Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
Наукова бібліотека Українського державного університету науки і технологій
Бази даних
Статті, доповіді, тези- результати пошуку
Вид пошуку
Каталог книг
Каталог книг НМетАУ (до 2022 року)
Періодичні видання (друковані)
Статті, доповіді, тези
Рідкісні та цінні видання
Охоронні документи
Мережеві ресурси
Зона пошуку
Ключевые слова
Автор
Назва
Рік видання
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Відсортувати знайдені документи за:
автором
назвою
роком видання
типом документа
Пошуковий запит:
<.>K=економіка харчової промисловості<.>
Загальна кількість знайдених документів
:
20
Показані документи
с 1 за 10
1-10
11-20
>
1.
Поддєрьогін, А.
(кандидат економічних наук; професор; завідувач кафедри фінансів підприємств ДВНЗ "Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана").
Інновації та їх фінансове забезпечення в харчовій промисловості України [Текст] / А. Поддєрьогін, А. Корнилюк> // Фінанси України : науково-теоретичний та інформаційно-практичний журнал Міністерства фінансів України. - 2009. -
№ 11
. - С. 94-100 : табл. - Библиогр. в сносках
УДК
338.45:664
ББК
65.305.7
Рубрики:
Економіка
Економіка легкої та харчової промисловості, 2004-2010 рр.
Экономика
Экономика легкой и пищевой промышленности
Україна
Кл.слова (ненормовані):
галузі економіки
--
економіка харчової промисловості
--
харчова промисловість
--
інноваційна діяльність
--
фінансування інновацій
--
інвестиції
--
інвестиційна діяльність
--
підприємства харчової промисловості
--
економічні кризи
--
отрасли экономики
--
экономика пищевой промышленности
--
пищевая промышленность
--
инновационная деятельность
--
финансирование инноваций
--
инвестиции
--
инвестиционная деятельность
--
предприятия пищевой промышленности
--
экономические кризисы
Анотація:
Розглянуто взаємозв'язок інновацій та інвестицій із урахуванням основних положень теорії циклічності. Запропоновано напрями фінансового забезпечення інноваційного розвитку харчової промисловості України.
Дод.точки доступу:
Корнилюк, А. (аспірант кафедри фінансів підприємств ДВНЗ ДВНЗ "Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана")
Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (15.03.2010р. Прим. 1 - ) (вільний)
Знайти схожі
>
2.
Олефір, В.
(кандидат економічних наук).
Проблеми зростання харчової промисловості / В. Олефір> // Економіст : науково-практичний журнал. - 2012. -
№ 7
. - С. 26-30 : табл., рис. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК
338.45:664
ББК
65.305.7
Рубрики:
Економіка
Економіка харчової промисловості
, 2007-2011 рр.
Экономика
Экономика пищевой промышленности, 2007-2011 гг.
Україна
Украина
Кл.слова (ненормовані):
економіка харчової промисловості
--
галузі економіки
--
харчова промисловість
--
харчові продукти
--
виробництво харчових продуктів
--
виробництво напоїв
--
тютюнові вироби
--
експортно-імпортна політика
--
галузева статистика
--
экономика пищевой промышленности
--
отрасли экономики
--
пищевая промышленность
--
пищевые продукты
--
производство пищевых продуктов
--
производство напитков
--
табачные изделия
--
экспортно-импортная политика
--
отраслевая статистика
Анотація:
Розкрито сучасні проблеми вітчизняної харчової промисловості. Проаналізовано динаміку виробництва основних видів харчових продуктів і напоїв протягом 2007-2011 років. Запропоновано ряд заходів щодо відновлення економічного зростання у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів.
Знайти схожі
>
3.
Нагорний, Є.
Ефективність діяльності підприємств цукрової і спиртової промисловості в Україні / Є. Нагорний> // Економіка. Фінанси. Право : Інформаційно-аналітичний журнал. - 2009. -
№ 3
. - С. 12-14. - Библиогр. в конце ст.
УДК
338.45:664
338.45:66
ББК
65.305.7 + 65.305.3
Рубрики:
Економіка
Економіка легкої та харчової промисловості
Економіка хімічної промисловості
Экономика
Экономика легкой и пищевой промышленности
Экономика химической промышленности
Україна
Кл.слова (ненормовані):
економіка харчової промисловості
--
економіка хімічної промисловості
--
цукрова промисловість
--
спиртова промисловість
--
цукрові заводи
--
спиртові заводи
--
виробництво цукру
--
виробництво спирту
--
сировина
--
сировинна база
--
ефективність підприємств
--
ефективність економічної діяльності
--
экономика пищевой промышленности
--
экономика химической промышленности
--
сахарная промышленность
--
спиртовая промышленность
--
производство сахара
--
производство спирта
--
сырье
--
сырьевая база
--
эффективность предприятий
--
эффективность экономической деятельности
Анотація:
Проведено аналіз роботи цукрових та спиртових заводів України за останні роки з метою визначення шляхів підвищення ефективності діяльності підприємств в умовах трансформації вітчизняної економіки.
Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (13.07.2009р. Інв.2636ж - Б.ц.) (вільний)
Знайти схожі
>
4.
Мамедов, Парвиз
.
Организация производства и реализация пищевых продуктов в Азербайджане / П. Мамедов> // Економіст : науково-практичний журнал. - 2011. -
№ 2
. - С. 49-51 : табл. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
338.45:664
339.1/.5
ББК
65.305.7 + 65.42
Рубрики:
Економіка
Економіка харчової промисловості
, 2000-2009 рр.
Економіка торгівлі
Экономика
Экономика пищевой промышленности, 2000-2009 гг.
Экономика торговли
Азербайджан
Кл.слова (ненормовані):
економіка харчової промисловості
--
галузі економіки
--
харчова промисловість
--
організація виробництва
--
харчові продукти
--
види харчової продукції
--
нормативно-правове регулювання
--
економіка торгівлі
--
внутрішня торгівля
--
зовнішня торгівля
--
експорт товарів
--
імпорт товарів
--
інвестиції
--
державне регулювання
--
экономика пищевой промышленности
--
отрасли экономики
--
пищевая промышленность
--
организация производства
--
пищевые продукты
--
виды пищевой продукции
--
нормативно-правовое регулирование
--
экономика торговли
--
внутренняя торговля
--
внешняя торговля
--
экспорт товаров
--
импорт товаров
--
инвестиции
--
государственное регулирование
Анотація:
На основе многолетних статитических данных проанализировано состояние организации производства пищевых продуктов республики, их реализация на внутреннем и внешнем рынках, а также структура импорта. Выявлены соответствующие резервы и указаны пути рационального использования пищевых продуктов.
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)
Знайти схожі
>
5.
Лупенко, Ю.
(академік НААН України).
Державне регулювання структурної трансформації в харчовій та переробній промисловості / Ю. Лупенко> // Економіка України : науковий журнал. - 2012. -
№ 6
. - С. 94-95. - Библиогр. в сносках
Рец. на Чеботарьов В.А. Державна регуляторна політика інноваційної структурної трансформації харчової та переробної промисловості : Монографія / В. А. Чеботарьов. - Луганськ: ДЗ ЛНУ імені Тараса Шевченка, 2011. - 448 с.
УДК
^a338.45:664
ББК
65.305.7
Рубрики:
Економіка
Економіка харчової промисловості
Экономика
Экономика пищевой промышленности
Україна
Украина
Кл.слова (ненормовані):
рецензії на монографії
--
наукові видання
--
економіка харчової промисловості
--
галузі економіки
--
харчова промисловість
--
переробна промисловість
--
державна політика
--
державна регуляторна політика
--
інноваційні трансформації
--
рецензии на монографии
--
научные издания
--
экономика пищевой промышленности
--
отрасли экономики
--
пищевая промышленность
--
перерабатывающая промышленность
--
государственная политика
--
государственная регуляторная политика
--
инновационные трансформации
Є примірники у відділах:
всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)
Знайти схожі
>
6.
Крисанов, Дмитро
(доктор економічних наук; Інститут економіки та прогнозування НАН України).
