Курінна, Марина Юріївна (аспірант; Національний університет біоресурсів і природокористування України).
    Ефективність виробництва яловичини в сільськогосподарських підприємствах [Текст] / М. Ю. Курінна // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 8. - С. 99-104 : рис.; табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Економіка сільського господарства

   Экономика

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
сільськогосподарські підприємства -- сельскохозяйственные предприятия -- аграрні підприємства -- аграрные предприятия -- м'ясне скотарство -- мясное скотоводство -- велика рогата худоба -- крупный рогатый скот -- виробництво яловичини -- производство говядины -- споживання м'яса -- потребление мяса -- ринок яловичини -- рынок говядины -- продуктивність ВРХ -- продуктивность КРС -- економічна ефективність -- экономическая эффективность
Анотація: Проаналізовано сучасний стан ринку яловичини. Досліджено питання ефективності вирощування великої рогатої худоби в сільськогосподарських підприємствах України, з'ясовано, що галузь наразі є збитковою через відсутність на ринку ефективної ціни, що відшкодувала б виробничі витрати та дала б змогу відтворювати виробництво. Поголів'я великої рогатої худоби постійно скорочується, зменшується пропозиція яловичини, водночас попит на м'ясо ВРХ обмежений низькою купівельною спроможністю населення України. Змінилася структура споживання м'яса, пріоритет віддається дешевшому м'ясу птиці. Запропоновано шляхи виходу з кризи м'ясної галузі тваринництва на прикладі прибуткового підприємства. Прибутковість даної галузі зробить її привабливою для національних та іноземних інвестиції, що сприятиме продовольчій незалежності нашої держави й забезпечить населення України національними м'ясопродуктами.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи