Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=соняшникова олія<.>
Загальна кількість знайдених документів : 9
Показані документи с 1 за 9
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 546
Автор(и) : Гузикевич К. Є., Коновалова В. В., Бурбан А. Ф., Полтавцев І. І.
Назва : Гідроліз олії у двофазному ферментативному мембранному реакторі
Серія: Хімія
Місце публікування : Доповіді Національної академії наук України. - Київ, 2012. - № 3. - С. 132-137. - ISSN 1025-6415. - ISSN 1025-6415
Примітки : Библиогр. в конце ст. - рис.В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ
УДК : 546
ББК : 24.1
Предметні рубрики: Химия
Общая и неорганическая химия в целом
Хімія
Загальна і неорганічна хімія в цілому
Анотація: Досліджено вплив умов середовища на кінетику гідролізу соняшникової олії у двофазному мембранному ферментативному реакторі з використанням мембран з іммобілізованою ліпазою.
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 657.0/.5
Автор(и) : Богачев, Тарас Сергеевич (коммерческий директор по продажам оборудования и технологий), Богачева, Ася Владимировна
Назва : Особенности применения принципов управленческого учета, как антикризисные мероприятия для предприятий масложировой отрасли Украины
Місце публікування : Економіка. Фінанси. Право: інформаційно-аналітичний журнал. - К, 2013. - № 6. - С. 6-10: рис. (Шифр Е3/2013/6)
Примітки : Библиогр. в конце ст.
УДК : 657.0/.5
ББК : 65.052.2
Предметні рубрики: Економіка
Бухгалтерський облік, 2000-2011 рр.
Экономика
Бухгалтерский учет, 2000-2011 гг.
Анотація: Изложены теоретические положения, методические и практические подходы к развитию управления производства продукции на отечественных предприятиях масложировой отрасли в условиях экономического кризиса.
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 621.798
Автор(и) : Капшук С. (генеральний директор асоціації "Укроліяпром")
Назва : Соняшникова олія в Україні (ринок, упаковка, тенденції) : інтерв'ю
Місце публікування : Упаковка: журнал для виробників та споживачів тари і упаковки/ ТОВ "ІАЦ "Упаковка". - Київ, 2013. - № 4. - С. 24-26. - ISSN 2225-2975. - ISSN 2225-2975
Примітки : В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК : 621.798 + 665.3
Предметні рубрики: Економіка харчової промисловості
Экономика пищевой промышленности
Анотація: Про розвиток виробництва соняшникової олії в Україні, модернізацію галузі та зміну упаковки даного продукту.
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 658.516
Автор(и) : Миронова А. (генеральний директор)
Назва : Олія буває різною
Серія: Якість продукції та послуг
Місце публікування : Стандартизація. Сертифікація. Якість: науково-технічний журнал. - Харьков, 2014. - № 6. - С. 52-54: ил.
Примітки : В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК : 658.516
ББК : 30ц
Предметні рубрики: Техника
Стандартизация. Контроль качества
Техніка
Стандартизація. Контроль якості
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): якість продукції--качество продукции--очистка олії--очистка масла--олівкова олія--оливковое масло--пальмова олія--пальмовое масло--соняшникова олія--подсолнечное масло--нерафінована олія--нерафинированное масло--рафінована олія--рафинированное масло--вміст бензоперену в олії--содержание бензоперена в масле--якість олії--качество масла
Анотація: Олія - чи не найпопулярніший продукт в арсеналі кожної господині. До того ж лікарі-дієтологи переконують, що це прекрасний натуральний антиоксидант, який захищає організм від атеросклерозу. Дякуючи своєму складу, олії фізіологічно активні, а їхня харчова цінність визначається наявністю у них жирних поліненасичених кислот, необхідних нашому організму для побудови клітин. Ось чому рослинні олії обов’язково мають бути в раціоні харчування людини будь-якого віку, навіть немовляти.
Перейти к внешнему ресурсу: \\Tower-2008\textlok\Адвокат\Стандарт_сертифік_якість_2014_6\16.pdf
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Попович, Слободан (доктор економічних наук; незалежний аудитор; JKP Градско Зеленілово; м.Нові Сад; Сербія), Тошкович, Олена, Ніколич, Івіца
Назва : Виробництво олії як потенційний фактор економічного розвитку Республіки Сербія
Серія: Економіка та управління національним господарством
Місце публікування : Актуальні проблеми економіки: Науковий економічний журнал/ Нац. академія управління. - Київ: ВНЗ "Національна академія управління", 2015. - № 4. - С. 136-146: табл., граф., схем.
Примітки : Бібліогр. в кінці ст. - Стаття англійською мовою.В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК : 65.304.25(4СЕР)в6-2
Предметні рубрики: Экономика
Економіка
Экономика пищевой промышленности, 2004-2024 гг.
Економіка харчової промисловості, 2004-2024 рр.
Географіч. рубрики: Сербия
Сербія
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): харчова промисловість--пищевая промышленность--подсолнечное масло--соняшникова олія--промышленное производство--промислове виробництво--растительные масла--рослинні олії--сельское хозяйство--сільське господарство--экономическое прогнозирование --економічне прогнозування--качество сырья--якість сировини
Анотація: Наведено характеристику галузі, яка потенційно може надати суттєвий поштовх економічному розвитку Сербії, а також представлено прогноз розвитку сільського господарства Республіки Сербія на 2014–2024 роки. Описані сільськогосподарські фактори є основою для розвитку харчової галузі економіки. Зокрема, стійкий взаємозв’язок спостерігається між первинним виробництвом соняшникової олії та розвитком всієї харчової галузі. Якість сировини, що виробляється у Сербії, і перспективи розвитку даного ринку формують значні можливості для виведення всієї обробної промисловості на рівень національної важливості.
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Іванюта Т.М. (кандидат економічних наук; доцент Національного уніерситету харчових технологій), Берсенева Г.О.
Назва : Дослідження конкурентоспроможності торгових марок олійно-жирового комплексу
Місце публікування : Формування ринкових відносин в Україні: Збірник наукових праць/ Науково-дослідний економіч. ін.-т Мін.-ва економіки та з питань європ. інтеграції Укр. - Київ, 2016. - № 1. - С. 71-75: табл., граф.
Примітки : Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК : 65.304.25(4УКР)в-5
Предметні рубрики: Экономика
Економіка
Экономика пищевой промышленности, 2000-2014 гг.
Економіка харчової промисловості, 2000-2014 рр.
Географіч. рубрики: Украина
Україна
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): готовая продукция--готова продукція--качество продукции --якість продукції--конкурентные преимущества--конкурентні переваги--конкурентоспособность торговых марок--конкурентоспроможність торгових марок--масложировой комплекс--олійно-жировий комплекс--национальные экономики--національні економіки--отраслевая динамика--галузева динаміка--подсолнечное масло--соняшникова олія--рейтинговое оценивание--рейтингове оцінювання--торговые марки--торговельні марки--украинские товаропризводители--українські товаровиробники
Анотація: Розглянуто тенденції та динаміку розвитку олійно-жирової галузі України за останні роки. Досліджено конкурентні позиції продукції олійно-жирового комплексу України на світовому ринку. Проведено аналіз і оцінку найпоширеніших торгових марок соняшникової олії за основними показниками конкурентоспроможності.
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття зі збірника (том многотомника)
Шифр видання :
Автор(и) : Палюх З. Ю. (аспірант), Мельник Ю. Р., Мельник С. Р.
Назва : Вплив параметрів процесу на алкоголіз соняшникової олії етиловим спиртом
Місце публікування : Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 12(1184). - С. 163-168: ил.
