Форма документа : Стаття зі збірника (том многотомника) Шифр видання : 637.56 Автор(и) : Сидоренко О. В., Боліла Н. О. , Форостяна Н. П. Назва : Оцінка збереженості жиру акули катран Місце публікування : Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - 2017. - Вип. 53(1274). - С. 146-151: ил. Примітки : Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ УДК : 637.56 ББК : 36.94 Предметні рубрики: Пищевые производства Производство рыбы и рыбных продуктов Харчові виробництва Виробництво риби та рибних продуктів Ключові слова (''Вільн.індекс.''): риб’ячий жир--рыбий жир--акула катран--молярна маса кислот--молярная масса кислот--радіус молекул жиру--радиус молекул жира--споживча цінність жиру--потребительская ценность жира Анотація: Досліджено показники, що характеризують збереженість ліпідів чорноморської акули за комплексом фізичних, структурно-механічних та фізико-хімічних методів. Об’єктивна оцінка споживної цінності жиру з печінки акули катран проводилась за умов низькотемпературного зберігання та охолодження порівняно з іншими видами риб. Фізичними методами визначено концентрацію молекул жиру в одиниці об’єму, радіус та об’єм самих молекул жиру для різних видів риб. Оцінка структурно-механічних показників передбачала визначення густини та в’язкості жиру в кореляції з кислотним та перекисним числом Дод.точки доступу: Боліла, Н. О. ; Форостяна, Н. П. |