Ресурсозабезпечення переробно-харчового виробництва / Д. Крисанов> // Економіст : науково-практичний журнал. - 2012. -
№ 11
. - С. 21-25. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
338:45:664
ББК
65.305.7
Рубрики:
Економіка
Экономика
Экономика легкой и пищевой промышленности
Україна
Украина
Кл.слова (ненормовані):
переробна промисловість
--
харчова промисловість
--
економіка харчової промисловості
--
ресурсозабезпечення харчового виробництва
--
харчові підприємства
--
харчове виробництво
--
продовольча сировина
--
аграрна сировина
--
сільськогосподарська сировина
--
технології харчового виробництва
--
технічна забезпеченість харчового виробництва
--
інвестиції в харчову промисловість
--
іноземні інвестиції
--
інвестиції в основний капітал
--
форми закупівлі сировини
--
закупівля сировини
--
агропродовольчі кластери
--
перерабатывающая промышленность
--
пищевая промышленность
--
экономика пищевой промышленности
--
пищевые предприятия
--
пищевое производство
--
продовольственное сырье
--
аграрное сырье
--
сельскохозяйственное сырье
--
технологии пищевого производства
--
техническое обеспечение пищевого производства
--
инвестиции в пищевую промышленность
--
иностранные инвестиции
--
инвестиции в основной капитал
--
формы закупки сырья
--
закупка сырья
--
агропродовольственные кластеры
--
ресурсообеспечение пищевой промышленности
Анотація:
Проаналізовано сутність та особливості ресурсозабезпечення переробно-харчового виробництва в ринкових умовах, розкрито його переваги й недоліки, систематизовано схеми організації надходження необхідних ресурсів на підприємство залежно від етапу його життєвого циклу. Особливу увагу приділено організації забезпечення матеріальними ресурсами з урахуванням сезонності виробництва аграрної сировини. Розроблено пропозиції щодо удосконалення існуючих схем і моделей ресурсозабезпечення підприємств харчових галузей АПК.
Знайти схожі
>
7.
Крисанов, Дмитро
(доктор економічних наук).
Оцінювання людського капіталу та мотивація персоналу підприємств харчової промисловості / Д. Крисанов, В. Лисак> // Економіст : науково-практичний журнал. - 2011. -
№ 3
. - С. 17-22. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК
338.45:664
ББК
65.305.7
Рубрики:
Економіка
Економіка харчової промисловості
Экономика
Экономика пищевой промышленности
Україна
Хмельницька область
Кл.слова (ненормовані):
економіка харчової промисловості
--
харчова промисловість
--
хлібопекарська галузь
--
персонал підприємств
--
мотивація персоналу
--
людський капітал
--
оцінювання людського капіталу
--
кадрова політика
--
экономика пищевой промышленности
--
пищевая промышленность
--
хлебопекарская отрасль
--
персонал предприятий
--
мотивация персонала
--
людской капитал
--
оценивание людского капитала
--
кадровая политика
Дод.точки доступу:
Лисак, Володимир
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)
Знайти схожі
>
8.
Крисанов, Дмитро
(доктор економічних наук Інституту економіки та прогнозування НАН України).
Знос, амортизація та відтворення основних засобів у харчовій і тютюновій промисловості України / Д. Крисанов, К. Бужимська> // Економіст : науково-практичний журнал. - 2011. -
№ 11
. - С. 23-29 : табл. - Библиогр. в конце ст.
УДК
338.45:664
ББК
65.305.7
Рубрики:
Економіка
Економіка харчової промисловості
, 2000-2011 рр.
Экономика
Экономика пищевой промышленности, 2000-2011 гг.
Україна
Украина
Кл.слова (ненормовані):
економіка харчової промисловості
--
галузі економіки
--
галузі АПК
--
агропромисловий комплекс
--
переробно-харчове виробництво
--
харчова промисловість
--
тютюнова промисловість
--
основні засоби
--
знос основних засобів
--
амортизація основних засобів
--
відтворення основних засобів
--
інноваційна діяльність
--
наукомістке виробництво
--
спиртова промисловість
--
цукрова промисловість
--
промислова політика
--
державна промислова політика
--
галузева статистика
--
экономика пищевой промышленности
--
отрасли экономики
--
отрасли АПК
--
агропромышленный комплекс
--
перерабатывающее производство
--
пищевая промышленность
--
табачная промышленность
--
основные средства
--
износ основных средств
--
амортизация основных средств
--
воспроизводство основных средств
--
инновационная деятельность
--
наукоемкое производство
--
спиртовая промышленность
--
сахарная промышленность
--
промышленная политика
--
государственная промышленная политика
--
отраслевая статистика
Анотація:
Проаналізовано динаміку та особливості протікання зношувальних процесів за видами (підвидами) економічної діяльності промисловості з виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів. Систематизовано проблеми, які накопичилися у сфері відтворення основного капіталу за 2000-і роки, обгрунтовано напрями і розроблено сценарії активізації відтворювальних процесів з урахуванням реального стану, стартових умов, можливостей ресурсозабезпечення й необхідності переведення підприємств на інноваційну модель розвитку.
