Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
Наукова бібліотека Українського державного університету науки і технологій
Бази даних
Статті, доповіді, тези- результати пошуку
Вид пошуку
Каталог книг
Каталог книг НМетАУ (до 2022 року)
Періодичні видання (друковані)
Статті, доповіді, тези
Рідкісні та цінні видання
Охоронні документи
Мережеві ресурси
Зона пошуку
Ключевые слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Відсортувати знайдені документи за:
автором
назвою
роком видання
типом документа
Пошуковий запит:
<.>K=традиционное питание<.>
Загальна кількість знайдених документів
:
4
Показані документи
с 1 за 4
>
1.
Щербань, Олена
.
Глиняний посуд у традиційній культурі харчування українців через призму наукового дослідження Варвари Щелоковської / О. Щербань> // Народна творчість та етнологія. - 2014. -
№ 5
. - С. 28-34. - Література : С.34 : 10 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
39(4/9)
ББК
63.52
Рубрики:
Етнологія
Этнология
Україна
Украина
Кл.слова (ненормовані):
глиняні вироби
--
глиняные изделия
--
етнографія і етнологія України
--
история питания
--
история этнографии
--
история этнологии
--
історія етнографії
--
історія етнології
--
історія харчування
--
культура питания
--
украинская кухня
--
кухня Украины
--
персоналии этнографов и фольклористов
--
традиционная пища
--
традиційна їжа
--
традиційний посуд
--
традиционная посуда
--
традиционное
питание
--
традиційне харчування
--
украинская традиционная пища
--
українська традиційна кухня
--
українська кухня
--
этнография и этнология Украины
--
этнология Украины
Анотація:
Проаналізовано працю Варвари Щелоковської "Пища и питье крестьян-малороссов с некоторыми относящимися сюда обычаями, поверьями и приметами" (журнал "Этнографическое обозрение", 1899 г.) у площині дослідження традиційної культури харчування українців. Досліджено внесок авторки у вивчення порушеної теми.
Перейти к внешнему ресурсу:
\\tower-2008\textlok\Адвокат\\nte_5_2014.pdf
Дод.точки доступу:
Щелоковская, Варвара (этнограф) \о нем\; Пища и питье крестьян-малороссов с некоторыми относящимися сюда обычаями, поверьями и приметами \о произв.\
Знайти схожі
>
2.
Русінова, Тарама
.
Традиційне харчування поліщуків: історіографічний аспект / Т. Русінова> // Народна творчість та етнологія. - 2015. -
№ 1
. - С. 39-48. - Бібліографія : 31 назва. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
39(4/9)
ББК
63.52(4Укр)
Рубрики:
Етнологія
Этнология
Україна
Украина
Кл.слова (ненормовані):
еда
--
етнографія Полісся
--
етнографія України
--
їжа
--
народные обряды
--
традиційні обряди
--
традиционные обряды
--
обряды украинского народа
--
питание
--
традиционная пища
--
поліщуки
--
ритуальная пища
--
традиционное
питание
--
традиційне харчування
--
украинская традиционная пища
--
українська народна їжа
--
этнография Украины
Анотація:
Розглянуто основні напрями традиційного харчування жителів Полісся: суто їжу та її обрядовий аспект - календарні обряди із загальнопоширеними специфічними стравами й родинні обряди із нечисленними архаїчними стравами родинного, весільного і п оховального циклів. Основою дослідження є праці науковців, починаючи із середини 19 ст. і донині.
Знайти схожі
>
3.
Бондаренко, Галина
.
Національна кухня в контексті запитів сучасного ринку / Г. Бондаренко, М. Бех, О. Таран> // Народна творчість та етнологія. - 2015. -
№ 5
. - С. 96-103. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ
УДК
39(477)
ББК
63.5(4Укр)
Рубрики:
Етнологія
Этнология
Україна
Украина
Житомирська область
Вінницька область
Житомирская область
Винницкая область
Кл.слова (ненормовані):
етнографія України
--
национальная кухня
--
національна кухня
--
традиционная пища
--
традиційна їжа
--
практики харчування
--
практика питания
--
соціологія харчування
--
социология питания
--
традиционная культура
--
традиционное
питание
--
традиційна культура
--
традиційне харчування
--
украинская кухня
--
украинская народная кухня
--
українська народна кухня
--
украинская национальная кухня
--
українська національна кухня
--
українська кухня
--
регіони України
--
регионы Украины
--
этнология Украины
Анотація:
Досліджується потенціал народних традицій харчування, виробництва традиційних продуктів у сучасних ринкових умовах.
Дод.точки доступу:
Бех, Микола; Таран, Олена
Знайти схожі
>
4.
Курінна, Марина
.
Типи страв у системі повсякденного харчування чехів Запорізької області (кінець ХХ - початок ХХІ століття) [Текст] / Марина Курінна> // Народна творчість та етнологія. - 2016. -
№ 4
. - С. 47-53. - Література : 14 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
39(4/9)
ББК
63.52
Рубрики:
Етнологія, 20 ст. кін.-21 ст. поч.
Этнология, 20 ст. кон.-21 ст. нач.
Україна
Украина
Запорізька область
Запорожская область
Кл.слова (ненормовані):
поаседневная едаеда
--
етнографія України
--
повсякденна їжа
--
кулінарні традиції
--
национальные меньшинства Украины
--
національні меншини в Україні
--
традиционное
питание
--
традиційне харчування
--
українська народна їжа
--
украинская народная еда
--
чешські переселенці
--
чешские переселенцы
--
типи страв
--
типы блюд
--
хліб
--
хлеб
--
виготовлення хлібу
--
приготовление хлеба
--
печені борошняні вироби
--
печеніе мучніе изделия
--
овочеві страви
--
овощные блюда
--
м'ясні страви
--
мясные блюда
--
молочні вироби
--
молочные изделия
Анотація:
У статті, підготовленій на основі польових матеріалів автора, проаналізовано комплекс повсякденних страв сучасних нащадків чеських переселенців, які мешкають у с. Новгородківка Мелітопольського району Запорізької області.
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
Стандартний
Розширений
Професійний
За словником
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)