Примітки : Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК : 66.097.3
Предметні рубрики: Химическая технология
Катализаторы
Хімічна технологія
Каталізатори
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): соняшникова олія--подсолнечное масло--алкоголіз соняшникової олії--алкоголиз подсолнечного масла--етанол--этанол--триолеат гліцерину--триолеат глицерина--катіоніт ку-2-8--катионит ку-2-8--етиловий спирт--этиловый спирт
Анотація: Визначено вплив технологічних параметрів процесу на алкоголіз соняшникової олії етиловим спиртом у присутності каталізаторів - катіоніту КУ-2-8 у Н-формі та з іммобілізованими іонами Со2+. Встановлено, що оптимальною температурою процесу є 353К. Показано, що частота перемішування 80 об/хв і більше не впливає на швидкість реакції і максимальну конверсію олії. Встановлено, що для досягнення максимальної конверсії олії мольне співвідношення етанол : триолеат гліцерину повинно становити не менше, ніж 4,5 : 1. Показано, що наявність 5–10 мас. % води у спирті дозволяє підвищити кінцеву конверсію соняшникової олії на 5–10%. Виявлено екстремальну залежність максимальної конверсії триолеату гліцерину від вмісту каталізатора у реакційній суміші.

Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття зі збірника (том многотомника)
Шифр видання :
Автор(и) : Мельник, Юрій Романович (кандидат технічних наук; доцент кафедри технології органічних продуктів), Старчевський, Роман Олегович
Назва : Гетерогенно-каталітична трансестерифікація триолеату гліцерину в полі ультразвукових хвиль
Місце публікування : Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 42(1214). - С. 188-192: ил.
Примітки : Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК : 665.1
Предметні рубрики: Хімічна технологія
Жири та олії
Химическая технология
Жиры и масла
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): соняшникова олія--алкоголіз--гетерогенні каталізатори--оксид феруму (іі)--барботування азоту--ультразвукове випромінювання--конверсія олії--кавітація--подсолнечное масло--алкоголиз--гетерогенные катализаторы--оксид железа (ii)--барботирование азота--ультразвуковое излучение--конверсия масла--кавитация
Анотація: Досліджено реакцію трансестерифікації (алкоголізу) триолеату гліцерину бутан-1-олом у присутності гетерогенного каталізатора – оксиду феруму (ІІ). Показано, що застосування ультразвукових коливань при температурі понад 373К істотно підвищує конверсію триолеату гліцерину порівняно із здійсненням реакції за таких самих умов , але без ультразвуку. Показано, що здійснення реакції при надлишковому тиску або із барботуванням азоту через реакційну суміш нівелює ефект від застосування ультразвукових коливань. Також показано, що попередня обробка каталізатора – оксиду феруму (ІІ) – ультразвуковими хвилями є неефективною.
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Бритвєнко А. С.
Назва : Економічний механізм скорочення втрат насіння соняшнику
Місце публікування : Економіка. Менеджмент. Бізнес: науковий журнал. - Київ: Державний університет телекомунікацій, 2014. - N 1 (9). - С. 145-149. - ISSN 2415-8089 (Шифр Е634638/2014/1 (9)). - ISSN 2415-8089
Примітки : Бібліогр. в кінці ст. - Режим доступу: http://journals.dut.edu.ua/index.php/emb/article/view/229/227Повний текстРежим доступу: http://journals.dut.edu.ua/index.php/emb/issue/view/7Зміст
УДК : 338.43:633.854.78
Предметні рубрики: Економіка сільського господарства
Экономика сельского хозяйства
Рослинництво
Растениеводство
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): скорочення втрат--сокращение потерь--насіння соняшнику--семена подсолнечника--соняшникова олія--подсолнечное масло--концентрація посівів соняшнику--концентрация посевов подсолнечника--сільськогосподарська галузь--сельскохозяйственная отрасль
Перейти к внешнему ресурсу: Повний текст,
Перейти к внешнему ресурсу: Зміст
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)