Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
Наукова бібліотека Українського державного університету науки і технологій
Бази даних
Статті, доповіді, тези- результати пошуку
Вид пошуку
Каталог книг
Каталог книг НМетАУ (до 2022 року)
Періодичні видання (друковані)
Статті, доповіді, тези
Рідкісні та цінні видання
Охоронні документи
Мережеві ресурси
Зона пошуку
Ключевые слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Відсортувати знайдені документи за:
автором
назвою
роком видання
типом документа
Пошуковий запит:
<.>K=антиоксиданти<.>
Загальна кількість знайдених документів
:
8
Показані документи
с 1 за 8
>
1.
Активирование природных вод
кавитацией и антиоксидантами / В. Н. Бабаев [и др.]> // Экология и промышленность. - 2012. -
№ 2
. - С. 77-81
УДК
628.1
Рубрики:
ПИТЬЕВАЯ ВОДА
Питна вода
Кл.слова (ненормовані):
ПИТЬЕВАЯ ВОДА
--
питна вода
--
обработка воды
--
обробка води
--
подготовка воды
--
підготовка води
--
кавитация
--
кавітація
--
антиоксиданты
--
антиоксиданти
Дод.точки доступу:
Бабаев, В. Н.; Ткачев, В. А.; Нестернеко, С. В.; Смилка, М. П.
Є примірники у відділах:
всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)
Знайти схожі
>
2.
Лагута, И. В.
Антиоксидантные свойства синтетических гидроксифлавонов и их комплексов с цинком / И. В. Лагута> // Доповіді Національної академії наук України. - 2012. -
№ 12
. - С. 119-123 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ . - ISSN 1025-6415
УДК
546
ББК
24.1
Рубрики:
Химия
Общая и неорганическая химия в целом
Хімія
Загальна і неорганічна хімія в цілому
Кл.слова (ненормовані):
гидроксифлавоны
--
гідроксіфлавони
--
цинк
--
синтетические антиоксиданты
--
синтетичні
антиоксиданти
--
антиоксидантные свойства
--
антиоксидантні властивості
Анотація:
Изучены антиоксидантные свойства синтетических гидроксифлавонов и их комплексов с цинком.
Знайти схожі
>
3.
Регуляція рівня фенольних
антиоксидантів у тканинах сої при дії саліцилової кислоти / Т. А. Калачова [и др.]> // Доповіді Національної академії наук України. - 2013. -
№ 10
. - С. 130-134 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 1025-6415
УДК
577.1
ББК
28.072
Рубрики:
Биология
Общая биохимия
Біологія
Загальна біохімія
Кл.слова (ненормовані):
біохімія
--
биохимия
--
антиоксиданти
--
антиоксиданты
--
соя
--
саліцилова кислота
--
салициловая кислота
--
відновна активність тканин
--
восстановительная активность тканей
Анотація:
Досліджено регуляцію рівняння фенольних сполук та динаміку відновної активності тканин сої при дії саліцилової кислоти.
Утримувачі документа:
НТБ НТУ "ХПІ"
Дод.точки доступу:
Калачова, Т. А.; Яковенко, О. М.; Бондаренко, О. М.; Кравець, В. С.
Знайти схожі
>
4.
Анализ антиоксидантных свойств
экстрактов растений / И. В. Лагута [и др.]> // Доповіді Національної Академії наук України. - 2015. -
№ 5
. - С. 130-137 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК
577.1
ББК
28.072
Рубрики:
Химия
Общая биохимия
Хімія
Загальна біохімія
Кл.слова (ненормовані):
метод Фолина-Чоколтеу
--
Фолина-Чоколтеу метод
--
ДФПГ-тест
--
антиоксиданты природного происхождения
--
экстракты растений
--
антиоксидантные свойства
--
биологически активные соединения
--
технологии получения
--
биомасса
--
метод Фоліна-Чоколтеу
--
Фоліна-Чоколтеу метод
--
антиоксиданти
природного походження
--
екстракти рослин
--
антиоксидантні властивості
--
біологічно активні сполуки
--
технологія отримання
--
біомаса
Анотація:
Получены этанольные экстракты из листье 21 растения. С использованием метода Фолина-Чоколтеу и ДФПГ-теста изучены их антиоксидантные свойства. Обнаружено, что некоторые из экстрактов обладают высокими антиоксидантными свойствами, при этом особенно активными в тестовых реакциях оказались экстракты витекса, магнолий, стевии, актинидии. Показано, что такие свойства растений, выращенных в грунте и in vitro, сопоставимы друг с другом. Таким образом, эти растения можно рассматривать как потенциально перспективное сырье для получения эффективных антиоксидантов природного происхождения.
Перейти к внешнему ресурсу:
\\tower-2008\textlok\Адвокат\\Доповіді НАН Укр_2015_5\19.pdf
Утримувачі документа:
НТБ НТУ "ХПІ"
Дод.точки доступу:
Лагута, И. В.; Ставинская, О. Н.; Дзюба, О. И.; Иванников Р. В.
Знайти схожі
>
5.
Цибулiн, О. С.
Захисний ефект монохроматичного червоного свiтла LED вiд оксидативної дiї надвисокочастотного електромагнiтного випромiнювання [Текст] / О. С. Цибулiн, О. С. Якименко, Є. П. Сидорик> // Доповіді Національної Академії наук України : Науково-теоретичний журнал. - 2016. -
№ 4
. - С. 118-124 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 1025-6415
УДК
577.3
ББК
28.071
Рубрики:
Биология
Общая биофизика
Біологія
Загальна біофізика
Кл.слова (ненормовані):
електромагнiтне випромiнювання
--
электромагнитное излучение
--
ембрiогенез
--
эмбриогенез
--
оксидативний стрес
--
оксидативный стресс
--
фототерапiя
--
фототерапия
--
антиоксиданти
--
антиоксиданты
Анотація:
Наявнiсть виражених оксидативних ефектiв низькоiнтенсивного електромагнiтного випромiнювання надвисокочастотного дiапазону зумовлює необхiднiсть пошуку нових шляхiв захисту живих органiзмiв вiд шкiдливої дiї цього виду випромiнювання.
