Шушпанов, Дмитро Георгійович (кандидат економічних наук; доцнт кафедри гуманітарних ресурсів управління та регіональної економіки Тернопільського національного економічного університету; м.Тернопіль).
    Соціально-економічні особливості споживання продуктів харчування та їх вплив на стан здоров'я населення України [Текст] / Дм. Г. Шушпанов // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2016. - № 7. - С. 344-356 : табл., граф. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.495(4УКР)в6-05
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика здравоохранения

   Економіка охорони здоров'я

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
благосостояние населения -- добробут населення -- доходи населення -- доходы населения -- экономическая безопасность государства -- економічна безпека держави -- группы риска -- групи ризику -- демографические группы -- демографічні групи -- денежные доходы -- грошові доходи -- децильные группы -- децильні групи -- домохозяйства -- домогосподарства -- доступность продуктов питания -- доступність продуктів харчування -- здоровье населения -- здоров'я населення -- качество продуктов питания -- якість продуктів харчування -- якість харчування -- качество питания -- потребление продуктов питания -- споживання продуктів харчування -- продовольственная безопасность -- продовольча безпека -- продукты питания -- продукти харчування -- социально-экономические особенности -- соціально-економічні особливості -- энергетическая ценность -- енергетична цінність -- смертность населения -- смертність населення
Анотація: Виявлено сучасні особливості споживання продуктів харчування різними демографічними та соціально-економічними групами населення (за статтю, віком, сімейним становищем, соціальним статусом, доходом та місцем проживання) в Україні. У результаті виділено групи ризику серед населення, для яких споживання продуктів харчування є однією з провідних детермінант здоров'я. Оцінено роль енергетичної цінності спожитих продуктів харчування для здоров'я різних децильних груп населення України. Окреслено пріоритетні напрями поліпшення доступності та якості харчування з метою збереження здоров'я населення.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск