Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>U=338.45:68+338.45:664<.>
Загальна кількість знайдених документів : 27
Показані документи с 1 за 10
 1-10    11-20   21-27 
1.


    Ізовіт, Т. Л.
    Тенденції розвитку українського ринку виробництва шкіри [Текст] / Т. Л. Ізовіт, І. П. Науменко // Легка промисловість. - 2015. - № 4. - С. 2-6 : рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 0135-230X
УДК
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
шкіряна промисловість -- кожевенная промышленность -- виробництво шкіри -- производство кожи -- експорт шкіри -- экспорт кожи -- імпорт шкіри -- импорт кожи -- середня ціна на шкіру -- средняя цена на кожу -- митна вартість сировіни -- таможенная стоимость сырья -- географія експортування шкіри -- география экспортирования кожи -- сировина -- сырье
Анотація: Аналіз виробничих та зовнішньоекономічних показників шкіряної галузі леккої промисловості.


Дод.точки доступу:
Науменко, І.П.

Знайти схожі

2.


    Тур, Олександр (аспірант).
    Пріоритети стратегічного розвитку підприємств харчової промисловості [Текст] / О. Тур // Економіст : науково-практичний журнал. - 2016. - № 5. - С. 68-71 : табл.; 2-рис. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Экономика
   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Економіка

   Економіка легкої та харчової промисловості

   Україна
    Украина

    Полтавська область

    Полтавская область

Кл.слова (ненормовані):
харчова промисловість -- пищевая промышленность -- підприємства харчової промисловості -- предприятия пищевой промышленности -- стратегічний розвиток -- стратегическое развитие -- жирні сири -- жирные сыры -- борошно -- мука -- кристалічний цукор -- кристаллический сахар -- виробництво харчових продуктів -- производство продуктов питания -- ринки продовольства -- рынки продовольствия -- інтегровані підприємницькі об'єднання -- интегрированные предпринимательские объединения
Анотація: Розкрито теоретико-методологічні підходи до стратегічного розвитку підприємств харчової промисловості в умовах масової втрати українськими товаровиробниками традиційних для себе зовнішніх ринків. Пропонується підхід до формування пріоритетів стратегічного розвитку підприємств харчової промисловості крізь призму входження в інтегровані підприємницькі об¦9єднання з метою збереження виробничо-технічного та трудового потенціалу суб'єкта господарювання. Виявлено значні перспективи активізації процесів злиття та поглинання як необхідної передумови адаптації до нового формату поведінки на зовнішніх ринках харчових продуктов.


Знайти схожі

3.


    Тимчак, Віра Степанівна (аспірант; Житомирський національний агроекологічний університет).
    Оцінка еколого-економічної ефективності використання відходів харчової промисловості [Текст] / В. С. Тимчак // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2016. - № 10. - С. 102-109 : рис.; табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
    Украина

    Житомирська область

    Житомирская область

Кл.слова (ненормовані):
харчова промисловість -- пищевая промышленность -- відходи харчової промисловості -- отходы пищевой промышленности -- ресурсоощадні технології -- ресурсосберегающие технологии -- пивоварне виробництво -- пивоваренное производство -- використання відходів -- использование отходов -- виробництво кормів -- производство кормов -- екологічні корми -- экологические корма -- екологічна ефективність -- экологическая эффективность -- економічна ефективність -- экономическая эффективность -- переробка відходів -- переработка отходов
Анотація: Досліджено процес переробки відходів харчової промисловості та обгрунтовано інноваційні напрями їх ефективного використання як екологічно чистих кормів. Здійснено оцінку еколого-економічної ефективності вторинного використання харчової сировини на прикладі ТОВ "Владівік корми" Радомишльського району Житомирської області. Доведено, що інноваційна технологія сушіння відходів пивоварних заводів у ТОВ "Владівік корми" є ресурсоощадною та зменшує негативний вплив на навколишнє природне середовище. Обгрунтовано, що підприємствам харчової промисловості необхідно застосовувати інтегрований підхід до комплексного використання відходів виробництва. Оптимальна екологічно-економічна ефективність вторинної переробки відходів харчової промисловості повинна грунтуватися на впровадженні маловідхідних, безвідхідних та енергозберігаючих технологій, запровадженні інноваційних продуктів та забезпеченні їх екологічності за етапами повного виробничого циклу.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Знайти схожі

4.


