Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
Наукова бібліотека Українського державного університету науки і технологій
Бази даних
Статті, доповіді, тези- результати пошуку
Вид пошуку
Каталог книг
Каталог книг НМетАУ (до 2022 року)
Періодичні видання (друковані)
Статті, доповіді, тези
Рідкісні та цінні видання
Охоронні документи
Мережеві ресурси
Зона пошуку
Ключевые слова
Автор
Назва
Рік видання
Знайдено у інших БД:
Каталог книг (12)
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Відсортувати знайдені документи за:
автором
назвою
роком видання
типом документа
Пошуковий запит:
<.>K=хліб<.>
Загальна кількість знайдених документів
:
10
Показані документи
с 1 за 10
>
1.
Витрикуш, Галина
(аспірантка; Кам'янець-Подільський).
"Коли узяв перо у руку, то будь правдивий. Будь як
хліб
" : ідеал мистецтва в поезії "шістдесятників" / Галина Витрикуш> // Українська література в загальноосвітній школі : Науково-методичний журнал. - 2009. -
№ 5
. - С. 9-14. - Бібілографія : С.14 : 10 назв. - В библиотеке ДНУ
УДК
821.161.2
ББК
83.3(4Укр)6
Рубрики:
Літературознавство
Литературоведение
Кл.слова (ненормовані):
духовність
--
духовность
--
идеал искусства
--
искусство
--
ідеал мистецтва
--
мистецтво
--
образ искусства в литературе
--
образ мистецтва в літературі
--
образ митця
--
образ художника
--
персоналии писателей
--
персоналії письменників
--
поезія
--
поэзия
--
украинская литература
--
українська література
--
українська поезія шістдесятників
--
шестидесятничество
--
шістдесятництво
Анотація:
На матеріалі творчості Ліни Костенко, Бориса Олійника, Івана Драча автор статті досліджує, як в поезії шістдесятників проголошується ідея справжнього мистецтва, яке стоїть на сторожі духовності, втілюється образ митця.
Дод.точки доступу:
Олійник, Борис \о нем\; Драч, Іван (письменник) \о нем\; Костенко, Ліна (письменник) \о ней\
Знайти схожі
>
2.
Свергун, Ірина-Марія
(начальник відділу інспектування в агропромисловому комплексі, сфері використання природних ресурсів, матеріального виробництва та фінансових послуг Держфінінспекції в Тернопільській обл.).
"Пригоди" інтервенційного зерна / І-М. Свергун> // Фінансовий контроль : всеукраїнський науково-практичний журнал. - 2013. -
№ 6
. - С. 46-47. - (Анатомія безгосподарності). - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
631.16
Рубрики:
Сільське господарство
Фінансовий стан господарства
Економічна оцінка
Сельское хозяйство
Финансовое состояние хозяйства
Экономическая оценка
Україна
Украина
Тернопільська область
Тернопольская область
Кл.слова (ненормовані):
інтервенційні фонди
--
інвентаризація зерна
--
складське зберігання
--
нестача зерна
--
матеріальні збитки
--
форвардний біржовий контракт
--
заборгованість
--
банкрутство
--
интервенционные фонды
--
инвентаризация зерна
--
складское хранение
--
недостача зерна
--
материальный ущерб
--
форвардный биржевой контракт
--
задолженность
--
банкротство
--
регионы Украины
--
регіони України
Анотація:
Висновки ревізії, яка викрила спритників, що зловживають довірою держави і вдаються до шахрайств із зерном, яке юридично їм не належить.
Утримувачі документа:
КРУ "Универсальная научная библиотека им. И. Я. Франко" : 95017
Дод.точки доступу:
Держфінінспекція в Тернопільській області \о ней\; Конкурент, приватне аграрне підприємство \о нем\; Аграрний фонд \о нем\;
Хліб
України, Державна Акціонерна Компанія \о ней\; Стрийський комбінат
хліб
опродуктів, підприємство \о нем\
Знайти схожі
>
3.
Яремчук, Наталія Валеріївна
(асистент кафедри організації агробізнесу та готельно-ресторанної справи; Вінницький національний аграрний університет).
Особливості ціноутворення у зернопродуктовому підкомплексі Вінницької області / Н. В. Яремчук> // Економіка. Фінанси. Право : інформаційно-аналітичний журнал. - 2014. -
№ 3
. - С. 35-40 : рис., а-табл. - Бібліогр. в кінці ст.
УДК
338.43
ББК
65.32
Рубрики:
Економіка
Економіка сільського господарства
Экономика
Экономика сельского хозяйства
Україна
Украина
Вінницька область
Винницкая область
Кл.слова (ненормовані):
зернопродуктові підкомплекси
--
ціноутворення на зерно
--
виробничі витрати
--
рентабельність виробництва
--
рентабельність підприємств
--
ринок зерна
--
ціноутворення на борошно
--
ціноутворення
хліб
опекарських виробів
--
хліб
--
борошно пшеничне
--
пшеничне борошно
--
державне регулювання економіки
--
зернопродуктовые подкомплексы
--
ценообразование на зерно
--
производственные расходы
--
ценообразование на зерно
--
рентабельность предприятий
--
рентабельность производства
--
мука пшеничная
--
пшеничная мука
--
рынок зерна
--
ценообразование на муку
--
ценообразование хлебопекарских изделий
--
хлеб
--
государственное регулирование экономики
Анотація:
Розглянуто міжсекторний баланс рентабельності суб'єктів національного ринку зерна. Досліджено особливості формування та встановлення цін на продукцію зернової, борошномельної та
хліб
опекарської галузей. Висвітлено окремі аспекти механізму державного регулювання ринку зернопродукції в Україні.
Перейти к внешнему ресурсу:
\\tower-2008\textlok\Адвокат\Економ_фін_пр_2014_3\9.pdf
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)
Знайти схожі
>
4.
Курач, Лариса
(кандидат педагогических наук; старший научный сотрудник Института педагогики Национальной академии наук Украины).
"Где хлебно да тепло, там и жить добро" [Текст] / Л. Курач> // Всесвітня література в сучасній школі : щомісячний науково-методичний журнал. - 2014. -
№ 6
. - С. 48-52 : ил. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК
74.268.1(4Рос)
Рубрики:
Методика викладання російської мови
Методика преподавания русского языка
Україна
Украина
Кл.слова (ненормовані):
викладання російської мови
--
преподавание русского языка
--
5 клас
--
5 класс
--
соціокультурна лінія змісту навчання
--
социокультурная линия содержания обучения
--
формування комунікативних умінь
--
формирование коммуникативных умений
--
аналіз тексту художнього твору
--
анализ текста художественного произведения
--
навчальні завдання
--
учебные задания
--
розробки уроків
--
разработки уроков
--
хліб
--
хлеб
Анотація:
Разработка урока урока русского языка в 5 классе на тему "Хлеб". Урок содержит тексты для анализа.
Утримувачі документа:
Дніпропетровська обласна бібліотека для молоді імені М. Свєтлова
Є примірники у відділах:
ЧЗ (03.07.2014р. - Б.ц.) (вільний)
Знайти схожі
>
5.
Малай, Іванна
(вихователь).
Мультики: поєднуємо приємне з корисним / І. Малай> // Дошкільне виховання. - 2014. -
№ 1
. - С. 20-23. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК
74.100.54
Рубрики:
Естетичне виховання дошкільників
Эстетическое воспитание дошкольников
Кл.слова (ненормовані):
інтегрована освіта
--
розігрування мультфільму
--
интегрованные занятия
--
разыгрывание мультфильмов
--
средства мультипликации
--
засоби мультиплікації
Анотація:
Сьогодні дедалі наполегливіше закликають педагогів і батьків обмежити споживання дошкільнятами мультиплікаційної продукції, наголошує на шкоді яку вони завдають дитячій психіці. Однак, не слід забувати про виховний та розвивальний потенціал кращих з них. У статті розказується як обернути дитячу розвагу на корисний засіб різнобічного розвитку.
