Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
Наукова бібліотека Українського державного університету науки і технологій
Бази даних
Статті, доповіді, тези- результати пошуку
Вид пошуку
Каталог книг
Каталог книг НМетАУ (до 2022 року)
Періодичні видання (друковані)
Статті, доповіді, тези
Рідкісні та цінні видання
Охоронні документи
Мережеві ресурси
Зона пошуку
Ключевые слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Відсортувати знайдені документи за:
автором
назвою
роком видання
типом документа
Пошуковий запит:
<.>K=соняшникова олія<.>
Загальна кількість знайдених документів
:
9
Показані документи
с 1 за 9
1.
Форма документа
: Стаття із журналу
Шифр видання
: 546
Автор(и)
: Гузикевич К. Є., Коновалова В. В., Бурбан А. Ф., Полтавцев І. І.
Назва
: Гідроліз олії у двофазному ферментативному мембранному реакторі
Серія:
Хімія
Місце публікування
: Доповіді Національної академії наук України. - Київ, 2012. - № 3. - С. 132-137. - ISSN 1025-6415. - ISSN 1025-6415
Примітки
: Библиогр. в конце ст. - рис.В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ
УДК
: 546
ББК
: 24.1
Предметні рубрики:
Химия
Общая и неорганическая химия в целом
Хімія
Загальна і неорганічна хімія в цілому
Анотація:
Досліджено вплив умов середовища на кінетику гідролізу соняшникової олії у двофазному мембранному ферментативному реакторі з використанням мембран з іммобілізованою ліпазою.
Знайти схожі
2.
Форма документа
: Стаття із журналу
Шифр видання
: 657.0/.5
Автор(и)
: Богачев, Тарас Сергеевич (коммерческий директор по продажам оборудования и технологий), Богачева, Ася Владимировна
Назва
: Особенности применения принципов управленческого учета, как антикризисные мероприятия для предприятий масложировой отрасли Украины
Місце публікування
: Економіка. Фінанси. Право: інформаційно-аналітичний журнал. - К, 2013. - № 6. - С. 6-10: рис. (Шифр Е3/2013/6)
Примітки
: Библиогр. в конце ст.
УДК
: 657.0/.5
ББК
: 65.052.2
Предметні рубрики:
Економіка
Бухгалтерський облік, 2000-2011 рр.
Экономика
Бухгалтерский учет, 2000-2011 гг.
Анотація:
Изложены теоретические положения, методические и практические подходы к развитию управления производства продукции на отечественных предприятиях масложировой отрасли в условиях экономического кризиса.
Знайти схожі
3.
Форма документа
: Стаття із журналу
Шифр видання
: 621.798
Автор(и)
: Капшук С. (генеральний директор асоціації "Укроліяпром")
Назва
:
Соняшникова олія
в Україні (ринок, упаковка, тенденції) : інтерв'ю
Місце публікування
: Упаковка: журнал для виробників та споживачів тари і упаковки/ ТОВ "ІАЦ "Упаковка". - Київ, 2013. - № 4. - С. 24-26. - ISSN 2225-2975. - ISSN 2225-2975
Примітки
: В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
: 621.798 + 665.3
Предметні рубрики:
Економіка харчової промисловості
Экономика пищевой промышленности
Анотація:
Про розвиток виробництва соняшникової олії в Україні, модернізацію галузі та зміну упаковки даного продукту.
Знайти схожі
4.
Форма документа
: Стаття із журналу
Шифр видання
: 658.516
Автор(и)
: Миронова А. (генеральний директор)
Назва
: Олія буває різною
Серія:
Якість продукції та послуг
Місце публікування
: Стандартизація. Сертифікація. Якість: науково-технічний журнал. - Харьков, 2014. - № 6. - С. 52-54: ил.
Примітки
: В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
: 658.516
ББК
: 30ц
Предметні рубрики:
Техника
Стандартизация. Контроль качества
Техніка
Стандартизація. Контроль якості
Ключові слова
(''Вільн.індекс.''): якість продукції--качество продукции--очистка олії--очистка масла--олівкова олія--оливковое масло--пальмова олія--пальмовое масло--
соняшникова олія
--подсолнечное масло--нерафінована олія--нерафинированное масло--рафінована олія--рафинированное масло--вміст бензоперену в олії--содержание бензоперена в масле--якість олії--качество масла
Анотація:
Олія - чи не найпопулярніший продукт в арсеналі кожної господині. До того ж лікарі-дієтологи переконують, що це прекрасний натуральний антиоксидант, який захищає організм від атеросклерозу. Дякуючи своєму складу, олії фізіологічно активні, а їхня харчова цінність визначається наявністю у них жирних поліненасичених кислот, необхідних нашому організму для побудови клітин. Ось чому рослинні олії обов’язково мають бути в раціоні харчування людини будь-якого віку, навіть немовляти.
Перейти к внешнему ресурсу:
\\Tower-2008\textlok\Адвокат\Стандарт_сертифік_якість_2014_6\16.pdf
Знайти схожі
5.
Форма документа
: Стаття із журналу
Шифр видання
:
Автор(и)
: Попович, Слободан (доктор економічних наук; незалежний аудитор; JKP Градско Зеленілово; м.Нові Сад; Сербія), Тошкович, Олена, Ніколич, Івіца
Назва
: Виробництво олії як потенційний фактор економічного розвитку Республіки Сербія
Серія:
Економіка та управління національним господарством
Місце публікування
: Актуальні проблеми економіки: Науковий економічний журнал/ Нац. академія управління. - Київ: ВНЗ "Національна академія управління", 2015. - № 4. - С. 136-146: табл., граф., схем.
Примітки
: Бібліогр. в кінці ст. - Стаття англійською мовою.В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК
: 65.304.25(4СЕР)в6-2
Предметні рубрики:
Экономика
Економіка
Экономика пищевой промышленности, 2004-2024 гг.
Економіка харчової промисловості, 2004-2024 рр.
Географіч. рубрики:
Сербия
Сербія
Ключові слова
(''Вільн.індекс.''): харчова промисловість--пищевая промышленность--подсолнечное масло--
соняшникова олія
--промышленное производство--промислове виробництво--растительные масла--рослинні олії--сельское хозяйство--сільське господарство--экономическое прогнозирование --економічне прогнозування--качество сырья--якість сировини
Анотація:
Наведено характеристику галузі, яка потенційно може надати суттєвий поштовх економічному розвитку Сербії, а також представлено прогноз розвитку сільського господарства Республіки Сербія на 2014–2024 роки. Описані сільськогосподарські фактори є основою для розвитку харчової галузі економіки. Зокрема, стійкий взаємозв’язок спостерігається між первинним виробництвом соняшникової олії та розвитком всієї харчової галузі. Якість сировини, що виробляється у Сербії, і перспективи розвитку даного ринку формують значні можливості для виведення всієї обробної промисловості на рівень національної важливості.
Знайти схожі
6.
Форма документа
: Стаття із журналу
Шифр видання
:
Автор(и)
: Іванюта Т.М. (кандидат економічних наук; доцент Національного уніерситету харчових технологій), Берсенева Г.О.
Назва
: Дослідження конкурентоспроможності торгових марок олійно-жирового комплексу
Місце публікування
: Формування ринкових відносин в Україні: Збірник наукових праць/ Науково-дослідний економіч. ін.-т Мін.-ва економіки та з питань європ. інтеграції Укр. - Київ, 2016. - № 1. - С. 71-75: табл., граф.
Примітки
: Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК
: 65.304.25(4УКР)в-5
Предметні рубрики:
Экономика
Економіка
Экономика пищевой промышленности, 2000-2014 гг.
Економіка харчової промисловості, 2000-2014 рр.
Географіч. рубрики:
Украина
Україна
Ключові слова
(''Вільн.індекс.''): готовая продукция--готова продукція--качество продукции --якість продукції--конкурентные преимущества--конкурентні переваги--конкурентоспособность торговых марок--конкурентоспроможність торгових марок--масложировой комплекс--олійно-жировий комплекс--национальные экономики--національні економіки--отраслевая динамика--галузева динаміка--подсолнечное масло--
соняшникова олія
--рейтинговое оценивание--рейтингове оцінювання--торговые марки--торговельні марки--украинские товаропризводители--українські товаровиробники
Анотація:
Розглянуто тенденції та динаміку розвитку олійно-жирової галузі України за останні роки. Досліджено конкурентні позиції продукції олійно-жирового комплексу України на світовому ринку. Проведено аналіз і оцінку найпоширеніших торгових марок соняшникової олії за основними показниками конкурентоспроможності.
Знайти схожі
7.
Форма документа
: Стаття зі збірника (том многотомника)
Шифр видання
:
Автор(и)
: Палюх З. Ю. (аспірант), Мельник Ю. Р., Мельник С. Р.
