Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
 Знайдено у інших БД:Каталог книг (12)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=хліб<.>
Загальна кількість знайдених документів : 10
Показані документи с 1 за 10
1.


    Витрикуш, Галина (аспірантка; Кам'янець-Подільський).
    "Коли узяв перо у руку, то будь правдивий. Будь як хліб" : ідеал мистецтва в поезії "шістдесятників" / Галина Витрикуш // Українська література в загальноосвітній школі : Науково-методичний журнал. - 2009. - № 5. - С. 9-14. - Бібілографія : С.14 : 10 назв. - В библиотеке ДНУ
УДК
ББК 83.3(4Укр)6
Рубрики: Літературознавство
   Литературоведение

Кл.слова (ненормовані):
духовність -- духовность -- идеал искусства -- искусство -- ідеал мистецтва -- мистецтво -- образ искусства в литературе -- образ мистецтва в літературі -- образ митця -- образ художника -- персоналии писателей -- персоналії письменників -- поезія -- поэзия -- украинская литература -- українська література -- українська поезія шістдесятників -- шестидесятничество -- шістдесятництво
Анотація: На матеріалі творчості Ліни Костенко, Бориса Олійника, Івана Драча автор статті досліджує, як в поезії шістдесятників проголошується ідея справжнього мистецтва, яке стоїть на сторожі духовності, втілюється образ митця.


Дод.точки доступу:
Олійник, Борис \о нем\; Драч, Іван (письменник) \о нем\; Костенко, Ліна (письменник) \о ней\

Знайти схожі

2.


    Свергун, Ірина-Марія (начальник відділу інспектування в агропромисловому комплексі, сфері використання природних ресурсів, матеріального виробництва та фінансових послуг Держфінінспекції в Тернопільській обл.).
    "Пригоди" інтервенційного зерна / І-М. Свергун // Фінансовий контроль : всеукраїнський науково-практичний журнал. - 2013. - № 6. - С. 46-47. - (Анатомія безгосподарності). - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Сільське господарство
   Фінансовий стан господарства

   Економічна оцінка

   Сельское хозяйство

   Финансовое состояние хозяйства

   Экономическая оценка

   Україна
    Украина

    Тернопільська область

    Тернопольская область

Кл.слова (ненормовані):
інтервенційні фонди -- інвентаризація зерна -- складське зберігання -- нестача зерна -- матеріальні збитки -- форвардний біржовий контракт -- заборгованість -- банкрутство -- интервенционные фонды -- инвентаризация зерна -- складское хранение -- недостача зерна -- материальный ущерб -- форвардный биржевой контракт -- задолженность -- банкротство -- регионы Украины -- регіони України
Анотація: Висновки ревізії, яка викрила спритників, що зловживають довірою держави і вдаються до шахрайств із зерном, яке юридично їм не належить.

Утримувачі документа:
КРУ "Универсальная научная библиотека им. И. Я. Франко" : 95017

Дод.точки доступу:
Держфінінспекція в Тернопільській області \о ней\; Конкурент, приватне аграрне підприємство \о нем\; Аграрний фонд \о нем\; Хліб України, Державна Акціонерна Компанія \о ней\; Стрийський комбінат хлібопродуктів, підприємство \о нем\

Знайти схожі

3.


    Яремчук, Наталія Валеріївна (асистент кафедри організації агробізнесу та готельно-ресторанної справи; Вінницький національний аграрний університет).
    Особливості ціноутворення у зернопродуктовому підкомплексі Вінницької області / Н. В. Яремчук // Економіка. Фінанси. Право : інформаційно-аналітичний журнал. - 2014. - № 3. - С. 35-40 : рис., а-табл. - Бібліогр. в кінці ст.
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Економіка сільського господарства

   Экономика

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

    Вінницька область

    Винницкая область

Кл.слова (ненормовані):
зернопродуктові підкомплекси -- ціноутворення на зерно -- виробничі витрати -- рентабельність виробництва -- рентабельність підприємств -- ринок зерна -- ціноутворення на борошно -- ціноутворення хлібопекарських виробів -- хліб -- борошно пшеничне -- пшеничне борошно -- державне регулювання економіки -- зернопродуктовые подкомплексы -- ценообразование на зерно -- производственные расходы -- ценообразование на зерно -- рентабельность предприятий -- рентабельность производства -- мука пшеничная -- пшеничная мука -- рынок зерна -- ценообразование на муку -- ценообразование хлебопекарских изделий -- хлеб -- государственное регулирование экономики
Анотація: Розглянуто міжсекторний баланс рентабельності суб'єктів національного ринку зерна. Досліджено особливості формування та встановлення цін на продукцію зернової, борошномельної та хлібопекарської галузей. Висвітлено окремі аспекти механізму державного регулювання ринку зернопродукції в Україні.

Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\Економ_фін_пр_2014_3\9.pdf
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

4.


    Курач, Лариса (кандидат педагогических наук; старший научный сотрудник Института педагогики Национальной академии наук Украины).
    "Где хлебно да тепло, там и жить добро" [Текст] / Л. Курач // Всесвітня література в сучасній школі : щомісячний науково-методичний журнал. - 2014. - № 6. - С. 48-52 : ил. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 74.268.1(4Рос)
Рубрики: Методика викладання російської мови
   Методика преподавания русского языка

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
викладання російської мови -- преподавание русского языка -- 5 клас -- 5 класс -- соціокультурна лінія змісту навчання -- социокультурная линия содержания обучения -- формування комунікативних умінь -- формирование коммуникативных умений -- аналіз тексту художнього твору -- анализ текста художественного произведения -- навчальні завдання -- учебные задания -- розробки уроків -- разработки уроков -- хліб -- хлеб
Анотація: Разработка урока урока русского языка в 5 классе на тему "Хлеб". Урок содержит тексты для анализа.

Утримувачі документа:
Дніпропетровська обласна бібліотека для молоді імені М. Свєтлова
Є примірники у відділах:
ЧЗ (03.07.2014р. - Б.ц.) (вільний)

Знайти схожі

5.


    Малай, Іванна (вихователь).
    Мультики: поєднуємо приємне з корисним / І. Малай // Дошкільне виховання. - 2014. - № 1. - С. 20-23. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 74.100.54
Рубрики: Естетичне виховання дошкільників
   Эстетическое воспитание дошкольников

Кл.слова (ненормовані):
інтегрована освіта -- розігрування мультфільму -- интегрованные занятия -- разыгрывание мультфильмов -- средства мультипликации -- засоби мультиплікації
Анотація: Сьогодні дедалі наполегливіше закликають педагогів і батьків обмежити споживання дошкільнятами мультиплікаційної продукції, наголошує на шкоді яку вони завдають дитячій психіці. Однак, не слід забувати про виховний та розвивальний потенціал кращих з них. У статті розказується як обернути дитячу розвагу на корисний засіб різнобічного розвитку.

Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\Дошк_вихов_2014_1\5.pdf
Утримувачі документа:
НБ МДУ

Дод.точки доступу:
Хліб, наче сонце, сяє на столі, інтегроване заняття з використанням засобів мультиплікації для старших дошкільнят \о произв.\

Знайти схожі

6.


    Курінна, Марина.
    Типи страв у системі повсякденного харчування чехів Запорізької області (кінець ХХ - початок ХХІ століття) [Текст] / Марина Курінна // Народна творчість та етнологія. - 2016. - № 4. - С. 47-53. - Література : 14 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 63.52
Рубрики: Етнологія, 20 ст. кін.-21 ст. поч.
   Этнология, 20 ст. кон.-21 ст. нач.

   Україна
    Украина

    Запорізька область

    Запорожская область

Кл.слова (ненормовані):
поаседневная едаеда -- етнографія України -- повсякденна їжа -- кулінарні традиції -- национальные меньшинства Украины -- національні меншини в Україні -- традиционное питание -- традиційне харчування -- українська народна їжа -- украинская народная еда -- чешські переселенці -- чешские переселенцы -- типи страв -- типы блюд -- хліб -- хлеб -- виготовлення хлібу -- приготовление хлеба -- печені борошняні вироби -- печеніе мучніе изделия -- овочеві страви -- овощные блюда -- м'ясні страви -- мясные блюда -- молочні вироби -- молочные изделия
Анотація: У статті, підготовленій на основі польових матеріалів автора, проаналізовано комплекс повсякденних страв сучасних нащадків чеських переселенців, які мешкають у с. Новгородківка Мелітопольського району Запорізької області.


Знайти схожі

7.


    Бех, Катерина.
    Весільне печиво: традиційне обдарування та нові практики / Катерина Бех // Народна творчість та етнологія. - 2016. - № 5. - С. 90-95. - Література : 16 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ
УДК
ББК 63.5(4Укр)
Рубрики: Етнологія
   Этнология

Кл.слова (ненормовані):
весілля -- весільні обряди -- обрядове печиво -- обрядовое печенье -- свадебные обряды -- свадьба -- семейные обычаи и обряды -- сімейні звичаї та обряди -- хлеб в народной культуре -- хліб у народній культурі
Анотація: У статті проаналізовано використання традиційного обрядового печива, простежено трансформації обдарування й частування випічкою гостей, репрезентовано нові тенденції та форми весільного почастунку.