Дод.точки доступу:
Бужимська, Катерина (кандидат економічних наук; Житомирський державний технологічний університет)
Є примірники у відділах:
всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)
Знайти схожі
>
9.
Крисанов, Дмитрий
(доктор экономических наук; Институт экономики и прогнозирования НАН Украины).
Пищевая продукция качественная, безопасная и инновационная: проблемы стандартизации, производства и реализации / Д. Крисанов> // Економіст : науково-практичний журнал. - 2012. -
№ 3
. - С. 42-49 : табл. - Библиогр. в конце ст.
УДК
338.45:664
ББК
65.305.7
Рубрики:
Економіка
Економіка харчової промисловості
, 1998-2011 рр.
Экономика
Экономика пищевой промышленности, 1998-2011 гг.
Україна
Украина
Кл.слова (ненормовані):
економіка харчової промисловості
--
галузі економіки
--
харчова промисловість
--
тютюнова промисловість
--
промислові підприємства
--
харчова продукція
--
якість продукції
--
безпека продукції
--
інноваційна продукція
--
національні системи
--
національна система технічного регулювання
--
НСТР
--
засоби стандартизації
--
національні стандарти
--
державні стандарти
--
ДСТУ
--
євроінтеграція
--
системи управління
--
системи управління якістю
--
СУЯ
--
нормативно-правове регулювання
--
экономика пищевой промышленности
--
отрасли экономики
--
пищевая промышленность
--
табачная промышленность
--
промышленные предприятия
--
пищевая продукция
--
качество продукции
--
безопасность продукции
--
инновационная продукция
--
национальные системы
--
национальная система технического регулирования
--
средства стандартизация
--
национальные стандарты
--
государственные стандарты
--
ГОСТы
--
евроинтеграция
--
системы управления
--
система управления качеством
--
СУК
--
нормативно-правовое регулирование
Анотація:
Систематизированы законодательные, научные, нормативные, методические и другие подходы к оцениванию качества, безопасности и инновационности продукции, которая производится предприятиями пищевой и табачной промышленности; акцентируется внимание на основных ее составляющих и особенностях измерения. Раскрыты общие и отличительные характеристики отмеченных свойств продукции.
Дод.точки доступу:
Госинформнаука Украины \о нем\; Держінформнаука України \о нем\
Є примірники у відділах:
всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)
Знайти схожі
>
10.
Крисанов, Д.
(доктор економічних наук).
Результативність й ефективність діяльності підприємств: оцінювання та максимізація / Д. Крисанов, Л. Стешенко> // Економіст : науково-практичний журнал. - 2012. -
№ 7
. - С. 21-25 : табл. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК
338.45:664
ББК
65.305.7
Рубрики:
Економіка
Економіка харчової промисловості
Экономика
Экономика пищевой промышленности
Україна
Украина
Кл.слова (ненормовані):
економіка харчової промисловості
--
аграрний сектор
--
галузі економіки
--
ринкові механізми
--
харчова промисловість
--
агропродовольчі структури
--
переробно-харчові підприємства
--
ефективність діяльності
--
экономика пищевой промышленности
--
аграрный сектор
--
отрасли экономики
--
рыночные механизмы
--
пищевая промышленность
--
агропродовольственные структуры
--
перерабатывающие предприятия
--
эффективность деятельности
Анотація:
Проаналізовано наукові засади, методичні й практичні підходи до вимірювання різнопланової діяльності переробно-харчових підприємств, оцінювання її результативності й ефективності в різних економічних системах та з урахуванням рівня розвитку продуктивних сил.
Дод.точки доступу:
Стешенко, Л.
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
1-10
11-20
Стандартний
Розширений
Професійний
За словником
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)