Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
Наукова бібліотека Українського державного університету науки і технологій
Бази даних
Статті, доповіді, тези- результати пошуку
Вид пошуку
Каталог книг
Каталог книг НМетАУ (до 2022 року)
Періодичні видання (друковані)
Статті, доповіді, тези
Рідкісні та цінні видання
Охоронні документи
Мережеві ресурси
Зона пошуку
Ключевые слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Відсортувати знайдені документи за:
автором
назвою
роком видання
типом документа
Пошуковий запит:
<.>K=производство масличных культур<.>
Загальна кількість знайдених документів
:
2
Показані документи
с 1 за 2
>
1.
Тонюк, Марина Олександрівна
(кандидат економічних наук; доцент; ДВНЗ "Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана").
Шляхи підвищення економічної ефективності виробництва насіння олійних
культур
у регіоні [Текст] / М. О. Тонюк, С. М. Концеба> // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. -
№ 3
. - С. 28-33 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
338.43
ББК
65.32
Рубрики:
Економіка сільського господарства
Экономика сельского хозяйства
Україна
Украина
Черкаська область
Черкасская область
Кл.слова (ненормовані):
олійні
культур
и
--
масличные
культур
ы
--
виробництво олійних
культур
--
производство
масличных
культур
--
соняшник
--
подсолнечник
--
соя
--
ріпак
--
рапс
--
економічна ефективність
--
экономическая эффективность
--
виробничі витрати
--
производственные расходы
--
рівень рентабельності
--
уровень рентабельности
--
кореляційно-регресні моделі
--
корреляционно-регрессионные модели
Анотація:
Проаналізовано ефективність виробництва насіння олійних
культур
, проведено факторний аналіз рівня їхньої рентабельності у сільськогосподарських підприємствах Черкаської області. Розглянуто структуру виробничої собівартості 1 ц насіння олійних
культур
, запропоновано кореляційно-регресійну модель підвищення прибутковості його виробництва в регіоні. Намічено шляхи зростання економічної ефективності виробництва олійних
культур
, серед яких головними є зниження їх собівартості в основному зменшенням частки загальновиробничих витрат у загальній структурі собівартості продукції та маркетингові заходи, завдяки яким можна вплинути на рівень товарності й реалізаційної ціни.
Перейти к внешнему ресурсу:
текст статьи
Дод.точки доступу:
Концеба, Сергій Михайлович (кандидат економічних наук; доцент; Уманський національний університет садівництва)
Знайти схожі
>
2.
Петриченко, В. Ф.
(доктор сільськогосподарських наук; професор; академік НААН; радник при дирекції з наукової роботи; Інститут кормів та сільського господарства Поділля НААН України).
Виробництво олійних
культур
в Україні: сучасні виклики та перспективи [Текст] / В. Ф. Петриченко, І. С. Воронецька> // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2017. -
№ 10
. - С. 32-40 : табл.; рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
338.43
ББК
65.32
Рубрики:
Економіка
Экономика
Економіка сільського господарства
Экономика сельского хозяйства
Україна
Украина
Кл.слова (ненормовані):
олієжировий підкомплекс
--
масложировой подкомплекс
--
олійні
культур
и
--
масличные
культур
ы
--
структура посівів
--
структура посевов
--
виробництво олійних
культур
--
производство
масличных
культур
--
соняшник
--
подсолнечник
--
соя
--
ріпак
--
рапс
--
урожайність олійних
культур
--
урожайность
масличных
культур
--
закупівельні ціни
--
закупочные цены
--
виробництво шроту
--
производство
шрота
--
рівень рентабельності
--
уровень рентабельности
--
ексорт сої
--
ексорт сои
--
географія експорту сої
--
география экспорта сои
--
цінові тенденції
--
ценовые тенденции
--
сценарії розвитку
--
сценарии развития
Анотація:
Досліджено структурні зміни при виробництві й реалізації насіння та продуктів переробки олійних
культур
. Визначено цінові тенденції на внутрішньому й зовнішньому ринках. Розглянуто перспективи і стратегії розвитку олієжирової галузі та соєвиробництва з умовою виходу на світовий ринок. Обгрунтовано, що стратегічний розвиток олієжирового та соєпродуктового підкомплексів має бути спрямований на зменшення обсягів експорту сировинних ресурсів і створення умов для організації поглибленої переробки.
Перейти к внешнему ресурсу:
текст статьи
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ
Дод.точки доступу:
Воронецька, Ірина Станіславівна (кандидат економічних наук; доцент; завідувач лабораторії економічних досліджень та маркетингу; Інститут кормів та сільського господарства Поділля)
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
Стандартний
Розширений
Професійний
За словником
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)