Роганова, Ганна Олександрівна (кандидат економічних наук; старший викладач кафедри фінансів Науково-дослідного інституту економіки та управління Національного університету харчових технологій; м.Київ). Індексний метод аналізу цін продукції харчової промисловості [Текст] / Г. О. Роганова> // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2018. - № 4. - С. 73-85 : табл., граф. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25(4УКР)с-86 Рубрики: Экономика Економіка Финансы пищевой промышленности, 2010-2017 гг. Фінанси харчової промисловості, 2010-2017 рр. Методология ценообразования Методологія ціноутворення Украина Україна Кл.слова (ненормовані): аналитическая методология -- анкалітична методологія -- Гершенкрона эффект -- Гершенкрона ефект -- доходность предприятий -- прибутковість підприємств -- расходы предприятий -- витрати підприємств -- индекс Ласпейреса -- індекс Ласпейреса -- индекс Пааше -- індекс Пааше -- индекс потребительских цен -- індекс споживчих цін -- индексное оценивание -- індексне оцінювання -- качество информации -- якість інформації -- Ласпейреса индекс -- Ласпейреса індекс -- Пааше индекс -- Пааше індекс -- продукты питания -- продукти харчування -- алкогольні напої -- алкогольные напитки -- тютюнові вироби -- табачные изделия -- предприятия пищевой промышленности -- підприємства харчової промисловості -- расходы предприятий пищевой промышленности -- витрати підприємств харчової промисловості -- расчетные алгоритмы -- розрахункові алгоритми -- регионы Украины -- регіони України -- зарубіжний досвід -- зарубежный опыт -- себестоимость продукции -- собівартість продукції -- статистическая информация -- статистична інформація -- стоимость продукции -- вартість продукції -- товаропроизводители -- товаровиробники -- финансовые механизмы -- фінансові механізми -- эффект Гершенкрона -- ефект Гершенкрона Анотація: Проведено науковий пошук факторів, що впливають на індекс споживчих цін (ІСЦ) та не є врахованими при його визначенні. Поетапно проаналізовано механізм формування ІСЦ, виявлено недоліки існуючого алгоритму розрахунку ІСЦ. Оцінено ефективність харчової промисловості Україні в цілому за допомогою індексного методу. Запропоновано заходи, що можуть підвищити якість збору інформації та статистичну значимість ІСЦ.
Перейти к внешнему ресурсу: \\new\textlok\Акт_пробл_економ_2018\Акт_пробл_економ_2018_4\9.pdf Утримувачі документа: ДЦГБ
|