Назва
: Вплив параметрів процесу на алкоголіз соняшникової олії етиловим спиртом
Місце публікування
: Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 12(1184). - С. 163-168: ил.
Примітки
: Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
: 66.097.3
Предметні рубрики:
Химическая технология
Катализаторы
Хімічна технологія
Каталізатори
Ключові слова
(''Вільн.індекс.''):
соняшникова олія
--подсолнечное масло--алкоголіз соняшникової олії--алкоголиз подсолнечного масла--етанол--этанол--триолеат гліцерину--триолеат глицерина--катіоніт ку-2-8--катионит ку-2-8--етиловий спирт--этиловый спирт
Анотація:
Визначено вплив технологічних параметрів процесу на алкоголіз соняшникової олії етиловим спиртом у присутності каталізаторів - катіоніту КУ-2-8 у Н-формі та з іммобілізованими іонами Со2+. Встановлено, що оптимальною температурою процесу є 353К. Показано, що частота перемішування 80 об/хв і більше не впливає на швидкість реакції і максимальну конверсію олії. Встановлено, що для досягнення максимальної конверсії олії мольне співвідношення етанол : триолеат гліцерину повинно становити не менше, ніж 4,5 : 1. Показано, що наявність 5–10 мас. % води у спирті дозволяє підвищити кінцеву конверсію соняшникової олії на 5–10%. Виявлено екстремальну залежність максимальної конверсії триолеату гліцерину від вмісту каталізатора у реакційній суміші.
Знайти схожі
8.
Форма документа
: Стаття зі збірника (том многотомника)
Шифр видання
:
Автор(и)
: Мельник, Юрій Романович (кандидат технічних наук; доцент кафедри технології органічних продуктів), Старчевський, Роман Олегович
Назва
: Гетерогенно-каталітична трансестерифікація триолеату гліцерину в полі ультразвукових хвиль
Місце публікування
: Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 42(1214). - С. 188-192: ил.
Примітки
: Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
: 665.1
Предметні рубрики:
Хімічна технологія
Жири та олії
Химическая технология
Жиры и масла
Ключові слова
(''Вільн.індекс.''):
соняшникова олія
--алкоголіз--гетерогенні каталізатори--оксид феруму (іі)--барботування азоту--ультразвукове випромінювання--конверсія олії--кавітація--подсолнечное масло--алкоголиз--гетерогенные катализаторы--оксид железа (ii)--барботирование азота--ультразвуковое излучение--конверсия масла--кавитация
Анотація:
Досліджено реакцію трансестерифікації (алкоголізу) триолеату гліцерину бутан-1-олом у присутності гетерогенного каталізатора – оксиду феруму (ІІ). Показано, що застосування ультразвукових коливань при температурі понад 373К істотно підвищує конверсію триолеату гліцерину порівняно із здійсненням реакції за таких самих умов , але без ультразвуку. Показано, що здійснення реакції при надлишковому тиску або із барботуванням азоту через реакційну суміш нівелює ефект від застосування ультразвукових коливань. Також показано, що попередня обробка каталізатора – оксиду феруму (ІІ) – ультразвуковими хвилями є неефективною.
Знайти схожі
9.
Форма документа
: Стаття із журналу
Шифр видання
:
Автор(и)
: Бритвєнко А. С.
Назва
: Економічний механізм скорочення втрат насіння соняшнику
Місце публікування
: Економіка. Менеджмент. Бізнес: науковий журнал. - Київ: Державний університет телекомунікацій, 2014. - N 1 (9). - С. 145-149. - ISSN 2415-8089 (Шифр Е634638/2014/1 (9)). - ISSN 2415-8089
Примітки
: Бібліогр. в кінці ст. - Режим доступу: http://journals.dut.edu.ua/index.php/emb/article/view/229/227Повний текстРежим доступу: http://journals.dut.edu.ua/index.php/emb/issue/view/7Зміст
УДК
: 338.43:633.854.78
Предметні рубрики:
Економіка сільського господарства
Экономика сельского хозяйства
Рослинництво
Растениеводство
Ключові слова
(''Вільн.індекс.''): скорочення втрат--сокращение потерь--насіння соняшнику--семена подсолнечника--
соняшникова олія
--подсолнечное масло--концентрація посівів соняшнику--концентрация посевов подсолнечника--сільськогосподарська галузь--сельскохозяйственная отрасль
Перейти к внешнему ресурсу:
Повний текст
,
Перейти к внешнему ресурсу:
Зміст
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
Стандартний
Розширений
Професійний
За словником
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)