Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
Наукова бібліотека Українського державного університету науки і технологій
Бази даних
Статті, доповіді, тези- результати пошуку
Вид пошуку
Каталог книг
Каталог книг НМетАУ (до 2022 року)
Періодичні видання (друковані)
Статті, доповіді, тези
Рідкісні та цінні видання
Охоронні документи
Мережеві ресурси
Зона пошуку
Ключевые слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Пошуковий запит:
<.>K=етноспільнота<.>
Загальна кількість знайдених документів
:
1
>
1.
Бурдейна, Т. Л.
(Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д.Ушинського; Одеса).
Трансляція етнокультурних сенсів через національну кухню / Т. Л. Бурдейна> // Грані : Науково-теоретичний і громадсько-політичний альманах. - 2014. -
№ 6
. - С. 40-48. - Література : С.47-48 : 7 назв
УДК
008.001
ББК
71.0
Рубрики:
Культурологія
Культурология
Кл.слова (ненормовані):
еда как социокультурный феномен
--
етнокультурний сенс
--
етноспільнота
--
їжа як соціокультурний феномен
--
коммуникация
--
комунікація
--
национальная кухня
--
національна кухня
--
паремии
--
паремії
--
этнокультурний смысл
--
этносообщество
Анотація:
Етнокультурна специфіка зберігається та передається різноманітними засобами. Національна кухня як одна із найважливіших побутових реалій теж здійснює трансляцію етнокультурних сенсів. При цьому кожна страва є своєрідним текстом з особливим семіотични м наповненням. Національна страва є одним із культурно-історичних символів народу. У кожній національній кухні існують усталені концепти, що виникли у процесі комунікації. Для українців таким концептом є борщ - один із етномаркерів українства. Приготу вання і вживання їжі є комунікацією синтетичного типу, яка продукує передачу і сприйняття інформації кінестичним, аудіальним і візуальним способами. Крім звичайних повсякденних страв є й святкові, які стають не звичайним текстом, а урочистим.
Є примірники у відділах:
всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
Стандартний
Розширений
Професійний
За словником
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)