Перейти к внешнему ресурсу:
\\tower-2008\textlok\Адвокат\Дошк_вихов_2014_1\5.pdf
Утримувачі документа:
НБ МДУ
Дод.точки доступу:
Хліб
, наче сонце, сяє на столі, інтегроване заняття з використанням засобів мультиплікації для старших дошкільнят \о произв.\
Знайти схожі
>
6.
Курінна, Марина
.
Типи страв у системі повсякденного харчування чехів Запорізької області (кінець ХХ - початок ХХІ століття) [Текст] / Марина Курінна> // Народна творчість та етнологія. - 2016. -
№ 4
. - С. 47-53. - Література : 14 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
39(4/9)
ББК
63.52
Рубрики:
Етнологія, 20 ст. кін.-21 ст. поч.
Этнология, 20 ст. кон.-21 ст. нач.
Україна
Украина
Запорізька область
Запорожская область
Кл.слова (ненормовані):
поаседневная едаеда
--
етнографія України
--
повсякденна їжа
--
кулінарні традиції
--
национальные меньшинства Украины
--
національні меншини в Україні
--
традиционное питание
--
традиційне харчування
--
українська народна їжа
--
украинская народная еда
--
чешські переселенці
--
чешские переселенцы
--
типи страв
--
типы блюд
--
хліб
--
хлеб
--
виготовлення
хліб
у
--
приготовление хлеба
--
печені борошняні вироби
--
печеніе мучніе изделия
--
овочеві страви
--
овощные блюда
--
м'ясні страви
--
мясные блюда
--
молочні вироби
--
молочные изделия
Анотація:
У статті, підготовленій на основі польових матеріалів автора, проаналізовано комплекс повсякденних страв сучасних нащадків чеських переселенців, які мешкають у с. Новгородківка Мелітопольського району Запорізької області.
Знайти схожі
>
7.
Бех, Катерина
.
Весільне печиво: традиційне обдарування та нові практики / Катерина Бех> // Народна творчість та етнологія. - 2016. -
№ 5
. - С. 90-95. - Література : 16 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ
УДК
39(477)
ББК
63.5(4Укр)
Рубрики:
Етнологія
Этнология
Кл.слова (ненормовані):
весілля
--
весільні обряди
--
обрядове печиво
--
обрядовое печенье
--
свадебные обряды
--
свадьба
--
семейные обычаи и обряды
--
сімейні звичаї та обряди
--
хлеб в народной культуре
--
хліб
у народній культурі
Анотація:
У статті проаналізовано використання традиційного обрядового печива, простежено трансформації обдарування й частування випічкою гостей, репрезентовано нові тенденції та форми весільного почастунку.
Знайти схожі
>
8.
Бральчук, Марина
(вихователь-методист).
Від зернятка пшениці до смачної паляниці : цикл міні-занять для старших дошкільнят / М. Бральчук> // Дошкільне виховання. - 2016. -
№ 8
. - С. 20-21. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ
ББК
74.102.42
Рубрики:
Інтегроване навчання
Интегрированное обучение
Кл.слова (ненормовані):
інтегрована освіта
--
природознавство
--
дитина і світ
--
дидактичні посібники
--
хліб
--
интегрованное образование
--
природоведение
--
ребенок и мир
--
дидактические пособия
--
хлеб
Анотація:
У статті представлена серія міні-занять з природознавства для дітей старшої групи дитсадка.
Утримувачі документа:
НБ МДУ
Знайти схожі
>
9.
Гузь, Ольга
(учитель світової літератури НВК №26; учитель-методист; м. Кропивницький).