    Грищенко, Іван Михайлович.
    Ринок хутрової сировини в Україні та світі [Текст] / І. М. Грищенко, А. Г. Данилкович, О. Р. Мокроусова // Легка промисловість. - 2015. - № 4. - С. 40-42 : фот. цв. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 0135-230X
УДК
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
хутрова сировина -- меховое сырье -- ринки хутрової сировини -- рынки мехового сырья -- хутрові аукціони -- меховые аукционы
Анотація: Висвітлюються питання ринків хутрової галузі в Україні та за кордоном.


Дод.точки доступу:
Данилкович, Анатолій Григорович; Мокроусова, О.Р.

Знайти схожі

5.


    Пугачевський, Г. Ф.
    Проблеми безпечності наповнювачів для постільних виробів [Текст] / Г. Ф. Пугачевський, Г. Михайлова, Ю.В. Гілевіч // Легка промисловість. - 2015. - № 4. - С. 12-15 : рис. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 0135-230X
УДК
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
постільні вироби -- постельные изделия -- наповнювачі для постільних виробів -- наполнители для постельных изделий -- екологічні матеріали -- экологические материалы -- безпечність наповнювачів -- безопасность наполнителей -- вироби з об'ємним наповнювачем -- изделия с объемным наполнителем -- текстильні матеріали -- текстильные материалы -- формальдегід -- формальдегид -- електризованість наповнювачів -- электризованность наполнителей
Анотація: Розглянуто проблему безпеки наповнювачів для постільних виробів. Наведено основні вимоги хімічної та електричної безпеки, які відповідають національним нормативним документам.


Дод.точки доступу:
Михайлова, Г.; Гілевіч, Ю.В.

Знайти схожі

6.


    Рубанка, А. І.
    Класифікація різновидів накладок у спеціальному одязі [Текст] / А. І. Рубанка, О. В. Колосніченко, Н.В. Остапенко // Легка промисловість. - 2015. - № 4. - С. 7-11 : рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 0135-230X
УДК
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
деталі одягу -- детали одежды -- накладки -- спеціальний одяг -- специальная одежда -- класифікація накладок -- классификация накладок -- призначення накладок -- назначение накладок -- різновиди накладок -- разновидности накладок -- накладки за зоною їх розміщення -- накладки по зоне их размещения
Анотація: Присвячено класифікації різновидів накладок у спеціальному одязі на основі аналітичних досліджень. запропоновано угруповування накладок за призначенням, асортиментом, зонами розміщення, пакетом матеріалів тощо.


Дод.точки доступу:
Колосніченко, О.В.; Остапенко, Н.В.

Знайти схожі

7.


    Жайворонок, Л. В. (старший викладач).
    Структурні особливості виробництва та ринку хлібобулочних виробів України [Текст] / Л. В. Жайворонок // Економіка та держава : міжнародний науково-практичний журнал. - 2017. - № 1. - С. 82-87 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Экономика
   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Економіка

   Економіка легкої та харчової промисловості

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
ринок хліба -- рынок хлеба -- хлібопекарські підприємства -- хлебопекарные предприятия -- хлібобулочні вироби -- хлебобулочные изделия -- обсяг виробництва -- объем производства -- асортимент товарів -- ассортимент товаров -- конкуренція -- конкуренция
Анотація: Досліджено та охарактеризовано структурні особливості виробництва та ринку хлібобулочних виробів України, специфіку господарської діяльності окремих підприємств галузі та умови формування їх маркетингової товарної політики. Наведено статистичні дані про обсяги промислового виробництва та споживання хлібопекарської продукції. Встановлено, що на ринку хліба і хлібобулочних виробів функціонує велика кількість підприємств різних розмірів і форм власності, які конкурують між собою на регіональних ринках.


Знайти схожі

8.