Перейти к внешнему ресурсу:
\\tower-2008\textlok\Адвокат\\Доповіді_НАН_Укр_2016_4\17.pdf
Дод.точки доступу:
Якименко, О. С.; Сидорик, Є. П.
Знайти схожі
>
6.
Прісс, О. П.
Вплив теплової обробки біологічно активними речовинами на функціонування системи низькомолекулярних антиоксидантів під час зберігання плодів перцю [Текст] / О. П. Прісс, Н. П. Загорко> // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. -
Вип. 12(1184)
. - С. 169-175 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
664.8
Рубрики:
Пищевые производства
Переработка плодов и овощей
Харчові виробництва
Переробка плодів та овочів
Кл.слова (ненормовані):
антиоксиданти
--
антиоксиданты
--
малоновий діальдегід
--
малоновый диальдегид
--
аскорбінова кислота
--
аскорбиновая кислота
--
фенольні речовини
--
фенольные вещества
--
каротиноїди
--
каротиноиды
--
переробка овочів
--
переработка овощей
--
плоди перцю
--
плоды перца
Анотація:
Досліджено вплив теплової обробки біологічно активними речовинами бактерицидної антиоксидантної дії на утилізацію продуктів перекисного окислення ліпідів аскорбіновою кислотою, фенольними речовинами і каротиноїдами перцю протягом зберігання. Встановлено, що сумісний вплив теплової обробки і антиоксидантних речовин гальмує розвиток окисного стресу в 1,7.2 рази в залежності від гібриду перцю. Обробка пригнічує вплив окисних ферментів, що сприяє збереженню на 20% більше аскорбінової кислоти, на 10% фенольних речовин і на 20 ... 30% каротиноїдів. Між рівнем малонового діальдегіду і вмістом низькомолекулярних сполук встановлений сильний обернений зв'язок (r = -0,90 ... -0,92), що свідчить про їхню участь в утилізації активних форм кисню під час зберігання перцю.
Дод.точки доступу:
Загорко, Н. П.
Знайти схожі
>
7.
Сердюк, М. Є.
(кандидат сільськогосподарських наук).
Визначення збереженості плодів яблуні [Текст] / М. Є. Сердюк, Н. А. Гапріндашвілі> // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. -
Вип. 12(1184)
. - С. 181-187 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
664.8
Рубрики:
Пищевые производства
Переработка плодов и овощей
Харчові виробництва
Переробка плодів та овочів
Кл.слова (ненормовані):
збереженість плодів яблунь
--
сохранность плодов яблонь
--
погодні умови
--
погодные условия
--
стандартна продукція
--
стандартная продукция
--
втрати маси
--
утрата массы
--
плоди яблунь
--
плоды яблонь
--
хвороби плодів
--
болезни плодов
--
антиоксиданти
--
переработка плодов яблонь
--
переробка плодів
Анотація:
За допомогою інтерполяції експериментальних даних за методом Лагранжа була визначена збереженість плодів яблуні з виходом стандартної продукції не менше 90%. Отримані данні свідчать, що середня розрахункова збереженість плодів яблуні була дещо нижчою порівняно з фактично отриманою. Максимальною збереженістю характеризувалися плоди яблуні сорту Флоріна, а мінімальною – сорту Голден Делішес. Основним погодним чинником, який має найбільш істотний вплив на збереженість плодів яблуні є середні максимальні температури останнього місяця формування плодів.
Дод.точки доступу:
Гапріндашвілі, Н. А. (кандидат сільськогосподарських наук)
Знайти схожі
>
8.
Пилипенко, Д. М.
Применение нанобиотехнологических форм куркумина / Д. М. Пилипенко, Д. С. Безрукавый, Ю. М. Краснопольский> // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2018. -
Вип. 9(1285)
. - С. 218-229 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК
615
ББК
52.8
Рубрики:
Здравоохранение. Медицинские науки
Охорона здоров’я. Медичні науки
Фармакология, фармация и токсикология в целом
Фармакологія, фармація та токсикологія в цілому
Кл.слова (ненормовані):
куркумин
--
наночастицы
--
липосомы
--
эмульсионные препараты
--
биодоступность
--
антиоксиданты
--
противоопухолевые средства
--
противовоспалительные средства
--
куркумін
--
наночастинки
--
ліпосоми
--
емульсійні препарати
--
біодоступність
--
антиоксиданти
--
протипухлинні засоби
--
протизапальні засоби
Анотація:
Рассмотрены фармакологические аспекты использования природного гидрофобного соединения диферулоилметана - куркумина. Показана возможность применения куркумина для ингибирования канцерогенеза при ряде опухолевых заболеваний, а также в качестве антиоксидантного и противовоспалительного средства. Рассмотрен механизм влияния куркумина на ферментную систему и различные биологические факторы. Установлена высокая фармакологическая активность куркумина как при приеме per os, так и при инъекционных способах введения. Приведенные данные подтверждают возможность использования куркумина как в наноэмульсиях, так и в липосомальной форме.
Дод.точки доступу:
Безрукавый, Д. С.; Краснопольский, Ю. М.
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
Стандартний
Розширений
Професійний
За словником
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)