Форма документа : Стаття зі збірника (том многотомника) Шифр видання : Автор(и) : Ситнік Н. С. (молодший науковий співробітник), Демидов І. М., Куниця, Катерина Вікторівна Назва : Дослідження активності гліцерату калію як каталізатору переетерифікації жирів за різних умов проведення процесу Місце публікування : Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 12(1184). - С. 188-193: ил. Примітки : Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ УДК : 665.1 Предметні рубрики: Химическая технология Жиры и масла Хімічна технологія Жири та олії Ключові слова (''Вільн.індекс.''): переетерифікація жирів--переетерификация жиров--каталізатори--катализаторы--пальмова олія--пальмовое масло--температура плавлення--температура плавления--математичне планування--математическое планирование--рівняння регресії--уравнение регрессии--гліцерат калію Анотація: Досліджено вплив найважливіших факторів, таких як температура та тривалість процесу, на ефективність гліцерату калію як каталізатору переетерифікації жирів. В якості жирової сировини використовувався пальмовий олеїн, для оцінки активності каталізатору визначалася температура плавлення. Обробка результатів з метою встановлення залежності температури плавлення пальмового олеїну від температури та тривалості процесу у присутності гліцерату калію проводилася з використанням методу математичного планування експерименту. Дод.точки доступу: Демидов, І. М. (доктор технічних наук); Куниця, Катерина Вікторівна (кандидат технічних наук) |