Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Пошуковий запит: <.>K=ринок продукції свинарства<.>
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Мазуренко, Олена Василівна (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; провідний науковий співробітник відділу організації наукових досліджень та інноваційного розвитку; Національний науковий центр "Інститут аграрної економіки")
Назва : Ринок продукції свинарства в системі продовольчого забезпечення країни
Місце публікування : Економіка АПК: міжнародний науково-виробничий журнал / Засновник: Міністерство сільського господарства і продовольства України : К., 2017. - № 10. - С. 60-63: рис.
Примітки : статья на англ. языке. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК : 338.43
ББК : 65.32
Предметні рубрики: Економіка
Экономика
Економіка сільського господарства
Економіка сільського господарства
Географіч. рубрики: Україна
Украина
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): аграрний сектор--аграрный сектор--сільське господарство--сельское хозяйство--продовольче забезпечення--продовольственное обеспечение--продовольчі ринки--продовольственные рынки--ринок продукції свинарства--рынок продукции свиноводства--виробництво свинини--производство свинины--інфраструктура ринку свинини--инфраструктура рынка свинины--державна підтримка--государственная поддержка
Анотація: Відзначається, що перехід галузі свинарства на ринкові засади і практика функціонування ринку до раніше накопичених завдань додав нові, розв'язання яких ускладнюється різким скороченням державної підтримки, диспаритетом цін, зростанням вартості комбікормів, порушенням економічних відносин та іншими негативними моментами. У цих умовах не вдалося підвищити ефективність виробництва свинини й функціонування її ринку. Він розвивається стихійно через нерозвиненість інфраструктури, слабку інформаційну забезпеченість господарюючих суб'єктів, значну частку посередників, недосконалість механізму ринкових відносин між сільськогосподарськими товаровиробниками та переробними підприємствами, сферою реалізації свинини і продуктів її переробки. Подальший розвиток ринку продукції свинарства має здійснюватися за державної підтримки, освоєння сучасних технологій ведення виробництва, економного витрачання фінансових і матеріальних ресурсів, ефективної взаємодії виробників та ключових споживачів продукції свинарства, оптимізації її товарообороту.
Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)