Особливості розвитку китайської лірики епохи Тан [Текст] / О. О. Гузь> // Всесвітня література та культура в навчальних закладах України. - 2017. -
№ 9
. - С. 2-10. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
Рубрики:
Методика викладання зарубіжної літератури
Методика преподавания зарубежной литературы
Китай
Кл.слова (ненормовані):
викладання світової літератури
--
преподавание мировой литературы
--
викладання зарубіжної літератури
--
преподавание зарубежной литературы
--
розробки уроків
--
разработки уроков
--
китайська література
--
китайская литература
--
письменники Китаю
--
писатели Китая
--
творчість письменників Китаю
--
творчество писателей Китая
--
китайська поезія
--
китайская поэзия
--
даосизм
--
конфуціанство
--
конфуцианство
--
навчальні завдання
--
учебные задания
--
твори письменників Китаю
--
произведения писателей Китая
--
переклади літературних творів
--
переводы литературных произведений
--
навчальні запитання
--
учебные вопросы
--
історія літератури Китаю
--
история литературы Китая
--
тема війни і миру
--
тема войны и мира
--
8 клас
--
8 класс
Анотація:
Цикл уроків з вивчення середньовічної китайської літератури на прикладі творчості поетів Лі Бо та Ду Фу.
Перейти к внешнему ресурсу:
\\New\textlok\Всес_літ_та_культ_2017_9\1.pdf
Утримувачі документа:
Дніпропетровська обласна бібліотека для молоді імені М. Свєтлова
Дод.точки доступу:
Лі, Бо (китайський поет ; 701-762) \о нем\; Ду, Фу (китайський поет ; 712-770) \о нем\; Печаль на яшмовому ганку, вірш \о произв.\; Сосна біля південної галереї, поезія \о произв.\Дух старовини, вірш \о произв.\; Пісня про
хліб
і шовк, вірш \о произв.\; Весняний краєвид, вірш \о произв.\; Подорожуючи вночі описую почуття, вірш \о произв.\; При місяці згадую брата, вірш \о произв.\; Повертаються дикі гуси, вірш \о произв.\
Є примірники у відділах:
ЧЗ - Б.ц. (вільний)
Знайти схожі
>
10.
Галясний, І. B.
Дослідження іонозв’язувальної здатності білків безглютенової борошняної сировини в присутності тваринних білків / І. B. Галясний, Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна> // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2018. -
Вип. 9(1285)
. - С. 179-184 : іл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ
УДК
664.6
ББК
36.83
Рубрики:
Харчові виробництва
Пищевые производства
Хліб
опекарське виробництво
Хлебопекарное производство
Кл.слова (ненормовані):
потенціометричне титрування
--
безглютенове борошно
--
тваринні білки
--
буферні властивості
--
бездріжджове тісто
--
хліб
--
борошняна сировина
--
продукти харчування
--
потенциометрическое титрование
--
безглютеновая мука
--
животные белки
--
буферные свойства
--
бездрожжевое тесто
--
хлеб
--
мучное сырье
--
продукты питания
Анотація:
Розкриваються особливості стану білково-протеїназного комплексу борошняного тіста, що є вкрай важливим для розуміння можливих механізмів регулювання структури безглютенового тіста. Досліджено іонозв’язувальну здатність білків рисового, кукурудзяного борошна та їх суміші в присутності молочних білків кефіру та тваринних білків, отриманих із вторинної м’ясної сировини. Встановлено, що взаємодія між рослинними білками борошна та білками тваринного походження у водно-борошняній суспензії впливає на загальну здатність зв’язувати іони водню та гідроксильних груп. Отримані результати спрямовані на покращення структурно-механічних властивостей борошняного безглютенового бездріжджового тіста та
хліб
а.
Дод.точки доступу:
Гавриш, Т. В.; Шаніна, О. М.
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
Стандартний
Розширений
Професійний
За словником
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)