    Ізовіт, В. А.
    Сучасні тенденції формування заробітної плати у легкій промисловості / В. А. Ізовіт, І. П. Науменко // Легка промисловість. - 2016. - № 4. - С. 2-5 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

Кл.слова (ненормовані):
оплата праці -- оплата труда -- формування заробітної плати -- формирование зароботной платы -- галузеві угоди -- отраслевые соглашения -- міжгалузеві угоди -- межотраслевые соглашения -- тарифна система оплати праці -- тарифная система оплаты труда -- єдині тарифні сетки -- единые тарифные сетки -- поасадові оклади -- должностные оклады -- галузі промисловості -- отрасли промышленности -- середня заробітна плата -- средняя зароботная плата

Перейти к внешнему ресурсу: \\New\textlok\Легка_промисловість_2016_04\1.pdf

Дод.точки доступу:
Науменко, І. П.

Знайти схожі

9.


    Терещук, Мирослава (асистент відділу економіки харчової промисловості; Інститут економіки сільського і харчового господарства - Державний дослідницький інститут; Польща).
    Порівняльна оцінка польської молочної промисловості з країнами Європейського Союзу [Text] / М. Терещук // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2018. - № 3. - P97-103 : табл.; рис. - статья на англ. языке. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Європа
    Европа

    Польща

    Польша

Кл.слова (ненормовані):
молочна промисловість -- молочная промышленность -- виробництво молока -- производство молока -- молочна продукція -- молочная продукция -- глобалізація -- глобализация -- європейська інтеграція -- европейская интеграция -- зарубіжний досвід -- зарубежный опыт
Анотація: Здійснено економічну оцінку молочної промисловості Польщі порівняно з країнами Європейського Союзу. Розкрито особливості розвитку молочної промисловості Польщі в умовах європейської інтеграції та глобалізації. Аналіз засвідчив позитивні наслідки розвитку галузі та її конкурентоспроможності. Польща є важливим виробником молока та молочних продуктів у Європейському Союзі. Частка її у виробництві молочної продукції ЄС у 2015 р. становила майже 8%, що забезпечило четверту позицію серед країн ЄС. Інтеграція з Європейським Союзом позитивно вплинула на розвиток виробництва молочної продукції в Польщі та підвищення продуктивності праці й концентрації виробництва. Польські молочні заводи нині вважаються одними із найсучасніших заводів в ЄС, а польська молочна промисловість стала головним виробником молока та молочних продуктів в Європейському Союзі.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Дод.точки доступу:
Європейський Союз, міжнародна організація \о нем\; Европейский Союз, международная организация \о нем\

Знайти схожі

10.


    Сичевський, Микола Петрович (доктор економічних наук; професор; член-кореспондент НААН; директор; Інститут продовольчих ресурсів НААН України).
    Чинники інноваційної конкурентоспроможності харчової промисловості в контексті глобалізації [Текст] / М. П. Сичевський, О. В. Коваленко // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2016. - № 11. - С. 60-67 : табл.; рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
індекс глобальної конкурентоспроможності -- индекс глобальной конкурентоспособности -- харчова промисловість -- пищевая промышленность -- інноваційний розвиток -- инновационное развитие -- інноваційна конкурентоспроможність -- инновационная конкурентоспособность -- чинники інноваційної конкурентоспроможності -- факторы инновационной конкурентоспособности -- технологічна інфраструктура -- технологическая инфраструктура -- інноваційні біотехнології -- инновационные биотехнологии
Анотація: Розкрито сутність концепції інноваційної конкурентоспроможності з метою її ефективного застосування на галузевому рівні. Наголошено на необхідності формування методології дослідження інноваційної конкурентоспроможності харчової промисловості на основі вивчення її специфічних чинників, що у своїй сукупності створюють конкурентний потенціал національної економіки на глобальному рівні. Виявлено методологічні особливості обчислення Індексу глобальної конкурентоспроможності України, структуру та вагомість чинників. Встановлено, що одним із визначальних чинників інноваційної конкурентоспроможності харчової промисловості за умов глобалізації є технологічна інфраструктура, що має забезпечити розвиток інтелектуальних і високотехнологічних інновацій, зокрема біотехнологій, які здатні розв'язати проблеми продовольчого й енергетичного забезпечення суспільства.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Дод.точки доступу:
Коваленко, О. В. (доктор економічних наук; старший науковий співробітник; завідувач відділу економічних досліджень; Інститут продовольчих ресурсів НААН України)

Знайти схожі

 1-10    11-20   21-27 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)