Знайти схожі

8.


    Бральчук, Марина (вихователь-методист).
    Від зернятка пшениці до смачної паляниці : цикл міні-занять для старших дошкільнят / М. Бральчук // Дошкільне виховання. - 2016. - № 8. - С. 20-21. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ
ББК 74.102.42
Рубрики: Інтегроване навчання
   Интегрированное обучение

Кл.слова (ненормовані):
інтегрована освіта -- природознавство -- дитина і світ -- дидактичні посібники -- хліб -- интегрованное образование -- природоведение -- ребенок и мир -- дидактические пособия -- хлеб
Анотація: У статті представлена серія міні-занять з природознавства для дітей старшої групи дитсадка.

Утримувачі документа:
НБ МДУ

Знайти схожі

9.


    Гузь, Ольга (учитель світової літератури НВК №26; учитель-методист; м. Кропивницький).
    Особливості розвитку китайської лірики епохи Тан [Текст] / О. О. Гузь // Всесвітня література та культура в навчальних закладах України. - 2017. - № 9. - С. 2-10. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
Рубрики: Методика викладання зарубіжної літератури
   Методика преподавания зарубежной литературы

   Китай
Кл.слова (ненормовані):
викладання світової літератури -- преподавание мировой литературы -- викладання зарубіжної літератури -- преподавание зарубежной литературы -- розробки уроків -- разработки уроков -- китайська література -- китайская литература -- письменники Китаю -- писатели Китая -- творчість письменників Китаю -- творчество писателей Китая -- китайська поезія -- китайская поэзия -- даосизм -- конфуціанство -- конфуцианство -- навчальні завдання -- учебные задания -- твори письменників Китаю -- произведения писателей Китая -- переклади літературних творів -- переводы литературных произведений -- навчальні запитання -- учебные вопросы -- історія літератури Китаю -- история литературы Китая -- тема війни і миру -- тема войны и мира -- 8 клас -- 8 класс
Анотація: Цикл уроків з вивчення середньовічної китайської літератури на прикладі творчості поетів Лі Бо та Ду Фу.

Перейти к внешнему ресурсу: \\New\textlok\Всес_літ_та_культ_2017_9\1.pdf
Утримувачі документа:
Дніпропетровська обласна бібліотека для молоді імені М. Свєтлова

Дод.точки доступу:
Лі, Бо (китайський поет ; 701-762) \о нем\; Ду, Фу (китайський поет ; 712-770) \о нем\; Печаль на яшмовому ганку, вірш \о произв.\; Сосна біля південної галереї, поезія \о произв.\Дух старовини, вірш \о произв.\; Пісня про хліб і шовк, вірш \о произв.\; Весняний краєвид, вірш \о произв.\; Подорожуючи вночі описую почуття, вірш \о произв.\; При місяці згадую брата, вірш \о произв.\; Повертаються дикі гуси, вірш \о произв.\
Є примірники у відділах:
ЧЗ - Б.ц. (вільний)

Знайти схожі

10.


    Галясний, І. B.
    Дослідження іонозв’язувальної здатності білків безглютенової борошняної сировини в присутності тваринних білків / І. B. Галясний, Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2018. - Вип. 9(1285). - С. 179-184 : іл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ
УДК
ББК 36.83
Рубрики: Харчові виробництва
   Пищевые производства

   Хлібопекарське виробництво

   Хлебопекарное производство

Кл.слова (ненормовані):
потенціометричне титрування -- безглютенове борошно -- тваринні білки -- буферні властивості -- бездріжджове тісто -- хліб -- борошняна сировина -- продукти харчування -- потенциометрическое титрование -- безглютеновая мука -- животные белки -- буферные свойства -- бездрожжевое тесто -- хлеб -- мучное сырье -- продукты питания
Анотація: Розкриваються особливості стану білково-протеїназного комплексу борошняного тіста, що є вкрай важливим для розуміння можливих механізмів регулювання структури безглютенового тіста. Досліджено іонозв’язувальну здатність білків рисового, кукурудзяного борошна та їх суміші в присутності молочних білків кефіру та тваринних білків, отриманих із вторинної м’ясної сировини. Встановлено, що взаємодія між рослинними білками борошна та білками тваринного походження у водно-борошняній суспензії впливає на загальну здатність зв’язувати іони водню та гідроксильних груп. Отримані результати спрямовані на покращення структурно-механічних властивостей борошняного безглютенового бездріжджового тіста та хліба.


Дод.точки доступу:
Гавриш, Т. В.; Шаніна, О. М.

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)