Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=витрати підприємств харчової промисловості<.>
Загальна кількість знайдених документів : 2
Показані документи с 1 за 2
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Тур, Олександр (аспірант)
Назва : Екзогенні ризики ринкової стійкості підприємств харчової промисловості: сучасний стан та стратегічні перспективи
Місце публікування : Економіст: науково-практичний журнал/ Засновник: фірма "Колегіум". - К., 2016. - № 11. - С. 15-18: табл.
Примітки : Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ
УДК : 338.45:68
ББК : 65.305.7
Предметні рубрики: Економіка
Економіка легкої та харчової промисловості, 2005-2015 рр.
Экономика
Экономика легкой и пищевой промышленности, 2005-2015 гг.
Географіч. рубрики: Україна
Украина
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): ринкова стійкість підприємств харчової промисловості--стійкість підприємств харчової промисловості--підприємства харчової промисловості--харчова промисловість--втрата ринків збуту продукції--українські товаровиробники--лізингові технології--франчайзингові технології--витрати підприємств харчової промисловості--зниження витрат підприємств харчової промисловості--ресурсозбереження на підприємствах харчової промисловості--енергозбереження на підприємствах харчової промисловості--досвід підприємств україни--рыночная устойчивость предприятий пищевой промышленности--устойчивость предприятий пищевой промышленности--предприятия пищевой промышленности--пищевая промышленность--потеря рынков сбыта продукции--украинские товаропроизводители--лизинговые технологии--франчайзинговые технологии--расходы предприятий пищевой промышленности--снижение затрат предприятий пищевой промышленности--ресурсосбережения на предприятиях пищевой промышленности--энергосбережения на предприятиях пищевой промышленности--опыт предприятий украины
Анотація: Обгрунтовано доцільність використання наявних резервів зміцнення ринкової стійкості підприємств харчової промисловості у зв'язку втратою українськими товаровиробниками традиційних ринків збуту та переформатуванням світового ринку продовольства. Визначено екзогенні ризики зміцнення ринкової стійкості підприємств харчової промисловості, мінімізація яких потребує більш ефективного використання внутрішньовиробничих чинників (зниження рівня трансформаційних та транакційних витрат, зниження матеріаломіскості продукції, використання лізингових та франчайзингових технологій, впровадження внутрішньокорпоративних систем стимулювання ресурсо- та енергозбереження).
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Роганова, Ганна Олександрівна (кандидат економічних наук; старший викладач кафедри фінансів Науково-дослідного інституту економіки та управління Національного університету харчових технологій; м.Київ)
Назва : Індексний метод аналізу цін продукції харчової промисловості
Серія: Математичні методи, моделі та інформаційні технології в економіці
Місце публікування : Актуальні проблеми економіки: Науковий економічний журнал/ Нац. академія управління. - Київ: ВНЗ "Національна академія управління", 2018. - № 4. - С. 73-85: табл., граф.
Примітки : Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК : 338.5:642.5
ББК : 65.304.25(4УКР)с-86
Предметні рубрики: Экономика
Економіка
Финансы пищевой промышленности, 2010-2017 гг.
Фінанси харчової промисловості, 2010-2017 рр.
Методология ценообразования
Методологія ціноутворення
Географіч. рубрики: Украина
Україна
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): аналитическая методология--анкалітична методологія--гершенкрона эффект--гершенкрона ефект--доходность предприятий--прибутковість підприємств--расходы предприятий--витрати підприємств--индекс ласпейреса--індекс ласпейреса--индекс пааше--індекс пааше--индекс потребительских цен--індекс споживчих цін--индексное оценивание--індексне оцінювання--качество информации--якість інформації--ласпейреса индекс--ласпейреса індекс--пааше индекс--пааше індекс--продукты питания--продукти харчування--алкогольні напої--алкогольные напитки--тютюнові вироби--табачные изделия--предприятия пищевой промышленности--підприємства харчової промисловості--расходы предприятий пищевой промышленности--витрати підприємств харчової промисловості--расчетные алгоритмы--розрахункові алгоритми--регионы украины--регіони україни--зарубіжний досвід--зарубежный опыт--себестоимость продукции--собівартість продукції--статистическая информация--статистична інформація--стоимость продукции--вартість продукції--товаропроизводители--товаровиробники--финансовые механизмы--фінансові механізми--эффект гершенкрона--ефект гершенкрона
Анотація: Проведено науковий пошук факторів, що впливають на індекс споживчих цін (ІСЦ) та не є врахованими при його визначенні. Поетапно проаналізовано механізм формування ІСЦ, виявлено недоліки існуючого алгоритму розрахунку ІСЦ. Оцінено ефективність харчової промисловості Україні в цілому за допомогою індексного методу. Запропоновано заходи, що можуть підвищити якість збору інформації та статистичну значимість ІСЦ.
Перейти к внешнему ресурсу: \\new\textlok\Акт_пробл_економ_2018\Акт_пробл_економ_2018_4\9.pdf
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)