є. П. Сидорик // Доповіді Національної Академії наук України : Науково-теоретичний журнал. - 2016. - № 4. - С. 118-124 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 1025-6415
УДК
ББК 28.071
Рубрики: Биология
   Общая биофизика

   Біологія

   Загальна біофізика

Кл.слова (ненормовані):
електромагнiтне випромiнювання -- электромагнитное излучение -- ембрiогенез -- эмбриогенез -- оксидативний стрес -- оксидативный стресс -- фототерапiя -- фототерапия -- антиоксиданти -- антиоксиданты
Анотація: Наявнiсть виражених оксидативних ефектiв низькоiнтенсивного електромагнiтного випромiнювання надвисокочастотного дiапазону зумовлює необхiднiсть пошуку нових шляхiв захисту живих органiзмiв вiд шкiдливої дiї цього виду випромiнювання.

Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\\Доповіді_НАН_Укр_2016_4\17.pdf

Дод.точки доступу:
Якименко, О. С.; Сидорик, Є. П.

Знайти схожі

6.


    Прісс, О. П.
    Вплив теплової обробки біологічно активними речовинами на функціонування системи низькомолекулярних антиоксидантів під час зберігання плодів перцю [Текст] / О. П. Прісс, Н. П. Загорко // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 12(1184). - С. 169-175 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Пищевые производства
   Переработка плодов и овощей

   Харчові виробництва

   Переробка плодів та овочів

Кл.слова (ненормовані):
антиоксиданти -- антиоксиданты -- малоновий діальдегід -- малоновый диальдегид -- аскорбінова кислота -- аскорбиновая кислота -- фенольні речовини -- фенольные вещества -- каротиноїди -- каротиноиды -- переробка овочів -- переработка овощей -- плоди перцю -- плоды перца
Анотація: Досліджено вплив теплової обробки біологічно активними речовинами бактерицидної антиоксидантної дії на утилізацію продуктів перекисного окислення ліпідів аскорбіновою кислотою, фенольними речовинами і каротиноїдами перцю протягом зберігання. Встановлено, що сумісний вплив теплової обробки і антиоксидантних речовин гальмує розвиток окисного стресу в 1,7.2 рази в залежності від гібриду перцю. Обробка пригнічує вплив окисних ферментів, що сприяє збереженню на 20% більше аскорбінової кислоти, на 10% фенольних речовин і на 20 ... 30% каротиноїдів. Між рівнем малонового діальдегіду і вмістом низькомолекулярних сполук встановлений сильний обернений зв'язок (r = -0,90 ... -0,92), що свідчить про їхню участь в утилізації активних форм кисню під час зберігання перцю.



Дод.точки доступу:
Загорко, Н. П.

Знайти схожі

7.


    Сердюк, М. Є. (кандидат сільськогосподарських наук).
    Визначення збереженості плодів яблуні [Текст] / М. Є. Сердюк, Н. А. Гапріндашвілі // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 12(1184). - С. 181-187 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Пищевые производства
   Переработка плодов и овощей

   Харчові виробництва

   Переробка плодів та овочів

Кл.слова (ненормовані):
збереженість плодів яблунь -- сохранность плодов яблонь -- погодні умови -- погодные условия -- стандартна продукція -- стандартная продукция -- втрати маси -- утрата массы -- плоди яблунь -- плоды яблонь -- хвороби плодів -- болезни плодов -- антиоксиданти -- переработка плодов яблонь -- переробка плодів
Анотація: За допомогою інтерполяції експериментальних даних за методом Лагранжа була визначена збереженість плодів яблуні з виходом стандартної продукції не менше 90%. Отримані данні свідчать, що середня розрахункова збереженість плодів яблуні була дещо нижчою порівняно з фактично отриманою. Максимальною збереженістю характеризувалися плоди яблуні сорту Флоріна, а мінімальною – сорту Голден Делішес. Основним погодним чинником, який має найбільш істотний вплив на збереженість плодів яблуні є середні максимальні температури останнього місяця формування плодів.



Дод.точки доступу:
Гапріндашвілі, Н. А. (кандидат сільськогосподарських наук)

Знайти схожі

8.


    Пилипенко, Д. М.
    Применение нанобиотехнологических форм куркумина / Д. М. Пилипенко, Д. С. Безрукавый, Ю. М. Краснопольский // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2018. - Вип. 9(1285). - С. 218-229 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК
ББК 52.8
Рубрики: Здравоохранение. Медицинские науки
   Охорона здоров’я. Медичні науки

   Фармакология, фармация и токсикология в целом

   Фармакологія, фармація та токсикологія в цілому

Кл.слова (ненормовані):
куркумин -- наночастицы -- липосомы -- эмульсионные препараты -- биодоступность -- антиоксиданты -- противоопухолевые средства -- противовоспалительные средства -- куркумін -- наночастинки -- ліпосоми -- емульсійні препарати -- біодоступність -- антиоксиданти -- протипухлинні засоби -- протизапальні засоби
Анотація: Рассмотрены фармакологические аспекты использования природного гидрофобного соединения диферулоилметана - куркумина. Показана возможность применения куркумина для ингибирования канцерогенеза при ряде опухолевых заболеваний, а также в качестве антиоксидантного и противовоспалительного средства. Рассмотрен механизм влияния куркумина на ферментную систему и различные биологические факторы. Установлена высокая фармакологическая активность куркумина как при приеме per os, так и при инъекционных способах введения. Приведенные данные подтверждают возможность использования куркумина как в наноэмульсиях, так и в липосомальной форме.


Дод.точки доступу:
Безрукавый, Д. С.; Краснопольский, Ю. М.

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)