Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Пошуковий запит: <.>K=етноспільнота<.>
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Бурдейна Т. Л. (Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д.Ушинського; Одеса)
Назва : Трансляція етнокультурних сенсів через національну кухню
Місце публікування : Грані: Науково-теоретичний і громадсько-політичний альманах. - Д.: Дніпропетровський нац. ун-т, Центр соц.-політ.досліджень, 2014. - № 6. - С. 40-48 (Шифр Г2/2014/6)
Примітки : Література : С.47-48 : 7 назв
УДК : 008.001
ББК : 71.0
Предметні рубрики: Культурологія
Культурология
Анотація: Етнокультурна специфіка зберігається та передається різноманітними засобами. Національна кухня як одна із найважливіших побутових реалій теж здійснює трансляцію етнокультурних сенсів. При цьому кожна страва є своєрідним текстом з особливим семіотични м наповненням. Національна страва є одним із культурно-історичних символів народу. У кожній національній кухні існують усталені концепти, що виникли у процесі комунікації. Для українців таким концептом є борщ - один із етномаркерів українства. Приготу вання і вживання їжі є комунікацією синтетичного типу, яка продукує передачу і сприйняття інформації кінестичним, аудіальним і візуальним способами. Крім звичайних повсякденних страв є й святкові, які стають не звичайним текстом, а урочистим.
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)