Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
 Знайдено у інших БД:Каталог книг (1)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=производство продукции животноводства<.>
Загальна кількість знайдених документів : 6
Показані документи с 1 за 6
1.


    Пабат, В. О. (доктор сільськогосподарських наук; професор; Національний університет біоресурсів і природокористування України).
    Основні фактори, що зумовлюють якість продукції тваринництва / В. О. Пабат, Д. Т. Віннічук // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал. - 2013. - № 12. - С. 108-113. - (Наукова дискусія). - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 2221-1055
ДРНТІ
УДК
Рубрики: Сільськогосподарська екологія
   Сельскохозяйственная экология

   Органічне землеробство

   Органическое земледелие

   Екологія рослин

   Экология растений

   Продукти харчування тваринного походження

   Продукты питания животного происхождения

Кл.слова (ненормовані):
животноводство -- тваринництво -- продукция животноводства -- продукція тваринництва -- производство продукции животноводства -- виробництво продукції тваринництва -- молочные продукты питания -- молочні продукти харчування -- мясо -- м'ясо -- качество продукции животноводства -- якість продукції тваринництва -- продукты питания -- продукти харчування -- канцерогенные вещества в продуктах питания -- канцерогенні речовини в продуктах харчування -- факторы, влияющие на качество продукции животноводства -- фактори, що впливають якість продукции тваринництва -- наследственные факторы -- спадкові фактори -- экологические факторы -- екологічні фактори -- социально-экономические факторы -- соціально-економічні фактори -- сельскохозяйственные животные -- сільськогосподарські тварини -- екологічні методи в сільському господарстві -- экологические методы в сельском хозяйстве
Анотація: Висвітлено проблеми виробництва якісної продукції тваринництва.

Утримувачі документа:
КРУ "Универсальная научная библиотека им. И. Я. Франко" : 95017

Дод.точки доступу:
Віннічук, Д. Т. (доктор сільськогосподарських наук; професор; Інститут водних проблем і меліорації НААН)

Знайти схожі

2.


    Кропивко, Максим Михайлович (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; докторант; Національний науковий центр "Інститут аграної економіки").
    Розвиток кормовиробництва в господарствах населення [Текст] / М. М. Кропивко // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 11. - С. 35-44 : рис.; табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 42.2
Рубрики: Сільське господарство
   Сельское хозяйство

   Кормовиробництво в цілому

   Кормопроизводство в целом

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
сільське господарство -- сельское хозяйство -- господарства населення -- хозяйства населения -- особисті селянські господарства -- личные крестьянские хозяйства -- сільські домогосподарства -- сельские домохозяйства -- тваринництво -- животноводство -- поголів'я тварин -- поголовье животных -- виробництво продукці тваринництва -- производство продукции животноводства -- громадське кормовиробництво -- общественное кормопроизводство -- спільна господарська діяльність -- совместная хозяйственная деятельность -- сільські аграрні кластери -- сельские аграрные кластеры -- оранізаційна структура кластерів -- организационная структура кластеров -- трудозатратність виробництва -- трудозатратность производства
Анотація: Науково обгрунтувано концептуальні підходи щодо розвитку тваринницької галузі у господарствах населення в умовах децентралізації влади. Враховуючи давні традиції українського селянства щодо гуртової праці, у т.ч. й випасання худоби на громадських пасовищах (череда), пропонується підтримати цю традицію у напрямі розвитку громадського кормовиробництва створенням сільського аграрного кластера. При цьому організаційна структура сільського аграрного кластера має включати як підприємство- інтегратора спільної діяльності, що матиме необхідні потужності з виробництва кормів або перероблення вирощеної у господарствах населення продукції та відповідні підрозділи, які забезпечуватимуть потреби селян у маркетингових, інформаційних чи консультаційних послугах, так і Раду учасників кластера.


Знайти схожі

3.


    Лаврук, Віталій Валерійович (кандидат економічних наук; доцент; Подільський державний аграрно-технічний університет).
    Модернізація галузі тваринництва як умова продовольчого забезпечення населення України [Текст] / В. В. Лаврук // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2016. - № 12. - С. 43-50 : табл.; рис. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 45/46
Рубрики: Сільське господарство
   Сельское хозяйство

   Тваринництво в цілому

   Животноводство в целом

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
продовольче забезпечення -- продовольственное обеспечение -- продукти харчування -- продукты питания -- тваринництво -- животноводство -- сільськогосподарські підприємства -- сельскохозяйственные предприятия -- велика рогата худоба -- крупный рогатый скот -- поголів'я ВРХ -- поголовье КРС -- тваринницька продукція -- животноводческая продукция -- виробництво продукції тваринництва -- производство продукции животноводства -- споживання продуктів харчування -- потребление продуктов питания -- економічна модернізація -- экономическая модернизация
Анотація: Розглянуто теоретичні й практичні аспекти та визначено сутність, значення і необхідність запровадження економічної модернізації в основних галузях тваринництва з метою підвищення ефективності його подальшого розвитку, збільшення обсягів виробництва нових видів тваринницької продукції для забезпечення потреб у ній населення. Встановлено, що запровадження сучасних нововведень у тваринництві грунтується в основному на підвищенні ефективності виробництва якісної екологічно безпечної тваринницької продукції для сприяння здоровому харчуванню населення. Значну увагу приділено дослідженню стану виробництва й споживання тваринницької продукції у різних регіонах країни. Використання системного підходу і методів економічного аналізу уможливило виявити незадовільну ситуацію із забезпеченням населення основними продуктами харчування тваринного походження.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Знайти схожі

4.


    Пташник, Світлана Андріївна (аспірант; Уманський національний університет садівництва).
    Організаційно-економічні критерії державної підтримки сільськогосподарських підприємств [Текст] / С. А. Пташник // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2017. - № 2. - С. 74-78 : рис.; табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Економіка сільського господарства

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

    Черкаська область

    Черкасская область

Кл.слова (ненормовані):
сільське господарство -- сельское хозяйство -- аграрний сектор -- аграрный сектор -- сільськогосподарське виробництво -- сельскохозяйственное производство -- виробництво продукції рослинництва -- производство продукции растениеводства -- виробництво продукції тваринництва -- производство продукции животноводства -- сільськогосподрські підприємства -- сельскохозяйственные предприятия -- аграрні підприємства -- аграрные предприятия -- конкрентоспроможність сільськогосподарських підприємств -- конкурентоспособность сельскохозяйственных предприятий -- рівень рентабельності -- уровень рентабельности -- державна підтримка -- государственная поддержка -- бюджетні видатки -- бюджетные расходы
Анотація: Розглянуто основні проблеми сільського господарства України, зокрема стан державної підтримки галузі. Визначено всі можливі перспективи та шляхи подолання недоліків. На прикладі Черкаської області розглянуто стан сільськогосподарських підприємств, надану державну підтримку сільськогосподарському виробництву за рахунок бюджетних дотацій. Зроблено певні висновки з пропозиціями до них. Незадовільний стан сільськогосподарських підприємств, низький рівень рентабельності, значне відставання галузі тваринництва від галузі рослинництва, зменшення обсягів фінансування з боку держави - все це значною мірою впливає на рівень конкурентоспроможності підприємств. Як наслідок, маємо низькорозвинену галузь АПК, хоча вона має великий потенціал для розвитку в майбутньому і може вивести країну із затяжної кризи, тому підтримка агропромислової галузі повинна стати першочерговою.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Знайти схожі

5.


    Спаський, Габріел Васильович (доктор економічних наук; директор Закарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції).
    Підвищення ефективності функціонування фермерських господарств Закарпаття [Текст] / Г. В. Спаський // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2017. - № 3. - С. 50-57 : табл. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Економіка сільського господарства

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

    Закарпатська область

    Закарпатська область

Кл.слова (ненормовані):
сільське господарство -- сельское хозяйство -- аграрний сектор -- аграрный сектор -- фермерство -- фермерські господарства -- фермерские хозяйства -- підприємницька діяльність -- предпринимательская деятельность -- ефективність функціонування -- эффективность функционирования -- економічна ефективність -- экономическая эффективность -- фінансові результати -- финансовые результаты -- прибутковість фермерських господарств -- доходность фермерских хозяйств -- виробництво продукції рослинництва -- производство продукции растениеводства -- урожайність сільськогосподарських культур -- урожайность сельскохозяйственных культур -- виробництво продукції тваринництва -- производство продукции животноводства -- поголів'я худоби -- поголовье скота -- поголів'я птиці -- поголовье птицы -- державна підтримка -- государственная поддержка
Анотація: Проаналізовано основні показники розвитку та ефективності діяльності фермерських господарств Закарпатської області. Визначено, що у методиці дослідження фермерських господарств особливе значення має оцінка їхньої економічної ефективності, де головним критерієм є дохідність. Аналізом встановлено, що значним недоліком ведення фермерства в Закарпатті є те, що значна частина фермерських господарств не займаються тваринництвом, оскільки для його розвитку у фермерів відсутня виробнича база. Визначено, що найважливішим показником, що характеризує результат функціонування фермерських господарств, є вартість валової та товарної продукції господарства, на основі якої розраховують валовий, чистий дохід і прибуток. Наведено показники економічної ефективності функціонування фермерських господарств Закарпаття, визначено основні проблеми їх функціонування у сучасних умовах, запропоновано перспективні напрями ефективного розвитку та зміцнення їхніх конкурентних позицій на ринку.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Знайти схожі

6.


    Сегеда, Сергій Андрійович (кандидат економічних наук; доцент кафедри; Вінницький торговельно-економічний інститут).
    Аграрно-продовольче забезпечення населення України [Текст] / С. А. Сегеда // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2017. - № 10. - С. 40-48 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Економіка сільського господарства

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
продовольча безпека -- продовольственная безопасность -- продукти харчування -- продукты питания -- споживання продуктів харчування -- потребление продуктов питания -- норми споживання -- нормы потребления -- виробництво продукції тваринництва -- производство продукции животноводства -- урожайність сільськогосподарських культур -- урожайность сельскохозяйственных культур -- споживання продукції тваринництва -- потребление продукции животноводства -- доходи населення -- доходы населения -- грошові доходи населення -- денежные доходы населения -- життєвий рівень населення -- жизненный уровень населения -- економічна доступність продовольства -- экономическая доступность продовольствия
Анотація: Досліджено стан та основні проблеми формування і функціонування аграрно- продовольчого забезпечення населення України. Визначено негативний вплив низьких доходів населення на норми та структуру споживання основних продуктів харчування. Обгрунтовано висновок про необхідність державної підтримки управління економікою як мотиваційного чинника збільшення обсягів аграрно-продовольчої продукції.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)