Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Пошуковий запит: <.>K=етноспільнота<.>
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.


    Бурдейна, Т. Л. (Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д.Ушинського; Одеса).
    Трансляція етнокультурних сенсів через національну кухню / Т. Л. Бурдейна // Грані : Науково-теоретичний і громадсько-політичний альманах. - 2014. - № 6. - С. 40-48. - Література : С.47-48 : 7 назв
УДК
ББК 71.0
Рубрики: Культурологія
   Культурология

Кл.слова (ненормовані):
еда как социокультурный феномен -- етнокультурний сенс -- етноспільнота -- їжа як соціокультурний феномен -- коммуникация -- комунікація -- национальная кухня -- національна кухня -- паремии -- паремії -- этнокультурний смысл -- этносообщество
Анотація: Етнокультурна специфіка зберігається та передається різноманітними засобами. Національна кухня як одна із найважливіших побутових реалій теж здійснює трансляцію етнокультурних сенсів. При цьому кожна страва є своєрідним текстом з особливим семіотични м наповненням. Національна страва є одним із культурно-історичних символів народу. У кожній національній кухні існують усталені концепти, що виникли у процесі комунікації. Для українців таким концептом є борщ - один із етномаркерів українства. Приготу вання і вживання їжі є комунікацією синтетичного типу, яка продукує передачу і сприйняття інформації кінестичним, аудіальним і візуальним способами. Крім звичайних повсякденних страв є й святкові, які стають не звичайним текстом, а урочистим.


Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)